Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Pisati o trošenju love na kritičan način a u kontekstu Real Madrida je smiješno,štaviše jadno.Najveća sportska institucija na svijetu sa sredstvima koje neki mogu sanjati ne razmišlja na takav način.
Tim više što je recimo najveći rival u Španiji u dubiozi i dugovima preko glave.
Tim više što je recimo najveći rival u Španiji u dubiozi i dugovima preko glave.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
A Real MAdrid je inace u enormnom plusumadridist je napisao/la:Pisati o trošenju love na kritičan način a u kontekstu Real Madrida je smiješno,štaviše jadno.Najveća sportska institucija na svijetu sa sredstvima koje neki mogu sanjati ne razmišlja na takav način.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
smijesno je da taj isti rival za gotov duplo manje ulozenog osvojio 4 puta visemadridist je napisao/la:Pisati o trošenju love na kritičan način a u kontekstu Real Madrida je smiješno,štaviše jadno.Najveća sportska institucija na svijetu sa sredstvima koje neki mogu sanjati ne razmišlja na takav način.
a real je inace u plusu veeelikom ,ne daj boze nikom,nezz ko je moro kredite dizat od banaka prije 2 sezone
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
Daj trofeje da ih uporedimo ko ima više,ili je istorija počela 2008-e
.
Ma nema problema stari samo furaj po svom.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
pa jel pricamo o ukupnim trofejima ili o perezu i njegovom periodu u klubu i potrosnji koja nije donijela rezultate ,svasta ,tipicni odgovor jednog madridiste,cuj da uporedimo ko ima vise trofejamadridist je napisao/la:Daj trofeje da ih uporedimo ko ima više,ili je istorija počela 2008-e![]()
.
jel tako imate i 9 titula prvaka evrope
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Ko je spominjao historiju ?madridist je napisao/la:Daj trofeje da ih uporedimo ko ima više,ili je istorija počela 2008-e![]()
.
To ivdje pises da je Barca u debelim dugovima a Real ono finansijski ultra stabilan , posluju gosinje sa preko 50 mil u plusu etc...
Odvadi slobodno.
Johnny b, how much there is to see

Florentinov real duguje blizu 600 miliona eura
Na sportskom planu perez nije mnogo toga postigao od kako se vratio na celo kluba 2009 godine ali sto jos vise zabrinjava madridjane je veliki dug koji iznosi oko 600 miliona eura do juna 2012.godine prema zadnjem finansijskom izvjestaj 30. septembra prosle godine.
prema tom izvjestaju kojeg su predocili u klubu real ima 368 miliona eura kratkorocnih dugovanja i 220 dugorocnih
ovakav slican iznos dugovanja su imali i sezone 2010/2011 koji se vuce vec duze vrijeme
na kraju svog prvog mandata perez je 2006. godine isto ostavio klub u velikim dugovima od 442,4 miliona eura duplo vise nego sto je to ostavio njegov predhodnik lorenzo sanz 30.juna 2000.godine (38.000 miliona pezeta = 227,3 miliona eura ) ,
na "dobrom" je putu sto se tice dugovanja da zafka i svoj prvi mandat
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Je naravno , ta cifra varira od 150 do 800 miliona od clanka do clanka..
a ono sto je tocno
da Real 7 godina vec posluju u plusu (prihodi minus rashodi)..
uz ovaj tekst dole
valja spomenuti i novi ugovor Pere sa adidasom od 40 miliona za sportsku opremu koji treba da potpise , do sad je Liverpoolov Warior sa 31 mil. bio najveci , sad ce Arsenalov s Pumom od 35 mil ..dok Pero ne sredi ovaj
a ono sto je tocno
uz ovaj tekst dole
valja spomenuti i novi ugovor Pere sa adidasom od 40 miliona za sportsku opremu koji treba da potpise , do sad je Liverpoolov Warior sa 31 mil. bio najveci , sad ce Arsenalov s Pumom od 35 mil ..dok Pero ne sredi ovaj
Realov ugovor kojim su pokrivena prava na televizijske prijenose utakmica domaćih natjecanja je daleko najskuplji na svijetu. Prema onome što su prije nekoliko godina objavili iz samog kluba, sedmogodišnji ugovor koji su potpisali sa agencijom MediaPro vrijedan je 1,1 milijardu eura. To znači da samo na ime tv prijenosa domaćih ligaških utakmica Real godišnje uprihodi oko 150 milijuna eura, dvostruko više od Manchester Uniteda.
Pomaže im i španjolski porezni zakon, koji je prvobitno zamišljen kako bi privukao strane bankare i menadžere, a koji stranim igračima omogućava da u prvih pet godina boravka u Španjolskoj plate tek četvrtinu poreza u odnosu na ono što plaćaju španjolski državljani. To znači, okvirno govoreći, da bi u slučaju da Kaki nakon odbijanja poreza isplate devet milijuna eura sam klub to koštalo godišnje manje od 11 milijuna eura, dok bi Manchester United za istu plaću igraču potrošio godišnje preko 17,5 milijuna eura. U pet godina to predstavlja razliku od preko 32 milijuna eura.
Na kraju, tu je Realov zakonski status neprofitne udruge građana. To znači da ne moraju godišnje generirati preko 30 milijuna eura (poput spomenutog Manchester Uniteda) da bi financirali svoje dugove.
Kakve god dugove Real ima, oni su dugovi lokalnim bankama, od kojih su mnoge pod političkim i društvenim utjecajem da ne prave veliki pritisak na klub. Real je prevelik i prevažan da bi došao u situaciju da ga dugovi pritisnu i onemoguće mu normalno funkcioniranje, što se može desiti 'normalnim' klubovima. Realov društveni, politički i ekonomski značaj izdvaja se od svih ostalih klubova na svijetu, što znači da za njih postoje malo drugačija pravila nego za ostale.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- EnzoFerrari
- Kontakt:
Sve dok su prihodi Real M. veliki taj dug ne treba da brine, a i sam dug ima otplatni plan na vise godina ako ne i dvije decenije, tako da Real iz prihoda moze znatan dio svake godine da vraca plus kamata da se to previse i ne osjeti.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
samo nam je još falilo da počnemo da se brinemo oko finansija tih klubova... zaboli me koliko ko duguje... nisu naši i to me živo ne zanima... pratim ih zarad sporta, a što se tiče njihovih finansija nek se svi hebu... samo nam još u BiH fale svađe oko finansija kolonizatorskih klubova....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
To jest poenta..
Clanak ovaj i slicni govore o nekom stalnom rastu duga , dok kazem vec 7 godina ima vise prihoda nego rashoda..
evo za @Dantesa vrhunski clanak o finansijama Reala i Barcelone
i kako ne mogu doci u probleme
molim
http://swissramble.****/2012/04 ... -real.html" onclick="window.open(this.href);return false;
blog*spot.com ukucati mjesto zvjezdica
Clanak ovaj i slicni govore o nekom stalnom rastu duga , dok kazem vec 7 godina ima vise prihoda nego rashoda..
evo za @Dantesa vrhunski clanak o finansijama Reala i Barcelone
i kako ne mogu doci u probleme
molim
http://swissramble.****/2012/04 ... -real.html" onclick="window.open(this.href);return false;
blog*spot.com ukucati mjesto zvjezdica
dzaba da je dug prema perinoj neni a ne bankama ,dug je dug, prema kome ce imat dugove nego prema bankama ,pero cim je doso dizo krediteRaul_64 je napisao/la:Je naravno , ta cifra varira od 150 do 800 miliona od clanka do clanka..
a ono sto je tocno
uz ovaj tekst dole
Realov ugovor kojim su pokrivena prava na televizijske prijenose utakmica domaćih natjecanja je daleko najskuplji na svijetu. Prema onome što su prije nekoliko godina objavili iz samog kluba, sedmogodišnji ugovor koji su potpisali sa agencijom MediaPro vrijedan je 1,1 milijardu eura. To znači da samo na ime tv prijenosa domaćih ligaških utakmica Real godišnje uprihodi oko 150 milijuna eura, dvostruko više od Manchester Uniteda.
Pomaže im i španjolski porezni zakon, koji je prvobitno zamišljen kako bi privukao strane bankare i menadžere, a koji stranim igračima omogućava da u prvih pet godina boravka u Španjolskoj plate tek četvrtinu poreza u odnosu na ono što plaćaju španjolski državljani. To znači, okvirno govoreći, da bi u slučaju da Kaki nakon odbijanja poreza isplate devet milijuna eura sam klub to koštalo godišnje manje od 11 milijuna eura, dok bi Manchester United za istu plaću igraču potrošio godišnje preko 17,5 milijuna eura. U pet godina to predstavlja razliku od preko 32 milijuna eura.
Na kraju, tu je Realov zakonski status neprofitne udruge građana. To znači da ne moraju godišnje generirati preko 30 milijuna eura (poput spomenutog Manchester Uniteda) da bi financirali svoje dugove.
Kakve god dugove Real ima, oni su dugovi lokalnim bankama, od kojih su mnoge pod političkim i društvenim utjecajem da ne prave veliki pritisak na klub. Real je prevelik i prevažan da bi došao u situaciju da ga dugovi pritisnu i onemoguće mu normalno funkcioniranje, što se može desiti 'normalnim' klubovima. Realov društveni, politički i ekonomski značaj izdvaja se od svih ostalih klubova na svijetu, što znači da za njih postoje malo drugačija pravila nego za ostale.
pa znam ja da ne vaze u spaniji u mnogo cemu pravila za real ko za ostale
kad je pero dizo kredite to je bila hajka kako moze ,kako su mu dozvolili jer je real pod tolikim dugovanjima.
dzaba realu sto su 7 godina u plusu kad se ne skidaju dugovanja .prije 3 godine isto ovoliko dugovali ko prema ovom zadnjem finansijskom izvjestaju
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Izvor google dakako ? 
Perez na zadnjem,prezadnjem sastanku odbora govorio o sjajnoj finansijskoj situaciju , vjerovatno laze
i da
ja 10 godina slusam o tom zajebanom dugu Reala , a Real vec 10 godina kupuje najbolje/najskuplje na trzistu
tako da ja nemam problema s tim clancima
Perez na zadnjem,prezadnjem sastanku odbora govorio o sjajnoj finansijskoj situaciju , vjerovatno laze
i da
ja 10 godina slusam o tom zajebanom dugu Reala , a Real vec 10 godina kupuje najbolje/najskuplje na trzistu
hajde se ti malo bolje informisi, nece da te boli a ni da kosta
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Thank you Lorddd!!!!!!DANTES je napisao/la:samo nam je još falilo da počnemo da se brinemo oko finansija tih klubova... zaboli me koliko ko duguje... nisu naši i to me živo ne zanima... pratim ih zarad sporta, a što se tiče njihovih finansija nek se svi hebu... samo nam još u BiH fale svađe oko finansija kolonizatorskih klubova....
Konacno neko normalan post da napise na ovoj temi.
pa govorio je i laporta o sjajnoj fin,situaciji u barci pa kad je otiso rosell se hvato za glavuRaul_64 je napisao/la:Izvor google dakako ?
i da
pa ja kupuju oni ,al eto 2000 .godine imali 270 miliona duga, 2006.godine 442 miliona ,sad 600 ,kupuje se
znaci svakih 6 godina 200 miliona vise ,polako nagurat cete
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Ne brinem se o svom džepu, a kamoli o Barcinom. 
Baratas s informacijama , ma forbes ih nema ba..
al nemoj se previse sikirat oko Realovog duga , opet ce kupovati sta im je volja..
al nemoj se previse sikirat oko Realovog duga , opet ce kupovati sta im je volja..
ma ja sam samo napiso jer neki navijaci reala misle to je sve sjajno bajno,ko sto ovaj madridista napisa ko da real nema dugovanja pa da mu otvorim ociDzoni je napisao/la:Thank you Lorddd!!!!!!DANTES je napisao/la:samo nam je još falilo da počnemo da se brinemo oko finansija tih klubova... zaboli me koliko ko duguje... nisu naši i to me živo ne zanima... pratim ih zarad sporta, a što se tiče njihovih finansija nek se svi hebu... samo nam još u BiH fale svađe oko finansija kolonizatorskih klubova....
Konacno neko normalan post da napise na ovoj temi.
sad sto neki nece da vjeruju to nije moj problem
ma necemo vise raspravljat ,jest nidje veze sad raspravljat se o finansijama ,vazan je sport a o finansijama nek brinu pero i rosell ,nek u ime nas i nama dignu kakav kredit za kupovinu piva za naredne 3-4 godine
pozz
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 24 maj 2013, 17:05, ukupno mijenjano 2 puta.
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
'ta me briga koliko duguju. Ionako zarađuju svi više no što ću ja za 90 života, neka propadnu što se mene tiče.
naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.