FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 19 maj 2013, 13:39

justFlowFKZ je napisao/la:Joj :D ajde zaeba se pravo i yebi ga sad. Mimo je na prosloj proslavi bio cini mi se pa sam se malo zanio zar sam toliko usro :D.
Mada to nije poenta mog posta ali sad nije ni bitno kad se moram poklopiti. :mrgreen:
ma govorim ja onako, sve ti je već i bilo objašnjeno :mrgreen:

btw. tek sad vidim ovaj post od @ Alipasino, čim je on optimističan, neće na dobro :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 19 maj 2013, 13:42

Eto lagano je zavjesa spuštena na još jednu sezonu, mi otkad nismo bili lošiji kao ni liga, ali koga to više briga, proslava se mogla malo bolje uraditi ali eto, ko je htio da slavi mogo je sa rajom i bez TIfe ili ti ga bilo koga.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 19 maj 2013, 13:50

Alipasino je napisao/la:Halo carsijasi sta ima kod vas,bice bolje bice te i vi sampioni ko ceka taj doceka,malo sabura i to je to.Mi cemo iducu sezonu prosetat ligom jer garant ce doc pojacanja a nasa mladost Hodzic,Sadikovic,Hasanovic i Pehilj su dovoljna garancija za to.
Pehilj i nije neki talenat, to ćemo tek da vidimo (da jeste, davno bi njega Amar gurao u vatru). Hodžić će nas možda napustiti, nažalost. Po mom mišljenju momak je pravio razliku na terenu u dosta situacija. Volio bih da ostane. Sadiković nije loš igrač, iako ima boljih u omladinskom pogonu (moje mišljenje). Hasanović se pokazao kao okej igrač, samo da se malo trzne, da krene naprijed ili sl. Znam da zna, samo izgleda ili ga Amar limitira, ili ga je strah. Od ostalih, najviše bih volio da Antolovića nekako zadržimo i Smajića (zadnje 2 tekme je unio svježinu i izgleda da su povrede stvar prošlosti). Pojačanja, koliko sam upoznat, a jesam, finansijska situacija nije bajna. Ne možemo očekivati neka pojačanja prava (jedino ako pristanu na manju platu), ali treba ovu ekipu osvježiti sa nekoliko imena. Toliko od mene.
VOLIM TE ŽELJO!

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 19 maj 2013, 13:54

kvalitet je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Halo carsijasi sta ima kod vas,bice bolje bice te i vi sampioni ko ceka taj doceka,malo sabura i to je to.Mi cemo iducu sezonu prosetat ligom jer garant ce doc pojacanja a nasa mladost Hodzic,Sadikovic,Hasanovic i Pehilj su dovoljna garancija za to.
Pehilj i nije neki talenat, to ćemo tek da vidimo (da jeste, davno bi njega Amar gurao u vatru). Hodžić će nas možda napustiti, nažalost. Po mom mišljenju momak je pravio razliku na terenu u dosta situacija. Volio bih da ostane. Sadiković nije loš igrač, iako ima boljih u omladinskom pogonu (moje mišljenje). Hasanović se pokazao kao okej igrač, samo da se malo trzne, da krene naprijed ili sl. Znam da zna, samo izgleda ili ga Amar limitira, ili ga je strah. Od ostalih, najviše bih volio da Antolovića nekako zadržimo i Smajića (zadnje 2 tekme je unio svježinu i izgleda da su povrede stvar prošlosti). Pojačanja, koliko sam upoznat, a jesam, finansijska situacija nije bajna. Ne možemo očekivati neka pojačanja prava (jedino ako pristanu na manju platu), ali treba ovu ekipu osvježiti sa nekoliko imena. Toliko od mene.
VOLIM TE ŽELJO!
Ne kazem ja da Hodzic nije talenat, ali ovu sezonu nije pravio nikakvu razliku, ama bas nikakvu. Peljao sam, glumi Ronalda, dribla po pet igraca, ne oslobada se lopte na vrijeme, komplikuje, ali momak je mlad i ne moze se ocekivati vise od njega sad za sad.
Za evropu nam nije od kakve pomoci, mozda tek za par godina. Volio bih vidjeti Roskama u Zelji, Dialibu, a mozda i Horic dode ( iako on meni nije kakav igrac).
Smajic vjerovatno ide iz Zelje 80 posto. :)

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 19 maj 2013, 13:57

Proslava u skladu sa nasom ligom,drago mi je sto se nismo rasipali jer cemo je opet sljedece godine osvojit(a kone jednom u 10 god I zato plate za organizaciju za vjecnu).Lagano razmisljat I sjest s igracima koji zele produzit ugovore koji nece zahvaliti im se I trazit pojacanja...
U Lišticu juniore izvesti da I oni osjete malo premier ligu.. :)

ps Zna li neko kako ide oporavak kvese I zole??? Jel mogu lagano trcarat ili jos idu na fizikalne terapije(ovo vise na zolu mislim)...

....JER SI JEDAN JEDINI... 1921
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 19 maj 2013, 13:58

Amoxicillin je napisao/la:
druže ne najavljuj. postanu prevelika očekivanja pa se spustimo kod Travnika. Nećemo prošetat, nego ćemo svaku utakmicu odigrat na nivou, za gol više.
ja bih se slozio sa alpasincem ali ne to da cemo se prosetati vec da cemo sigurno biti jaci slijedece sezone,
kada se sad okrenemo i vidimo sa kakvom smo ekipom osvojili prvenstvo, nasa najveca pojacanja nisu opravdali ili nisu imali srece, u najvaznijim utakmicama ekipa nam je bila "skrpljena na vrat-na nos".
od Svrake koji je glumio prednjeg veznog, a idealna mu je pozicija zadnji vezni( i to dok je htio trcati)
pa onda bez lijevog beka,(Stana igrao) tako da nismo imali ni lijevo krilo (Bekric i Smajic konstantno povrijedjeni)
Vasilic vise nije siguran kao prije, a po sadasnjem stilu igre tu bi MORAO biti igrac koji zna ofanzivno dodati, jer kada se neka ekipa brani sa 11 onda stoper ili bek mora organizovati napad.
od svega me najvise raduje ono sto sam vidio od Armina, Hasanovica, Inieste odnosno Tomica.
jos ako tu dodamo Sadikovica i Pehilja(vjerovatno ce biti prva rezerva slijedece god)

mislim da bi eventualni transferi Svrake i Adilovica nebi puno oslabili Zelju,
Adilovic ima svoje prednosti u vidu snage i truda, ali nije rodjeni golgeter... takav nama treba.
Svraka je vrhunac imao kao zadnji vezni, najveca odlika mu je bila sto je pokrivao teren za dvojicu i davao golove iz drugog plana... ali sada kada je postao prvi kapiten, i ofanzivni vezni. nit trci kao prije, a niti moze ista uraditi iz drugog plana kad je sada uvijek u PRVOM planu... a to nije za njega.

ja sam optimista za slijedecu sezonu, samo ne znam kako ce povrede Kvese i Zole uticat na njih, ne vjerujem da ce proci pripreme sa Zeljom, tako da su i vjerovatno izgubljeni za prvi dio sezone. to je meni najvise krivo.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 19 maj 2013, 14:03

zaista nije provokatorska-suplja,ali cujem od raje da je juce sve licilo na jedan prosjecan teferic na kojem se odigrala revijalna utakmica dok se ne ispecu janjci...ako je sve tako stvarno izgledalo trebali ste onda i okrenuti kojeg janjca i usput uzeti koju stoju pa da se nesto i zaradi na "proslavi"... :mrgreen:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 19 maj 2013, 14:04

socrates je napisao/la:zaista nije provokatorska-suplja,ali cujem od raje da je juce sve licilo na jedam prosjecan teferic na kojem se odigrala revijalna utakmica dok se ne ispecu janjci...ako je sve tako stvarno izgledalo trebali ste onda i okrenuti kojeg janjca i usput uzeti koju stoju pa da se nesto i zaradi na "proslavi"... :mrgreen:
Istina sto su vam rekli. Ali shvatam te nije malo sad ce peta godina. ;)

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 19 maj 2013, 14:08

@oxideks
Kazes za Aru da nece biti dobar za evropu...Mislim da grijesis jer momak ima brzinu(ako nije najbrzi od nasih sigurno je u prva3),koje itekako bitno protiv jacih ekipa,pa jel mislis da ce adil sa onakom brzinom I tromoscu ista moci napravit(pa vidjeli smo za derby Torlak ga iskreno strpao u dzep a kamoli neki vrhunski štoper,iskreno moze zvijezdi leotaru I gosku trpat a kad je tu ozbiljnija ekipa slabo dodje do izrazaja).
Amar ce prvo sacekati izvlacenje pa onda poduzeti stvari kad vidi koga cemo dobit zato treba jos sacekat...
19TM87

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 19 maj 2013, 14:15

Oxidenks je napisao/la:
socrates je napisao/la:zaista nije provokatorska-suplja,ali cujem od raje da je juce sve licilo na jedam prosjecan teferic na kojem se odigrala revijalna utakmica dok se ne ispecu janjci...ako je sve tako stvarno izgledalo trebali ste onda i okrenuti kojeg janjca i usput uzeti koju stoju pa da se nesto i zaradi na "proslavi"... :mrgreen:
Istina sto su vam rekli. Ali shvatam te nije malo sad ce peta godina. ;)
Pa gdje ste divovi nema vas nesto...oxidens,nemoj tako,ja sam cuo da su oni pravo dobro i organizovano proslavili 1.Maj u kinu 1.Maj...
Amare hvala ti...

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 19 maj 2013, 14:16

socrates je napisao/la:zaista nije provokatorska-suplja,ali cujem od raje da je juce sve licilo na jedan prosjecan teferic na kojem se odigrala revijalna utakmica dok se ne ispecu janjci...ako je sve tako stvarno izgledalo trebali ste onda i okrenuti kojeg janjca i usput uzeti koju stoju pa da se nesto i zaradi na "proslavi"... :mrgreen:
iskreno nije da te provociram ali ti ne znas kako je kada 4 godine zaredom osvajas i nemozes saznati jos minimalno 4 godine
titulu ----proslavili mangupski
kup --- :D prvo u Zenici pa na Grbavici
Dupla --- :D vec postala rutina ali duuuuugo se slavilo
Titula --- rutina (jos treba uzeti u obzir da se vec proslavila prije i cekao se taj Kup)

eto nije da te provociram ali stvarno ne znas,
neki su koji ne znaju govorili da, kada bi se vi borili za titulu da bi vas bilo preko 10 000 u prosjeku na Kosevu,
pa evo ove godine ste se borili za titulu i koji je prosjek ako ne racunas derbi jer je on neovisan od rezultata, je 3000.
nije da provociram, vec samo objasnjavam. pozz

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 maj 2013, 14:16

Southboy je napisao/la:@oxideks
Kazes za Aru da nece biti dobar za evropu...Mislim da grijesis jer momak ima brzinu(ako nije najbrzi od nasih sigurno je u prva3),koje itekako bitno protiv jacih ekipa,pa jel mislis da ce adil sa onakom brzinom I tromoscu ista moci napravit(pa vidjeli smo za derby Torlak ga iskreno strpao u dzep a kamoli neki vrhunski štoper,iskreno moze zvijezdi leotaru I gosku trpat a kad je tu ozbiljnija ekipa slabo dodje do izrazaja).
Amar ce prvo sacekati izvlacenje pa onda poduzeti stvari kad vidi koga cemo dobit zato treba jos sacekat...
Za Aru bih se složio s tobom. Ara je dobar igrač i konstantno napreduje. Ovo oko Adila i Torlaka se ne bih složio. Adil je pored Torlaka imao nekoliko 100% šansi. Znači da je Adil njega izlevatio, a ne Torlak Adila. To što Adil iz onih situacija nije dao gol, to je za neku drugu analizu.

Trebamo znati da je Adil ove godine u sezoni dao više golova nego prošle. Dao je i Mariboru. Svi znamo da je prošle godine ekipa bila jača i da je Zeba bio najbolji igrač lige, a u toj sezoni je Adil dao manje golova :?:

Biće sve dobro i u Evropi. Samo lakapo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 19 maj 2013, 14:21

Adilovic i Svraka idu 90%,neki novci se moraju uzeti.njih dvojica vjerovatno i ne bi igrali neke utakmiice (obzirom na formu u pojedinim dijelovima sezone) ali ih je Amar isforsirao malo radi statistike (Adilovic),kapitenske trake (Svraka) da im cijena ne bi padala.Mislim da ce cak doci do manje rekonstrukcije ekipe obzirom da cemo promijenti po jednog prvotimca najmanje u svakoj liniji a s novcima od pomenute dvojice otvara se prostor za vece plate novim,boljim igracima.
SLOBODA NAVIJAČIMA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 maj 2013, 14:21

socrates je napisao/la:zaista nije provokatorska-suplja,ali cujem od raje da je juce sve licilo na jedan prosjecan teferic na kojem se odigrala revijalna utakmica dok se ne ispecu janjci...ako je sve tako stvarno izgledalo trebali ste onda i okrenuti kojeg janjca i usput uzeti koju stoju pa da se nesto i zaradi na "proslavi"... :mrgreen:
Gdje ste juce u mostaru ??

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 19 maj 2013, 14:24

Sa rezervama uzimamo titulu, dominiramo ligom i kupom vec četiri godine, zato su proslave titule rutina postala. Ali to ne kontaju navijaci nižih klubova koji uzmu poneki trofej svakih 15 godina, pa onda naprave veliku feštu.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 19 maj 2013, 14:30

Ma nisam rekao da nije brz, to su u pravu, ali se malo previse zanio da je igrac. Puno komplikuje, dribla a nije jos vrijeme za to. Upropasti nam dosta napada, pa ga Amar mora izbaciti na poluvremenu :)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 19 maj 2013, 14:35

Oxidenks je napisao/la:
Ma nisam rekao da nije brz, to su u pravu, ali se malo previse zanio da je igrac. Puno komplikuje, dribla a nije jos vrijeme za to. Upropasti nam dosta napada, pa ga Amar mora izbaciti na poluvremenu :)
Daj ba covjece pa ja da zivim na Grbavici platio bi posebno tikete samo da dodjem gledat malog. Njemu svaka cast, vec mu se divim! On ako nastavi dobro raditi i ako ga budu bolesti i povrede zaobisle on ima potencijala da postane veci od Dzeke i Ibisevica zajedno! On je jedini IGRACINA u nasem timu jer ono sto on zna i umije i sto ima u glavi nijedan nema. Jedino Bekric i Zeba koji ne upadaju pod tim jer su i oni igracine. Toliko od mene i Ara sretno majstore!

Edit: Nije ovo napad na tvoj post vec cisto moje mislenje o nasem buducem Zmaju akoBogda!
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 19 maj 2013, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 19 maj 2013, 14:35

Željezničar - Leotar 4:0 TM87 (+ proslava Šeherom)

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 19 maj 2013, 14:37

bluemania je napisao/la:Sa rezervama uzimamo titulu, dominiramo ligom i kupom vec četiri godine, zato su proslave titule rutina postala. Ali to ne kontaju navijaci nižih klubova koji uzmu poneki trofej svakih 15 godina, pa onda naprave veliku feštu.
ushicenje se moze porediti kao kada j**es, kontas ono:
prvi put ,ono s vrata odmah na krevet, goris sav. ludilo
drugi put nakon 15ak min odmora, jos si pod adrenalinom. spica
treci put za nekih sat-dvam zavisi,uglavnom ocejfis, ono samo za sebe, zasluzio si, ljepota.
i cetvrti. zamrljas malo prije spavanja, svakako ti niko od raje nece vjerovati 4ili5 itd :lol: :lol:

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 19 maj 2013, 14:39

@avlami97
Pa dobro upravu si po meni djelimicno za ovo Adilovic-torlak ti si primjetio prilike koje su bile,a ja sam sagledao cjelu njegovu igru,tek u drugom pol je bio pravi skok I primanje na prsa lopte I predaja igracu,kod kornera I slobodnih nije nista radio jer je bio markiran,onu sansu kad je njihova obrana nije stigao jer nema startne brzine,znaci hocu da kazem da nije sebi znao napraviti solo akciju kao npr protiv gradine..
Ja ga sad ovdje ne kritikujem kazem za nasu ligu je dobar ali protiv ozbiljnije odbranev tesko ce sta uradit..
I za onaj go Mariboru sretno mu se lopta odbila..
Vise volim igrace tipa are nego adila(nesto "slicno" u Bayernu Mandzukic-Gomes uvjek bi prvog birao,mislim da me razumijes sta hocu da kazem..
Vjeruj kad ARA prodje pripreme cjele(bio lakse na zimskoj pauzi povridjen)I pojaca staminu vise ce on valjat za Evropu
19TM87

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CentarsutNaClanak921, DinGospo21, Lokomotifa i 52 gosta.