Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

djuturum

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la djuturum » 19 maj 2013, 21:23

arhimed89 je napisao/la:
irh je napisao/la:Ali šta je tek derbi Galata - Fener za ovaj u Beogradu ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;
ajoj..pa ovaj srpski derbi je u usporedbi sa ovim smijesan.Mislim da se ovo u Beogradu cak ne moze nazvati ni derbi ako pogledamo ovo tursko,mozda neki polu-derbi sa elementima ispoljavanja frustracija :D :P
O Bosanskom derbiju smjesno je i pricati.A ljubomora na Beograd je smjesna.Turski je jaci.Koji ste vi pacenici... :lol:
Ne mozete na Derbiju 8000 skupiti a zovete ga Derbi.Samo na Zvezdinom Sjeveru veća je posjeta nego u cjeloj Bosanskoj ligi u pojedinim kolima.O Infrastrukturi i stadionima u Srbiji i Bosni da ne pricam.Imali ste prilike i igrati sa Srpskim klubovima i dobro znate kako ste prosli.Zato poklopite se bolje vam je...

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 19 maj 2013, 21:31

Momčino samo se ti ugledaj i traži uzore u Srbiji. Ja niti to pratim niti me zanima. Nekako mi srcu draži derbi u Turskoj ;).

Hem srcu drago, hem istinski spektakl.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 19 maj 2013, 21:35

djuturum je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

ajoj..pa ovaj srpski derbi je u usporedbi sa ovim smijesan.Mislim da se ovo u Beogradu cak ne moze nazvati ni derbi ako pogledamo ovo tursko,mozda neki polu-derbi sa elementima ispoljavanja frustracija :D :P
O Bosanskom derbiju smjesno je i pricati.A ljubomora na Beograd je smjesna.Turski je jaci.Koji ste vi pacenici... :lol:
Ne mozete na Derbiju 8000 skupiti a zovete ga Derbi.Samo na Zvezdinom Sjeveru veća je posjeta nego u cjeloj Bosanskoj ligi u pojedinim kolima.O Infrastrukturi i stadionima u Srbiji i Bosni da ne pricam.Imali ste prilike i igrati sa Srpskim klubovima i dobro znate kako ste prosli.Zato poklopite se bolje vam je...
Glupo mi je porediti I jedan bosanski derbi sa beogradskim jer Beograd je grad od 2 miliona ljudi, isto kao sto je glupo porediti beogradski derbi sa istanbuskim jer istanbu; je grad od 16 miliona ljudi. Meni su manji derbiji drazi npr derbi izmedju veleza I zrinjskog je na nivou I treba ga njegovati jer tu je mrznja jednih prema drugim koja cini taj derbi zanimljivim
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 19 maj 2013, 21:53

Svaki derbi ima svoju draz i svaka cast derbiju Zeljo-Sarajevo koji je u top 3 regiona,ali kad sam bio 85-te na marakani Zvezda-Partizan medju 100 000 ljudi i sada se najezim. Mislim da je marakana potunula pola metra,to se ne moze opisati koji je to osjecaj. Po meni je to derbi balkana
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 maj 2013, 23:21

Old Firm je najjači derbi, sve ostalo je ispod.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 19 maj 2013, 23:37

djuturum je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

Hajd dobro, trenutno ste jaci sto te klubova tice i kapaciteta stadiona. Hajmo malo repku poredit.. bili ste u grupi sa Francuskom kao i mi.. kolko vas je bilo u Parizu? Hoces neko drugo gostovanje da poredimo? Vi svoje i domace tekme nesto kao bojkotujete..
P.S Navijaj za nas na SP :mrgreen:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 20 maj 2013, 02:00

djuturum je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

Ma slabo ono skroz :mrgreen:
Majcicin derbi izmedju Besiktasa,Galate i Fenera su misaona imenica za vas,Pazarci vas dominiraju u srbiji a u isti kos bi sa majcicom Turskom :lovesmile :mrgreen: :lol:
Ne mogu da vjerujem da lik onu hrpu rulje naziva derbijem.. :ugeek: a vise Bosanaca u parizu na tekmi protiv francuske nego njih na cijelom stadionu :ugeek:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 20 maj 2013, 13:18

Gle njega, pa čekaj druže ako poredimo derbije, nemoj mješati reprezentaciju. Realnost je da Firme bude više na finalu kupa nego vas na sarajevskom derbiju ukupno svih strana. Kraj priče. Možemo i reprezentacije porediti, eto, super, odradili ste Pariz, svaka čast, kapa do poda, naše ekipe ne prate repku na gostovanjima i to je to. Kad pričamo o domaćim tekmama, opet nećete nikad biti ni blizu cifre od 50k ljudi. Nemate stadion toliki, nemate publike? Boli me ****, nemamo ni mi stadione ni uslove ko u Turskoj, pa ovdje pljujete naš derbi poredeći turski, a svejedno pariramo u derbiju po nekim segmentima. Ali ljubomora i kompleksi, **** ga, to je to.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 20 maj 2013, 13:43

Jao ima li neko gol Goška snimljen sad protiv Rudara meni je ono presmijesno :lol: Ocito da i jednoj i drugoj ekipi remi donekle odgovara.
SAMO ČELIK !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 maj 2013, 13:46

K0MT je napisao/la:Realnost je da Firme bude više na finalu kupa nego vas na sarajevskom derbiju ukupno svih strana. Kraj priče.
Realnost je da su Firmi placeni autobusi, dok mi svi ostali sebi placamo. Realnost je da Firma nema neku brojnost osim te utakmice, kao sto vec rekoh placene od strane kluba. Sve je to realnost.
Celik!3,2,2.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 20 maj 2013, 13:57

AllGunsBlazing je napisao/la:
K0MT je napisao/la:Realnost je da Firme bude više na finalu kupa nego vas na sarajevskom derbiju ukupno svih strana. Kraj priče.
Realnost je da su Firmi placeni autobusi, dok mi svi ostali sebi placamo. Realnost je da Firma nema neku brojnost osim te utakmice, kao sto vec rekoh placene od strane kluba. Sve je to realnost.
I ne samo to nego su im i ulaznice besplatno podijelili. Nisu susjedi ništa bolji od nas prije bude suprotno. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 maj 2013, 13:59

djuturum je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

Nego ono jel' se ti zajebavas ili fakat ozbiljno pises.
Porediti Beograd sa Sarajevom, kao i Stadione je nesto slicno kad bi se iduce sezone poredili Sarajevo i Bijeljina koja ce imati lokalni derbi. Beograd bar 4x veci grad infrastruktura u koju je citava bivsa Yuga ulagala, da ne spominjem sta je Grbavica sve prezivjela u 90-tim.
Zato poklopi se i tisu misu ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 maj 2013, 14:25

Nama je tesko dostici Grobare i Delije, cisto zato sto citava Srbija navija ili za Zvezdu ili Partizan. Znaci imas 7,5 miliona ljudi, od tih sigurno 6 navija za CZ ili Partizan. I racunajuci da od tih 6 bude bar milion muskaraca zainteresiranih za utakmice, i eto ti posjete. Kod nas klubovi imaju po par stotina hiljada MAKSIMALNO, potencijalnih navijaca, i tesko je onda ocekivati neku posjetu. Ostale grupe nisu nista bolje, cak bih mozda rekao i da su gore od nasih.
Celik!3,2,2.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 20 maj 2013, 15:01

Jesu ovo neki novi pehari za prvaka ili mi se čini?

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 20 maj 2013, 15:23

Jesu novi su ne mogu biti isti ni 2 sezone, kako u bundes ligi vazda isti samo kod nas se mjenja svake 2 godine izgled pokala.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 20 maj 2013, 15:28

zeljooooo je napisao/la:Jesu novi su ne mogu biti isti ni 2 sezone, kako u bundes ligi vazda isti samo kod nas se mjenja svake 2 godine izgled pokala.
to oni radi nas da ih mozemo razlikovat i da nam nisu dosadni svaki godine isti :mrgreen:
Željeznicar za život cijeli !

_plavac_
Kontakt:

Post Postao/la _plavac_ » 20 maj 2013, 15:50

Ma treba se napraviti jedan, prepoznatljiv pehar za prvaka PL!
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 20 maj 2013, 16:11

K0MT je napisao/la:Gle njega, pa čekaj druže ako poredimo derbije, nemoj mješati reprezentaciju. Realnost je da Firme bude više na finalu kupa nego vas na sarajevskom derbiju ukupno svih strana. Kraj priče. Možemo i reprezentacije porediti, eto, super, odradili ste Pariz, svaka čast, kapa do poda, naše ekipe ne prate repku na gostovanjima i to je to. Kad pričamo o domaćim tekmama, opet nećete nikad biti ni blizu cifre od 50k ljudi. Nemate stadion toliki, nemate publike? Boli me ****, nemamo ni mi stadione ni uslove ko u Turskoj, pa ovdje pljujete naš derbi poredeći turski, a svejedno pariramo u derbiju po nekim segmentima. Ali ljubomora i kompleksi, **** ga, to je to.
Šta ima još u Prijedoru ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 20 maj 2013, 17:40

Ne znam jel bilo, tabela za proljetni dio sezone.

slika

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 20 maj 2013, 17:46

K0MT je napisao/la:Gle njega, pa čekaj druže ako poredimo derbije, nemoj mješati reprezentaciju. Realnost je da Firme bude više na finalu kupa nego vas na sarajevskom derbiju ukupno svih strana. Kraj priče. Možemo i reprezentacije porediti, eto, super, odradili ste Pariz, svaka čast, kapa do poda, naše ekipe ne prate repku na gostovanjima i to je to. Kad pričamo o domaćim tekmama, opet nećete nikad biti ni blizu cifre od 50k ljudi. Nemate stadion toliki, nemate publike? Boli me ****, nemamo ni mi stadione ni uslove ko u Turskoj, pa ovdje pljujete naš derbi poredeći turski, a svejedno pariramo u derbiju po nekim segmentima. Ali ljubomora i kompleksi, **** ga, to je to.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hahaha
izvini al morao sam malo da odickijam i da vidim kako ce se neko upaliti od srbijanaca kad malo pljunem po derbiju i kako ce doci na sva zvona objasnjavati :mrgreen:
Iskreno mislim da je Beogradski derby u top 10 svijeta i da vlada stvarno veliki rivalitet.Da to nije onaj stari derbi,i da moze biti bolje naravno,ali svakako je u ovom regionu sigurno najveci.

Nemoj se sta ljutiti al morao sam napisati ono sa turskom cisto da se zabavim i uzivam cekajuci reakciju :mrgreen:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.