U kalendarskoj 2011 godini Željo je potrošio oko 3 miliona i 450 hiljada maraka (objavljeno na skupštini), 2012 nešto preko 3 miliona (isto objavljeno na skupštini).Dakle za vrijeme Amarovog drugog mandata (4 godine) je potrošeno oko 12 miliona maraka uglavnom na igrače i stručni štab prvog tima i njihovo servisiranje ,sve ostalo je ostavljeno po strani.Ni marka nije uložena u infrastrukturu i opremu a pogotovo ne u omladinski pogon prema kojem se klub ponaša kao nužnom zlu.Poenta priče je da Željo stagnira zbog nerada i ničeg drugog.Mislim da je krajnje vrijeme da svi u klubu dobro zavrnu rukave.Rikardo je napisao/la:Ma ni blizu, kamo srece da imamo te pare tim bi nam bio dva puta jaci.DRHAUSE je napisao/la:Željo godišnje potroši oko 3 000 000 maraka što nije malo.
Mi u besparici zamisli kako je tek ovima ispod nas ne racunajuci Sarajevo i Siroki. Da su nama te pare da se tim lagano sastavlja da se "nesto" napravi u europi, a da PL bude samo predigra.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Na koju titulu mislis ? Ako mislis na titulu prvaka drzave, onda dobijamo 330.000 Eura...nime_tm87 je napisao/la:Za ovu titulu bi trebali dobiti 320 000 KM
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Naravno da se potrosi 3 miliona u toku sezone, realno to je jos i mala da ne kazem smesna cifra. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
340 000 Eura.200 000 za titulu i 140 000 za ucesce u drugom pretkoluBaja_Zvjerka je napisao/la:Na koju titulu mislis ? Ako mislis na titulu prvaka drzave, onda dobijamo 330.000 Eura...nime_tm87 je napisao/la:Za ovu titulu bi trebali dobiti 320 000 KM
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
koliko je protiv malage bilo gledalaca na koševu?Oxidenks je napisao/la:Pa gdje ti vidis da sam ja napisao da je to bit ovog svega gdje su igraci zavrsavali karijere. Napisao sam da smo tad igrali fudbal imali strasnu ekipu i ljudi su dolazili na tribine, na proslave titula i slicno.ChWilla je napisao/la:ti si rekao buki, dželo i guvo. koji su realno u širim okvirima niko i ništa kao i ovi sad. eto recimo pogledaj ko je igrao protiv newcastlea i malage, pa mi reci gdje su ti ljudi završili i ko je zaigrao za bolji tim od želje.
Sad se ne moze ni ocekivati vise kakve igre gledamo kroz citavu sezonu to se naravno odrazi i na tribinu, posjetu, proslavu.
i ko je tad pogodio stativu, kajtaz, eto ti ga do juče u veležu
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 13 maj 2013, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
cini mi se 20 000 .ChWilla je napisao/la:koliko je protiv malage bilo gledalaca na koševu?Oxidenks je napisao/la:Pa gdje ti vidis da sam ja napisao da je to bit ovog svega gdje su igraci zavrsavali karijere. Napisao sam da smo tad igrali fudbal imali strasnu ekipu i ljudi su dolazili na tribine, na proslave titula i slicno.ChWilla je napisao/la:ti si rekao buki, dželo i guvo. koji su realno u širim okvirima niko i ništa kao i ovi sad. eto recimo pogledaj ko je igrao protiv newcastlea i malage, pa mi reci gdje su ti ljudi završili i ko je zaigrao za bolji tim od želje.
Sad se ne moze ni ocekivati vise kakve igre gledamo kroz citavu sezonu to se naravno odrazi i na tribinu, posjetu, proslavu.
nije nažalost ni blizu toga. naši koji su bili kažu 15.000, a pitari kažu 12...e jel to mnogo ili malo za tim iz španske primere, neka mi kažu ovi koji tvrde da je tad bilo zlatno doba posjete, a da je danas truba?
Ja da sam na Amarovom mjestu ovo sto cemo dobiti 300.000 odmah bi otisao u Siroki i kupio Kordica, Adilovica prodati za koliko god jer on nije za evrope definitivno.
Jedva sam izdržo u Budimpešti bez foruma ahaha
De mi recite u čemu je sad frka ? I zanima me hoće li biti izostanaka sutra u kup utakmici ?
De mi recite u čemu je sad frka ? I zanima me hoće li biti izostanaka sutra u kup utakmici ?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
S tim da i vremenske prilike uticu na posjetu, a tada je padala kisa koliko se sjecam. Na Jugu su se djelile i neke najlonske ''kabanice'' (pola Juga plav, pola bijel).
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!
[youtube][/youtube]Rikardo je napisao/la:Ma ni blizu, kamo srece da imamo te pare tim bi nam bio dva puta jaci.DRHAUSE je napisao/la:Željo godišnje potroši oko 3 000 000 maraka što nije malo.
Mi u besparici zamisli kako je tek ovima ispod nas ne racunajuci Sarajevo i Siroki. Da su nama te pare da se tim lagano sastavlja da se "nesto" napravi u europi, a da PL bude samo predigra.
Buđet je bio 3.000.000, ove godine će biti i 4.000.000...
@ChWilla Ne znam zašto pominjete Malagu i evropske utakmice, priča je bila o Premijer ligi, msm da je tada prosjek na Grbavici bio (ako se ne varam) 8.000 a danas je upola manje.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 13 maj 2013, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
tesko ti je porediti klubove po posjecenosti koji imaju rezultat i one koji ga nemaju kad je rijec o damacem prvenstvu,pored rezutlata veoma bitna uloga je i klima u klubu ,mir u kuci,neko ko ima to oboje logicno je da ima puno vecu posjetu nego kad to nemaennis je napisao/la:Nema ni Hajduk neku enormnu posjetu pogotovo ovu sezonu,12 milja ih na finalu kupa (a svi znamo koliko cesto osvajaju trofeje),5 milja u utakmici koja odlucuje hoce li biti medju prve tri,nije to nista spektakularno obzirom da je Dalmacija=Hajduk.Kao sto sam vec rekao i jos stojim iza toga Zvezda na jednu stranu ostali na drugu.
Mi moramo pronaci problem,do necega jeste nemoguce da u sezoni 2009-2010 protiv Zvijezde bude 9 milja a u sezoni 2012.2013 u finalu kupa protiv Sirokog 4-5 milja
na tom finalu kupa sto spominjes sluzbena brojka je 20 000 ,ne mozes uzimat njihovu jednu od najslabije posjecenih utakmica za prosjek
hajduk jest dalmacija ,ali niko ne misli da ti svi ljudi trebaju potegnut na utakmicu,split nema ni 200 000 ljudi,a karte su im najskuplje u regiji, zvezda jeste 70% srbije uz to da je beograd ogroman ,ali to ne umanjuje fenomenalan broj gledaoca u prosjeku
mimo toga malo je cudno da zeljo koji ima sve gore nabrojano ,ima posjetu za samo 1000 vecu od recimo celika(namjerno sam ga uzeo kao primjer jer nema zapazen uspjeh u premier ligi),koji nema nista od ovog navedenog
Bio sam na utakmici protiv Malage, i mogu ti rec da se bilo vise od 15.000. Jug je bio pun,na istoku i zapadu bilo fino raje. Tih godina smo bas lijepo igrali,i sa vise samopouzdanja u odnosu na ove europske utakmice u drugom Amarovom mandatu!ChWilla je napisao/la:nije nažalost ni blizu toga. naši koji su bili kažu 15.000, a pitari kažu 12...e jel to mnogo ili malo za tim iz španske primere, neka mi kažu ovi koji tvrde da je tad bilo zlatno doba posjete, a da je danas truba?
Istina je i da smo igracki bili kvalitetniji.
Usudio bih se reci da bi "onaj" Zeljo izbacio Mribora u dvije utakmice LP.
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-
steta sto vam je ta utakmica s malagom slabo medijski popracena, a ostala u sjeni newcastla,a bila je jedna od najboljih utakmica poslije rata i jednog bh predtsavnika_plavac_ je napisao/la:Bio sam na utakmici protiv Malage, i mogu ti rec da se bilo vise od 15.000. Jug je bio pun,na istoku i zapadu bilo fino raje. Tih godina smo bas lijepo igrali,i sa vise samopouzdanja u odnosu na ove europske utakmice u drugom Amarovom mandatu!ChWilla je napisao/la:nije nažalost ni blizu toga. naši koji su bili kažu 15.000, a pitari kažu 12...e jel to mnogo ili malo za tim iz španske primere, neka mi kažu ovi koji tvrde da je tad bilo zlatno doba posjete, a da je danas truba?
Europske utakmice opet igramo na Kosevu, samo se nadam da je zapad sa ovom zamjenom novih stolica konacno spreman da bude otovoren. Ako nista da se velikom posjetom napuni kasa kluba, a uz malo srece i savlada protivnik - zasto ne.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nzalost!ciza je napisao/la:steta sto vam je ta utakmica s malagom slabo medijski popracena, a ostala u sjeni newcastla,a bila je jedna od najboljih utakmica poslije rata i jednog bh predtsavnika_plavac_ je napisao/la:Bio sam na utakmici protiv Malage, i mogu ti rec da se bilo vise od 15.000. Jug je bio pun,na istoku i zapadu bilo fino raje. Tih godina smo bas lijepo igrali,i sa vise samopouzdanja u odnosu na ove europske utakmice u drugom Amarovom mandatu!ChWilla je napisao/la:nije nažalost ni blizu toga. naši koji su bili kažu 15.000, a pitari kažu 12...e jel to mnogo ili malo za tim iz španske primere, neka mi kažu ovi koji tvrde da je tad bilo zlatno doba posjete, a da je danas truba?
Sjecam se da smo iz Malage ocekivali pozitivan rezultat
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-
Ja se sjecam radio prenosa iz malage ili nije bilo na tv-u ili nisam imao kanal koji to prenosi.
Nije bila nigdje tekma nA TV-u, svi smo slusali radio prenos, to je bilo jedno najtezih trenutaka za sve navijace. Igramo odlicno a niko ne moze gledati. Ne znam i da postoji snimak tekme.
- ficobahtic
- Kontakt:
Isla je neka emisija istovremeno na BH radiju, a neki reporter je izvjestavao sa stadiona (mozda Salih Hadzialic) znam da je raja zvala i govorila voditelju ma pusti se gluposti i daj nam izvjestaj. Svi smo bili ko na iglama jer je Sergej Tica promasio par prilika, malo nam je srece trebalo tada.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!