Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2013, 15:17

Lotus je napisao/la:
LenBias je napisao/la:kako se nije znalo prije, pa ima 15 godina kad ce se znati prije :lol:
Pa govorim prije,jer da se znalo mogo je vec prosle godine nastupiti za kadete.Za Samira Sehica se znalo dok je imao 12 godina!Eto,jesil skonto?!
nisam, mozes li mi malo bolje pojasniti? :lol:

15 godina, balav je on jos sto bi rekao nas narod, vrijeme ce pokazati kakav je, na ovom videu djeca za tri glave manja od njega, kao kada bi sada odrastao covjek otisao na igraliste i zaigrao baket protiv djecaraca iz drugoga razreda osnovne skole, lako se tako dokazivati :mrgreen: treba ga imati u vidu, slazem se ali pitanje je kako i koliko ce se momak razviti, ako se ne razvije u americi onda nije vrijedan spomena
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 maj 2013, 15:30

LenBias je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
LenBias je napisao/la:kako se nije znalo prije, pa ima 15 godina kad ce se znati prije :lol:
Pa govorim prije,jer da se znalo mogo je vec prosle godine nastupiti za kadete.Za Samira Sehica se znalo dok je imao 12 godina!Eto,jesil skonto?!
nisam, mozes li mi malo bolje pojasniti? :lol:

15 godina, balav je on jos sto bi rekao nas narod, vrijeme ce pokazati kakav je, na ovom videu djeca za tri glave manja od njega, kao kada bi sada odrastao covjek otisao na igraliste i zaigrao baket protiv djecaraca iz drugoga razreda osnovne skole, lako se tako dokazivati :mrgreen: treba ga imati u vidu, slazem se ali pitanje je kako i koliko ce se momak razviti, ako se ne razvije u americi onda nije vrijedan spomena
hehe necu vise da ti pojasnjavam ;) Kazem,jer gledo sam Aliju Pirica koji je njegove visine i po stranici eurohopes je u prvih deset u svom godistu u Europi,a Elvis po ovom sto sam vidio je bolji od njega.Sad sta ce biti u buducnosti to samo Bog zna,ali ovo trenutno je odlicno.Zato sam ono napiso,da se znalo prije da uleti u kadete sigurno bi dominirao.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 maj 2013, 15:31

BIHfan je napisao/la:To je samo klip ljudi moji, nista vise se o njemu ne moze naci na internetu. Plus kad se sjetim da je na tim klipovima Kapelan izgledao kao Ray Allen. Polako momci sa tim komentarima. :)
Ko se bavio kosarkom moze opet da neke stvari zakljuci cak i na osnovu nekog klipa. Naravno da ostaje velika rezerva, jer je ovo klip i jer ga nisam gledao uzivo nikada, ali jednostavno neke stvari koje sam naveo na stranici prije se vide. Mlad je, to je njegov najveci plus.
Sport je lijek za tijelo i duh.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2013, 15:38

sjetite se samo onog prije godinu/dvije sto je ugrao na nekom univerzitetu nazabijao se nekih poena i uhvatio skokova bruku, portali samo o njemu pricali, dobio poziv u reprezentaciju i ispostavilo se da je flop veliki, ustvari igrao protiv matematicara, fizicara, farmaceuta, veterinara :mrgreen: ne zna se nikada, mora biti neka caka, tako to kod nas ide drugovi, nadam se da ovaj put nece biti :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 maj 2013, 16:04

LenBias je napisao/la:sjetite se samo onog prije godinu/dvije sto je ugrao na nekom univerzitetu nazabijao se nekih poena i uhvatio skokova bruku, portali samo o njemu pricali, dobio poziv u reprezentaciju i ispostavilo se da je flop veliki, ustvari igrao protiv matematicara, fizicara, farmaceuta, veterinara :mrgreen: ne zna se nikada, mora biti neka caka, tako to kod nas ide drugovi, nadam se da ovaj put nece biti :D
http://basketball.eurobasket.com/player ... hey/136821" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2013, 16:06

ne sjecam mu se imena vjeruj mi, znam samo da je bio drvo kada je dobio sansu (kakvu takvu) u reprezentaciji :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 maj 2013, 16:22

JHam je napisao/la:
LenBias je napisao/la:sjetite se samo onog prije godinu/dvije sto je ugrao na nekom univerzitetu nazabijao se nekih poena i uhvatio skokova bruku, portali samo o njemu pricali, dobio poziv u reprezentaciju i ispostavilo se da je flop veliki, ustvari igrao protiv matematicara, fizicara, farmaceuta, veterinara :mrgreen: ne zna se nikada, mora biti neka caka, tako to kod nas ide drugovi, nadam se da ovaj put nece biti :D
http://basketball.eurobasket.com/player ... hey/136821" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj?
Kad je Adnan Hodzic igrao za reprezentaciju?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 16 maj 2013, 16:29

neno#4 je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Kad je Adnan Hodzic igrao za reprezentaciju?
I ja se to pitam. .

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 16 maj 2013, 16:37

Ja ga se sjecam sa Adecco turnira u Sloveniji, prvi turnir tada. Imao je oko 3 minute odigrane ..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 maj 2013, 16:42

Sjecam se da je protiv Makedonije, cini mi se u prvom kolu propustio utakmicu. Onda je dosla Srbija, ne mogu da se sjetim je li tada igrao. Protiv Slovenije za trece mjesto nije sto posto.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 16 maj 2013, 16:48

neno#4 je napisao/la:Sjecam se da je protiv Makedonije, cini mi se u prvom kolu propustio utakmicu. Onda je dosla Srbija, ne mogu da se sjetim je li tada igrao. Protiv Slovenije za trece mjesto nije sto posto.
Protiv Srbije nije igrao,ja znam da je ga je selektor odma otpisao i njeg i Kapelana i rekao da nisu dovoljno dobri za repku.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 maj 2013, 17:02

Znam da je bio na pripremama, pa reko da nije na njega mislio...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 maj 2013, 17:04

on je jednom ja mislim dobio minut-dva da pokaze sta zna :x

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 maj 2013, 18:01

legenda reala je napisao/la:Daj malo pojasnite kako to ide u Americi, gdje oni sad igraju sa 15 godina, kako ide dalje koledži, draft???

srednja škola ako mu je 15 godina,poslije na koledž,otpilike sa 18 godina,draft kad završe koledž,bar bi trebalo da je tako

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 maj 2013, 18:18

junio highschool,senior high,pa ide taj college,ko zna igrati ne placa skolovanje :) :) Inace taj college sistem se satstoji od 3 divizije.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 maj 2013, 18:35

neno#4 je napisao/la:Sjecam se da je protiv Makedonije, cini mi se u prvom kolu propustio utakmicu. Onda je dosla Srbija, ne mogu da se sjetim je li tada igrao. Protiv Slovenije za trece mjesto nije sto posto.

nije igrao na tom turniru,igrao je u italiji na turniru,zabio grcima 6 poena ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2013, 18:53

lumani je napisao/la:junio highschool,senior high,pa ide taj college,ko zna igrati ne placa skolovanje :) :) Inace taj college sistem se satstoji od 3 divizije.
Možeš malo detaljnije pojasniti, ako ti nije problem :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 16 maj 2013, 22:29

legenda reala je napisao/la:
lumani je napisao/la:junio highschool,senior high,pa ide taj college,ko zna igrati ne placa skolovanje :) :) Inace taj college sistem se satstoji od 3 divizije.
Možeš malo detaljnije pojasniti, ako ti nije problem :?:
Koliko ja znam ovaj junior i senior highschool su ustvari kao nasa srednja skola,pa sad podjeljeno valjda na 1. i 2.(junior) te 3. i 4. razred(senior)..zatim ides na college i tu sad imas neka pravila,nekih 5-7 igraca ti smije imati sportsku stipendiju,dakle ne placaju skolarinu koja je uzasno skupa,ostatak ekipe ti studira nesto pa imas one kao probe hajmo reci da upadnes u ekipu,zato i imas toliki broj "dobrih" ekipa.Igra se NCAA liga koja je podjeljena na te neke divizije,u martu sam citao na ispodobruca da ni oni sami ne znaju kako dijele te divizije pa ti ni ja nebi to znao poblize objasniti..Tu ti je sistem takmicenja nesto slicno kao u NBA,vise utakmica sa svojom divizijom i manje sa ostalim pa onda ides u taj turnir ako imas dovoljno pobjeda ili ako dobijes wildcard..Tu se pokazes i izaberu te na draftu,ne pokazes se ides u Evropu i to je to...
Moze li mi neko samo reci kad ce Sehic na college?
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 maj 2013, 22:48

Sehic je sophomore (god 2015)mislim da ostaje jos ovu jednu i 2015 ide na college.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 17 maj 2013, 11:51

Slatinash_7 je napisao/la:Koliko ja znam ovaj junior i senior highschool su ustvari kao nasa srednja skola,pa sad podjeljeno valjda na 1. i 2.(junior) te 3. i 4. razred(senior)..
Sve zavisi o Saveznoj drzavi, negdje imas Junior High, negdje Middle School negdje direktno High School, ali ajmo reci najcesce je 6-8 razred Junior High School pa 9-12 razred High School
Slatinash_7 je napisao/la:zatim ides na college i tu sad imas neka pravila,nekih 5-7 igraca ti smije imati sportsku stipendiju,dakle ne placaju skolarinu koja je uzasno skupa,ostatak ekipe ti studira nesto pa imas one kao probe hajmo reci da upadnes u ekipu,zato i imas toliki broj "dobrih" ekipa.
Pravilo NCAA je da mozes imati 13 scholarship igraca, koji neplacaju skolarinu, ali imas neke konferencije kao recimo Ivy League u kojima je zabranjeno dati igracu sportsku stipendiju.

Slatinash_7 je napisao/la:Igra se NCAA liga koja je podjeljena na te neke divizije,u martu sam citao na ispodobruca da ni oni sami ne znaju kako dijele te divizije pa ti ni ja nebi to znao poblize objasniti..
Nema tu prave definicije, ali uglavnom se moze reci veliko Sveuciliste ---> Division 1, malo Sveuciliste Division 2/3, ali nije uvijek takav slucaj. Kod manji Sveucilista je cesto slucaj da imaju neke sportove u drugim divizi, recimo Sveuciliste nastupa uglavnom u svim sportovima u Division 2, a zbog tradicije imaju jaku ekipu Hokeja na Ledu, pa u tom sportu nastupaju u Division 1.

Ali nije NCAA jedina organizacija, tu su jos manje kao NAIA i NJCAA (J = Junior)

NJCAA je odskocna daska za puno igraca, pogotovo za one nase zna biti. Upise 2 godine junior college, community college i ostale preddiplomske ustanove pa onda nakon 2 godine predjes na Sveuciliste i zadnje 2 godine igras NCAA.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.