Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MrMuscle
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la MrMuscle » 17 maj 2013, 21:22

utaka je napisao/la:
Southboy je napisao/la:Ma samo da hoce preci negdje zbog njega da vise igra I zbog ŽELJE da malo I mi napunimo kasu da izbacimo jos talenata :)
ubili ste se od izbacivanja talenata
Mnogo vise nego vi, da nije Zelje sad bi za repku igrali Asmir Suljic, Sedin Torlak i ostali sl. amateri.... Zapravo iz nase lige, jedino i Zeljo izbacuje igrace za A selekciju, mada je naravno vise ''stranaca''....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 18 maj 2013, 08:18

AzRimiRzA je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
AzRimiRzA je napisao/la:Sta ono postavi na twitter. I on voli paliti raju.. ;)
Nemam Twitter. Sta? :)
"Success...seems to be connected with action. Successful men keep moving. They make mistakes but they don't quit."

Jao jao.
Prevod:

"Odlucio sam da ostanem u Cityu zato jer tu mogu najvise para zaradit, i prosipat cu ljudima neku filozofiju oko uspjeha i kako se ne predajem kao da je to pravi razlog zasto ostajem u Cityu."
Zadnja izmjena: ZgemboAdislic, dana/u 18 maj 2013, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.

majstorcina000
Kontakt:

Post Postao/la majstorcina000 » 18 maj 2013, 08:37

zivot je borba

utaka
Kontakt:

Post Postao/la utaka » 18 maj 2013, 08:38

edin ako je pametan neka ide u napoli tamo ce biti glavni ko sto je bio cavani!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 maj 2013, 16:55

utaka je napisao/la:edin ako je pametan neka ide u napoli tamo ce biti glavni ko sto je bio cavani!
:lol: :lol: :lol:
Allegri je gospodin!

utaka
Kontakt:

Post Postao/la utaka » 18 maj 2013, 17:01

http://****.net/fudbal-nogomet/ ... emiershipa" onclick="window.open(this.href);return false;

Osim Džeke, u ovom neslavnom sastavu nalaze se Pepe Reina (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Joleon Lescott (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Davide Santon (Newcastle United), Gaston Ramirez (Southampton), Tom Cleverley (Manchester United), Gareth Barry (Manchester City), Lukas Podolski (Arsenal) i Fabio Borini (Liverpool).

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 18 maj 2013, 18:45

Sve u svemu, Dzeko je definitivno bio losiji ove sezone nego sto prosjecni clan ovog foruma misli, ali ta lista stvarno nema smisla. Nidje veze..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 maj 2013, 18:53

utaka je napisao/la:edin ako je pametan neka ide u napoli tamo ce biti glavni ko sto je bio cavani!
E moj @ukaka nije svako ''pametan''k'o ti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 18 maj 2013, 23:08

maximusdecimus je napisao/la:
D€LUX je napisao/la:Dzeko je prije transfera u City , bio dobro se posvadjao sa Irfanom ( carsijske price kruzile da ce ga tada neki mocni menadzeri preuzeti i transferirati al nista ne bi od toga) tako da sumnjam da ce ga mjenjati. Po meni gresku je irfan napravio sto nije pristao na transfer u Bayern tj. sto je trazio proviziju od 4 miliona eura... :o
Najveca ikad isplacena provizija je 7,5 miliona Eura koje je uzeo menadzer C.Ronalda kad je prelazio Real Madrid sad vi uporedite koliko je trazio... A svi znamo kakav je Bayern po tom pitaanju zato je transfer propao i Dzeko nikad nece zaigrati za Bayern jer su celnici vidjeli da se ne da sa njegovim menadzerima pregovarati. tesko je da ce dzeko napraviti transfer jedini uslov
-Odsteta od 20-25 mil Eura ( ne preko)
-platu spustit na nekih 4 -5 mil eura godisnje
- Provizija menadzera ( on nema nijednog igraca dobrog osim dzeke , pa uzima koliko moze pokusava max.)

Znaci sve je trenutno protiv nekog transfera... Ovo sto oni traze Borusija ne moze isplatit , Napoli moze al nece Dzeko u Napoli , Juve milan inter su u problemima ma koliko neko volio talijansku ligu. Italija iz godine u godinu biljezi velike minuse sto se ne moze reci jedino za Bundesligu koja svake godine biljezi plus od 500-600 miliona eura.
Engleska tu i tamo od dolaska Abramovica i sheik Mansoura isto biljezi velike minuse al imaju lovu , al od 2015 kad krene financijski fair play bit ce svega. Monaco i PSG imaju sad lovu u francuskoj al njima trebaju imena zbog reklama a Dzeko iskreno marketinski nije toliko atraktivan ,a toj je opet stvar menadzera koji ga nije dobro marketinski prezentovao. TAKO OD DZEKINOG TRANSFERA NEMA NISTA , izuzev ako se ispune oni gore uslovi al tesko...
ako je čaršija tako rekla onda mora da je stvarno tako :lol: gdje samo nađe tu proviziju od 4 miliona eura?? osim ako nisi Irfan glavom i bradom, u što čisto sumnjam
http://www.fussballtransfers.com/nachri ... sion_34113

eto ti kad se pravis pametan šah-mat... sto volim kad neko pametuje a ja mu dokazem da sam upravu

ajd cao ne raspravljaj se sa mene 8-)
Zadnja izmjena: D€LUX, dana/u 18 maj 2013, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
>>No body likes us but we dont care<<

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 maj 2013, 23:13

4. Mio provizije :shock: ... Pa on nije normalan :x

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 maj 2013, 23:24

Ispoljavate enormnu površnost. Da nije bilo Redžepagića, Edinova karijera bi bila kao i Škorina!
4-IN-A-ROW

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 18 maj 2013, 23:28

emir_ je napisao/la:Ispoljavate enormnu površnost. Da nije bilo Redžepagića, Edinova karijera bi bila kao i Škorina!
Jest Redzepagic je davao golove u Wolfu a Dzeko sjedio na tribinama :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 maj 2013, 23:35

emir_ je napisao/la:Ispoljavate enormnu površnost. Da nije bilo Redžepagića, Edinova karijera bi bila kao i Škorina!
ma ne mozes vjecito biti nekome zahvalan ako je taj neko pravi seronj.a, da prostite na izrazu, i ako gleda samo svoj interes...i ja se dobro sjecam tih info u njemackim medijima da su ga zeznuli redzepagic i ostali u vezi s tim transferom...
kao sto ti kazes da "Da nije bilo Redžepagića, Edinova karijera bi bila kao i Škorina", tako isto mozemo reci da nije bilo Dzeke, šipak bi redzepagic bio i imao to sto sad ima...ako su sve njegove zasluge za dzekin uspjeh, sto onda ne trasira put jos nekim igracima??????????

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 maj 2013, 23:57

Nisam siguran da je Bayern želio dovesti Edina, uz tada Gomeza i Pizzara u ekipi, ali ako vi tako kažete onda nemam razgloga da vam ne vjerujem :P
4-IN-A-ROW

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 19 maj 2013, 00:05

D€LUX je napisao/la:
http://www.fussballtransfers.com/nachri ... sion_34113

eto ti kad se pravis pametan šah-mat... sto volim kad neko pametuje a ja mu dokazem da sam upravu

ajd cao ne raspravljaj se sa mene 8-)
a ja pomislio da stvarno imaš dokaz za to što tvrdiš. ovo što si postavio je obično nagađanje, čaršijske ili novinarske priče,isto njesra drugo pakovanje.mogao si bar ugledniji link postavit ako ništa

eh da, ne brini neću se više raspravljati SA TEBE :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 maj 2013, 00:24

emir_ je napisao/la:Nisam siguran da je Bayern želio dovesti Edina, uz tada Gomeza i Pizzara u ekipi, ali ako vi tako kažete onda nemam razgloga da vam ne vjerujem :P
Nije ga želio Bayern.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 maj 2013, 00:27

Mozda je Edinu vrijeme za sposobnijeg od Redzepagica.
Nemam nista protiv Redzepagica ali nisi u pravu. Diskutabilno je to koliko je on zasluzan za Edinovu kaijeru a koliko sam Edin. Ko ti kaze da Edin nije mogao jos bolje?

P.S. Nije ni Zlatanu Mino Raiola bio prvi. Jednostavno dodje vrijeme da ides dalje, da radis sa vecim i sposobnijim ljudima. Pogledaj malo pa vidi s kim je ovaj covjek radio i kakve transfere je sredio. http://en.wikipedia.org/wiki/Mino_Raiola" onclick="window.open(this.href);return false;

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 19 maj 2013, 00:32

Saurman je napisao/la:
emir_ je napisao/la:Nisam siguran da je Bayern želio dovesti Edina, uz tada Gomeza i Pizzara u ekipi, ali ako vi tako kažete onda nemam razgloga da vam ne vjerujem :P
Nije ga želio Bayern.

Jeste.Prije ili pocetkom Eura prosle godine dosta se pricalo o tom transferu,sjecam se da je jednu noc BILD sa sigurnoscu tvrdio da je transfer "perfekt",medjutim Edin nije presao jednim dijelom zbog visine odstete,a drugim sto su mu u Bayernu htjeli dati platu tek malo vise od pola one sto ima u Cityu.
Tada su se okrenuli ekonomicnijem rjesenju i doveli Mandzukica.
#miasanmia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 maj 2013, 00:39

schweinsteiger je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Nije ga želio Bayern.

Jeste.Prije ili pocetkom Eura prosle godine dosta se pricalo o tom transferu,sjecam se da je jednu noc BILD sa sigurnoscu tvrdio da je transfer "perfekt",medjutim Edin nije presao jednim dijelom zbog visine odstete,a drugim sto su mu u Bayernu htjeli dati platu tek malo vise od pola one sto ima u Cityu.
Tada su se okrenuli ekonomicnijem rjesenju i doveli Mandzukica.
Medijske špekulacije koje su dobro koristili iz Wolfsburga ne bi li podgili cijenu jer na spomen Bayerna šabani iz Citya su odmah reagovali.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 maj 2013, 00:44

Bayern ga je htio po pisanju mnogih medija i nisu bile samo spekulacije. Naravno, ne znamo to 100% ali i ja sam citao, vec se uveliko pisalo da li ce Bayern igrati sa dva napadaca kad dodje Edin ili nece.
Demantovati to i biti siguran da si u pravu je nemoguce. Isto kao sto nije moguce biti siguran da je istina.
Ipak, gdje ima vatre ima i dima.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ANamelessGhoul, HariTz, hurem, signalidunapark i 48 gostiju.