BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Eriksen ,de bruyne daj nesto nama ostavite jbt...od ovih mogucih zamjena za judu po meni je dzeko ubjedljivo najbolja opcija ...ima iskustvo ,zna mentalitet,zna jezik a bogami ako cemo realno u mnogim segmentima je I bolji od leve... Kad bi levu prodali za 30 a dzeku kupili za 20 bio bi to transfer stoljeca...jeli leitner ide na posudbu ili ga kontate prodat I ako ga kontate prodat koja bi cijena bila? Sta je sa grosskonjem ,jeli I on na transfer listi...
On je jednostavno glup.gruezi je napisao/la: Sta je sa grosskonjem ,jeli I on na transfer listi...

[youtube][/youtube]
Izgleda da je Eriksen 99 % gotova stvar. Čeka se da prođe finale LP-a pa da se objavi da je transfer perfektan.

Osim njih dvojice i De Bruyne se povjerio kolegama da prelazi u BVB! Uh kakve bi 3 bombe oni bili.

P.S.
Ima li kakve šanse da se organizujemo u Tz da gledamo finale LP-a (može i neki drugi grad s Tk
)?!
Ako ima neko ko želi nek' se izjasni! Koliko znam ima nas 4-5 s TK (Damir, Hz, Fantom i moja malenkost).
Ako bi se kako mogli organizovat' da dođu svi bilo bi odlično. 
Po ekskluzivnim informacijama Telegrafa transfer Eriksena u BVB će biti finaliziran najkasnije za dvije sedmice.Nach exklusiv Informationen des "Telegraaf" wird der Eriksen Transfer zu Borussia Dortmund in spätestens 2 Wochen abgeschlossen sein.
Bernardova majka priznala da se njen sin već odlučio i da želi da pređe u BVBBernard's Mutter hat zugegeben, das Ihr Sohn sich bereits entschieden hat, und zum BVB wechseln will!!!

Osim njih dvojice i De Bruyne se povjerio kolegama da prelazi u BVB! Uh kakve bi 3 bombe oni bili.

P.S.
Ima li kakve šanse da se organizujemo u Tz da gledamo finale LP-a (može i neki drugi grad s Tk

Ako ima neko ko želi nek' se izjasni! Koliko znam ima nas 4-5 s TK (Damir, Hz, Fantom i moja malenkost).

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
5-Jahres-VertragDortmund einig mit de Bruyne
http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ga prvi izgleda
http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ga prvi izgleda

Da, tako piše! S igračem je sve dogovoreno samo se čeka da CFC pristane.samir1909 je napisao/la:5-Jahres-VertragDortmund einig mit de Bruyne
Evo ga prvi izgleda

Osim toga kako piše u tekstu da je Zorc išao i gledao A.Villa - CFC gdje je skautirao Bentekea, a nakon toga je otišao u Porto gdje se našao s Kloppom i Watzkeom te su zajedno gledali derbi protiv Benfice. Zna se koga su dole gledali

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Chelsea je postavio svoje uslove, tj. pravo otkupa na dva igraca (Reus & Lewandowski).Semir bvb je napisao/la:Da, tako piše! S igračem je sve dogovoreno samo se čeka da CFC pristane.samir1909 je napisao/la:5-Jahres-VertragDortmund einig mit de Bruyne
Evo ga prvi izgleda![]()
Osim toga kako piše u tekstu da je Zorc išao i gledao A.Villa - CFC gdje je skautirao Bentekea, a nakon toga je otišao u Porto gdje se našao s Kloppom i Watzkeom te su zajedno gledali derbi protiv Benfice. Zna se koga su dole gledaliJ.Martinez.
![]()
masala, masala. samo nek se kotrljaju
pratim ovaj Sociedad zadnje vrijeme i da se mene ista pita klepio bi ovog Agirretxea odmah.pravi rasni pastuh napadac
3,5 mil trzisna vrijednost 

- Omerbavarac
- Kontakt:
Mozda u nekom drugom vremenu.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- amel10071988
- Kontakt:
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /42334.php" onclick="window.open(this.href);return false; dakle, radi se o sumi od 170 000Prle je napisao/la:Gr.Fürth je na proslavi prošle godine povodom ulaska u 1.ligu imao 20.000 navijača, nećete vjerovat toliko je jučer imao i Buy-€rn na proslavi naslova na njihovom Marienplatzu, prestrašno![]()
...
Inač

Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
O Eriksenu, malom iz Brazila i Bremena ne znam puno... Tacnije, samo sam Eriksena jednom gledao...Semir bvb je napisao/la: Da, tako piše! S igračem je sve dogovoreno samo se čeka da CFC pristane.![]()
Osim toga kako piše u tekstu da je Zorc išao i gledao A.Villa - CFC gdje je skautirao Bentekea, a nakon toga je otišao u Porto gdje se našao s Kloppom i Watzkeom te su zajedno gledali derbi protiv Benfice. Zna se koga su dole gledaliJ.Martinez.
![]()
Al ako dovedu Martineza to ce biti velika stvar, posebno ako Levandovskog prodaju bilo gdje osim u Bajern. Veoma je vazno izgraditi reputaciju i podici rejting u evropskim okvirima. Vec sam pisao zasto, da se ne ponavljam. Dovodjenjem Martineza Dortmund bi pokazao da imaju moc kao sto su imali kada su doveli Amorosa.... Samo da opet ne ponove iste greske i ne odu u bankrot

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Tek sad vidim sto su uglavnom yayarci moderatori, pa oni vise vremena provedu na temi BVB-a, nego na svojoj temi
Ovo kako sada radi nasa uprava, ovako i ja radim na manageru
. Ja uvijek prodam najskupljeg igraca i dovedem 2-3 druga igraca ze te pare. Ovaj jedan kad je kartoniran ili povrijedjen nikakve koristi od njega, a kad imas siri kadar vazda nekoga mozes ubaciti i igrati na slicnom nivou
Nego ima li ikakvih naznaka kolike bi plate bile novim pojacanjima (De Bruyne, Eriksen, Bruno)? Jesu li skromni deckici ili pucaju na neke visoke plate?

Ovo kako sada radi nasa uprava, ovako i ja radim na manageru

Nego ima li ikakvih naznaka kolike bi plate bile novim pojacanjima (De Bruyne, Eriksen, Bruno)? Jesu li skromni deckici ili pucaju na neke visoke plate?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ozren je napisao/la:Chelsea je postavio svoje uslove, tj. pravo otkupa na dva igraca (Reus & Lewandowski).

Umiju ljudi nema šta!

Lewandowskog bi rado prodali, samo čekamo odgovarajuću ponudu za njega. Eto nek' nam daju KdB-a i 10 mil. i sa srećom.

Čuj to dat' će nam De Bruynea ako mi pristanemo da im prodamo naša 2 najbolja igrača koji su za klasu bolji ili da kažem drugim riječima koji su već dokazani igrači.

Nema od toga ništa. To je samo šuplja. Niko neće nezadovoljnog igrača u ekipi koji forsira transfer. Oni moraju kad-tad pristati na našu ponudu. Ako ne za 15 onda 18 ili 20 mil. Na kraju krajeva i kad ne bi pristali, uvijek ima drugih opcija, a oni nek šalju KdB-a po posudbama.
Ja čekam da se potvrdi transfer Eriksena u BVB

Realno, zarađivali bi više nego u trenutnim klubovima. To je najvažnije. ;)Ne vjerujem da je neko od njih u istom platežnom rangu sa Hummelsom ili Reusom. Rekao bih da bi oni rado pristali na 2,5 - 3,5 ili 4 mil. Tu je to negdje. Recimo Lavezzi i Pastore su otišli u PSG zbog novca, a tamo zarađuju po 4 tj. 4,5 mil. Dakle tu oko 2,5 ili 3,5 će i ovi dobiti.kraljttbvb je napisao/la:Nego ima li ikakvih naznaka kolike bi plate bile novim pojacanjima (De Bruyne, Eriksen, Bruno)? Jesu li skromni deckici ili pucaju na neke visoke plate?

Al se zalaufalo
Kad sam ja prije mjesec i kusur sastavio listu nije haman niko vjerovo. Vidim da Susi prati forum pa skida jednog po jednog.
OUT:
Prokleti = 8 (wolfsburg)
Mali debeli = 37 (Buy€rn)
Levat = 28 (ide sigurno u Buy€rn)
Levat#2 = 7 (wolfsburg)
Tele = 1 (schalke)
------------------------------
81 milioncic
IN:
Dzekson = 22
deBryne = 16
Erikksen = 12
Bernard = 12
Son/Aubameyang 12
Benteke/Martinez = 20
Dragovic/Ginter = 6
100 milioncica
Sto znaci neka neto investicija od 20tak miliona u sirinu koja je i najavljena prije izdaje stoljeca
.
A to bi izgledalo odprilike ovako:
............................DZEKSON
............................benteke
......REUS........................................deBRUYNE
....bernard..........................................kuba
...........................GÜNDOGAN
...............................son
..................SAHIN...................BENDER
..................eriksen...................kehl
SCHMELZER.........................................PISZCEK
grossonja.............................................koch
...............HUMMELS.............SUBOTIC
................dragovic..............sobiech
..............................WEIDI
..............................mitch
Leo, Lajtna i Ginczek idu na dugogodisnju pozajmnicu tipa Hannova, Frankfurt, Mainz.
Usput citat Doktora:
Sledece godine ce ekipa igrati malo drugaciji fudbal nego sto je to bio slucaj ove. Igrat ce se vise na igru protiv lopte (presing) manje na dominaciju.
Upravo ono sto mi je najvise smetalo ove godine. Pokusaj da se igra u vangall stilu je definitivno propo, vracamo se starom BVB fudbalu. Ima da lete perja na sve strane 

Kad sam ja prije mjesec i kusur sastavio listu nije haman niko vjerovo. Vidim da Susi prati forum pa skida jednog po jednog.

Da sumiramo, sve ide predvidjenom dinamikomLokos19 je napisao/la:Al se spekulise oko BVBea na sve strane. Glavni smo lola u selu, javljaju se talenti sa svih strana![]()
Kontam da su Dzeko i deBruyne vec "sredjeni", jer nekako su kod ta dva igraca spekulacije najdalje otisle, uz to se na pomen ovih dovjce da primjetit nervoza kod Fatzketa. Vjeorvatno se vec odavno (vise mjeseci) radi na ovim transferima jer je i najjavljen shopping, a neovisno od gofneta i Levata treba nam jos jedan napadac i krilo.
Nebih me cudilo sad nakon ove situacije da se pokusa sta odradit i oko Sirlea i Eriksena, iako su njih dvojca vec gotov pa zavrsili transfere u PL. Pomalo me cudi zasto su ta dva transfera upravo stala nakon ovog sranje sa geceom.
Da saberemo. Na raspolaganju je
gofno = 37
levat = 32
perisic = 8
ginczek = 1,5
tele = 1
koch= 1,5
-----------------
cirka 80 milioncica
Dovest:
dzekson = 22
debryne = 16
erikksen = 15
yilmaz = 12
aubameyang = 10
dragovic = 6
rausch = 0
--------------------
cirka 80 milioncica
uz to ako zagusti moze i koji milion od onih planiranih 20-30 za investiranje![]()
a isto se moze i izkoristit za produzenje novih ugovora (gündogan) i odkup klauzula (reus)...
Na terenu bi to moglo izlgedati onda ovako:
.............................yilmaz
....schieber..........................................kuba
...........................aubameyang
rausch..............................................grosonja
s tim da u ovoj ekipi ima X mogucnosti rotacije, napr. Grossonja na krilu, Dragovic na def.sestici ili kao desni bek, takodje hummels moze igrat def.sesticu a drago na stopera. eriksen moze i centralnog ofanzivnog kao i debruyne. isto tako gündogan moze ofanzivnu sesticu i reus desno krilo.
uz ovih 22 jos 2,3 talenta poput Lea, Güntera i Hofmana i bili bi ko na konju![]()
spremni za rat na sve tri strane
Ps: leitnera i ginczeka posudit na dvije godine napr. u Mainz i Frankfurt

OUT:
Prokleti = 8 (wolfsburg)
Mali debeli = 37 (Buy€rn)
Levat = 28 (ide sigurno u Buy€rn)
Levat#2 = 7 (wolfsburg)
Tele = 1 (schalke)
81 milioncic
IN:
Dzekson = 22
deBryne = 16
Erikksen = 12
Bernard = 12
Son/Aubameyang 12
Benteke/Martinez = 20
Dragovic/Ginter = 6
100 milioncica
Sto znaci neka neto investicija od 20tak miliona u sirinu koja je i najavljena prije izdaje stoljeca

A to bi izgledalo odprilike ovako:
............................benteke
....bernard..........................................kuba
...............................son
grossonja.............................................koch
Leo, Lajtna i Ginczek idu na dugogodisnju pozajmnicu tipa Hannova, Frankfurt, Mainz.
Usput citat Doktora:
"Postoje fantasticni igraci na ovoj planeti. Ima stvarno puno dobrih momaka o kojima razmisljamo. Mogu svima samo potvrditi: Mi cemo i u sledecim godinama imati jednu vrlo vrlo dobru ekipu.""Es gibt fantastische Fußballer auf diesem Planeten. Wir haben wirklich viele gute Jungs, mit denen wir uns beschäftigen. Ich kann allen nur versichern: Wir werden auch im nächsten Jahr eine sehr, sehr gute Mannschaft haben."
Man werde einen der Mannschaft entsprechenden Fußball spielen, der unter Umständen etwas anders aussehen werde als in diesem Jahr. "Es wird wieder mehr Richtung Spiel gegen den Ball gehen. Weniger Dominanz-Fußball.
Sledece godine ce ekipa igrati malo drugaciji fudbal nego sto je to bio slucaj ove. Igrat ce se vise na igru protiv lopte (presing) manje na dominaciju.

Zadnja izmjena: Lokos19, dana/u 14 maj 2013, 09:25, ukupno mijenjano 1 put.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
No, sada o necem vaznijem
Druga ekipa igrala 2-2 kuci. Fulali smo penal na kraju tekme
Sad sa pobjedom u Stutgartu kod druge ekipe vfba ostajemo u ligi. Domacinu bodovi netrebaju ni zasta, nadam se da ce nasi zagristi i uzet 3 boda.
Tabela pred zadnje kolo:
15. Offenbach ......... 41pt. -3
16. Stuttgarter Kickers ......... 39pt -9
17. BVB II ......... 38pt -20
--------------------------------------------
18. Darmstadt ......... 37pt -14
19. Babelsberg ......... 37pt -19
20. Aachen ......... 29pt. -24
Tekme zadnje kolo:
Darmstadt - Stuttgarter Kickers
Stuttgart II - BVB II
Münster (bori se za ulazak u 2 ligu) - Babbelsberg
Sasvim dobro izgleda, samo da momci budu prisebi.
HEYA BVB

Druga ekipa igrala 2-2 kuci. Fulali smo penal na kraju tekme

Sad sa pobjedom u Stutgartu kod druge ekipe vfba ostajemo u ligi. Domacinu bodovi netrebaju ni zasta, nadam se da ce nasi zagristi i uzet 3 boda.
Tabela pred zadnje kolo:
15. Offenbach ......... 41pt. -3
16. Stuttgarter Kickers ......... 39pt -9
17. BVB II ......... 38pt -20
--------------------------------------------
18. Darmstadt ......... 37pt -14
19. Babelsberg ......... 37pt -19
20. Aachen ......... 29pt. -24
Tekme zadnje kolo:
Darmstadt - Stuttgarter Kickers

Stuttgart II - BVB II

Münster (bori se za ulazak u 2 ligu) - Babbelsberg
Sasvim dobro izgleda, samo da momci budu prisebi.
HEYA BVB
Ginczek je izdominirao ovu sezonu u cvajti (17 golova
), ja bih ga zadrzao u klubu. KG-a od naredne sezone definitvno presaltati na bekovsku poziciju.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Pa jest imao odlicno sezonu. Samo jos je "zelen", dosta puta se spetlja ili mu lopta pobjegne. Slab mi je jos za tog nekog drugog spica koji bi trebo biti za vratom nekom. A u jedno je opet i predobar da ga bezze ispustimo. Zato mislim da je najbolje ga pozajmiti ekipama iz prvog dijela BL-a mozda cak i na dvije godine, pa da nam se onda vrati kao gotov igrac sa reputacijom. Isto vazi i za Lea i Lajtnera, dok bi Hofmana jos ostavio godinu kod klopa da ga prvo nauci neke stvariHare_BvB je napisao/la:Ginczek je izdominirao ovu sezonu u cvajti (17 golova), ja bih ga zadrzao u klubu. KG-a od naredne sezone definitvno presaltati na bekovsku poziciju.

Strašan posao BVB ak ose obistini.Znači prodali ste Gecea za 37 miliona a dovescete De Bruynea,Bernarda i Eriksena koji će kostati otprilike toliko!fantazija posao po meni!prodate Lewata i dovedete Edina i definitvno najzanimljivija Bundeska svih vremena bi nas čekala!
Ginczek za BILD izjavio da ce ga BVB 99% prodati i da ce ove sedmice donijeti odluku o svom novom klubu. Kao njegove nove destinacije se spominju Nürnberg i Mainz.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
A sto ovi nasi silje belegiju na nama sa ovim transferima
U jedno sam siguran,a to je da cemo biti jaci nego ove sezone i imati sirinu koju ajmo reci nismo imali!Sva ova imena koja se spominju-sve su to manje vise dokazana imena(vecina jeste),uz to i mladi momci koji ce pod palicom naseg Doktora jos vise napredovati!
Samo bez klauzula,ili nek stave po 100mil
Eriksen,de Bruyne,Martinez(najvjerovatnija pojacanja)...sve su to igraci za koje ce sljedece sezone kojekakvi siromasi davati po 50milki,zapamtite,tako da treba to osigurati dobro!Ne bih se bunio umjesto Martineza da to bude Benteke...
Kakva je ono zvijer od igraca u p.m.
Koliko samo imena i mogucnosti...Lijepo je vidjeti kakva se imena povezuju s nama,sto odavno nije bio slucaj!
p.s.Hoce li se sta u SA organizovati za gledanje tekme?Mada zute brace vise ima na podrucju TK,bar sto se raje s foruma tice...

U jedno sam siguran,a to je da cemo biti jaci nego ove sezone i imati sirinu koju ajmo reci nismo imali!Sva ova imena koja se spominju-sve su to manje vise dokazana imena(vecina jeste),uz to i mladi momci koji ce pod palicom naseg Doktora jos vise napredovati!

Samo bez klauzula,ili nek stave po 100mil

Eriksen,de Bruyne,Martinez(najvjerovatnija pojacanja)...sve su to igraci za koje ce sljedece sezone kojekakvi siromasi davati po 50milki,zapamtite,tako da treba to osigurati dobro!Ne bih se bunio umjesto Martineza da to bude Benteke...

Koliko samo imena i mogucnosti...Lijepo je vidjeti kakva se imena povezuju s nama,sto odavno nije bio slucaj!

p.s.Hoce li se sta u SA organizovati za gledanje tekme?Mada zute brace vise ima na podrucju TK,bar sto se raje s foruma tice...

Nadam se da neće trošiti lovu na ovog nedokazanog Brazilca Bernarda. De Bruyne i Eriksen su sasvim dovoljni.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.