Slatinash_7 je napisao/la:Koliko ja znam ovaj junior i senior highschool su ustvari kao nasa srednja skola,pa sad podjeljeno valjda na 1. i 2.(junior) te 3. i 4. razred(senior)..
Sve zavisi o Saveznoj drzavi, negdje imas Junior High, negdje Middle School negdje direktno High School, ali ajmo reci najcesce je 6-8 razred Junior High School pa 9-12 razred High School
Slatinash_7 je napisao/la:zatim ides na college i tu sad imas neka pravila,nekih 5-7 igraca ti smije imati sportsku stipendiju,dakle ne placaju skolarinu koja je uzasno skupa,ostatak ekipe ti studira nesto pa imas one kao probe hajmo reci da upadnes u ekipu,zato i imas toliki broj "dobrih" ekipa.
Pravilo NCAA je da mozes imati 13 scholarship igraca, koji neplacaju skolarinu, ali imas neke konferencije kao recimo Ivy League u kojima je zabranjeno dati igracu sportsku stipendiju.
Slatinash_7 je napisao/la:Igra se NCAA liga koja je podjeljena na te neke divizije,u martu sam citao na ispodobruca da ni oni sami ne znaju kako dijele te divizije pa ti ni ja nebi to znao poblize objasniti..
Nema tu prave definicije, ali uglavnom se moze reci veliko Sveuciliste ---> Division 1, malo Sveuciliste Division 2/3, ali nije uvijek takav slucaj. Kod manji Sveucilista je cesto slucaj da imaju neke sportove u drugim divizi, recimo Sveuciliste nastupa uglavnom u svim sportovima u Division 2, a zbog tradicije imaju jaku ekipu Hokeja na Ledu, pa u tom sportu nastupaju u Division 1.
Ali nije NCAA jedina organizacija, tu su jos manje kao NAIA i NJCAA (J = Junior)
NJCAA je odskocna daska za puno igraca, pogotovo za one nase zna biti. Upise 2 godine junior college, community college i ostale preddiplomske ustanove pa onda nakon 2 godine predjes na Sveuciliste i zadnje 2 godine igras NCAA.