Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

no rules
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la no rules » 14 maj 2013, 19:12

neno#4 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Brrrm je napisao/la:
Valjda ce ga pozvat Markovic.Dobro bi nam doso.Nemamo puno kvalitetnih igraca na jedinici i dvici.Eto insajderi na vas je red ;)
Basketas, nista od ovog.
vidjet' ćemo ..., ti kao najveći poznavaoc košarke na forumu ono hladnokrvno si procijenio da nema ništa od njega , a ja kao laik za košarku ti tvrdim da će biti nešto od ovog momka , '95 je godište i za seniorsku ekipu je često zabijao 30 i više poena ...
- "Lotus"
- da je iz Sarajeva sigurno bi ga zvao , ovako teško ...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 maj 2013, 00:03

To je realnost o cemu ja pricam. Ja cu ti navesti 20 ovakvih klipova ili ljudi koji su imali sjajne prosjeke.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 maj 2013, 07:16

Sta ima Sarajevo sa pozivom :?: 95 god i cesto 30 poena ;) je li tebi jasno koja i kakva je to liga :?:Klip kao klip,prvih 5 min sami ulazi :)Za tvoj info,Nurkic je 94 god ;)

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 16 maj 2013, 11:37

[youtube][/youtube]ma nevalja nama niko...... pa ni ovaj mali
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 maj 2013, 11:48

Nevjerovatan talenat, ne znam da sam u zadnjih 10 godina gledao perspektivnijeg igraca od ovog Elvisa Begica, a mnogo sam ih gledao i ispratio. Ima samo 15 godina, 209 je visok, vrhunski talenat. Cik-cak korak, sut za tri poena, odlicna mehanika vodjenja lopte, gradjenje skoka, odlicna mehanika suta za svoju visinu, prvi korak odlican, drugi je doduse malo sporiji i nastavak je malo sporiji, ali ima samo 15 godina. Generalna pokretljivost za ovu visinu iznad prosjeka, raspon ruku dobar, osjecaj za blokadu solidan...nevjerovatan djecak, ovaj nebruseni dijamant bi mogao biti vrhunski kosarkas. Nadam se da ko god bude u buducnosti s njim radio, nece ga forsirati samo ispod kosa, jer bi bila velika steta da ne nastavi trenirati ovaj sut. Na snazi ce sigurno da dobije, jer vidim da vec sada ima sigurno oko 100 kg i jaku temeljnu fizicku konstituciju. Nadam se da ce izbjeci povrede. Visok je, pa ce morati kosti i ligamenti da se priviknu na iznenadne pokrete. DRAGULJ!
Sport je lijek za tijelo i duh.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 maj 2013, 12:05

pa sa 15 godina bi mogao biti opcija i za kadete

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 16 maj 2013, 12:34

storm_raider je napisao/la:Nevjerovatan talenat, ne znam da sam u zadnjih 10 godina gledao perspektivnijeg igraca od ovog Elvisa Begica, a mnogo sam ih gledao i ispratio. Ima samo 15 godina, 209 je visok, vrhunski talenat. Cik-cak korak, sut za tri poena, odlicna mehanika vodjenja lopte, gradjenje skoka, odlicna mehanika suta za svoju visinu, prvi korak odlican, drugi je doduse malo sporiji i nastavak je malo sporiji, ali ima samo 15 godina. Generalna pokretljivost za ovu visinu iznad prosjeka, raspon ruku dobar, osjecaj za blokadu solidan...nevjerovatan djecak, ovaj nebruseni dijamant bi mogao biti vrhunski kosarkas. Nadam se da ko god bude u buducnosti s njim radio, nece ga forsirati samo ispod kosa, jer bi bila velika steta da ne nastavi trenirati ovaj sut. Na snazi ce sigurno da dobije, jer vidim da vec sada ima sigurno oko 100 kg i jaku temeljnu fizicku konstituciju. Nadam se da ce izbjeci povrede. Visok je, pa ce morati kosti i ligamenti da se priviknu na iznenadne pokrete. DRAGULJ!
Slazem sa svime , al ja mislim da je najveci problem ovim amerikancima klincima da zaigraju za nase kadetske il juniorske repz to sto tokom ljeta tamo uvijek imaju neke lige koje su zaista kvalitetne sigurno u rangu sa prvenstvima tog uzrasta u europi pa je steta da ih propustaju. Inace ja se nadam da ce ovog malog odma da kontaktiraju nisam odavno vidio ovako kompletnog igraca sa 15 godina...
Zadnja izmjena: grgr, dana/u 16 maj 2013, 12:36, ukupno mijenjano 2 puta.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2013, 12:35

Al kako mekana ruka za njegov visinu 8-) Znaju li Harun i co za ovog malog, gdje igra :?:

Oj 97 godište 2.10 visok, ovo novi Jao Ming :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 16 maj 2013, 12:41

legenda reala je napisao/la:Al kako mekana ruka za njegov visinu 8-) Znaju li Harun i co za ovog malog, gdje igra :?:

Oj 97 godište 2.10 visok, ovo novi Jao Ming :P

ako nisu znali dosada za njega, od sada nemaju opravdanja da nisu znali.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 maj 2013, 13:12

Pa ni Dirk njegovih godina nije bio nista talentovaniji. Samo treba pazljivo s njim raditi, jer je ta tranzicija u seniorski nivo kosarke cesto varljiva. Cesto se desi da igrac koji je pokazivao nevjerovatan potencijal se razvije u nizerazrednog kosarkasa i obrnuto. Nadam se da nece biti povreda, barem onih tezih. Posebno je dobro sto je u Americi. Ja volim njihov kosarkaski omladinski sistem, jer igraju strasno mnogo utakmica godisnje. Tako npr. igrac u Americi odigra do svoje 19-te godine vise utakmica, nego sto bi odigrao kod nas do svoje 25-te godine. Bosno, raduj se, jos jedan dijamant kuca na tvoja vrata!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 maj 2013, 13:27

storm_raider je napisao/la:Pa ni Dirk njegovih godina nije bio nista talentovaniji. Samo treba pazljivo s njim raditi, jer je ta tranzicija u seniorski nivo kosarke cesto varljiva. Cesto se desi da igrac koji je pokazivao nevjerovatan potencijal se razvije u nizerazrednog kosarkasa i obrnuto. Nadam se da nece biti povreda, barem onih tezih. Posebno je dobro sto je u Americi. Ja volim njihov kosarkaski omladinski sistem, jer igraju strasno mnogo utakmica godisnje. Tako npr. igrac u Americi odigra do svoje 19-te godine vise utakmica, nego sto bi odigrao kod nas do svoje 25-te godine. Bosno, raduj se, jos jedan dijamant kuca na tvoja vrata!

Dirk je sa 13 poceo igrati kosarku..sa 16,17 je vec bio drugoligas.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 maj 2013, 13:37

Poceo je trenirati sa 13, a sa 16 je dosao u drugu Bundes kosarkasku ligu. Sa nepunih 18 je biljezio nesto manje od 20 poena po utakmici. Ostalo je legenda. Vjerovatno da sam malo pretjerao sa tim predjenjem, jos je rano, ali tesko je biti objektivan kada vidis ovakvog bosanskohercegovackog talenta.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 16 maj 2013, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 maj 2013, 13:39

ne mogu vidjeti sada klip pa ću kad kući dođem nego me interesuje ko je onaj neki Begić što je sad u Sparsima. Čini mi se da je bio u rosteru i za 6-to aprilski. Kakav je on, čini mi se da je povisok. Odakle se stvorio?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2013, 13:39

Daj malo pojasnite kako to ide u Americi, gdje oni sad igraju sa 15 godina, kako ide dalje koledži, draft???
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 maj 2013, 13:56

storm_raider je napisao/la:Poceo je trenirati sa 13, a sa 16 je dosao u drugu Bundes kosarkasku ligu. Sa nepunih 18 je biljezio nesto manje od 20 poena po utakmici. Ostalo je legenda. Vjerovatno da sam malo pretjerao sa tim predjenjem, jos je rano, ali tesko je biti objektivan kada vidis ovakvog bosanskohercegovackog talenta.
Nikad se ne zna sta moze biti ;) Dirk ima 20 godina,jednog te istog trenera :!:

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 16 maj 2013, 14:39

JUsuf Nurkić , Emir Sulejmanović, Samir Šehić. Elvis Begić -centri ako bi se sudilo po njihovim sadašnjim mogućnostima - gdje bi nam kraj bio na centarskim pozicijama.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 maj 2013, 14:49

Evo gledam ovaj video po peti put i ne mogu se nacuditi!Ovo je stvarno nesto posebno.Nije mi jasno kako se nije znalo za ovoga momka prije.Jer znam da je pozvan Ammar Becar iz Amerike da igra za kadetsku BiH,ali ovaj je za njega zvijer!Kazem jer sam gledao i njegove neke video snimke,al ovaj me odusevio...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2013, 15:05

kako se nije znalo prije, pa ima 15 godina kad ce se znati prije :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 maj 2013, 15:09

LenBias je napisao/la:kako se nije znalo prije, pa ima 15 godina kad ce se znati prije :lol:
Pa govorim prije,jer da se znalo mogo je vec prosle godine nastupiti za kadete.Za Samira Sehica se znalo dok je imao 12 godina!Eto,jesil skonto?!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 maj 2013, 15:12

To je samo klip ljudi moji, nista vise se o njemu ne moze naci na internetu. Plus kad se sjetim da je na tim klipovima Kapelan izgledao kao Ray Allen. Polako momci sa tim komentarima. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.