Anonimac je napisao/la:@Likusa Hvala!
Vjerujte, prvi sam koji kritikuje paljenje baklji, zadnju sam donio iz Splita 1998, zakopao je u kanalu na Jugu i za derbi zapalio. Bio sam i ja "mali", znam da je furka i shvatam zašto je pale ali ovolika kazna (znajući nas) će iazvati revolt kod navijača (pogotovo, sad ide proslava titule), Vjerujte da bih je i ja poslije ove kazne zapalio, u inat! Naši se (iz NSBiH), furaju na Eng Premijer ligu. Nemamo uslove, igramo na livadama, a oni fol polaze od navijača... Umjesto da kažu svim klubovima, " Imate uslov 5. g odina da napravite teren, inače ćemo svi igrati u ZE, to bih shvatio", (svi znamo kako ljepše izgleda za oko) a oni fol od THE MANIACS krenuli ispravljati krivu drinu. Ako se klub ne bude žalio ja ću poslati mail žalbe... za moj klub neće mi biti mrsko!
Realno, sve si upravu. Bolje bi bilo da postre kriterije pa da se tereni kao i da rasvjeta srede, postavi na svaki premierligaski teren, nego da seru o ovim stvarima. Budimo i mi realni, ovo je balkan, bez prvenstveno ulaganja u sport, ti ne mozes nekom nametnuniti neke regulacije. Jbg, tako je, kako je. Oni sad misli da ce Zelju natjerati da nesto ucini po tom pitanju? Sta moze Zeljo ovdje? Kada ti bude navijac mogao platiti kartu od 15 KM po tekmi, onda automatski neces imati ovih sranja. Pa nisu na otoku dzaba skupe karte i ne moze svaki primitivac na tekmu, mada su se pobrinuli i da dode primitivac...
Na otoku, nogomet, ragbi su nacionalni sportovi, prve sporedne stvari, vecina njih voli vise nogomet nego zene svoje, djecu, pa se samo tamo takvi zakoni mogu postavljati, jer ako nekom sa otoka zabranis nogomet, isto kao da si mu ruku odsjekao. A da ne govorim, kakve su se sve tragedije dogodile da bi iz guza u glavu doslo, i na kraju sage pogojna Margaret Tacer plati ceh najveci (sa navijackog aspekta) radi toga sto im je sredila zemlju.
Imamo mi prioritetnijih stvari od ovih baklji. Pa bolje bi bilo da se pozabave time, nego da klubove zajebaju sa ovim.