U ovoj posljednjoj recenici ti fali i moj nik, inace sam poznat kao mrlereks je napisao/la:Evo večeras sam ponovo dobio odgovor zašto Željo,zašto treba stajati (ne samo stati nego STAJATI)iza mladjeg Osima.Čovjek koliko god da analizira svoj klub stalno priča i propagira BiH fudbal.Dio svog izlaganja u kojem objašnjava kako i zašto je šampion on potencira želju da BH fudbal napreduje.Čak mu smeta što nije imao jaču konkurenciju zarad dobra opet našeg fudbala.
Da se vratim na sve ono što je karakterisalo samu završnicu,proslavu ,pad entuzijazma itd itd.Sjajne su slike iz Titove i neka ih,neka sjećanja.Stvar treba pojednostaviti.Gledam proslave velikana u evropi i vidim prostor za igrače ,dodjelu medalja i milion konfeta.Nema tamo ni Tifa ni Z.Pušenja ni inih,ko hoće da ih sluša ima koncert.Dakle ne treba izmišljati toplu vodu.Niti mi imamo pare za velike spektakle.Ljudi to košta i to pravo.Tu su u pitanju desetine hiljada maraka.Valjda je jasno gdje su potrebnije.
Imamo kontinuitet,vizija očito postoji.Jedino me pokolebaju malo ovi odlasci kao ovaj Cvikin.Jednostavno se bojim da vrijednim ljudima u našem Želji ne puca film.U svakom poslu moraš imati radilice,ja nisam insajder ali neko će morati biti desna ruka a bojim se da je to Cviko bio.Ovu godinu smo apsolvirali.Kako dalje u ovoj besparici i političkom beznađu.Bez podrške države je nemoguće,kad nemaš leđa nemaš ni progres.Pitaju kako smo nekad sa domaćim snagama prišli polufinalu i čuvenom Realu.Jednostavno razlika u uslovima treninga,priprema,kompletne logistike je bila manja.Tadašnja zemlja je imala kvalitet,dobre terene i gle čuda kontinuitet sazdan u legislativi.Danas smo mi na oranici a ostali?Ostale možemo vidjeti samo na slikama.
Kuda god kreneš na pare dođeš.Svi ali baš svi se kunu u Amara ali kad je čuti tog čovjeka tu nas nema.Fino veli da bi sa tih 100000 milja mogli biti bliže kampu ali đaba važnije je baciti tu hebenu baklju nego pomoći svom klubu.Nije pamet skupa samo je nema kupiti.Doduše zaboravio sam na one na zapadu i sjeveru što snimaju te čuvene bakljade.Oni su nam najpreči.Iskreno se nadam da će Gredić i društvo napokon silne kazne ispostaviti obezbjeđenju i inim agencijama jer oni debelo naplaćuju svoj nerad.
Igrački kadar ne spominjem jer znam da iz prazne ne puca i jer vjerujem struci.I na kraju ovog dugog posta da se zahvalim za ovu sezonu Booccaciu.Avlamiu.Piletu,Đoletu.Raideru,Bagrcavom jer sam zaista uživao u njihovoj predanosti našem Želji i njihovim komentarima

Ma Amar nam je svima otvorio oci. Trebamo se voditi onako kako on prica, a to je da nece da se ulaze u jake igrace, jer nam je liga u nekoj stvari i nemas postenog kluba da valja.
Volim ga sto je realan, nije sampion svemira i svaka mu je recenica na mjestu, iako nekad zna bas pretjerati s glupiranjem, ovih dana je ozbiljan.
Mislim da je on siguran i da zna da ovaj tim je nikakav a to je rekao indirektno. Samo mora popustiti njegov inat, sad smo mogli opet imati Zebu, a mozda ga nikad ne izgubiti, mogli smo imati Kajkuta i dosta jos igraca koji zbog njegovog inata nisu, a htjeli bi, to svi znamo.
Jedino mu ja to zamjeram, ostalo se nadati da ce doci neki jaki ljudi u klub, a kakav crni Konjic.