Velika ti kvota na Svedsku.Ja bi tu opalio kvotu 1.01.Kada smo vec kod logicnog pitam se za koga je logicno da igra Papetov bratic Sven Tino Susic.S obzirom da je rodjen u Blegiji i prosao je sve omladinske kategorije Belgije.Uz to nema nase papire.Dufresne je napisao/la:Hahaha, ti mora da se zajebavas, ako mislis da ce ovo biti uradjeno...Ali su mu roditelji i djedovi i nane rodjeni na teritoriju Yugoslavije.Sto znaci da ispunjava i B i C.Sto se tice sportskog drzavljanstva ono se moze samo 1 promjeniti.A da bi ga mogao uopste promjeniti moras imati ovo civilno drzave za koju zelis igrati.Dakle momak moze igrati za Svedsku,BiH,Hrvatsku i eventualno Njemacku ukoliko ostane dovoljno dugo u Njemackoj.Ovo naravno hipoteticki govoreci.Da se ja pitam odmah bi se zaputio u Njemacku i razgovarao sa momkom.Rekao bi mu da ce sigurno biti na spisku za Brazil i to je t0.Pa ako nas odbije barem znamo da smo pokusali.Treci napadac nam je svakako potreban,a ne vidim niti jednog igraca koji bi makar i priblizno mogao dostojno zamjeniti Dzeku i Ibisevica.Muslimovica ne racunam,jer je vec na zalasku karijere.![]()
Nego ja postavljam kladionicu, na Safetovu (potencijalnu) izjavu vezano za Hrgotu, a ona glasi:
"Za koju reprezentaciju ce reci Safet Susic, je logicno da zaigra Branimir Hrgota?"
Svedska - 2.40
Hrvatska - 2.60
BiH - Koefcijent za ovu ponudu nije mogao biti izracunat, jer su statisticari rekli, da su vece sanse da planetu Zemlju do kraja godine pogodi Halejeva kometa, nego da Safet kaze da je logicno da Hrgota igra za BiH...
Sto se samog Susica tice dosta je uznapredovao u zadnje 2 godine kao trener.Ne svidjaju mi se samo 3 stvari kod njega.
1.Njegove kriminalno lose izjave u vezi potencijalnih reprezentativaca (brate ili ih nemoj davat i suti ili nabavi PR-a koji ce to raditi za tebe)
2.Sto ne isprobava barem 1 ili 2 igraca u svakoj prijateljskoj tekmi.Mislim zbog cega su prijateljske utakmice tu,ako ne zbog isprobavanja novih igraca i taktika.(Nemojte mi samo reci radi uigravanja,jer ovi momci,ako izuzmemo Vranjesa i Zukanovica,su zajedno 2-3 pa i vise godina.Tako da ako se do sada nisu uigrali nikad nece).
3.Sto svi igraci imaju zagarantovano mjesto u repki bez obzira da li igrali fantasticno za svoj klub ili ga bodrili sa tribina.Niko ne smije imati zagarantovano mjesto.Svi se za njega moraju izboriti.Pa oni koji u datom trenutku budu najbolji i najspremniji neka budu pozvani.
I za kraj jedna izjava koja me sokirala jeste da Susic nece traziti zamjenu za povrijedjenog Vranjesa (iako momak zbog povrede mora pauzirati najmanje 8 mjeseci) jer to nebi bilo fer prema njemu.Sve bi to bilo ok da mi neigramo sad 5 vaznih meceva koji nas mogu lansirati u zvijezde ili nas opet baciti u ponor i sivilo.Momku treba naci zamjenu,barem dok se ne oporavi.A kada se oporavi,neka opet svojim igrama se nametne selektoru i to je to.Mi mozemo to mjesto zakrpiti sa Zukanovicem,ali sta ukoliko se taj isti Zukanovic povrijedi ili dobije crveni.Onda ce opet biti primoran u vaznoj tekmi pozvati nekog momka koji nema ni sekunde odigrane u repci.Trebao je nauciti na primjeru Pandze,gdje je bio primoran pozvati neiskusnog Vranjesa i ubacit ga protiv Grcke,gdje nas je samo sreca spasila da ne primimo tricu.