Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiHr na
Samo me interesira , svi vi koji bi opet proteste pred savezom, jeste li bili na prvim ili drugim protestima?
93,4 % " !!!
- rob do bagro
- Kontakt:
da. ali od protesta nema nistaambrozija je napisao/la:Samo me interesira , svi vi koji bi opet proteste pred savezom, jeste li bili na prvim ili drugim protestima?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Re: Nogometni savez BiH
DA NA PRVIM,,,,,,,,,,,,,, nema od protesta nista!!!!!!!!!!! samo neznam ´na koji drugi nacin ovu bagru otjerati!!!!!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- Ponos Torina
- Kontakt:
ambrozija je napisao/la:Samo me interesira , svi vi koji bi opet proteste pred savezom, jeste li bili na prvim ili drugim protestima?
To nepije vode ja sam bio pa smo pjevali zgradi eto sta,ja sam vec rekao neoliko puta kad se svi skupe kad bude sjednica tu ih stisnuti kad su svi na broju,pa neka spavaju 5 dana na tom sastanku iz zgrade izac nece,niti ce hrane imati ni nista drzat ih tu dok neodluce da odstupe mamu im usgavu..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Lakse je skinuti kompletnu vladu drzave nego nas fudbalski savez. 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
ambrozija je napisao/la:Samo me interesira , svi vi koji bi opet proteste pred savezom, jeste li bili na prvim ili drugim protestima?
23.05.2008 sam bio na protestima u Sarajevu

A C A B !
proteste bi trebali organizirati navijacke skupine iz bh i naravni fanaticosi,, sa nekim igracima i upravo tako kad je sjednica a ne na prazno!!!!!! i naravno ako bi se moglo studente ukljuciti jer studenska revolucuja sve mjenja!!!!!Emir_ZENICA je napisao/la:ambrozija je napisao/la:Samo me interesira , svi vi koji bi opet proteste pred savezom, jeste li bili na prvim ili drugim protestima?
23.05.2008 sam bio na protestima u SarajevuI dosao bi opet

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- Ponos Torina
- Kontakt:
Kako stvari stoje celnici svaeza,sekretari,optuzeni spremni za bijeg iz BIH i bijeg od zakona,vjerovatno su i tranfer novca na jednu od svicarskih banaka uradili davno....valjda imaju dvojno drzavljanstvo pa se nece vracati....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Sta Colakovic kaze MORALNI CIN BILE BI OSTAVKE pa de je onda konju podnesi nemoj samo cekati da to urade Kures i Usanovic uradite i ti i Dominkovic i Ceko isto
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- rob do bagro
- Kontakt:

Hocel ko na premijeru

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- TheManiacs
- Kontakt:
rob do bagro je napisao/la:
Hocel ko na premijeru
Robe sto si im smanjo glavu njima je veca glava ba

Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
- Ponos Torina
- Kontakt:
rob do bagro je napisao/la:
Hocel ko na premijeru
Nemas pojma koliko si me nasmijao pao sam sa stolice

- smijesni_ste
- Kontakt:
Dan nakon što su generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije Miodrag Kureš zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja nepravomoćno osuđeni na po pet godina zatvora, Predsjedništvo Saveza održalo je vanredni sastanak na kojem, pogađate, nije zaključeno - ništa!
Članovi Predsjedništva Sulejman Čolaković, Iljo Dominković i Bogdan Čeko tokom trosatne rasprave uspjeli su samo zakazati sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj bi se, valjda, trebalo raspravljati o novonastaloj situaciji. Nakon sastanka, pred medijima su se nastojali maksimalno suzdržati od izjava u kojima bi bilo šta sugerirali.
Izjave predsjednika
Dominković i Čeko su protutnjali pored novinara, ne želeći ništa govoriti, pošto su se dogovorili da to učini Čolaković. Predsjednik Saveza konstatirao je da Savez za sada ne može uraditi ništa osim zakazati sjednicu Izvršnog odbora. Ona će biti održana 4. decembra, s početkom u 11 sati.
- Prema Statutu Saveza, Predsjedništvo ne može donijeti nikakve odluke. Sada smo se samo pripremali za Izvršni odbor i utvrđivali tačke dnevnog reda. Dalje, sve je u nadležnosti Izvršnog odbora - rekao je Čolaković.
Svakako, jedna od tačaka 4. decembra bit će presude Ušanoviću i Kurešu, ali sada je teško reći šta bi se moglo desiti jer odluka Suda još nije pravosnažna.
Čolaković kaže da je upravo zbog toga teško bilo šta govoriti o tome šta Savez može i treba učiniti jer postoji teoretska mogućnost da presuda čak bude i poništena kako Ušanoviću, tako i Kurešu.
- Imamo različite informacije o presudi. S jedne strane, ona još nije pravomoćna da bismo na osnovu nje vukli bilo kakve poteze, a s druge, imamo moralnu obavezu da nešto preduzmemo. Kočnica nam je i to što još uvijek iz Suda nismo dobili ništa napismeno - kaže Čolaković.
Predsjednik Saveza nije mogao odgovoriti na pitanje ko će na današnjem sastanku u UEFA-i predstavljati NSBiH u raspravi o kladioničarskim skandalima jer se navodno o tome nije ni raspravljalo, ali je odgovor došao brzo u liku Ušanovića, koji je sjurio niz stepenice, žureći na avion.
Podjela pri glasanju
Po svoj prilici, prvi operativac Saveza i dalje će raditi svoj posao, makar dok presuda ne bude pravosnažna ili dok Izvršni odbor 4. decembra odluči drugačije.
Međutim, kako nezvanično saznajemo, ni Odbor neće moći donijeti bilo kakvu odluku jer u aktima Saveza nije preciziran pojam osude, pa bi se eventualno glasanje za i protiv Ušanovića i Kureša vjerovatno svelo na - jedan za, drugi protiv.
- Prema aktima Saveza, teško da se bilo šta može desiti jer presuda nije pravosnažna. Dakle, i dalje imam obavezu raditi svoj posao - rekao je Ušanović i otputovao u Nion.
Čolaković: Kako dokazati namještanje?
U Švicarskoj će generalni sekretari UEFA-e razgovarati o rezultatima istrage o namještanju rezultata u Njemačkoj. U Nion su pozvani predstavnici saveza, čiji se klubovi spominju kao akteri kladioničarskih prevara.
Kao što je poznato, među više od 200 sumnjivih utakmica nalazi se i osam mečeva Premijer lige BiH.
- Ako nam kladionice uđu u fudbal, onda više lopta ne postoji - kaže Čolaković.
Upitan šta NSBiH može učiniti u sklopu istrage, on je nastavio:
- Nažalost, nemamo kapaciteta za borbu protiv tog zla. U Italiji karabinijeri u sklopu akcije sve pohapse, a šta možemo mi? Kod nas bi takvu akciju trebalo provesti na svim razinama, ali bojim se da to nismo u mogućnosti. Ukoliko bi bilo potvrđeno da su neki klubovi namještali rezultate, treba ih izbaciti iz lige, ali je najveći problem to dokazati - kaže Čolaković.
UEFA i FIFA su informirane
Na pitanje da li su UEFA i FIFA na bilo koji način komentirale presudu, Ušanović je rekao:
- Nisu. U ponedjeljak sam ih pismeno izvijestio o tome, ali nemam nikakve povratne informacije - kaže Ušanović.
Nemojte pozivati na linč
Pošto je žurio na avion, Ušanović nije imao vremena za duže izlaganje, ali se zato oglasio unaprijed napisanim saopćenjem za javnost. Generalni sekretar Saveza u njemu je naveo da ne treba prejudicirati pravosnažnost odluke Suda, te je zamolio sve članove Saveza, medije, navijače i ukupnu javnost za strpljenje i suzdržanost od poziva na linč.
Ušanović je naveo da se u odluci Suda, koju smatra kontradiktornom, vide i povoljne stavke za Savez, jer se oslobađajući dio odnosi na neplaćanje 800.000 KM, pa će tako ukupan dug NSBiH u vezi s porezom biti smanjen za taj iznos.
Članovi Predsjedništva Sulejman Čolaković, Iljo Dominković i Bogdan Čeko tokom trosatne rasprave uspjeli su samo zakazati sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj bi se, valjda, trebalo raspravljati o novonastaloj situaciji. Nakon sastanka, pred medijima su se nastojali maksimalno suzdržati od izjava u kojima bi bilo šta sugerirali.
Izjave predsjednika
Dominković i Čeko su protutnjali pored novinara, ne želeći ništa govoriti, pošto su se dogovorili da to učini Čolaković. Predsjednik Saveza konstatirao je da Savez za sada ne može uraditi ništa osim zakazati sjednicu Izvršnog odbora. Ona će biti održana 4. decembra, s početkom u 11 sati.
- Prema Statutu Saveza, Predsjedništvo ne može donijeti nikakve odluke. Sada smo se samo pripremali za Izvršni odbor i utvrđivali tačke dnevnog reda. Dalje, sve je u nadležnosti Izvršnog odbora - rekao je Čolaković.
Svakako, jedna od tačaka 4. decembra bit će presude Ušanoviću i Kurešu, ali sada je teško reći šta bi se moglo desiti jer odluka Suda još nije pravosnažna.
Čolaković kaže da je upravo zbog toga teško bilo šta govoriti o tome šta Savez može i treba učiniti jer postoji teoretska mogućnost da presuda čak bude i poništena kako Ušanoviću, tako i Kurešu.
- Imamo različite informacije o presudi. S jedne strane, ona još nije pravomoćna da bismo na osnovu nje vukli bilo kakve poteze, a s druge, imamo moralnu obavezu da nešto preduzmemo. Kočnica nam je i to što još uvijek iz Suda nismo dobili ništa napismeno - kaže Čolaković.
Predsjednik Saveza nije mogao odgovoriti na pitanje ko će na današnjem sastanku u UEFA-i predstavljati NSBiH u raspravi o kladioničarskim skandalima jer se navodno o tome nije ni raspravljalo, ali je odgovor došao brzo u liku Ušanovića, koji je sjurio niz stepenice, žureći na avion.
Podjela pri glasanju
Po svoj prilici, prvi operativac Saveza i dalje će raditi svoj posao, makar dok presuda ne bude pravosnažna ili dok Izvršni odbor 4. decembra odluči drugačije.
Međutim, kako nezvanično saznajemo, ni Odbor neće moći donijeti bilo kakvu odluku jer u aktima Saveza nije preciziran pojam osude, pa bi se eventualno glasanje za i protiv Ušanovića i Kureša vjerovatno svelo na - jedan za, drugi protiv.
- Prema aktima Saveza, teško da se bilo šta može desiti jer presuda nije pravosnažna. Dakle, i dalje imam obavezu raditi svoj posao - rekao je Ušanović i otputovao u Nion.
Čolaković: Kako dokazati namještanje?
U Švicarskoj će generalni sekretari UEFA-e razgovarati o rezultatima istrage o namještanju rezultata u Njemačkoj. U Nion su pozvani predstavnici saveza, čiji se klubovi spominju kao akteri kladioničarskih prevara.
Kao što je poznato, među više od 200 sumnjivih utakmica nalazi se i osam mečeva Premijer lige BiH.
- Ako nam kladionice uđu u fudbal, onda više lopta ne postoji - kaže Čolaković.
Upitan šta NSBiH može učiniti u sklopu istrage, on je nastavio:
- Nažalost, nemamo kapaciteta za borbu protiv tog zla. U Italiji karabinijeri u sklopu akcije sve pohapse, a šta možemo mi? Kod nas bi takvu akciju trebalo provesti na svim razinama, ali bojim se da to nismo u mogućnosti. Ukoliko bi bilo potvrđeno da su neki klubovi namještali rezultate, treba ih izbaciti iz lige, ali je najveći problem to dokazati - kaže Čolaković.
UEFA i FIFA su informirane
Na pitanje da li su UEFA i FIFA na bilo koji način komentirale presudu, Ušanović je rekao:
- Nisu. U ponedjeljak sam ih pismeno izvijestio o tome, ali nemam nikakve povratne informacije - kaže Ušanović.
Nemojte pozivati na linč
Pošto je žurio na avion, Ušanović nije imao vremena za duže izlaganje, ali se zato oglasio unaprijed napisanim saopćenjem za javnost. Generalni sekretar Saveza u njemu je naveo da ne treba prejudicirati pravosnažnost odluke Suda, te je zamolio sve članove Saveza, medije, navijače i ukupnu javnost za strpljenje i suzdržanost od poziva na linč.
Ušanović je naveo da se u odluci Suda, koju smatra kontradiktornom, vide i povoljne stavke za Savez, jer se oslobađajući dio odnosi na neplaćanje 800.000 KM, pa će tako ukupan dug NSBiH u vezi s porezom biti smanjen za taj iznos.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hajmo ih rusit......rob do bagro je napisao/la:
Hocel ko na premijeru

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- ibrakadabra
- Kontakt:
U uefi je odrzan sastanak vezan za namijestanje utakmica.Na tom sastanku su bili i ljudi iz NSBIH,jer se sumnja da su se utakmice namijestale i u Premijer ligi BIH.
Stav celnika UEFE je kome se dokaze da su utakmice bile namijestene leti u nizi rang takmicenja i zabrana igranja u Europi.
Ko ce od nasih klubova u nizi rang?
Stav celnika UEFE je kome se dokaze da su utakmice bile namijestene leti u nizi rang takmicenja i zabrana igranja u Europi.
Ko ce od nasih klubova u nizi rang?
Travnik je siguran putnik, i ovako i onako...
6-5 u zadnjoj utakmici nakon cini mi se 2-5, kao da su vaterpolo igrali.....2-5 do 70. i neke minute i onda 6-5...
Daj ba Travnik hahahahahaah
6-5 u zadnjoj utakmici nakon cini mi se 2-5, kao da su vaterpolo igrali.....2-5 do 70. i neke minute i onda 6-5...
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............
- smijesni_ste
- Kontakt:
nije samo travnik stimo utakmice ove sezone ima ih dosta evo naves cu neke neka se niko ne ljutiBob_Rock je napisao/la:Travnik je siguran putnik, i ovako i onako...
travnik-modrica-namjestena
zeljo-velez-namjestena
zrinski-sarajevo-namjestena
leotar sve i jednu domacu utakmicu namjesta
a ima jos tih utakmica dosta samo sad da ne nabrajam
Mislis proteste oragnizuju BHF i onda momci iz HZ i manijaka stanu policiji i dobiju batine od policiji prijave itd. dok ovi bjeze samo nek odu BHF nek protestuju odite sad Muniba dovrsite!
Neka nas je stid..Dok se Srbi i Slovenci raduju i dok im sve blista mi se kuburimo...Halo ba,pa nek se Dodik smije sa strane a ti Munibe kradi jadan ne bio,jadan si i ti i Iljo i ostali...Hrvati se nisu plasirali ali su stali na loptu,naravno da su,oni to i mogu jer nisu korumpirani ....Misimovic je ucjenjen ,to je fakat tako...Pa ajd sto covjek nije imao lopte kake zna dati ,ali brate dragi frajer je bio kao kip...Drugo ,Ciro ga nije napao.Ciro je kazao da je Miske bio jako los i nije na nivou kakvom on inace bude,i da se jednom takvom vrsnom igracu ne moze desit da tako lose odigra dvije tekmeu 5 dana...Aludirajuci na utakmicu u Zenici,jednostavno me niko ne moze uvjerit da je Miske bio povrijedjen,kakavi ba nalazi ,manimo djecijih prica..Ljudi ce napravit nalaze,to je bar jednostavno ...No,opet ako je tako mogu ga razumjeti,i bilo bi fer da se povuce iz repke zajedno s savezom...Ko igra za ovu drzavu srcem,pitajmo se . . .
Jah, eto vi ste samo beton, niko vam nista nemoze. Svake sedmice mozete praviti nerede ako hocete, Munib vam se seta gradom svaki dan, pa kad ste vi takve face da se postavite da dobijete batine od murije, zasto ne docapate tog Muniba, pa ga razvalite i rijesite taj problem. Tako vam netraba BHF da pravi proteste da bi vi batine primali, ha ya....Sve neke face i navijaci, samo su BHf pizde. Iz supljeg u prazno se sve vrti.anonimus je napisao/la:Mislis proteste oragnizuju BHF i onda momci iz HZ i manijaka stanu policiji i dobiju batine od policiji prijave itd. dok ovi bjeze samo nek odu BHF nek protestuju odite sad Muniba dovrsite!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.