Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Stalno neka drama s ovim pitarima, samo oni pošteni i slične priče, pa djeco draga da ima poštenja i pravde vaš Udbaški klub nebi ni postojao.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- zeljo4life
- Kontakt:
Ma muda svoja pojedose,zajedno sa okolnim papcicima...sve dok je Kraj Price tu,oni ce pizditi,taj covjek je jedan od nas bas zato sto ih ne moze organski bas kao i mi...
Amare hvala ti...
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Leotar-Zeljeznicar 2xavlami97 je napisao/la:Imam osjećaj da želiš razgovarati argumentima i to me natjeralo da citiram tvoj post. Naveo si da je Željo u 28 utakmica blokiran 5-6 puta. Molim te nevedi mi tih 5-6 utakmica od 28 prvenstvenih u kojima je Željo blokiran na kladionicama. Ukoliko to ne uspiješ, na ovom forumu napiši da si lažov iliti pak isfrustrirana osoba. Ukoliko je Željo blokiran, po automatizmu je i drugi klub blokiran, pa možeš na osnovu toga napraviti spisak klubova koji nisu bili na kladionici (po tebi je Željo, očito vodeći na toj tabeli).Hordas Doboj je napisao/la:Pa kako nece pljuvat?! Normala da se ljudi smiju bolan. Cijela BiH bruji o vama i vasim namjestanjima. 5-6 puta od 28 utakmica vi ste blokirani na kladionicama. Zar ti to nije bar malo interesantno, pa da se zapitas?PL BiH -1 je napisao/la:@ neroazzurni
Izvini ne pljujem ja po Zenici, Tuzli, Mostaru itd. cak sto vise dragi mi gradovi. Nego pljujem po forumasima sto su u 30 kola pljuvali po Zelji. Znaci ti nisinpljuvao tekstovi se na tebe ne odnose. Mislim da se razumijemo.
@ Hordas Doboj
Really
Ne radi se vise ni o tim trofejima jer jednostavno liga postaje ogavna. Negledljiva. Od 8 utakmica vec se znaju rezultati njih pola. **** to ba vise.
Al' eto ima i ono da ce trofeji ostat a da ce se zaboravit kako se doslo do njih. Al dok se ne zaboravi, raja ce pricati. Tako da morate biti svjesni toga a ne glumiti neka nevinasca i furati se na neku dominaciju, lafo snagu igrackog kadra.
Na kladionici nije bilo utakmice Čelik-GOŠK 2:1. Svi trebamo da se smijemo tom namještenom rezultatu, jer poBogu, utakmica nije bila u ponudi određenih kladionica.
Voliš argumente i argumentima se služi. Nije to puno 16 klubova BHTPL BiH i napravi tabelu, jer te to očito "proganja" ili jednostavno voliš da lažeš sebe i okolinu. Za okolinu manje-više, al' se bar potrudi da ne lažeš sebe. Upasti ćeš u neizliječive probleme.
Bijeljina-Zeljeznicar
Prijedor-Zeljeznicar
Nego prije svega da se razumijemo, ne pricam ja samo o Zelji ovdje. Iako je on pod lupom i to s razlogom. Ali po meni je sve to pocelo nakon onog pustanja Leotaru prosle sezone. Tu ste okaljali obraz i zbog toga se sa posebnom paznjom gleda na utakmice Zeljeznicara. Tako da ste sami krivi. Kontam i zasto to necete da vidite. Mozda bih se i ja isto tako ponasao da sam na vasem mjestu. Al opet ne mogu da shvatim kako toliko slijepo na sve to gledate...
Dalje, ako pogledas vasu igru sa ekipama koje imaju ikakav kvalitet vidjet ces da vi niste nikakvi giganti. To lako mozes provjerit gledajuci medjusobne susrete sa ekipama iz vrha. Naravno izuzev vase kurave Olimpica

Takodje utakmice Zeljeznicara na strani protiv ovih losijih ekipa uvijek prodju glat rezultatom (0-3,-1-3,1-4) dok protiv tih istih ekipa se patite kuci. Primjer Radnik, 1-1 kuci, u gostima 30.000 i 0-3 glat, bez 7 igraca standardnih vi pometete Radnika koji je malo prije toga zgazio Siroki sa 4-0. Jer jbga ne bi imalo smisla davati pare i kuci kad igras. To cete vec nekako ugurati u gol. A hvala Bogu uvijek se nadje neki sudija koji ce svirati po 15 prekrsaja na jedno 25 metara od gola. Pa jedna mora uc.
Zadnjih 10 kola nase prekrasne lige, moras biti realan i priznati, da je u najmanju ruku svako odigrano kolo ustimana 1 ili 2 utakmice. Kazem ustimane a ne kupljene zato sto je bilo utakmica koje su pustene svjesno, tipa Gosk-Siroki.
Direktnom uticaju sudija na rezultate utakmica. Drzat cu se svog kluba, konkretno primjer Siroki-Sarajevo, Borac-Sarajevo. Znaci gdje su neke situacije preocite a nisu sankcionisane (cista ruka kod obje situacije).
Nista nama ne znaci to sto je poslije sudija sankcionisan sa suspenzijom itd kad smo popusili bodove.
Sve dok nam o prvaku bruji pola Bosne tj o kupljenoj tituli, pustenom kupu, dok postoje ekipe koje moraju ostat u ligi itd ovdje nema napretka. Primjer ti je i vase finale kupa gdje je na tekmu otislo 100tinjak ljudi. A nekad je na takve tekme islo po 1000 ljudi itd
Znaci govorim uopsteno o regularnosti nase lige koja je dotakla dno, srozana je da ne moze biti losija od ovog sto je sada.
O ovim navodnim kompleksima, bolestima i ostalim sranjima ne bih da komentarisem.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
-
- Kontakt:
nije malo 7 godina
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz dobojafedeltafrotta je napisao/la:nije malo 7 godina

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
puna bih oboljelihpile87 je napisao/la:Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz dobojafedeltafrotta je napisao/la:nije malo 7 godina

Ovakve stvari se deševaju od hronične neyebice uz koju dodaš sušne godine bez trofeja. Rezultat: Mnogo slobodnog vremena, nakupljenih frustracija i ogromna mašta za smišljanje teorija zavjera. Amare, Amare...
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Puno toga ti ne znaspile87 je napisao/la:Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz doboja

@hordaš doboj, Opet si površan. Ne služiš se argumentima-činjenicama. Napisao si da je Željo blokiran u 5-6 utakmica od 28, a navukao si jedva 4, a dobro znaš da Željo još nije igrao drugu tekmu sa leotarom. utakmica u Bijeljini nije bila blokiran, znam to jer sam je ja igrao (Premier). Dođosmo do dvije utakmice Trebinje i Prijedor. To je mnogo manje od onoga što si ti naveo. Znam da je Željo u fokusu, zbog rezultata koje ostvaruje. U zadnje četiri godine Željo je četiri puta u finalu KUPa (dva puta osvajač) i u te zadnje četiri godine (tri titule prvaka BIH). Priznaćeš nije malo.
Govoriš o ekipama iz vrha i kao Željo protiv istih nema uspjeha. Željo je osvojio od 6 mogućih 1 bod protiv Sarajeva (moraš priznati da vas je Bandović spasio, a na Koševu Bešlijin promašaj), protiv Borca 3 boda, Olimpica 6 bodova, Čelika 4 boda, Široki 3 boda (igrali do sada jednu tekmu), Slavija 6 bodova, Zrinjski 1 bod (ali smo ih po nas u tom trenutku puno važnijoj utakmici u KUPU u Mostaru u polufinalu klepili 2:0), Leotar 3 boda (igrali jednu tekmu do sada). To je prvih 8 ekipa na tabeli.
Je li ja sada trebam reći da ste Vi lošiji od Čelika, samo zato što ste protiv njih osvojili 1 bod? Je li trebam reći da je Gradina u Vašem rangu, samo zato što ih niste uspjeli pobjediti u Srebreniku ili jedan Radnik iz Bijeljine koji vam je očitao lekciju iako ste gol dali rukom (Hadžić). Itd... itd....
Malo više objektivnosti ne bi Vam škodilo....
Sada ćeš Ti spomenuti Evropu, a dobro znaš da igranje u pretkolima LP i igranje u EL nije isto. Mi kada smo igrali pretkola EL smo izbacili jedan Šerif, ali svi znamo da to nije onaj Šerif koji je godinu dana prije toga izbacio Dinamo ZG. Na kraju krajeva natjecanja su različita, pa samim tim i kvalitet ekipa sa kojima se igra. To zna UEFA i zbog toga je Željo prošle godine ostvario isti koeficijent kao i Sarajevo, a Vi se naigrali u Evropi, a Željo ispao od prve ekipe na koju je naletio.
Pokušaj biti objektivniji, neće ti škoditi.
Govoriš o ekipama iz vrha i kao Željo protiv istih nema uspjeha. Željo je osvojio od 6 mogućih 1 bod protiv Sarajeva (moraš priznati da vas je Bandović spasio, a na Koševu Bešlijin promašaj), protiv Borca 3 boda, Olimpica 6 bodova, Čelika 4 boda, Široki 3 boda (igrali do sada jednu tekmu), Slavija 6 bodova, Zrinjski 1 bod (ali smo ih po nas u tom trenutku puno važnijoj utakmici u KUPU u Mostaru u polufinalu klepili 2:0), Leotar 3 boda (igrali jednu tekmu do sada). To je prvih 8 ekipa na tabeli.
Je li ja sada trebam reći da ste Vi lošiji od Čelika, samo zato što ste protiv njih osvojili 1 bod? Je li trebam reći da je Gradina u Vašem rangu, samo zato što ih niste uspjeli pobjediti u Srebreniku ili jedan Radnik iz Bijeljine koji vam je očitao lekciju iako ste gol dali rukom (Hadžić). Itd... itd....
Sada ćeš Ti spomenuti Evropu, a dobro znaš da igranje u pretkolima LP i igranje u EL nije isto. Mi kada smo igrali pretkola EL smo izbacili jedan Šerif, ali svi znamo da to nije onaj Šerif koji je godinu dana prije toga izbacio Dinamo ZG. Na kraju krajeva natjecanja su različita, pa samim tim i kvalitet ekipa sa kojima se igra. To zna UEFA i zbog toga je Željo prošle godine ostvario isti koeficijent kao i Sarajevo, a Vi se naigrali u Evropi, a Željo ispao od prve ekipe na koju je naletio.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
svaka ti cast !!!avlami97 je napisao/la:@hordaš doboj, Opet si površan. Ne služiš se argumentima-činjenicama. Napisao si da je Željo blokiran u 5-6 utakmica od 28, a navukao si jedva 4, a dobro znaš da Željo još nije igrao drugu tekmu sa leotarom. utakmica u Bijeljini nije bila blokiran, znam to jer sam je ja igrao (Premier). Dođosmo do dvije utakmice Trebinje i Prijedor. To je mnogo manje od onoga što si ti naveo. Znam da je Željo u fokusu, zbog rezultata koje ostvaruje. U zadnje četiri godine Željo je četiri puta u finalu KUPa (dva puta osvajač) i u te zadnje četiri godine (tri titule prvaka BIH). Priznaćeš nije malo.
Željeznicar za život cijeli !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Nemojte ga vise molim vas, ubice se covjek... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Dobro si ovo ti skontao ali imaćeš umjesto 30, 28 utakmica u sezoni a cilj je povećati boj tekmi tj produžiti ligu da su manje pauze. Bolje je dvije grupe po šest a prenose se međusobni dueli iz prve faze jer bi onda svi u svakoj tekmi išli na pobjedu a jedino tekme između prvih i zadnjih na tabeli u zadnjih par kola ne bi bile interesantne,a ukoliko bi neko pustio nekoga koji ima šansu za ligu za prvaka rizikovao bi manjak od tri boda u ligi za prvaka. Imao bi 32 tekme i sa malim produženjem ovog proljetnog dijela koji je prebukiran dobio bi mjesec manju pauzu što bi bilo ok jer bi tih 12 klubova moralo imati dobre terene. Puno je da od dvanaest ispada 3. Tu je max jedan direktno i jedan razigrava sa drugim iz druge lige jer UEFA traži da bude jedinstvena i to će biti kad tad. Puno je tri jer klubovi moraju imati neki kontinuitet jer je puno da ispada 25 posto lige.Signore je napisao/la:Ja bi ovo s 12 klubova podijelio na 3 dijela, a ne na 2. Bilo bi puno gusce.
Odigraju se 22 kola i nakon toga po 4 u skupinu. Oduzimaju se svi bodovi, te ostaju samo oni iz medjusobnih susreta.
Prva grupa bi igrala ligu za prvaka. Prvi bi bio prvak i isao u LP. Drugi bi isao u EL, a treci i cetvrti u dodatni play off.
U drugoj grupi bi se igralo za Europu. Prvi iz te grupe bi igrao s cetvrtim iz grupe za prvaka dvije utakmice. Pobjednik bi isao na treceplasiranog iz grupe za prvaka, te bi u dvije utakmice odlucili tko ce biti drugi predstavnik u EL.
U trecoj grupi bi se igralo za opstanak. Zadnja dva ispadaju, a treci od zada igra play off s trecim iz jedinstvene Druge lige ili ako budu dvije Druge onda prvaci udju, a drugoplasirani igraju dodatni play off, te pobjednik ide na treceg od zada iz grupe za opstanak.
S ovim bi sve bilo gusce, pa bi se dodatno smanjile malverzacije.
Ima problem oko ovog dodatnog play offa za Europu, ali nisam htio gore da pisem, pa da nitko ne shvati. Ukoliko osvajac Kupa bude i osvajac Lige onda Liga dobija dodatno mjesto za Europu, te i cetvrti ide u EL. To bi se rijesilo tako da treceplasirani ide u EL, a samo cetvrtoplasirani iz grupe za prvaka i prvi iz grupe za Europu igraju dvomec, te pobjednik izlazi u Europu. Na slican nacin rijesiti i ako netko od ovih sto izbore Europu kroz ligu osvoje i Kup.
Pored ovoga uvesti malo reda i u Kup, te izbaciti ove kantonalne gluposti. Kup treba staviti u maksimalno dva kvalifikacijska kola, te da se vec u trecem svi prikljucuju. S tim bi klubovi dobili dodatni broj utakmica. Izbaciti ono da se igra jedna utakmica. Igraju se dvije, ali staviti finale na neutralnom terenu.
EDIT: @avlami svaka čast
- Probisvjet
- Kontakt:
Moj komsija bez desne ruke bi ovo odbranio.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ti se ne javljaj i vi ste dogovorili utakmicu u bihacu a njima ste kupili bodove u Gracanici da imas i malo stida ne bi to pricao. O tome prica cijeli grad sve se zna bolje suti allaha ti.Probisvjet je napisao/la:Moj komsija bez desne ruke bi ovo odbranio.![]()
![]()
[youtube][/youtube]
moj komšija bez obje noge bi ovoj Slaviji zabio go, a čitava ekipa paraplegičara bi izgubila manje od 2-0 od SlavijeProbisvjet je napisao/la:Moj komsija bez desne ruke bi ovo odbranio.![]()
![]()
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Kako se igrači Veleža sklanjaju, i fulaju nemoguće prilike onaj fui s 5 metara sam loptu, pa ono bi moj komšija u kolicima zabio, smiješno.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- MinjonKocka
- Kontakt:
Opet nešto navalili navijači Slobode..ne znam da li im je i ove godine Željo kriv što ganjaju drugo mjesto u 1.ligi Federacije.
Može li mi iko objektivan reći koji je to klub više zaslužio titulu ove sezone od Želje? Hvala
Može li mi iko objektivan reći koji je to klub više zaslužio titulu ove sezone od Želje? Hvala
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Tema cijele price je malo nezgodna pa je tesko iznijeti cinjenice. Recimo naveo sam ti primjer utakmica Zeljeznicara i SB protiv Radnika, ali opet to nije cinjenica niti argument. Realno nemoguce je to dokazati bez dokaza, nit pokusavam. Samo idem logikom i iznosim svoje misljenje.avlami97 je napisao/la:@hordaš doboj, Opet si površan. Ne služiš se argumentima-činjenicama. Napisao si da je Željo blokiran u 5-6 utakmica od 28, a navukao si jedva 4, a dobro znaš da Željo još nije igrao drugu tekmu sa leotarom. utakmica u Bijeljini nije bila blokiran, znam to jer sam je ja igrao (Premier). Dođosmo do dvije utakmice Trebinje i Prijedor. To je mnogo manje od onoga što si ti naveo. Znam da je Željo u fokusu, zbog rezultata koje ostvaruje. U zadnje četiri godine Željo je četiri puta u finalu KUPa (dva puta osvajač) i u te zadnje četiri godine (tri titule prvaka BIH). Priznaćeš nije malo.
Sto se tice tih duela, 27 od 48 bodova i nije neka dominacija, realno. Zato govorim da je vecina navijaca Zeljeznicara u blagoj zabludi. Jednostavo Vi uzimate titule na tim sitnim tekmama. Imate Amara koji se odlicno snalazi u ligi poput ove i na terenu i jos vaznije "izvan" terena. I to je cinjenica. Al prica o nekoj dominaciji igrackim kadrom ili u bilo kom drugom segmentu je pretjerivanje.
Recimo sjecam se kad je Amar dosao, da je rekao da ce mu trebati 3 godine da bi se pricalo o nekom ulasku u grupnu fazu. A nakon 4 godine vi i dalje tapkate u mjestu.
Jednostavno liga kompletna stagnira pa cak i nazaduje kako vrijeme prolazi. A ove afere samo pogorsavaju ionako prelose stanje.
Dzaba sto je kod nas repka usminkana kad nam je liga katastrofa i nije se promjenila nista u odnosu 5 godina unazad, a to itekako zabrinjava, bar mene.
Podhitno osnovat neku organizaciju koja ce se baviti samo namjestanjem utakmica. Tek tad bi mogli da razmisljamo o poboljsanju cjelokupne situacije.
Ne znam da li je Željo prodao tu utakmicu ili ne, ne želim dušu griješiti ali Gušo je u ovoj situaciji izgledao zaista čudno, u neku ruku i komično.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.