FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ennis
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ennis » 16 maj 2013, 18:31

zeljo4life je napisao/la:Jednostavno celni ljudi kluba trebaju sjesti sa predstavnicima navijaca i dogovoriti se...i rijeseno.Ona bakljada na derbiju nije djelo pojedinca,i niko me ne moze ubjediti da klub nije znao za nju...znaci organizovana bakljada,ne moze se unjeti bubam 200 baklji ispod kaisa,ili kao nekada u onoj velikoj zastavi,one su se baklje unjete u kutijama...
Ne vjerujem da su bas u kutijama,svako unese svoju baklju koju pali,valjda je tako.logicno...ali da obezbjedjenje zeli da uzme te baklje radili bi se detaljniji pretresi.
SLOBODA NAVIJAČIMA

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 16 maj 2013, 18:35

Po meni nikakvo rjesenje je taj kredit to bi dovelo u samo vecu dubiozu ali da vam opstina ne moze dati pare za jednu tribinu e to mi ne idu u glavu.Ako ne moze odmah dati sve pare cirka milion neka daje u 3 godine po 300.000 a to je bar mislim za vase opstine sitan novac.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 16 maj 2013, 18:39

ennis je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:Jednostavno celni ljudi kluba trebaju sjesti sa predstavnicima navijaca i dogovoriti se...i rijeseno.Ona bakljada na derbiju nije djelo pojedinca,i niko me ne moze ubjediti da klub nije znao za nju...znaci organizovana bakljada,ne moze se unjeti bubam 200 baklji ispod kaisa,ili kao nekada u onoj velikoj zastavi,one su se baklje unjete u kutijama...
Ne vjerujem da su bas u kutijama,svako unese svoju baklju koju pali,valjda je tako.logicno...ali da obezbjedjenje zeli da uzme te baklje radili bi se detaljniji pretresi.

Pa kazem ti,nije logicno da se tako unese 200 baklji,ili su bile iza ograde na jugu,ili su unjete i podjeljene na tribini,znaci nema teorije da Dino nije znao za njih,i da je slucajno bio ispod juga kada je pocela bakljada,nema sanse!!!
Amare hvala ti...

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 16 maj 2013, 19:03

Baja_Zvjerka je napisao/la:Pisem da su djeca ali mislim na to da su im razmisljanja na djecijem nivou, a ne da je neko dijete, sto me apsolutno ne zanima ako on ima intelektualno zrela razmisljanja...

Ne mozes ti provoditi zakon i silu po svojoj volji... Ako ne postoji u zakonu o sportu clan koji se odnosi na kaznjavanje navijaca sa bakljom, ne mozes ti ugraditi kameru i izbaciti navijaca sa bakljom... Ako zelis sprijeciti bakljadu, onda izvrsis detaljan pregled stadiona, platis zastitarskim agencijama da pregledaju navijace, napravis vise ulaza, unajmis vise ljudi (opet odakle pare), blokiras sekundarne ulaze kojih ima koliko hoces na stadionu i svaki kunto i panto mogu uci na isti, onda trazis da se donese zakon koji ce omoguciti kaznjavanje onih koje ti evidentiras tim kamerama... Jel to tako tesko shvatiti ?

Drugo, ne mozes dici kredit jer nisi kreditno sposoban, nemas uslova, koji tu dio nije jasan ? Vlastitih sredstava nemas, imas samo za plate igracima i strucnom stabu, osoblje vjerovatno nema plata, bivsim igracima se duguju pare, imas ligu za ku*ac gdje niko nece da dodje gledati Goska, Travnika, Slaviju, Radnika, Rudara, Zvijezdu, itd. itd. a izdaci za utakmicu su ogromni, i onda kazemo navijaci ce dati za tribinu, radit ce oni, itd. HOCE, al u KU*CU...

Dakle, moja logika, dovedi ono sto mozes, privuci nekom pricom onoga koga mozes, sto Amar radi izvrsno, sljedece godine smo nosioci koliko znam ? Daj mi ti izracunaj koliko bi mogla iznositi neka realna zarada u slucaju da se prodje to famozno 2. pretkolo Lige prvaka? Zivimo u kapitalistickom sistemu, zarada od reklama i tv prava je cudo... Sto to u trecem pretkolu ne bi dobili nekog bundesligasa ili spanca pa da nas sreca pogleda... U zemlji gdje nema sistemskih ulaganja ni u sta, ti ocekujes od Zelje da sam pokrene to pitanje... Zeljo ide pravim putem sto se toga tice, a to je od opstinskih, kantonalnih, federalnih nivoa, fudbalskog saveza i na kraju u najmanjoj mjeri od vlastitih sredstava... Ti mislis da nekome nije palo na pamet da napravi tribinu jednu, pa drugu, pa malo po malo eto nam Bilino Polje ? Ali kako kad para nema... Zato trazis pomoc od opstine, kantona i vec nabrojanih... Nasa opstina i nas kanton su najveci lopovi i imaju najvise talova jer se tu vrte najvece pare... Zato ovoliko cekamo i na neki normalan stadion... Gdje se to jos napravila tribina a da je nisu pravili uz pomoc opstine ???

Gdje ti vidis rizik u cekanju da ojacamo (a na dobrom smo putu), hoce li to nesto propasti na ovom stadionu koji je isti vec 20 godina ? Amar je tu kako treba tek 3 sezone, ako sacekamo jos 2 nista nam nece biti, ali ne treba ici grlom u jagode... Ako mozes izvuci pare od opstine i vec nabrojanih, to treba i pokusati, ali ne treba se zavaljivati svojim parama kojih zapravo i nemas...

Ja sam zaista mislio da ti malo bolje baratas pojmovima oko nekih stvari ali prevarih se. Zaista lupas nesto za sto i sam nisi siguran da je tako! Kad Nogometni/Fudbalski savez moze donijeti pravilnik o kaznjavanju za paljenje baklji na utakmicama isti taj pravilnik moze donijeti i FK Zeljeznicar pa kaznjavati svaki pokusaj unosenja i paljenja baklje na svojim utakmicama u kojima je organizator. Kako tebe moze neko (nogometni savez) kaznjavati za nesto sto ti nemas mogucnosti da sprijecis??? Priznaj da si ovo izvalio kao neki osnovac, da se djeca ne uvrijede.. :roll:

Na dobrom smo putu da i ne osvojimo sljedece sezone titulu jer nam je ekipa svake godine losija, losija ekipa-losija igra, losija igra-manje raje i para...Sacekat cemo mi i 10-15 godina ako treba ali nadati se da ce ti opcina, kanton ili neko drugi nesto napraviti je samo otrcana fraza danjasnjeg drustva u kojem svi cekaju da mu drugi neko nesto da ili napravi. Kako se napravise tolike kuce i zgrade od para iz budzeta ili od kredita??? Para uvijek ima samo je pitanje koliko si sposoban da ih stvoris, i kredit se uvijek moze uzeti ako imas pokrice tj. hipoteku za vracanje istog. kao sto @terabajt rece nek' nam pomocni stadion bude hipoteka, dajem ti samo jedan primjer da se sve moze kad se hoce!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 maj 2013, 19:20

Ne vrijedi se raspravljati, stekao si pogresnu sliku o meni i bilo kakav argument da dam necu te ubijediti...
Ja sam svoje misljenje rekao, vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu... I za baklje, za koje ti tvrdis da klub moze kaznjavati, i za stadion za koji ti mislis da je klub ovakav kakav je sada moze sam napraviti ili podici kredit za isti... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 16 maj 2013, 19:35

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne vrijedi se raspravljati, stekao si pogresnu sliku o meni a ne znas argumentovano raspravljati bez da ciljas na moje misljenje i raspravu bi vodio u smijeru kakav sam to ja na osnovu jednog komentara gdje sam rekao da se komentarise na nivou djece i sad bi se samo za to hvatao...
Ja sam svoje misljenje rekao, vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu... I za baklje, za koje ti tvrdis da klub moze kaznjavati, i za stadion za koji ti mislis da je klub ovakav kakav je sada moze sam napraviti ili podici kredit za isti... ;)
Nisam stekao nikakvu pogresnu sliku ali mi bode oci kad tvrdis i ponavljas nekoliko puta da je klub nemocan po pitanju baklji a i sam znas da nije, uvijek ima metod i nacin (kao sto ga je i NSBiH nasao, pa sad uzima ko lopatom koga stigne)! Ovo za kredit je itekako izvodljivo ali se onda vracamo na ovo prvo za baklje, kad klub nije nasao za shodno da ustedi sebi na godisnjem nivou 100-ak tisuca maraka tako sto ce uloziti 10-ak, onda je o kreditu iluzorno i pricati. Necemo vise ako ne zelis ali sam siguran da bi se nasli negdje na sredini i na kraju krajeva i slozili jer isti nam je cilj. Oprosti ako sam te necim uvrijedio jer nije mi bila namjera.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 16 maj 2013, 19:49

Ma u subotu ce se 100% paliti..
Mada iskreno da Sam uprava dozvolio bi na toj utakmici I na derbiju a ostalo nista.. Pogotovo me nervira npr.jedna baklja protiv goška I takvih
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 maj 2013, 20:06

avlami97 je napisao/la:To što sam stariji navijač, uopšte nije za pohvalu. Svi bi voljeli da smo mladi. Mladost sam (između ostalog) potrošio na Grbavici, pa potom na Koševu, pa opet na Grbavici, pa dođe rat, pa opet Grbavica, pa dođe kasno zrelo doba, a ja još uvijek čekam da se napravi stadion.

Ne mora mi niko vjerovati, ali kada čovjek dođe u zrelije godine, on i dalje mašta kao dijete. Jedna od mojih dječačkih maštarija je i stadion u Dolini ćupova. Ono baš stadion. Da na istoku il' zapadu sjednem zapalim cigaru, popijem pivu i sa guštom pogledam utakmicu. Godine prolaze. a to se ne dešava. Imam milion ideja kako se stadion može napraviti, al' nažalost moje komentare ne čitaju osobe koje bi to mogle realizirati. Stadion mogu napraviti samo pametni ljudi. Ljudi bez sopstvenog "ugrađivanja" u taj deal. Jedan od takvih je i Almir Gredić - igračina-ljudina-obrazovan čovjek-Sandžaklija-poštenjačina. Hoće li to on uspjeti - ne znam al' se nadam. Nadam se da jednog dana sa Krvotokokm, Seyom, Piletom, Čamcem, dedom Nezirom, Elixsazom.... zasjednem na centralni dio istočne tribine i zapjevam Željo šampion, pa neka umrem. Ne živi se stotinu godina, bar mi smrtnici, taj život žive veliki, a veliki je u ovoj priči Željo...

Da bi Željo bio ono što zaslužuje biti, mora imati stadion. Taj projekat (želju) će prije svoje smrti realizirati ljudi koji vole Želju - prvenstveno ŠVABO -, Amar i Greda.

Žao mi je što na forumu pišem emocijama, al' ipak se radi o Želji, pa ne moram toliko žaliti.

avlami97,
bojim se da ćemo mi o stadionu sanjati do kraja, onog našega!

Ja sam takodje jedan od onih koji su pregurali sve to što si gore nabrojao. Vjerovatno se sjećaš otvaranja renovirane Grbavice '75 i one tekme protiv pitara sa besplatnim ulazom na otvaranju "reflektora". Tih dana je u klubu bila izložena maketa buduće Grbavice, sa tribinama sa svih strana i tri pomoćna "igrališta" od koje je jedno trebalo biti na platou iznad stadiona na Vracama. Kako sam bio sretan što će naš Željo imati tako cool stadion. . . ....U medjuvremenu nam se desilo par ružnih stvari a polako smo i odrasli! :mrgreen:

Ostaej nam da sanjamo o stadionu i da se nadamo ... to onako optimistički nevino, dječje, kao u slavnim vremenima .... realno tako nešto nije ni jedan posto! Daj bože da sam u krivu!

Neka nama titula i ovih malih radosti ... a za snnove... ko zna, možda nam padne sa neba ;)

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 16 maj 2013, 20:11

Ma bravo, neka se 100% pali. **** navijače Mančestera, Bajerna, Barcelone, PSG itd što ne pale baklje na svojoj proslavi (na stadionu). Mi smo face i bolji navijači od njih zato i treba da palimo da se čuje za nas. Još jedna navijačka parola na utakmicama nebi bila loša "Hočemo kazne", da i po tome budemo prvi u svijetu jer mi smo face. Ma **** i mene kada ovako pišem

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 maj 2013, 20:17

jestamaji je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:To što sam stariji navijač, uopšte nije za pohvalu. Svi bi voljeli da smo mladi. Mladost sam (između ostalog) potrošio na Grbavici, pa potom na Koševu, pa opet na Grbavici, pa dođe rat, pa opet Grbavica, pa dođe kasno zrelo doba, a ja još uvijek čekam da se napravi stadion.

Ne mora mi niko vjerovati, ali kada čovjek dođe u zrelije godine, on i dalje mašta kao dijete. Jedna od mojih dječačkih maštarija je i stadion u Dolini ćupova. Ono baš stadion. Da na istoku il' zapadu sjednem zapalim cigaru, popijem pivu i sa guštom pogledam utakmicu. Godine prolaze. a to se ne dešava. Imam milion ideja kako se stadion može napraviti, al' nažalost moje komentare ne čitaju osobe koje bi to mogle realizirati. Stadion mogu napraviti samo pametni ljudi. Ljudi bez sopstvenog "ugrađivanja" u taj deal. Jedan od takvih je i Almir Gredić - igračina-ljudina-obrazovan čovjek-Sandžaklija-poštenjačina. Hoće li to on uspjeti - ne znam al' se nadam. Nadam se da jednog dana sa Krvotokokm, Seyom, Piletom, Čamcem, dedom Nezirom, Elixsazom.... zasjednem na centralni dio istočne tribine i zapjevam Željo šampion, pa neka umrem. Ne živi se stotinu godina, bar mi smrtnici, taj život žive veliki, a veliki je u ovoj priči Željo...

Da bi Željo bio ono što zaslužuje biti, mora imati stadion. Taj projekat (želju) će prije svoje smrti realizirati ljudi koji vole Želju - prvenstveno ŠVABO -, Amar i Greda.

Žao mi je što na forumu pišem emocijama, al' ipak se radi o Želji, pa ne moram toliko žaliti.

avlami97,
bojim se da ćemo mi o stadionu sanjati do kraja, onog našega!

Ja sam takodje jedan od onih koji su pregurali sve to što si gore nabrojao. Vjerovatno se sjećaš otvaranja renovirane Grbavice '75 i one tekme protiv pitara sa besplatnim ulazom na otvaranju "reflektora". Tih dana je u klubu bila izložena maketa buduće Grbavice, sa tribinama sa svih strana i tri pomoćna "igrališta" od koje je jedno trebalo biti na platou iznad stadiona na Vracama. Kako sam bio sretan što će naš Željo imati tako cool stadion. . . ....U medjuvremenu nam se desilo par ružnih stvari a polako smo i odrasli! :mrgreen:

Ostaej nam da sanjamo o stadionu i da se nadamo ... to onako optimistički nevino, dječje, kao u slavnim vremenima .... realno tako nešto nije ni jedan posto! Daj bože da sam u krivu!

Neka nama titula i ovih malih radosti ... a za snnove... ko zna, možda nam padne sa neba ;)
Nada zadnja umire ;). Kako se ne bih sjećao povratka na Grbavicu. Mislim da smo to ljeto odigrali prijateljsku sa Arsenalom (ENG) i Magdeburgom (Istočna Njemačka)- tada jak klub.

U tunelu je stajala maketa "Nove Grbavice". Moramo se nadati. jarane živio. :)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 16 maj 2013, 20:31

@devotion
Ja Sam rekao da bi dozvolio u samo 2 od 15 domacih da se Pali a ne od 15 koliko cemo odigrat mi smo sigurno na 12 palili..ja o tome pricam

I nisi u pravu navijaci Bayera su u lp palili imas slike I navijaci liverpula sad dimne palili protiv fulema(ni titula ni evropa nista a palili su),isto I dortmundov kop pali baklje pa holandani cesto pale..ta prica ti pada u vodu a ja samo kazem ako hoce vec da pale(Klub ih nemoze zaustaviti u tome)nek pale na 2 tekme u sezoni to I'm mogu halaliti.. :)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 16 maj 2013, 20:51

http://www.6yka.com/novost/38279/boris- ... tiv-viteza" onclick="window.open(this.href);return false;
Morate pročitati, ako ništa, zbog završetka :lol:
NAPRIJED NARODE!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 16 maj 2013, 20:58

padoh sa stolice :D

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 16 maj 2013, 21:12

Dobro neka pale baklje na 2 od 15 utakmica, ali i obavezno neka pale na utakmici (aBd utakmicama) kvalifikacija lige prvaka. Tamo su manje kazne pa zašto ne, taman da se riješimo onih para od UEFE jer ionako neznam šta će nam. Ja nešto ne primjetih baklje na največim utakmicama lige prvaka ali zato su bile na Koševu protiv Maribora. Zato i u kvalifikacijama lige prvaka neka GORI JUG, samo naprijed

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 maj 2013, 21:14

Zeman je napisao/la:http://www.6yka.com/novost/38279/boris- ... tiv-viteza
apsolutno logičan završetak :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 16 maj 2013, 21:22

Zeman je napisao/la:http://www.6yka.com/novost/38279/boris- ... tiv-viteza
Strasan tekst 8-)
SLOBODA NAVIJAČIMA

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 maj 2013, 21:23

O čemu pričate vi ? Kakav stadion ? Ko da ga pravi ? Nismo platili odštetu za igrača 10 godina, napinjemo se da preživimo, svaki dan u gradu neki protesti, autoput se gradi 20 godina i vidite svi koliko se uradilo, a taj autoput je od strateškog značaja za državu.
Razumijem ja tu želju za napretkom, svako od nas bi želio da napredujemo u svakom smislu, ali treba se malo vratiti u realnost i osvrnuti se na državu u kojoj živimo.
Možda nekad i dobijemo stadion, što bih najviše volio kao i svi vi sigurno, ali ne može i titule i stadion.Toliko finansijski jaki nismo da izdvajamo po milion maraka za gradnju stadiona (minimalno) godišnje, i da imamo ovakav tim.
DRUG NEBI TI PUNCA

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 16 maj 2013, 21:24

Ma samo beze raspravljate o tome ,ovdje su se vazda palile i palit ce se . To se nikad nece promjeniti u to budite sigurni . Na sjeveru,zapadu svrsavanje nakod bakljade,to se snima ,slika ,a poslije ide prica "vi navijaci " i slicno . Da se razumijemo ja je nikad nisam zapalio niti cu je ikad zapaliti (na stadionu,korteo druga prica . :mrgreen: ) . Dok god grupa ne odluci vi mozete ovdje pricati kol'ko hocete .Nego manite se gluposti i svi na tekmu da pozdravimo momke ,zasluzili su !

SAMPIONI !
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 16 maj 2013, 21:34

SVI na GRBAVICU!!!

Momci nas cine ponosnim vec duze vrijeme,najmanje sto mozemo uraditi jeste da napunimo stadion!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 16 maj 2013, 21:35

fsdghdsfs je napisao/la:Ma samo beze raspravljate o tome ,ovdje su se vazda palile i palit ce se . To se nikad nece promjeniti u to budite sigurni . Na sjeveru,zapadu svrsavanje nakod bakljade,to se snima ,slika ,a poslije ide prica "vi navijaci " i slicno . Da se razumijemo ja je nikad nisam zapalio niti cu je ikad zapaliti (na stadionu,korteo druga prica . :mrgreen: ) . Dok god grupa ne odluci vi mozete ovdje pricati kol'ko hocete .Nego manite se gluposti i svi na tekmu da pozdravimo momke ,zasluzili su !

SAMPIONI !
Da upravu si,kad grupa odluci da nema baklji tada se nece ni paliti.Bilo je par utakmica na pocetku proljeca bez baklji i nista nam nije falilo,dokaz da se moze i bez toga lijepo navijati.Jest da nema loma na koji zapad i sjever svrsavaju ali sta ces :lol: :lol: .. Inace bakljade su isfurana prica u vecem dijelu Evrope pa posto mi u svemu pokusavamo da slijedimo te trendove ocekujem da ce i kod nas na Balkanu to splasnuti :mrgreen:
SLOBODA NAVIJAČIMA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Ejnur, Ferroviere1987, Hrammm1921, Hrasno15, Orvel i 65 gostiju.