FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rade Paprica 9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 19 maj 2013, 23:27

Svakako da smo izgubili nešto, ali pošto zadnjih 6 mjeseci ima dijametralno različiti razmišljanje od Amara mislim da njegov ostanak ne bi bio u funkciji kluba.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 19 maj 2013, 23:28

jbmilan je napisao/la:Vrijeme ce pokazati koliko ste izgubili odlaskom Cvike ;) Veliki covjek i sportski radnik !!
Ma takvi su ovi ovdje na forumu. Zeba kad je dosao legenda, nema dalje, kad je otjaran kakav on, sta je uradio, bla bla.

Ne misle svojom glavom nego zatupljeni Amarom kontaju moze sam covjek, a otisla mu lijeva i desna ruka, puno su mu znacili.

Ovako ce ostati Numa da volontira, a bas on Amaru moze nesto pomoci.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 19 maj 2013, 23:29

Otisao,vozdrica idemo dalje...
Amare hvala ti...

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 19 maj 2013, 23:32

Dobro sve to, šta mislite koga bi mogli izvuć' :D
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 19 maj 2013, 23:32

Oxidenks je napisao/la:
jbmilan je napisao/la:Vrijeme ce pokazati koliko ste izgubili odlaskom Cvike ;) Veliki covjek i sportski radnik !!
Ma takvi su ovi ovdje na forumu. Zeba kad je dosao legenda, nema dalje, kad je otjaran kakav on, sta je uradio, bla bla.

Ne misle svojom glavom nego zatupljeni Amarom kontaju moze sam covjek, a otisla mu lijeva i desna ruka, puno su mu znacili.

Vjeruj mi to sto neko napisa da je Amar bio i sportski direktor, mozda samo na papiru.. Ovaj covjek je sve rjesavao, sto se tice priprema itd itd, nesto kao Porca kod nas u Celiku, ali je isto tako istina da se nije u potpunosti slagao sa Amarovom politikom vodjenja kluba.. A pitajte samo Colica Benjamina, kolko mu je Cviko plate spasio sakrivajuci pola ceduljica(kazni) sto Amar posalje za odbijanje od plate ;) (u tom su se dijelu misljenja razilazila, preveliko kaznjavanje i tersanje nad igracima )
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 19 maj 2013, 23:36

jbmilan je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:

Vjeruj mi to sto neko napisa da je Amar bio i sportski direktor, mozda samo na papiru.. Ovaj covjek je sve rjesavao, sto se tice priprema itd itd, nesto kao Porca kod nas u Celiku, ali je isto tako istina da se nije u potpunosti slagao sa Amarovom politikom vodjenja kluba.. A pitajte samo Colica Benjamina, kolko mu je Cviko plate spasio sakrivajuci pola ceduljica(kazni) sto Amar posalje za odbijanje od plate ;) (u tom su se dijelu misljenja razilazila, preveliko kaznjavanje i tersanje nad igracima )
Znaci potkopavao je Sefov autoritet...covjek uzeo sebi puno za pravo
Amare hvala ti...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 19 maj 2013, 23:37

pa de recite sta je konkretno njegova funkcija bila ja to nikad nisam shvatio? amar je Menadzer Kluba ,al team menadzer?? :? mislim o cemu je on vodio brigu , to ja mislim nijedan klub nema osim zelje... ili grijesim???
>>No body likes us but we dont care<<

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 maj 2013, 23:39

MrWhite je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:
MrWhite je napisao/la:Uredu proslava titule i to sve stoji, ali pjevati zvezdine pjesme na sred Grbavice ne ide u glavu nikako......
:lol:
Da si gledao BHT sport veceras ne bih se smijao....
pojasni ili link posalji ?
=\_1921_/=

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 19 maj 2013, 23:40

jbmilan je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:

Transfer politika je problem. Neki bi igrači su još zimus trebali otići po Cviki. Amar nije bio tog mišljenja pa je odbio neke ponude ili tražio previše. Čovjek je radio dobro to niko ne spori, ali ako kaže da je zasićenje u pitanju treba mu vjerovati. Mislim da Amar nije neozbiljan da nastavi posao sam ili bez kvalitetne podrške. U svakom slučaju Cviki hvala za sve.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 19 maj 2013, 23:42

D€LUX je napisao/la:pa de recite sta je konkretno njegova funkcija bila ja to nikad nisam shvatio? amar je Menadzer Kluba ,al team menadzer?? :? mislim o cemu je on vodio brigu , to ja mislim nijedan klub nema osim zelje... ili grijesim???
Radio je skupa sa šefom, nije bilo vezano uz teren nego van terenske stvari. Sponzori, fund raising, oprema, skauting, dogovori sa pojačanjima, odnos sa savezom....

Mi u klubu imamo upravu koja je formalne prirode, a ovaj izvršni dio rade menadžer i tim menadžer

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 19 maj 2013, 23:47

Cviki velika hvala, za sve dobro i pozitivno sto je uradio u nasem klubu, ali ako smo prezalili Zebu, Dzeku, Dialibu i Stilica valjda mozemo i njega.. :!: Nek' je Sef tu a ove ostale stvari ce valjda nekad doci u red..

slika
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 19 maj 2013, 23:47

Neko je spomenuo Pandzu kao moguce pojacanje:
Pandza ima ugovor sa Zvijezdom jos godinu dana, dakle bez obestecenja on nece moci nigdje otici.Dovodio se u vezu sa Zeljom i pred pocetak ove polusezone, ali nije otisao iz jednog razloga zato sto je bio pod ugovorom.
Pandza nije igrao citavu drugu polusezonu zbog povrede, pitanje je kada ce se vratiti na teren i u kakvoj je formi.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 19 maj 2013, 23:52

Bosanski zmaj je napisao/la:Neko je spomenuo Pandzu kao moguce pojacanje:
Pandza ima ugovor sa Zvijezdom jos godinu dana, dakle bez obestecenja on nece moci nigdje otici.Dovodio se u vezu sa Zeljom i pred pocetak ove polusezone, ali nije otisao iz jednog razloga zato sto je bio pod ugovorom.
Pandza nije igrao citavu drugu polusezonu zbog povrede, pitanje je kada ce se vratiti na teren i u kakvoj je formi.
Ma nista od Pandze. Lupaju ovi ovdje opasno. Amar zna da mora naci napadaca tipa Dialibe, ali ko ce to naci, nemamo nikoga u klubu.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 19 maj 2013, 23:59

Raspadamo se :lol: :lol:
Željeznicar za život cijeli !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 maj 2013, 00:09

Neko je fino napisao na forumu davno, da se pred sljedecu sezonu sprema velika cistka. Ta cistka (direktna, idirektna) je upravo zapocela od Cvike (nije mi drago, veliki je Zeljovac, veliki covjek i uvijek je davao svoj maksimum za nas. Boze moj, zivot je takav, jucer si najbolji prijatelj, sutra se preko nisana gledas. Nista strano, sve veoma dobro poznato, posebno na nasim prostorima. Opet, njemu kapa dole za profesionalizam, jer je mogao kao i svaki seljacic u odjeju narusiti ugled kluba i napraviti sranje u trenucima kada se sve prelamalo, sto nije ucio, vec je kao pravi gospodin sacekao da se jedna prica priveda kraju, pa fino bez ikakvih tenzija zahvaliti se svima. Ne znam za vas, ali ja ovo zaista cijenim, prvestveno jer je odavno odnos bio narusen (bar po pricama koje su dopirale do mene). ;)

Ovim putem ce poci i mnogi drugi, ali takoder su prosli nasi veoma dobri igraci i ljudi iz uprave poput Zuje, Zebe, Beslije i drugih. Morate nesto da znate, Zeljo je uvijek izlazio kao pobjednik iz svega ovoga. Svi ovi ljudi su bili dio jedne lijepe price koje je pocela 2009, ali naravno, svaka prica mora imati i kraj, za nekoga lijep za nekoga ruzan. Boze moj, opet kazem, sve je to zivot.

Neki dan, @boccacio napisa perfektan post, bas o onome sto nam sljeduje. Evo, covjek upravu bio. Dolazi jedna nova generacija, treba je prihvatiti takvu kakva jeste, koja ce vjerovatno svojim zeljema, idejama (nekada realnim, nekada nerealnim) pokusati ovaj klub podici na jedan jos veci nivou. Ovi ljudi koji su do sada bili, su nas digli iz pepela po treci put u nasoj historiji (prvi put je bilo jos u Yugi, kada su nam igrace, ljudi iz partije uzeli pa davali onim gore, da bi se balans uspostavio. Drugi put to je ucio Amar, ali taj drugi put je poceo sa Zubanom i onom fantasticnom Hadijinom generacijom, pa Dininoj poslije sto je na kraju Amar uspio dovesti do maksimuma, i evo treci put, od 2009 godine pa do danas). Dakle, HVALA SVIMA. Ucinili ste, koliko ste bili u mogucnosti. Vratili smo se na staze stare slave. Haramo ligom, ali nasi apetiti su posljednih godina porasli, sto se moze vidjeti na odazivu navijaca. Vise nije dovljna titula, vise nije dovoljan kup, potreban je samo taj jedan mali iskorak na eurosceni koji bi nam svima vratio nade da mi zapravo nesto mozemo i hocemo.

Ocekujem nove ljude, pretezno sa novim i vecim ambicijama (iskorakom na euro-sceni). Novi ljudi ce biti predvodeni Amarom (direktno, indirektno) i Gredicem, sto me veoma raduje. Kako ce to sve proci, vidjet cemo, ali budite sigurni da Amar nece napustiti Zelju sve do onog trenutka dok Zeljo ne bude sigurno stajao na svojim nogama.

Ja mislim da i Amar ovako razmislja, i da je ovo samo usputna stanica pa ostvarenju konacnog cilja. Kada se vratio u FK Zeljeznicar bio je pametnije za jedno veliko iskustvo koje je dozivo od 2000 pa do 2004, (zapravo na kojim frekvencijama nasi ljudi posluju, rade, zive, razmislaju), pa onda odlazi u jedan Japan, sto je dotalni opozit svega ovoga ovdje. Dakle, moze se sve, kada se hoce, ali mi imamo taj problem u glavama, sto svi mislio da se nesto moze napraviti preko noci, sto je totalno pogresno. Ja mislim da Amar to sve gleda na sljedeci nacin, zapravo u dvije zacrtane faze:

1. Prva faza, maksimalna stabilizacija kluba na domacoj sceni, sto podrazumjeva sljedece (Sprijecavanje odlazanje igraca kada oni zele, potpisivanje ugovora 2+, prodaja igraca, proizvodnja, da pojedini igrace izbore mjesto u svojim drzavnim selekcijama, posvecivanje vece paznje mladim kategorijama i njihov veci angazman u seniorima, minimalno jedan trofej po sezoni, kao redovan izlazak na euro scenu), i
2. Druga faza, redovan izlazak na euroscenu po ucestalim napretkom na istoj, izgradnja sportskog centra i kampa za mlade, rekonstrukcija stadiona, dovodenje igraca koji nesto vrijede, maksimalno ucesce juniora medu seniorima, kao stabilizacija kluba po pitanju transfera /lupam, da ne prodajemo igraca ispod 1.000.000 €, itd, itd)

Prva faza je dosla brze nego se ocekivala, ne samo nasom voljem i zeljom, nego je u tome dosta pomogla neprofesinalnost drugih u svemu tome (cast izuzezima, poput Sirokog Brijega), ali to naravno ne umanjuje nas uspijeh. Dakle, sve ovo u prvoj fazi je zavrseno u protekle cetire godine, sto niti jednom drugom klubu u BIH nije poslo za rukom. Ulazimo u sljedecu fazu, po nekim slabiji nego ikad za vece izazove, ali po meni, jednostavno po zivotnom toku. Da su ljudi iz protekle faze bili u stanju odraditi ovo iz druge, vjerovatno bi sada imali neku superiorniju trecu fazu u totalno drugacije razmisljanje. Ali, neka sve ide svojim tokom. Vidjet cemo hocemo li uspjeti ispuniti ocekivanja druge faza, ja se zaista nadam da hocemo, posebno sa novim i amcioznijim ljudima...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 20 maj 2013, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 20 maj 2013, 00:10

likusa je napisao/la:Raspadamo se :lol: :lol:
Raspadnuti smo mi odavno, samo sto nam titula malo ublazila to, ako ne bude novih jacih ljudi u klubu, novih pojacanja dozivit cemo potop u evropi gori nego proslih godina, a vi se samo zahebavajte.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 20 maj 2013, 00:14

Oxidenks je napisao/la:
likusa je napisao/la:Raspadamo se :lol: :lol:
Raspadnuti smo mi odavno, samo sto nam titula malo ublazila to, ako ne bude novih jacih ljudi u klubu, novih pojacanja dozivit cemo potop u evropi gori nego proslih godina, a vi se samo zahebavajte.
Mrle nemoj da ti ponovo lijepim sliku po forumu!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 20 maj 2013, 00:20

aleksandar_veliki je napisao/la:
old school je napisao/la:ako ode Antolovic,opcije su nam Hadzic iz zrnjskog,Fejzic, iskreno ne bi volio nijednog vidjeti,a sve je vec navodno dogovoreno sa Pandzom,zanimljiv napadac kakvog Amar bas do sad i nije forsirao,mislim taj tip napadaca
Odakle info za napadaca?
info prijatelju iz nekih ćoškova od ozbiljnih ljudi :D valjda sam dobro načuo,a?
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 20 maj 2013, 00:24

Mrle stvarno smara :? :?

Prelijepa noc, a i dan danas...meni je proslava taman bila. Jbga ovo nam je 4.godina kako smo na vrhu, raja se zasiti, nikad nece biti onakva kakva je bila prve godine kad je Amar dosao...to je tako.. da bilo koji klub sljedece godine sem Želje osvoji titulu, imao bi veliku proslavu..
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 20 maj 2013, 00:24

Ja ne vjerujem više tim informacijama. Ovaj zna ovo, onaj ono (bez uvrede ;) )...Po tome bi do sad imali ovakvu ekipu

Šeha
Jahić Bogičević Vasilić Kvesić
Tomić Nyema
Bekrić Smajić Štilić
Dialiba
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 31 gost.