FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja mislim da smo mi daleko od toga da budemo nosioci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Dakle, da pojednostavim svima. Svi koji imaju TRENUTNI koeficent iznad 5.700 su nosioci. Najslabiji koeficent medu nosiocima ima tim Nefthci Baku (5.708).Koliko mogu trenutno da usporedim ove grupe, trenutne (iznad slika), sa proslogodnisjim (druga stranica, slika), mi mozemo ocekivati sljedece ekipe u nasoj grupi: (naravno, samo nagadam, gledam po lokacijam protivnika od prosle godine, pa usporedujem sa lokacijama protivnika koji se trenutno nalaze na listi, plus imamo jos ekipe gdje nisu zavrsena prvenstva. Recimo prije ce ovaj tim iz Azerbejdana u grupu gdje je Dinamo, dok ce nama vjerovatno porvaka Slovacke ubaciti. )
1. Bate Borisov;
2. Steua Bukurest;
3. Nk Maribor;
4. Nefthci Baku, i
5. Maccabi Tel-Aviv
Nesto sada gledam ovu zavrsnicu ove Madarske, gdje je Győri ETO FC (3.850) 10 prednosti, cetiri kola prije kraja nad Videoton FC, sto realno pokazuje da su 90% prvaci, ali njihov koeficent je mali i nisu nosioci. Jedino da Videoton bude sampinon, pa bi onda oni bili nosioci, ali skoro pa nemoguca misija, ali cak mozda i ne bi.
Ono bitnije za nas, realnije su lige kao Slovacka i Bugarska. Naime, pravim Slovacku ligu gdje ŠK Slovan Bratislava (8.341) ima 7 bodova prednosti nad FK Senica (4.341) tri kola prije kraja. 85% su sampioni i vjerovatno ce biti medu nosiocima. Samo me zbunjuje podakat koji ov ovim timova ima zapraov veci koeficijent. Nadam se da nissam pogrijesio.
Onda nam dolaze, famozni Bugari gdje ces se borba voditi do zadnjeg kola, zapravo sljedece kolo je derbi izmedu PFC Levski Sofia koji je na drugom mjesto sa 64 boda i PFC Ludogorets Razgrad sa 66 boda, tri kola prije kraja. E sada, koliko sam uspio svatiti (3.450 - 11.950), ako bude Lekvsi Prvak onda oni imaju koeficent od 11.950 sto ih stavlja na poziciju nosioca, dok Ludogorets 3.450 ide u nenosioce.
Dakle, nemojte se sada izgbubiti sa ovim brojkama. Pokusavam samo napraviti nasu grupu sto je realnije moguce, jer cisto sumljam da bi nam dali Izraelce i Azerbejdance, prije recimo Slovaka i Bugara. (Pravim usporedbu sa grupa od prosle godine)
Dakle, neko novo stanje uz malo srece bi moglo izgledati ovako:
1. Bate Borisov;
2. Steua Bukurest;
3. Nk Maribor;
4. Šk Slovan Bratislava (jos uvijek upitno) o
5. Levski (tek odluka o sampionu treba da padne)
Ova prva tri tima skoro pa 90% mozemo ocekivati u nasoj grupi, dok ovi preostala dva, zavisit ce mnogo faktora, pa nisu ni oni Azerbejdanci niti Izraelci iskjuceni...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 16 maj 2013, 01:08, ukupno mijenjano 3 puta.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nismo daleko, prije da ćemo biti nego da nećemo, ali nije sigurno. Šteta što nećemo biti ove godine, prolazak jedne runde je ogroman za nas, to bi bile još najmanje 4 utakmice.Elegant je napisao/la:Ja mislim da smo mi daleko od toga da budemo nosioci.
Recimo da je tako bude (gluho bilo)DzoleZeljo je napisao/la:
Koliko mogu trenutno da usporedim ove grupe, trenutne (iznad slika), sa proslogodnisjim (druga stranica, slika), mi mozemo ocekivati sljedece ekipe u nasoj grupi:
1. Bate Borisov;
2. Steua Bukurest;
3. Nk Maribor;
4. Nefthci Baku, i
5. Maccabi Tel-Aviv

A ako vec treba da nas razvale neka to bude Bate, jer bi dobili dobre pare od TV prava.
Ako ovako stoji grupa ja bi ponovo maribor al da prvu igramo u sa sig bi bilo 20 tak milja fina zarada iako nemamo sanse za prolaz. A ove azerbejdzance ne bi ni pod raznom prvo sto su neatraktivni a izuzetno su jaki oni sad imaju para ko blata.
sljedece godine cemo haman sigurno biti nosioci ako uzmemo titulu, koef. ce nam biti 5.6xx, a skoro svake godine je granica oko 4,6xx
FKŽ !
Sta god radili nama su pojacanja jako potrebna iskljucivo da se liga lakse osvoji, a kasnije da se to uhoda za europu.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Mene nesto ova Steua Bukurest vuce, nije toliko zbog imena tima, vec zbog onog novog stadiona. 
Zamislite nase da istrce na onu grdosiju. Ja mislim da bi trebalo 45 min, da se prilagodimo na ambijent.
,a ko zna, mozda zapmu u inat, da pokazu da i mi mozemo nesto.
Cudno mi razmisljamo u tim sitvacijama, ono kada se covjek najmanje nada...

Zamislite nase da istrce na onu grdosiju. Ja mislim da bi trebalo 45 min, da se prilagodimo na ambijent.

Kakva TV prava od BATE-a, Zeljo je institucija za taj klub, imaju prosjek gledalaca oko 4000.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- Consigliere
- Kontakt:
Budimo realni, ovo je sve neprolazno, posebno sa ovogodisnjom ekipom. Dobro bi bilo jedino, da kuci igramo prvu pa da bude spektakl. Nazalost, takva nam je realnost.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
ove liste budu na dan izvlacenja, tako je bar bilo prosle godine cini mi se da su na dan izvlacenja napravljene i te liste ako grijesim neka me neko ispravi ali ako nije isti dan onda jeste dan prije sigurno... tako da necemo jos to saznatiDzoleZeljo je napisao/la:@MrRiccoli - Dakle, ovako nesto opet mozemo ocekivati i ove godine? Da li slucajno znas, kada cemo imati ovakvu listu za predstojece kvalifikacije? Hvala
@Elegant - Po tom koeficentu, mogli bi ove godine imati najbolji od ovih klubova koji nisu nosioci.
Hvala ti puno za ovo.
Evo potvrde da je isti sistem kao i prosle godine.
Although the regulations no longer require the use of regional groups (as used before 2009), UEFA still uses some kind of regionalization in CL-Q2 and EL-Q1. At first the clubs are divided into seeded and unseeded teams, and then the seeded and unseeded teams are split into regional groups. The general approach seems to use the North/Central/South scheme, but no specific rules are known.
Realno nesto gledam, pa sa ovim svim nosiocima se ne mozemo nositi (ma da imamo i proslogodinsnji sastav, ista je prica), iskreno, dok sa ovim nenosiocima koje ne mozemo dobiti, smo 50%-50% skoro sa svima..
Nego, sta sada mislite koji bi timovi mogli biti u nasoj grupi za izvalacenje?
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- invincible1921
- Kontakt:
Pa dobro znam da su nam sanse za prolaz na ivici razuma,ali opet pa ovaj NEFTCI kolko se ne varam je iz azeb. a sjecam se da je njihova liga jedina ispod nase bila na onom rankingu
pa zar bi se njih trebalo bojat i skinut im gace prije utakmice 

=\_1921_/=
partizan je sa njima igrao egalinvincible1921 je napisao/la:Pa dobro znam da su nam sanse za prolaz na ivici razuma,ali opet pa ovaj NEFTCI kolko se ne varam je iz azeb. a sjecam se da je njihova liga jedina ispod nase bila na onom rankingupa zar bi se njih trebalo bojat i skinut im gace prije utakmice

ili sa skandinavcima

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
pa dobro protiv par ekipa se da igrati i mozemo necemu nadati za razliku od ovih bate borisova, i slicno... neke bar ako dobijemo pa da se ako nista nadamo necemu...invincible1921 je napisao/la:Pa dobro znam da su nam sanse za prolaz na ivici razuma,ali opet pa ovaj NEFTCI kolko se ne varam je iz azeb. a sjecam se da je njihova liga jedina ispod nase bila na onom rankingupa zar bi se njih trebalo bojat i skinut im gace prije utakmice
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- invincible1921
- Kontakt:
pa to i kazem,ako nista mogli bi se gurat jos ako prva kuci bude pa malo sreca nas posluzi svasta moze bit...delko je napisao/la:partizan je sa njima igrao egalinvincible1921 je napisao/la:Pa dobro znam da su nam sanse za prolaz na ivici razuma,ali opet pa ovaj NEFTCI kolko se ne varam je iz azeb. a sjecam se da je njihova liga jedina ispod nase bila na onom rankingupa zar bi se njih trebalo bojat i skinut im gace prije utakmice
al ipak je partizan mnogo jaci od nasih klubova, no dalo bi se sa njima igrati
ili sa skandinavcima

=\_1921_/=
- Trequartista
- Kontakt:
Šabane, vole te tvoji Manijaci!
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
Po meni skandinavci bi bili najbolji protivnik , tim klubovima jednostavno ne lezi nas balkanski nacin igre...2. Te ekipe cesto osciliraju u formi iz sezone u sezonu znalo se desit zadnjih godina da jedan tim osvoji prvenstvo a da se vec sljedece bori za opstanak...ovaj ekranas je iz litve ne? Oni I dudelange bi bili najpozeljniji tj ako bi ispalo tako da oni mogu biti moguci protivnici...bigno no je steaua kojoj u kojoj ima 9 reprezentativacarumunije ,drugi big no no su izraelci I 3ci bate...daj boze elfsborg
- invincible1921
- Kontakt:
gruezi je napisao/la:Po meni skandinavci bi bili najbolji protivnik , tim klubovima jednostavno ne lezi nas balkanski nacin igre...2. Te ekipe cesto osciliraju u formi iz sezone u sezonu znalo se desit zadnjih godina da jedan tim osvoji prvenstvo a da se vec sljedece bori za opstanak...ovaj ekranas je iz litve ne? Oni I dudelange bi bili najpozeljniji tj ako bi ispalo tako da oni mogu biti moguci protivnici...bigno no je steaua kojoj u kojoj ima 9 reprezentativacarumunije ,drugi big no no su izraelci I 3ci bate...daj boze elfsborg
Upravo tako daj skandinavce da se igramo

=\_1921_/=
- SarajlijaTM
Sta vam je,kakva sreca,ne mozemo mi realno ni sa jednom ekipom od ovih nosioca,osim skandinavaca,ali njih necemo dobiti. Uz to sve nama ce vjerovatno dobar dio ekipe otici,ukljucujuci najvazniju kariku ekipe GOLMANA!
Pa sad svi koji se pitate sto je to tako,samo skontajte ona vracanja lopte golmanu i marijanove intervencije koje su nas u X utakmica izvukle. Kojeg sad golmana naviknuti na vracanje lopte,a drugo sto ce to svaka iole ozbiljnija ekipa kazniti
Znaci vec neko vrijeme se prica par stvari,a to je da adil ima dobru ponudu odavno,svraka nesto slabiju,bekrija nije potpisao,a kako stvari stoje niti ce,marijanu istice posudba i ode najvjerovatnije,bogi se najvjerovatnije oprasta,ako ga ne nagovore (ima neki biznis u rodnom gradu,posto cuo,tako prodao) ,da li ce hodzic opet doci na posudbu,ja ne bih rekao da je tako... Ljudi ode nam pola ekipe,docice novi to je sigurno,a da li ce biti pojacanja ili ne vidjet ce mo. Uz optimalno uigravanje te neke nove ekipe i sampionsku titulu iduce godine ABD,tek nakon sto budemo nosioci u drugom predkolu mozemo se cemu nadati.
Zato nadajte se sto atraktivnijem protivniku,prvoj utakmici na kosevu i da ce zeljo odigrati pi.ckasto da ne dozivimo debakl. svaka cast momcima koji ostaju i svima nama koji pratimo domacu ligu,ali budimo realni,ne igramo u EL,pa da dobijemo konobare ili ribare,ovdje su ekipe koje su PRVACI SVOJIH DRZAVA!!!
Pa sad svi koji se pitate sto je to tako,samo skontajte ona vracanja lopte golmanu i marijanove intervencije koje su nas u X utakmica izvukle. Kojeg sad golmana naviknuti na vracanje lopte,a drugo sto ce to svaka iole ozbiljnija ekipa kazniti
Znaci vec neko vrijeme se prica par stvari,a to je da adil ima dobru ponudu odavno,svraka nesto slabiju,bekrija nije potpisao,a kako stvari stoje niti ce,marijanu istice posudba i ode najvjerovatnije,bogi se najvjerovatnije oprasta,ako ga ne nagovore (ima neki biznis u rodnom gradu,posto cuo,tako prodao) ,da li ce hodzic opet doci na posudbu,ja ne bih rekao da je tako... Ljudi ode nam pola ekipe,docice novi to je sigurno,a da li ce biti pojacanja ili ne vidjet ce mo. Uz optimalno uigravanje te neke nove ekipe i sampionsku titulu iduce godine ABD,tek nakon sto budemo nosioci u drugom predkolu mozemo se cemu nadati.
Zato nadajte se sto atraktivnijem protivniku,prvoj utakmici na kosevu i da ce zeljo odigrati pi.ckasto da ne dozivimo debakl. svaka cast momcima koji ostaju i svima nama koji pratimo domacu ligu,ali budimo realni,ne igramo u EL,pa da dobijemo konobare ili ribare,ovdje su ekipe koje su PRVACI SVOJIH DRZAVA!!!
Izvinite, ako može da neko postavi članak o ovome, bio bih mu zahvalan... (ako ništa na pp)sajo10 je napisao/la:XXVII kolo
Željezničar-Sarajevo
FK“Željezničar“-novčana kazna u iznosu od 8.000,00 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava koju su ubacivali u ograđeni dio terena od strane vlastitih navijača.
Ma ne mogu da vjerujem da je ovo moguće... Znam da veliki moraju biti primjer malima ali ovo je previše! Kad god treba neka pravila da se provode, sve krene od F. K. Željezničar... SRAMOTA!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 343 gosta.