Moderator/ica: rio_Ferdy88
Vozaču koji vozi iza nekog je lakše jer ne mora da savladava otpor vazduha koji je jako nezgodan pri tim brzinama, dakle manje se troši. To pogotov dolazi do izražaja kada imamo frontalni vjetar. S druge strane, kad se krene uz velik uspon, onda otpor vazduha postaje sekundaran, što zbog manjih brzina što zbog same konfiguracije terena čiji efekat uveliko nadmašuje efekat otpora vazduha. Tad su u prednosti lakši vozači i dakako oni koji su bolje pripremljeni za taj tip vožnje, dok ovi tipa Cavendish ostaju cijelu vječnost iza jer se penju brzinom puža.Admir_Sa je napisao/la:ja ne kontam da me ubiješ te neke taktike, kako ekipa sacuva najboljeg covjeka, ako isti može da prati tempo vodecihzanimljivo je meni ono pogledati, pogotovo snimke navece kad nemaš šta raditi, uživaš u prelijepim prizorima Italije, al me smori kontanje, tj šta je komentator htio reci
cijelu etapu do zadnjih 350 metara pratio preko live tickeraMig_Mig je napisao/la:Eh sranja danas, a bas sam se pripremio
Ja na eurosportu hehetillman je napisao/la:cijelu etapu do zadnjih 350 metara pratio preko live tickeraMig_Mig je napisao/la:Eh sranja danas, a bas sam se pripremio
HvalaMaGiCa je napisao/la:A sto ne citas sta se pise na temi![]()
Etapa je otkazana zbog mnogo snega. A i sutrasnja visi.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.