FK Rudar Prijedor

Vastecija_GSE
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la Vastecija_GSE » 19 maj 2013, 14:46

LG97DM je napisao/la:
Jusufbasic je sve dogovorio sa Velezom, njihov je od ljeta :) A mogu mislit, je li Bekic (broj 19, lijevi vezni) kako prolazio? Njega nam je Mamic iz Dinama poslao :D
Hvala Bogu pa netko kaze da je GOSK dobar, svi od 1. kola jedva cekaju kad cemo ispasti, većini nije bitno kakve igrače imamo i jesmo li trebali pobjediti nekog, nego samo da 'izletimo' iz lige nije bitno na koji način... Siguran sam da ostajete, jer i ako izgubite od Gradine, a u nekom slučaju mi dobijemo Borac, imat ćemo isti međusobni ogled (1-1 i 1-1) ali vi bolju gol razliku... Mi bi trebali pobjediti s 5 golova razlike, ili vi u nekom slučaju izgubiti s isto toliko :D
Ma meni je onaj cupica Bosnjak prespreman...

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 19 maj 2013, 15:10

Vastecija_GSE je napisao/la:Ma meni je onaj cupica Bosnjak prespreman...
Ma dobar je on, mozak ekipe, ali koji ga je djavo gonio da on uzima penal pucat... Inace izvođač penala nam je Ivičić (koji je imao crveni karton), a prije toga je bio Jusufbasic koji se bas tu nije proslavio...
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 19 maj 2013, 17:31

Rudar Prijedor je propustio priliku da u pretposljednjem 29. kolu Premijer lige BiH osigura opstanak, ali je zahvaljujući odličnom golmanu Boriši Bodirogi remizirao (1:1) proitv GOŠK-a, koji je bio bliži pobjedi.

A počelo je za ’’rudare’’ sa Sane kako se samo poželjeti može. U 6. minutu Haris Handžić je lijepo pronašao Igora Mišana, koji sa 10-ak metara iskosa sa lijeve strane gađa suprotan ugao za vođstvo od 1:0.

U igri pod psihičkim opterećenjem za oba rivala novo uzbuđenje viđeno je u 16. minutu. Kapiten gostiju iz Gabele je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara gađao gornji desni ugao, ali Bodiroga je na mjestu. Uzvratio je u 22. minutu Handžić, ali je bio neprecizan.

Već u finišu prvog poluvremena Sabahudin Jusufbašić najavio je da bi mogao da bude istinski ’’tragičar’’, jer, nakon što je ’’promašio loptu’’ u 27. minutu, neometan iz povoljne pozicije u 36. i 38. minutu je imao čak tri pokušaja, ali u dva navrata izvanredan je Bodiroga, dok je u trećem šutirao preko gola.

Tek što je počeo drugi dio, u 47. minuru, Denis Bajalica srušio je u svom šesnaestercu u prodoru Sinana Ramovića, a, uz proteste domaćih, sudija Elmir Pilav pokazao je na ’’bijelu tačku’’. Kapiten GOŠK-a Miljenko Bošnjak gađao je poluvisoko desni ugao Bodiroga, koji je sjajno reagovao i nije u tom trenutku dozvolio da dođe do izjednačenja.

Umjesto da to bude stimulans više za izabranike Vlade Čapljića, do kraja su učenici Davora Mladine, nekadašnjeg prvotimca tadašnjeg ljubijskog Rudara u sezoni 1986/87 pokazali znatno više želje i htijenja.

Doduše ’’zeleno-crni’’ su se trgli. U 54. minutu Igor Mišan je iskosa sa lijeve strane pogodio suprotnu stativu, a u nastavku akcije Handžić poslao loptu preko gola. Šest minuta kasnije Bajalica se ušunjao u protivnički šesnaesterac i iz blizine pokušao da savlada Marka Sušca, koji je izvanredno odbranio.

Ponovo je Jusufbašić na sceni u 63. minutu, umako je pažnji svojih čuvara, ali je Bodiroga, nesavladiv, da bi dva minuta kasnije sa nekoliko metara poslao loptu iznad gola. Ipak, u 78. minutu poslije kornera sa desne strane lopta je prošla po zemlji mnogo igrača da bi je na ’’drugoj stativi’’ sačekao kapiten Armin Helvida i spretno iz blizine poslao u mrežu, 1:1.

U 88. minutu ponovo je Bodiroga bio pobjednik u pokušaju Jusufbašića, koji u posljednjem minutu regularnog toka iskosa sa desne strane šutirao, a lopta pogađa na suprotnoj strani mjesto gde se spajaju stativa i prečka.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 21 maj 2013, 17:47

FK RUDAR 33
Siguran ako…
- ostane neporažen na gostovanju kod Gradine
- GOŠK ili Travnik ne pobijede
Ispada ako…
- se stvori trokut između Rudara, Veleža i GOŠK-a (GOŠK pobjedi, Velež izgubi, Rudar izgubi)
- uz slabiju gol-razliku bude poravnat s GOŠK-om

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 21 maj 2013, 19:07

Realno vas Gradina moze pobijediti.Sigurno će zapet.U drugom dijelu ih niko nije nadigrao i jedna ste od slabijih ekipa koja gostuje ovog proljeća u Srebreniku.Bolje ekstra premije Gradini i mislim da će te izvući bod,ovako diskutabilno ;)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 maj 2013, 21:04

vatreni je napisao/la:Realno vas Gradina moze pobijediti.Sigurno će zapet.U drugom dijelu ih niko nije nadigrao i jedna ste od slabijih ekipa koja gostuje ovog proljeća u Srebreniku.Bolje ekstra premije Gradini i mislim da će te izvući bod,ovako diskutabilno ;)
e čuj da premiraju igrače Gradine, a igraju protiv njih :lol: :lol: :lol: ovo još nisam vidio stvarno
DRUG NEBI TI PUNCA

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 21 maj 2013, 22:13

Svi u Srebrenik! Podrzite momke kad je najteze,kad je najpotrebnije...Rudar zasluzuje premier ligu a da je postenja i evropu pozz

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 21 maj 2013, 23:09

Kontam da ćemo ostati u ligi,jer nerealno je očekivati da GOŠK sad uništi Borca sa 3-4 gola razlike,pa i pobjeda je diskutabilna jer Borac imperativ 2 u Gabeli zbog Evrope,takođe,Zrinjski teško da može pobjediti Veleža....Mi u u Srebeeniku nećemo izgubiti,vjerovatno..
Sve u svemu,ostaće se u ligi,ali ovo proljeće je bilo kriminalno,izvukla nas je vrlo dobra jesen....Iduće sezone bi valjalo da ostane Vlado Čapljić i da on selektuje igrače po svom izboru,a onda ne sumnjam u bolje rezultate.
Mens sana in corpore sano.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 21 maj 2013, 23:27

dolazitel u Srebrenik..dolazel Alcohol Boysi? :)
OFK Gradina Srebrenik

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 21 maj 2013, 23:32

Čuće se... :lol:

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 21 maj 2013, 23:44

Sve će bit ok,samo ponesite marke,mogu i evri.. :)
OFK Gradina Srebrenik

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 22 maj 2013, 00:16

Nemamo mi toga, a i ne treba nam :lol: Može li slanine i suvog vrata?? :lol: :lol: :lol:

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 22 maj 2013, 13:24

K0MT je napisao/la:Nemamo mi toga, a i ne treba nam :lol: Može li slanine i suvog vrata?? :lol: :lol: :lol:
može i tog,nije loše..samo ne dolazite prazni ruku,to vam je najgora solucija.. :)
OFK Gradina Srebrenik

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 23 maj 2013, 14:13

U posljednjem kolu Prijedorčаnimа je dovoljаn i remi zа definitivаn opstаnаk, аli „rudаri“ će protiv Grаdine igrаti desetkovаni. Zbog kаrtonа prаvo nаstupа nemаju kаpiten Borislаv Mikić, Zorаn Milutinović, Nebojšа Pejić, Miodrаg Gigović i Mаrinko Rаstokа, dok su povređeni Ognjen Rаdulović, Boris Sаvić, Miloš Srndović i Veljko Vuković. Zbog togа će trener Čаpljić, kаo i protiv Gаbeljаnа, morаti dа u protokol stаvi i nekoliko juniorа.

:cry:

Btw...

Sretan 85. rodjendan klubu !!! :mrgreen:

http://www.sportlive.ba/index.php/sl-no ... slavi-85ro" onclick="window.open(this.href);return false;đendan
? &

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 maj 2013, 18:05

Sretan rodjendan Vasem FK Rudar,i iduce godine izborili opstanak da Bog da ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 26 maj 2013, 00:29

Meni sve "miriše" na remi s Gradinom.....Imam osjećaj da će biti 1-1,nakon što mi povedemo. ;)

Ma,samo da se ostane u ligi....Imali smo "meč loptu" sa Čelikom i GOŠK-om kući :? ....Samo da nam se ta 4 izgubljena boda ne obiju o glavu. :!:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 26 maj 2013, 11:15

Nećemo mi dati gol, šta vam je :mrgreen: Naši jedino nekome u 3. ligi mogu dati u Srebreniku gol.. Radnik izuzetak bio
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 26 maj 2013, 12:28

Uprava Rudara obezbijedila navijacima "Alkohol Bojsima" autobus sa 55 mjesta, da ih besplatno preveze u Srebrenik... Ali banda je naravno jutros nazvala navijace i rekla da je autobus pokvaren :lol:
? &

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 26 maj 2013, 15:34

Prijedor je napisao/la:Uprava Rudara obezbijedila navijacima "Alkohol Bojsima" autobus sa 55 mjesta, da ih besplatno preveze u Srebrenik... Ali banda je naravno jutros nazvala navijace i rekla da je autobus pokvaren :lol:
G.O.V.N.A :!:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 26 maj 2013, 15:44

Benjo_AFC86 je napisao/la:Nećemo mi dati gol, šta vam je :mrgreen: Naši jedino nekome u 3. ligi mogu dati u Srebreniku gol.. Radnik izuzetak bio
Nemoj da nas zajebeš danas :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot], Napapijri, Paromlinac i 217 gostiju.