FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
dajte ljudi pa kad se i dan danas sjetim Laze noge mi klecaju, pa frajer realno kile nemoze, isto je stanje i sa Adilom samo sto je ovaj drugi zabio nekako te golove ali budimo realni obojica su vala drama, sta fali Pehilju ili Brkovicu moramol opet gledati Lazu, taman da nam se rijesiti Laze 2 eto opet onog starog joj majko moja e sto su spori to je prica za sebe
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
- zeljo4life
- Kontakt:
Ma dzaba prijatelju,Sef gotivi takve napadace,sidrase,spustanje,prebacivanje lopte,nosi na ledzima dva igracca itd...znaci Saban ima neke sanse mozda,Brkovic nikakve sanse da bude prvi spic,jedino krilni napadac...QWERTZ je napisao/la:dajte ljudi pa kad se i dan danas sjetim Laze noge mi klecaju, pa frajer realno kile nemoze, isto je stanje i sa Adilom samo sto je ovaj drugi zabio nekako te golove ali budimo realni obojica su vala drama, sta fali Pehilju ili Brkovicu moramol opet gledati Lazu, taman da nam se rijesiti Laze 2 eto opet onog starog joj majko moja e sto su spori to je prica za sebe
Amare hvala ti...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Znate sta je mislim iskreno. Nama trebaju dva napadaca slicnih kvaliteta, cisto zbog konkurencije u napadu i svi bi bili zadovoljni...
Nego, mozemo li napraviti listu igraca koji ostaju i koji odlaze, koje ce biti u rosteru za ligu prvaka?
1. Antolovic - (Istice posudba, izrazio zelju da ostane, ali opet sve je pod velikim upitnikom);
2. B. Colic - (Sigurno ostaje i jedino po meni mu je potrebna samo konkurencija);
3. Vasilic - (Ostaje bar jos jednu sezonu, sto se mene tice, Vasilije je super stoper za nase lige, posebno sa Bogijem u tandemu);
4. Bogicevic - (Prica se danima da se oprasta, sada koliko je to istina, ne znam);
5. Kerla - (Nemam nikakvih informacija o njegovom statusu, mada bih volio da ostane i da mu se nade kakav mladi igrac za tandema);
6. Cutuk - (Nemam takoder nikakvih informacija)
7. Kvesic - (Ostaje);
8. Zolotic - (Ostaje);
9. Tomic - (Ostaje);
10. Smajic - (napusta klub, vjerovatno ide u Celik, po pricama);
11. Jamak - (Ostaje);
12. Bekric (Sve same spekulacije, pa cu samo staviti ?);
12. Svraka - (Napusta klub, moguci transfer i dobra zarada kluba);
13. Selimovc - (Ostaje);
14. Stana - (Ostaje);
15. Brkovic - (Ostaje);
16. Hodzic - (po pricama ostaje prvi dio sezone);
17. Saban Pehilj - (Ostaje);
18. Eldar Hasanovic - (Ostaje);
19. Urdinov - (Ostaje);
20. Adilovic - (vjerovatno napusta klub, moguci transfer);
21. Semir Bukvic - (nemam informacije);
22. Elvir Colic - (nemam informacije);
23. Yoshida - (nemam informacije);
24. Damir Sadikovic - (vjerovatno ce ostati sa prvim timom);
25. Mirsad Ramic - (nemam informacije)
Vjerovatno ima gresaka, pa vas molim da me ispravite. Igraci obojeni u crvenu boju su oznaceni kao povrijedeni. Igraci obojeni u zuto su suspenzije za prvi mec kvalifikacija lige prvaka. Igraci obojeni u plavo su moguci transferi ili odlasci i igraci obojeni u zeleno su ono sto nam je ostalo na raspolaganju.
Dakle po ovome, igraci koje ce nam biti na raspolaganju u prvom mecu kvalifikacija lige prvaka su:
1. B Colic;
2. V. Vasilic;
3. Tomic;
4. Hodzic;
5. Selimovic;
6. Pehilj;
7. Hasanovic;
8. Urdinov;
9. Sadikovic.
U uzvratu pravo nastupa stecu jos:
10. Stana;
11. Jamak;
@reks . Hvala za dobar post, prijatelju.
Nego, mozemo li napraviti listu igraca koji ostaju i koji odlaze, koje ce biti u rosteru za ligu prvaka?
1. Antolovic - (Istice posudba, izrazio zelju da ostane, ali opet sve je pod velikim upitnikom);
2. B. Colic - (Sigurno ostaje i jedino po meni mu je potrebna samo konkurencija);
3. Vasilic - (Ostaje bar jos jednu sezonu, sto se mene tice, Vasilije je super stoper za nase lige, posebno sa Bogijem u tandemu);
4. Bogicevic - (Prica se danima da se oprasta, sada koliko je to istina, ne znam);
5. Kerla - (Nemam nikakvih informacija o njegovom statusu, mada bih volio da ostane i da mu se nade kakav mladi igrac za tandema);
6. Cutuk - (Nemam takoder nikakvih informacija)
7. Kvesic - (Ostaje);
8. Zolotic - (Ostaje);
9. Tomic - (Ostaje);
10. Smajic - (napusta klub, vjerovatno ide u Celik, po pricama);
11. Jamak - (Ostaje);
12. Bekric (Sve same spekulacije, pa cu samo staviti ?);
12. Svraka - (Napusta klub, moguci transfer i dobra zarada kluba);
13. Selimovc - (Ostaje);
14. Stana - (Ostaje);
15. Brkovic - (Ostaje);
16. Hodzic - (po pricama ostaje prvi dio sezone);
17. Saban Pehilj - (Ostaje);
18. Eldar Hasanovic - (Ostaje);
19. Urdinov - (Ostaje);
20. Adilovic - (vjerovatno napusta klub, moguci transfer);
21. Semir Bukvic - (nemam informacije);
22. Elvir Colic - (nemam informacije);
23. Yoshida - (nemam informacije);
24. Damir Sadikovic - (vjerovatno ce ostati sa prvim timom);
25. Mirsad Ramic - (nemam informacije)
Vjerovatno ima gresaka, pa vas molim da me ispravite. Igraci obojeni u crvenu boju su oznaceni kao povrijedeni. Igraci obojeni u zuto su suspenzije za prvi mec kvalifikacija lige prvaka. Igraci obojeni u plavo su moguci transferi ili odlasci i igraci obojeni u zeleno su ono sto nam je ostalo na raspolaganju.
Dakle po ovome, igraci koje ce nam biti na raspolaganju u prvom mecu kvalifikacija lige prvaka su:
1. B Colic;
2. V. Vasilic;
3. Tomic;
4. Hodzic;
5. Selimovic;
6. Pehilj;
7. Hasanovic;
8. Urdinov;
9. Sadikovic.
U uzvratu pravo nastupa stecu jos:
10. Stana;
11. Jamak;
@reks . Hvala za dobar post, prijatelju.

-
- Kontakt:
@Oxidenks hajd nemoj vise majke ti, ljudi gube volju za citanjem nakon tebe..
@dzole
Da se malo osvrnem na tvoj post.
Antolovic ide posto vjerujem da Amar nece otkupiti njegov ugovor jer nemamo para toliko. Odlican golman, meni jedan od boljih. Steta.
Svraku ce gledati da proda to vjerujem sigurno, jer kad ce otici ako nece sad.
Adilovica nece niko kupiti. Smetlje. Ostaje kod nas vjerovatno.
Ostali igraci mislim da ostaju, jer po prici Amara nece biti velikih promjena jedino ako za treba.
Da se malo osvrnem na tvoj post.
Antolovic ide posto vjerujem da Amar nece otkupiti njegov ugovor jer nemamo para toliko. Odlican golman, meni jedan od boljih. Steta.
Svraku ce gledati da proda to vjerujem sigurno, jer kad ce otici ako nece sad.
Adilovica nece niko kupiti. Smetlje. Ostaje kod nas vjerovatno.
Ostali igraci mislim da ostaju, jer po prici Amara nece biti velikih promjena jedino ako za treba.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa et mozda me mozete nazvati i ludim al imam jedno misljenje koje bi volio napisati i tihi optimizam:D po meni ako ne bude MAKABI ILI STEAUA kljucno je da prvu utakmicu igramo kuci.Jer ako bi tu izuvkli povoljan rezultat svasta bi moglo bit u drugom mecu.Jer ovako uvijek prvu gostujemo idemo ni bunkerom ni napadacki nego osrednje primimo 2 3 komada i kraj price,ali ako bi izvukli na kosevu 1 0 ili 0 0 tamo bunker pa sta bog da
kako je partizan uspio njukastla izbacit ne moze me niko ubijediti da je taj isti paritzan kolko god jak bio u tom trenutku bio kvalitetniji od njukastla koji je bio ako se ne varam 3plasirani u EPL.Ne kazem da bi ovako uspijeli proci dalje ali lopta je orkugla nikad se ne zna,jedna utakmica je cudo,ko sto rece onaj rahmetli robijas pred putovanje na marakanu
"KONTRANAPAD 0-1 ZA BIH"

"KONTRANAPAD 0-1 ZA BIH"

=\_1921_/=
Kad bude izvlacenje jel se odredi i koji klub je domacin i da li postoji mogucnost da se to promijeni da se npr. klubovi dogovoore da se prva igra suprotno onome kako je odredjeno.
- invincible1921
- Kontakt:
terabajt je napisao/la:Kad bude izvlacenje jel se odredi i koji klub je domacin i da li postoji mogucnost da se to promijeni da se npr. klubovi dogovoore da se prva igra suprotno onome kako je odredjeno.
ja mislim da se pri samom izvlacenju to odredi

=\_1921_/=
Ako bi ponovo izvukli maribor bilo bi pravo dobro da se prva igra kuci imali bi ja se nadam odlicnu posjetu i priliku za zaradu al o prolazu ne trebamo sanajtiinvincible1921 je napisao/la:terabajt je napisao/la:Kad bude izvlacenje jel se odredi i koji klub je domacin i da li postoji mogucnost da se to promijeni da se npr. klubovi dogovoore da se prva igra suprotno onome kako je odredjeno.
ja mislim da se pri samom izvlacenju to odredi

- inacefindecko
- Kontakt:
izvuče li se šta izraelsko ja utakmice necu ni gledat, ovu domacu i nekako, al u izraelu samo mi muka bude
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ako ces iskreno, neki obostran interes mora postojati za to. Recimo, prosle godine, Hajduk je dobio Inter Milana. Prvi mec se trebao igrati na Guzzepe Meazzi, ali Hajduk je nekako uspio dogovoriti da se prva tekma igra u Splitu (0:3), gdje su zaradili samo od TV prava 1.000.000 €. Jbg, umalo Inter da ceh nije platio zbog toga u Milanu (0:2) Iskreno, sumljam da mi imamo tako jake lobiste kao sto oni imaju sirom svijeta, a druga stvar, sumljam da ce nas bilo koja ekipa koju dobijemo tako lako otpisati. Pa tako i Maribom. Jedino da dobijemo Celtic (koji nece sigurno biti u nasoj grupi), pa da se sa njima onda nekako dogovorimo. Ovako, tesko. Zavisimo dosta o sreci...terabajt je napisao/la:Kad bude izvlacenje jel se odredi i koji klub je domacin i da li postoji mogucnost da se to promijeni da se npr. klubovi dogovoore da se prva igra suprotno onome kako je odredjeno.
- samir_tm87
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
- Sarajlijc@
- Kontakt:
**** ti to, Lazar ove sezone zabio 16 golova u 23 utakmicearelinho je napisao/la:A vidis ko je pisao ovaj post i ti ga smatras ozbiljnim za raspravu cccbob je napisao/la:ako cemo realno pisati upravo poredjenje popovica i adilovica pokazuje koja smo mi gamad od navijaca naravno ne vecina al eto , adilovic ove dvije godine se nadavao golova i golova i opet mu raja trazi dlaku s druge strane popovic koji je igrao eto dvije godine je davao golova koliko je davaoOxidenks je napisao/la:
Ako cemo realno pisati Lazar je pet klasa bolji spic od Adilovica, samo sto je Lazo imao pritisak da mora zabiti gol, a ko je ikad igrao fudbal zna kako je to tesko.
Oi raja ga gotivila (iskreno vise mi se cini zbog zajebancije i ima srece sto su rezultati bili inace bi njemu bilo pakuj kofere ) , popovica sam cijenio radi borbenosti al kad bi birao izmedju ova dva adilovic bez sumnje nas prvi spic

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Nisu potrebni nikakvi lobisti velikih razmjera vec samo dogovor izmedju predstavnika klubova, ali neposredno poslije izvlacenja, nije dozvoljeno sutradan ili sl. Isto tako, posto Sarajevo takodjer ide u Evropi nebi me cudilo da se pokusa razdvojiti, tj. da oba kluba ne igraju istu sedmicu. Koliko sam upucen za Olimpic oni su prijavili Bilino Polje?DzoleZeljo je napisao/la:Ako ces iskreno, neki obostran interes mora postojati za to. Recimo, prosle godine, Hajduk je dobio Inter Milana. Prvi mec se trebao igrati na Guzzepe Meazzi, ali Hajduk je nekako uspio dogovoriti da se prva tekma igra u Splitu (0:3), gdje su zaradili samo od TV prava 1.000.000 €. Jbg, umalo Inter da ceh nije platio zbog toga u Milanu (0:2) Iskreno, sumljam da mi imamo tako jake lobiste kao sto oni imaju sirom svijeta, a druga stvar, sumljam da ce nas bilo koja ekipa koju dobijemo tako lako otpisati. Pa tako i Maribom. Jedino da dobijemo Celtic (koji nece sigurno biti u nasoj grupi), pa da se sa njima onda nekako dogovorimo. Ovako, tesko. Zavisimo dosta o sreci...terabajt je napisao/la:Kad bude izvlacenje jel se odredi i koji klub je domacin i da li postoji mogucnost da se to promijeni da se npr. klubovi dogovoore da se prva igra suprotno onome kako je odredjeno.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Vi ce te vjerovatno igrati utorkom, a mi cetvrtkom 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
- invincible1921
- Kontakt:
e ako je popovic pojacanje je*bes ti sve onda ,covjek mi je uzeo zivaca vise nego ijedan igrac od kad pratim zelju ovih 15tak godina.Adilovic je dao golova vise nego sto bi ovaj dao u 10 sezona u zelji,nego je imao srece pa smo gazili tad sve redom i donosili rezultate,pitam se samo sta bi vi koji ga podrzavate pricali da smo ispastali zbog njegovih promasaja koji da nisu smijesni bili bi zalosni za jednog "profesionalnog fudbalera".Cijenio sam ga radi borbenosti ali brate sto je previse previse je 

=\_1921_/=
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čitam sad početak ove teme. Sve počinje krajem sezone 2007/08, vrti se priča o odlasku Štilića i Dialibe, počinje sezona 2008/09, katastrofalno, dakako i svi su se okomili na Krunića koji na kraju odlazi i mjesto ustupa Hotiću. Čuveno i nadaleko opjevano doba Krunića i Hotića obiluje ogorčenjem naših navijača i naslađivanjem navijača drugih timova. Tako je jedan forumaš iz Bihaća ustvrdio kako je "Željo najgori klub sa najnerealnijim navijačima" i to sve sa zakucanim Caps Lockom. Drugi pak kaže kako nam niko nije kriv što je Sloboda prva a mi ne možemo meda. To je bilo nakon one 0:1 pobjede Slobode na početku sezone 2008/09. Interesantni vokabulari dva buduća moderatora koje je Mr Plummer okarakterisao internet huliganima (gdje je taj lik sad). Bod je u to vrijeme bio nemoguća misija, a o tri niko nije ni pričao. Osim Krunića, dakako
Prva utakmica pod reflektorima nakon 18 godina. U aprilu su mnogi navijači drugih timova već počeli da slave ispadanje Želje u drugu ligu, ali odgovorili smo im u stilu - devetim mjestom
Ni Teletabis nije bio pošteđen prozivki nakon što je karta za sjever bila 15 kerma na derbiju pred kraj te sezone. Onda dolazi Amar, vlada umjereni optimizam, Žujo je malo kome drag, rodila se legenda o stanovitom NB
Ide se Čeliku, svi se mole za bod, a onda Mešanović donosi prvu pobjedu u gostima nakon pada Bizantije. Kasnije Široki, sjećam se da sam to im'o na listiću. A onda opet tuga do kraja jesenjeg dijela, sivilo. Zadnji put. Slijedi plavo proljeće koje haman traje i danas dan. Interesantan vremeplov na ovom forumu.

Adilović je prošle sezone imao raspoloženog Zebu koji ga je pito loptama,i samo zahvaljujući njemu je bio 1. strijelac lige.Dok je ove godine samo go u lukavici vrijedan pažnje,ostali hm.hm...
- Ultras1921
- Kontakt:
sad nema Zebe pa je opet prvi strijelac ligeDANAN je napisao/la:Adilović je prošle sezone imao raspoloženog Zebu koji ga je pito loptama,i samo zahvaljujući njemu je bio 1. strijelac lige.Dok je ove godine samo go u lukavici vrijedan pažnje,ostali hm.hm...
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
jest al je svojim fulama profulao kup i pobjedu na derbiju,a to su nama neke od vaznijih tekmi ako se mene pitaUltras1921 je napisao/la:sad nema Zebe pa je opet prvi strijelac ligeDANAN je napisao/la:Adilović je prošle sezone imao raspoloženog Zebu koji ga je pito loptama,i samo zahvaljujući njemu je bio 1. strijelac lige.Dok je ove godine samo go u lukavici vrijedan pažnje,ostali hm.hm...

Željeznicar za život cijeli !
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Paromlinac i 25 gostiju.