Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Mravnjak
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Mravnjak » 18 maj 2013, 01:25

JohnLennon je napisao/la:Zadnjih deset godina Madrid je oprobao apsolutno sve metode za uspjeh. Kako u Europi tako i u Spanjolskoj. Svaka od njih bila je neuspjesna. Djelomicni uspjeh se donio osvajanjem triju Liga (u deset godina op.a.), ali generalno, nista.

Jedna greska bila je krucijalna, napravljena je prije deset godina (ravno) i Madrid zbog te odluke i dan danas trpi posljedice: otpustanje Del Bosquea (ili kasnije otpustanje Capella).
Jorge Valdano, gori u paklu!
To si kao skontao nakon poraza od Patetika ma daj... nakon 14 godina :lol: tako im je pala kocka ili proklestvo Del Boskea :roll: mozda... ha
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 18 maj 2013, 01:27

Da vas nije ukleo neko ko Benficu onaj zidov :)

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 maj 2013, 01:28

@LBJ MVP, sa ciganima moras ciganski, prilagodi se...

Ma hebo sve trenere, treba Ikera na klupu ne sa rukavicama u opremi, vec s odijelom i kravatom, uh kakvu bi ekipu Sara poslozila :lol: :lol:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 maj 2013, 01:29

soxx je napisao/la:Da vas nije ukleo neko ko Benficu onaj zidov :)
ko je ukleo Benfiku?? ja to prvi put čujem...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 18 maj 2013, 01:29

Nema to veze ni sa Perezom, niti i sa kim ;) Zaboravljate jednu stvar.

Ne klupi Reala i Barce se nemoguce zadržati više od 4 godine :!: ima lista svih trenera, pa provjerite....u zadnjih 20 godina jedno Brko 4 godine u Realu, Krojf 8 godina u Barci (usput, prolupao i otišao na živcima) i Pep 4 godine (zamalo nije poludio, morao odmarati godinu dana da se dozove).
Takvi su to klubovi, naprosto....to je nenormalan pritisak od strane medija, navijaca, same uprave klupa, mnogih lobija i klanova....sjetimo se legende Švabe Osima kad prica zašto nije htio svojevremeno na klupu Reala ;)
Ti klubovi te sažvacu i ispljunu, zadnju kap snage ti uzmu...Jozo je namazan pa se mogao snazaliti na svoj nacin, plivao je kroz sve to kao riba...doduše, izabrao je svoj seljacki nacin - pravi frke, skreci pažnju na sebe, izdiži se iznad drugih, sacekuj sudije po parkinzima, guraj prst u oko, gazi po kapitenu, pravi cirkus...u tome se on najbolje snalazi, to je od ranije poznato...ali ni to mu nije pomoglo, jer je Real malo veci klub od njegovih manira...sažvakan je i on, kao i mnogi prije njega.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 18 maj 2013, 01:30

DANTES je napisao/la:
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=54" onclick="window.open(this.href);return false;

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 18 maj 2013, 01:32

soxx je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=54" onclick="window.open(this.href);return false;
mozda je upravo Del Boske! :lol: :lol:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 maj 2013, 01:33

Neki dan smo pričali ovde i diskutovali o Joseu, baš sam tad s Raul64 pisao o toj temi. I jasno je da se Mou koncentrisao na Barcu i onda nekako zapostavio svu strategiju prema drugim ekipama. Samo vi srozaste sad Mou-a na totalno niske grane, kad samo vidim s kakvim ga trenerima poredite.

Kao prvo slažem se gore s Lenonom da je najveća greška uprave Reala bila otpuštanje Del Bosquea. A čak sam gore malo i začuđen kad vam pogledam anketu i kad vidim koliko ste malo glasova tom čovjeku dali. :) Dobro razlog je možda što mislite i da je nedostupan trenutno.

Pitanje samo sad za sviju, dal vi mislite da bi neki drugi trener uspio osvojit Primeru prošle sezone pored Barce? U tom odgovoru ćete naći sve odgovore. :) Barem brojne....
Da Mou i Real nisu idealan spoj, to je sad jasno. A naravno se to brzo i moglo zaključiti, ali ipak su kod sviju oko Reala, navijača i koji vole taj klub, postojale nade da će to trajat, da će se postizat nekako uspjesi i doći eventualno i do titule u LP. Znači njegova misija je djelimično ispunjena, samo što je sad nekako dosta stakla na kraju razbijeno.

Još jedna stvar, prilično sam siguran da Anceloti nije pravo rješenje za Real. Sjajan je to trener, impresivan, sve pohvale za njega, ali nije on za Reala.
Prava rješenja bi bila ili vratiti Vincentea ili dovest nekog trenera nekog formata poput Kloppa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 18 maj 2013, 01:34

JohnLennon je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Kakva je razlika što se prije ispadalo u Osmini i što je on sad odveo do polufinala, nikakva Decime nema pa ga jbi :P
Razlika je u tome sto su pojedini Realovi treneri u osmini finala dobivali Juventus, Liverpool i Bayern dok je ovaj dobio superjaki CSKA, APOEL ili Lyon koji te godine ni EL nije izborio.
98% navijaca Madrida zeli Mourinha van kluba. Razlog je jasan: nije zasluzio ostanak! Apsolutno nicim.
Niđe veze. Lyon je dobio Pellegrini, pa nije uspio da prođe. Romu su dobijali, pa nisu uspeli da prođu. Ove sezone je Mourinho dobio Manchester United, pa je prošao. Mislim da je glupo pisati da nije zaslužio ničim. Ja sam zaboravio kako izgleda da igramo polufinale LP, nebitno je koga je dobio, kako je prošao. Bolje mi je gledati Real Madrid u polufinalu, nego da svake godine ispadaš u osmini finala i da ti se ljudi smeju.
A da ne govorim za amaterske ekipe, koje su nas izbacivali iz godine u godinu u kupu.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 18 maj 2013, 01:36

effe_sa je napisao/la:Neki dan smo pričali ovde i diskutovali o Joseu, baš sam tad s Raul64 pisao o toj temi. I jasno je da se Mou koncentrisao na Barcu i onda nekako zapostavio svu strategiju prema drugim ekipama. Samo vi srozaste sad Mou-a na totalno niske grane, kad samo vidim s kakvim ga trenerima poredite.

Kad jedan Ferguson, kojeg i ne volim bas al postujem, kaze da je Mou jedan od boljih mislim da ovdje mogu prditi ostali koliko hoce.
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 18 maj 2013, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 maj 2013, 01:36

bluemania je napisao/la:Nema to veze ni sa Perezom, niti i sa kim ;) Zaboravljate jednu stvar.

Ne klupi Reala i Barce se nemoguce zadržati više od 4 godine :!: ima lista svih trenera, pa provjerite....u zadnjih 20 godina jedno Brko 4 godine u Realu, Krojf 8 godina u Barci (usput, prolupao i otišao na živcima) i Pep 4 godine (zamalo nije poludio, morao odmarati godinu dana da se dozove).
Takvi su to klubovi, naprosto....to je nenormalan pritisak od strane medija, navijaca, same uprave klupa, mnogih lobija i klanova....sjetimo se legende Švabe Osima kad prica zašto nije htio svojevremeno na klupu Reala ;)
Ti klubovi te sažvacu i ispljunu, zadnju kap snage ti uzmu...Jozo je namazan pa se mogao snazaliti na svoj nacin, plivao je kroz sve to kao riba...doduše, izabrao je svoj seljacki nacin - pravi frke, skreci pažnju na sebe, izdiži se iznad drugih, sacekuj sudije po parkinzima, guraj prst u oko, gazi po kapitenu, pravi cirkus...u tome se on najbolje snalazi, to je od ranije poznato...ali ni to mu nije pomoglo, jer je Real malo veci klub od njegovih manira...sažvakan je i on, kao i mnogi prije njega.
Mnogi bi ljudi za tu lovu koji su dobijali treneri popasli svu travu na stadionu, ne bi im nikad trebala kosilica...
Jozo jeste namazan, ima svoj stil i nacin rada, trazi od igraca maksimalnu odanost i privrzenost njegovim idejama. Ukoliko to igraci prihvate trofeji su tu, ukoliko ne vozdra trofeji...birajte!

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 18 maj 2013, 01:39

Del Bosque je prvi put na klupu Reala sjeo 1994 nakon sto je smjenjen prvi trener nije imao srece 1996 par tekmi i opet noga :roll:
1999 sredinom sezone dolazi na klupu u najvecim problemima pola tima je bilo u bolnici a isto je bio u planu kao i ranije da vodi kratko i noga ali ovaj put se brki nasmjali brkici i zadrzao se kao nikad i tako usao u listu velikih.. takav je nogomet.

Brki su najvise zamjerili sto se nije radovao... 5-0 ili 0-2 gubili isti bar u Realu.
Zadnja izmjena: Mravnjak, dana/u 18 maj 2013, 01:41, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA NAPOLI

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 maj 2013, 01:41

anonymousHD je napisao/la:
JohnLennon je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Kakva je razlika što se prije ispadalo u Osmini i što je on sad odveo do polufinala, nikakva Decime nema pa ga jbi :P
Razlika je u tome sto su pojedini Realovi treneri u osmini finala dobivali Juventus, Liverpool i Bayern dok je ovaj dobio superjaki CSKA, APOEL ili Lyon koji te godine ni EL nije izborio.
98% navijaca Madrida zeli Mourinha van kluba. Razlog je jasan: nije zasluzio ostanak! Apsolutno nicim.
Niđe veze. Lyon je dobio Pellegrini, pa nije uspio da prođe. Romu su dobijali, pa nisu uspeli da prođu. Ove sezone je Mourinho dobio Manchester United, pa je prošao. Mislim da je glupo pisati da nije zaslužio ničim. Ja sam zaboravio kako izgleda da igramo polufinale LP, nebitno je koga je dobio, kako je prošao. Bolje mi je gledati Real Madrid u polufinalu, nego da svake godine ispadaš u osmini finala i da ti se ljudi smeju.
A da ne govorim za amaterske ekipe, koje su nas izbacivali iz godine u godinu u kupu.
E svaka cast na ovom postu. Siguran sam ma milion% da je bilo koji drugi trener vodio Real ove zadnje 3 sezone da bi gledali iste scenarije kao te koje si nabrojao ili cak gore. MOURINHO JE RODJEN ZA USPJEHE. ILI JE PRVI ILI JE DRUGI!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 18 maj 2013, 01:41

effe_sa je napisao/la:Neki dan smo pričali ovde i diskutovali o Joseu, baš sam tad s Raul64 pisao o toj temi. I jasno je da se Mou koncentrisao na Barcu i onda nekako zapostavio svu strategiju prema drugim ekipama. Samo vi srozaste sad Mou-a na totalno niske grane, kad samo vidim s kakvim ga trenerima poredite.

Kao prvo slažem se gore s Lenonom da je najveća greška uprave Reala bila otpuštanje Del Bosquea. A čak sam gore malo i začuđen kad vam pogledam anketu i kad vidim koliko ste malo glasova tom čovjeku dali. :) Dobro razlog je možda što mislite i da je nedostupan trenutno.

Pitanje samo sad za sviju, dal vi mislite da bi neki drugi trener uspio osvojit Primeru prošle sezone pored Barce? U tom odgovoru ćete naći sve odgovore. :) Barem brojne....
Da Mou i Real nisu idealan spoj, to je sad jasno. A naravno se to brzo i moglo zaključiti, ali ipak su kod sviju oko Reala, navijača i koji vole taj klub, postojale nade da će to trajat, da će se postizat nekako uspjesi i doći eventualno i do titule u LP. Znači njegova misija je djelimično ispunjena, samo što je sad nekako dosta stakla na kraju razbijeno.

Još jedna stvar, prilično sam siguran da Anceloti nije pravo rješenje za Real. Sjajan je to trener, impresivan, sve pohvale za njega, ali nije on za Reala.
Prava rješenja bi bila ili vratiti Vincentea ili dovest nekog trenera nekog formata poput Kloppa.
Vec ispricana prica. Najveci gnjev je navukao svojom igrom.
Hebemu majqu nije ovo ni inter ni porto da igra tako ziheraski i prilagodjava se jednom Dortmundu. Svaka cast zutima ali Real je Real.
Dakle, ja bi licno i tolerisao neuspjeh i ove rezultate da ima ikakvih znakova zivota u Realu. Covjek za tri godine nije razvio sistem i cao cao, nema dalje. Da je Pellea vratit'.

Fergie
Kontakt:

Post Postao/la Fergie » 18 maj 2013, 01:42

slika
Ferguson's red army!
Chicharitoooooooo!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 maj 2013, 01:44

Nacuo sam da je Pelle razvio i usavrsio novi sistem igre kako proci Lyon. Jos samo da ga zaposlimo i nastele nam Lyona u 1/8 LP

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 18 maj 2013, 01:44

Naravno da su dobijali jace ekipe kad su bili drugi u grupi.. a ti strucnjaci su doveli Real Madrid do sesira broj dva..Murinjo ih vratio u sesir broj jedan a evo ove godine Murinjo drugi u grupi pa logicno dolazi jaci poput ManU. ali prosao ih je u 1/8 8-)
FORZA NAPOLI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2013, 01:47

Harrison je napisao/la:
E svaka cast na ovom postu. Siguran sam ma milion% da je bilo koji drugi trener vodio Real ove zadnje 3 sezone da bi gledali iste scenarije kao te koje si nabrojao ili cak gore. MOURINHO JE RODJEN ZA USPJEHE. ILI JE PRVI ILI JE DRUGI!
Drugo mjesto za Real Madrid nije uspijeh ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 18 maj 2013, 01:51

Sad ispade da je Real pod vodstvom Calderona, bio bolji i ljepši za gledati :mrgreen:

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 maj 2013, 01:51

legenda reala je napisao/la:
Harrison je napisao/la:
Drugo mjesto za Real Madrid nije uspijeh ;)
E jbg sad, nekad moras imati i srece, nekako vjerujem da se Mou nasao u onoj sansi Higuaina ili Ozila protiv Dortmunda ili u ovim veceras silnim Ozilovim sansama da bi koji i zabio, zapravo mislim da jedino ne bi zabio onu Ozilovu sansu protiv BVB-a, jer ne bi ni opucao, vec asistirao pa sta bude da bude...
Iskreno meni bi se ogadio Real da svake godine uzimamo Primeru i LP...pusti sta i sirotinji...

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.