FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

likusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la likusa » 16 maj 2013, 09:22

http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9385" onclick="window.open(this.href);return false;

Željezničar-Sarajevo
FK“Željezničar“-novčana kazna u iznosu od 8.000,00 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava koju su ubacivali u ograđeni dio terena od strane vlastitih navijača.
FK“Sarajevo“- novčana kazna u iznosu od 7.000,00 KM zbog ubacivanja velike količine pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena za igru i izazivanja prekida utakmice od strane vlastitih navijača.

i hocemo proslavu,tifu,zabranjeno pusenje :lol: :lol:

Željezničar-Široki Brijeg
FK“Željezničar“- novčana kazna u iznosu od 1.500,00 zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehnike od strane vlastitih navijača.
Željeznicar za život cijeli !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 16 maj 2013, 09:39

likusa je napisao/la:http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9385

Željezničar-Sarajevo
FK“Željezničar“-novčana kazna u iznosu od 8.000,00 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava koju su ubacivali u ograđeni dio terena od strane vlastitih navijača.
FK“Sarajevo“- novčana kazna u iznosu od 7.000,00 KM zbog ubacivanja velike količine pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena za igru i izazivanja prekida utakmice od strane vlastitih navijača.

i hocemo proslavu,tifu,zabranjeno pusenje :lol: :lol:

Željezničar-Široki Brijeg
FK“Željezničar“- novčana kazna u iznosu od 1.500,00 zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehnike od strane vlastitih navijača.
je.bo taj derbi gdje se ne pali
NO PYRO NO PARTY

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 16 maj 2013, 09:42

@Likusa Hvala!

Vjerujte, prvi sam koji kritikuje paljenje baklji, zadnju sam donio iz Splita 1998, zakopao je u kanalu na Jugu i za derbi zapalio. Bio sam i ja "mali", znam da je furka i shvatam zašto je pale ali ovolika kazna (znajući nas) će iazvati revolt kod navijača (pogotovo, sad ide proslava titule), Vjerujte da bih je i ja poslije ove kazne zapalio, u inat! Naši se (iz NSBiH), furaju na Eng Premijer ligu. Nemamo uslove, igramo na livadama, a oni fol polaze od navijača... Umjesto da kažu svim klubovima, " Imate uslov 5. g odina da napravite teren, inače ćemo svi igrati u ZE, to bih shvatio", (svi znamo kako ljepše izgleda za oko) a oni fol od THE MANIACS krenuli ispravljati krivu drinu. Ako se klub ne bude žalio ja ću poslati mail žalbe... za moj klub neće mi biti mrsko!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 16 maj 2013, 10:15

Ma nisu ni ove kazne riješenje za ovu bagru i primitivce na tribinama, treba uvesti automatsko prekidanje utakmica pa pali onda mami svojoj, ne ovako da praznite kasu kluba, **** vaših 5 maraka za kartu kad sve što klub zaradi od te južne tribine ode savezu u kasu, pravi ste navijači i oni koji "volite" klub jadna majko.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 16 maj 2013, 10:17

I ovi što odu da navijaju u gostima evo primjer Široki sve korektno, na terenu dočekani navijači naši fudbaleri ispraćeni aplauzom, a naši navijači čitavu utakmicu jebu široki umjesto da navijaju za svoj klub, eto ti kulture i navijača.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 maj 2013, 10:23

Anonimac je napisao/la:@Likusa Hvala!

Vjerujte, prvi sam koji kritikuje paljenje baklji, zadnju sam donio iz Splita 1998, zakopao je u kanalu na Jugu i za derbi zapalio. Bio sam i ja "mali", znam da je furka i shvatam zašto je pale ali ovolika kazna (znajući nas) će iazvati revolt kod navijača (pogotovo, sad ide proslava titule), Vjerujte da bih je i ja poslije ove kazne zapalio, u inat! Naši se (iz NSBiH), furaju na Eng Premijer ligu. Nemamo uslove, igramo na livadama, a oni fol polaze od navijača... Umjesto da kažu svim klubovima, " Imate uslov 5. g odina da napravite teren, inače ćemo svi igrati u ZE, to bih shvatio", (svi znamo kako ljepše izgleda za oko) a oni fol od THE MANIACS krenuli ispravljati krivu drinu. Ako se klub ne bude žalio ja ću poslati mail žalbe... za moj klub neće mi biti mrsko!
Realno, sve si upravu. Bolje bi bilo da postre kriterije pa da se tereni kao i da rasvjeta srede, postavi na svaki premierligaski teren, nego da seru o ovim stvarima. Budimo i mi realni, ovo je balkan, bez prvenstveno ulaganja u sport, ti ne mozes nekom nametnuniti neke regulacije. Jbg, tako je, kako je. Oni sad misli da ce Zelju natjerati da nesto ucini po tom pitanju? Sta moze Zeljo ovdje? Kada ti bude navijac mogao platiti kartu od 15 KM po tekmi, onda automatski neces imati ovih sranja. Pa nisu na otoku dzaba skupe karte i ne moze svaki primitivac na tekmu, mada su se pobrinuli i da dode primitivac...

Na otoku, nogomet, ragbi su nacionalni sportovi, prve sporedne stvari, vecina njih voli vise nogomet nego zene svoje, djecu, pa se samo tamo takvi zakoni mogu postavljati, jer ako nekom sa otoka zabranis nogomet, isto kao da si mu ruku odsjekao. A da ne govorim, kakve su se sve tragedije dogodile da bi iz guza u glavu doslo, i na kraju sage pogojna Margaret Tacer plati ceh najveci (sa navijackog aspekta) radi toga sto im je sredila zemlju.

Imamo mi prioritetnijih stvari od ovih baklji. Pa bolje bi bilo da se pozabave time, nego da klubove zajebaju sa ovim.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 16 maj 2013, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 16 maj 2013, 10:25

zeljooooo je napisao/la:I ovi što odu da navijaju u gostima evo primjer Široki sve korektno, na terenu dočekani navijači naši fudbaleri ispraćeni aplauzom, a naši navijači čitavu utakmicu jebu široki umjesto da navijaju za svoj klub, eto ti kulture i navijača.
Ma nije to to što ti misliš buraz, to što oni pjevaju to je zezancija. Isto kao što nas svi pitaju, "kako vi pjevate, **** MALO SARAJEVO" a mi svi Sarajlije. Evo ti čist primjer, dokle ide ta zezancija. Lik koji je bio u Širokom na stadinu, kada se vratio, ode na neki forum Željinih navijača i kaže "Šta vas je samo onoliko 90. bilo u Širokom?". :mrgreen:
Nadam se da me shvataš!
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 16 maj 2013, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2013, 10:29

zeljooooo je napisao/la:I ovi što odu da navijaju u gostima evo primjer Široki sve korektno, na terenu dočekani navijači naši fudbaleri ispraćeni aplauzom, a naši navijači čitavu utakmicu jebu široki umjesto da navijaju za svoj klub, eto ti kulture i navijača.
ovo je dosta raje komentiralo...obicno se kod nas pohvale gostujuci ako dobro navijaju, a ovaj put su manijaci ispali kao niđe veze, nisu ni navijali za svoju ekipu, smao su pjevali **** siroki, siroki maleni !? :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 maj 2013, 10:48

Ne znam zašto se unaprijed potpisuje kapitulacija kada je u pitanju evropska utakmica? Niti znamo ko će nam biti protivnik, niti znamo s kakvim igračkim kadrom ćemo igrati. Kako očekivati od igrača da pruže 100% mogućnosti kada i mi sami navijači krećemo s tim **** mentalitetom? Svi su bolji, jači, bogatiji...Evo primjer od prošle sezone, Dudelange izbacio Salzburg. Da smo mi dobili taj isti Salzburg Željo bi se prežalio i oplak'o 10 dana prije prve utakmice. Međutim, bankari tako ne misle, nego zapadnjački mentalitet (nema predaje) i ljudi prođoše. Ista stvar Shamrock-Partizan, mi da smo dobili taj isti Partizan, bilo bi kuknjave k'o da smo Barcelonu ili Bayern dobili, ovi Irci ih hladno izbaciše.
Znam ja da smo u krizi, da nemamo nekih ''zvijezda'', siromašni smo s kvalitetnim igračkim kadrom, al' daj igra se 11 protiv 11, a ne ljepši stadion, bankovni računi. Izać' na teren i boriti se s mišlju da se koža što skuplje proda.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 16 maj 2013, 10:59

Navijaci !? OVO JE STOKA
Željezničar je kažnjen s 8.000 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava koje su navijači tog kluba ubacivali u ograđeni dio terena, a Sarajevo sa 7.000 KM zbog ubacivanja velike količine pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena za igru od navijača tog kluba i izazivanja prekida utakmice.
Ne znam zasto ih ne izolujete i kazete im da to sto rade nije nikako u redu!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 16 maj 2013, 11:00

HAJMO ljudi polako,redom prvo subota i proslava dominacije,

ŽELJO ŠAMPION

pa kad vidimo koga smo dobili onda da kalkulisemo dalje,a dotada uživajte u

TITULI
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 16 maj 2013, 11:01

@neo, ne se.ri molim te, kakav je to derbi bez baklji i pirotehnike, ?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 16 maj 2013, 11:02

samozeljo1987 je napisao/la:@neo, ne se.ri molim te, kakav je to derbi bez baklji i pirotehnike, ?
Kakav je to navijac koji svom klubu donese kaznu ? Znas li sta se do sada moglo napraviti od para koje su navijaci odnjeli kao kaznu !? Pa zamisli jednu od tribina na Grbavici obnovljenu tim novcem...
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 16 maj 2013, 11:07

voltron30 je napisao/la:Ne znam zašto se unaprijed potpisuje kapitulacija kada je u pitanju evropska utakmica? Niti znamo ko će nam biti protivnik, niti znamo s kakvim igračkim kadrom ćemo igrati. Kako očekivati od igrača da pruže 100% mogućnosti kada i mi sami navijači krećemo s tim **** mentalitetom? Svi su bolji, jači, bogatiji...Evo primjer od prošle sezone, Dudelange izbacio Salzburg. Da smo mi dobili taj isti Salzburg Željo bi se prežalio i oplak'o 10 dana prije prve utakmice. Međutim, bankari tako ne misle, nego zapadnjački mentalitet (nema predaje) i ljudi prođoše. Ista stvar Shamrock-Partizan, mi da smo dobili taj isti Partizan, bilo bi kuknjave k'o da smo Barcelonu ili Bayern dobili, ovi Irci ih hladno izbaciše.
Znam ja da smo u krizi, da nemamo nekih ''zvijezda'', siromašni smo s kvalitetnim igračkim kadrom, al' daj igra se 11 protiv 11, a ne ljepši stadion, bankovni računi. Izać' na teren i boriti se s mišlju da se koža što skuplje proda.
odlican komentar!
ne postoji nista na svijetu sto se jakom voljom, predanim radom i celicnom disciplinom ne moze napraviti.

nema predaje!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 16 maj 2013, 11:09

Znam , sve si ti to u pravu ali derbi je derbi,i ja osudjujem paljenje baklji na drugim utakmicama, ali kad je derbi u pitanju onda ....

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 16 maj 2013, 11:21

Vraca se u Želju?
Nakon poraza u kupu Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije od trećeligaša Hrvaca predsjednik RNK Splita Slaven Žužul saopćio je četvorici igrača da klub na njih više ne računa, te da mogu potražiti novu sredinu.
Ispadanjem iz Županijskog kupa narušen je mukotrpno stvarani ugled kluba, Split je uskraćen za igranje u Hrvatskom kupu iduće sezone.
Među četvoricom nalazi se i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i donedavno jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Zajko Zeba.
Zeba, zajedno sa Marijom Brlečićem, Josipom Fučekom i Filipom Marčićem, kako smatra uprava kluba, nije zaslužio nositi dres Radničkog nogometnog kluba Split.
"Rečeno nam je da nismo ispunili ono što se od nas očekivalo kada smo dovedeni kao pojačanja. Imam još dvije godine ugovora i nadam se da ću pronaći zajednički jezik oko razlaza sa splitskim klubom koji je prema meni bio korektan. Ja vjerujem da ću na tragu partija u ranijim klubovima pronaći novi angažman", rekao je Zeba za ****.ba.
Svi igrači koji su nastupili u meču sa Hrvacom biti novčano kažnjeni
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 16 maj 2013, 11:23

Iskreno se nadam da cemo na proslavi 90 minuta pjevati pjesme o šampionu, pozdraviti naše igrače i stručni štab, bez jednog "yebemo" ovog ili onog, gazi, ubij. Isto se tako nadam da narkomani neće preskakati ogradu u toku dodjele pehara, otimati dresove igračima i kvariti šampionsku sliku. Ultrasi budite svjesni da nas još ima koji volimo Želju i radi njega dolazimo, ne budite seljaci u pm više :roll:
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 maj 2013, 11:24

MinjonKocka je napisao/la:Iskreno se nadam da cemo na proslavi 90 minuta pjevati pjesme o šampionu, pozdraviti naše igrače i stručni štab, bez jednog "yebemo" ovog ili onog, gazi, ubij. Isto se tako nadam da narkomani neće preskakati ogradu u toku dodjele pehara, otimati dresove igračima i kvariti šampionsku sliku. Ultrasi budite svjesni da nas još ima koji volimo Želju i radi njega dolazimo, ne budite seljaci u pm više :roll:
Od srca se nadam istom scenariju. Stvarno mi je puna kapa krkanluka. Daj da se jednom dostojanstveno proslavi titula, k'o ljudi.

Numaa
Kontakt:

Post Postao/la Numaa » 16 maj 2013, 11:26

slika

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 16 maj 2013, 11:32

Numaa je napisao/la:slika
Odlične, sviđa mi se broj titula ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.