Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2013, 13:31

dinoze je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Ne razumijem ovakvo ponašanje od tebe @dinoze. Sa ovakvim stavom smo i gubili bh Hrvate u prošlosti jer smo sve uzimali zdravo za gotovo, pričali sami sebi, znamo da neće , on je veći Hrvat od Tuđmana i slično.

Vrijedi pokušati, evo ponavljam po drugi put, ne razumijem takvo ponašanje. Pogledaj hrvatsku i švedsku napadačku liniju, i našu, pa uporedi. Naš i njihov roster, gdje bi prije mogao dobiti šansu za igru.

Naravno da mi nemamo renome kakav imaju Hrvatska i Švedska, ali smo jedna od reprezentacija koja je u usponu, koja će ( nadamo se svi ), od ovog velikog takmičenja biti stalni učesnik istog, zar to ne znači nešto jednom nogometašu ?
Nismo mi njih gubili zbog nas nego zato sto oni razmisljaju srcem a ne gdje ce imati vise mjesta za igru.
Uredu je kazem mozemo mi nazvati Hrgotu da imamo miran san da smo ga zvali, ali pomislit da imam ikakvu sansu da zaigra za nas je suludo. Covjek je formiran igrac, ne treba mu repka da se profilira ili podpise ugovor. Zovu ga repke koje su bolje od nas i to godinama bolje od nas a mi smo u usponu ( sto ne znaci da cemo nesto napraviti, ustvari repka u usponu je isto fudbaler u pokusaju ). Evo vec sada nam fali mladih napadaca iako smo u usponu. Uostalom koliko kvalitetnih sportista Hrvata je zaigralo za BIH? Samo oni koji su dobili nogu ( direktno ili indirektno) od Hrvata dosli su nama.
Trebamo se uzdati "u se i u svoje kljuse", trebamo pod hitno poceti skolovati igrace u BiH, svima nam je jasno da nemozemo vazda zivjeti od tudzih odpadaka i na tome temeljiti uspjeh repke.
Opet kazem vise je porazavajuce sto nas igraci redovno odbijaju sada, prije kada ih nismo zvali imalo smo jos vjere u sebe.
Marko Topic,Sergej Barbarez,Sasa Papac.Hoces da kazes da ova 3 nisu bila dovoljno kvalitetna da igraju za HR?Nije ok od tebe sto nekog samo na osnovu imena svrstavas ovamo ili onamo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 13:33

zizu1991 je napisao/la:A kako ćemo ih to školovati ? Hoćemo li po nacionalnom ključu ? Hoćemo li reći Savezu da ulaže pare samo u klubove sa Bošnjačkim predznakom jer tobože ovi se ne smatraju i nisu diom ove nacije ?

Pa to neka se dogovore odgovorni.
Protivpitanje bi bilo: Hocemo li i dalje ovako po svijetu cekati da neko dobije nogu od druge repke da bi zaigrao za nas?

Nije mi jasno da od 5-6 vecih klubova u BiH niko nemoze da izaci 2-3 dobra igraca godsinje ili da citava BiH nemoze da izbaci 2 dobra igraca godisnje.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 13 maj 2013, 13:34

topicu su u ona doba cak prijetili stakori iz tadasnjeg hb-a nakon sto je odbio hrvatsku.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 13:35

TMovac je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Ne razumijem ovakvo ponašanje od tebe @dinoze. Sa ovakvim stavom smo i gubili bh Hrvate u prošlosti jer smo sve uzimali zdravo za gotovo, pričali sami sebi, znamo da neće , on je veći Hrvat od Tuđmana i slično.

Vrijedi pokušati, evo ponavljam po drugi put, ne razumijem takvo ponašanje. Pogledaj hrvatsku i švedsku napadačku liniju, i našu, pa uporedi. Naš i njihov roster, gdje bi prije mogao dobiti šansu za igru.

Naravno da mi nemamo renome kakav imaju Hrvatska i Švedska, ali smo jedna od reprezentacija koja je u usponu, koja će ( nadamo se svi ), od ovog velikog takmičenja biti stalni učesnik istog, zar to ne znači nešto jednom nogometašu ?
Nismo mi njih gubili zbog nas nego zato sto oni razmisljaju srcem a ne gdje ce imati vise mjesta za igru.
Uredu je kazem mozemo mi nazvati Hrgotu da imamo miran san da smo ga zvali, ali pomislit da imam ikakvu sansu da zaigra za nas je suludo. Covjek je formiran igrac, ne treba mu repka da se profilira ili podpise ugovor. Zovu ga repke koje su bolje od nas i to godinama bolje od nas a mi smo u usponu ( sto ne znaci da cemo nesto napraviti, ustvari repka u usponu je isto fudbaler u pokusaju ). Evo vec sada nam fali mladih napadaca iako smo u usponu. Uostalom koliko kvalitetnih sportista Hrvata je zaigralo za BIH? Samo oni koji su dobili nogu ( direktno ili indirektno) od Hrvata dosli su nama.
Trebamo se uzdati "u se i u svoje kljuse", trebamo pod hitno poceti skolovati igrace u BiH, svima nam je jasno da nemozemo vazda zivjeti od tudzih odpadaka i na tome temeljiti uspjeh repke.
Opet kazem vise je porazavajuce sto nas igraci redovno odbijaju sada, prije kada ih nismo zvali imalo smo jos vjere u sebe.
Marko Topic,Sergej Barbarez,Sasa Papac.Hoces da kazes da ova 3 nisu bila dovoljno kvalitetna da igraju za HR?Nije ok od tebe sto nekog samo na osnovu imena svrstavas ovamo ili onamo
Ma ne svrstavm ih ja, oni sami sebe svrstavaju.
Za Sergeja se slazem da je mogao gdje je htio , a ova druga dvojica uz duzno postovanje bi bili rezerva u HR repci.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 13:38

STEVIE je napisao/la:topicu su u ona doba cak prijetili stakori iz tadasnjeg hb-a nakon sto je odbio hrvatsku.

I Sergeju su prijetili.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2013, 13:40

dinoze je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:A kako ćemo ih to školovati ? Hoćemo li po nacionalnom ključu ? Hoćemo li reći Savezu da ulaže pare samo u klubove sa Bošnjačkim predznakom jer tobože ovi se ne smatraju i nisu diom ove nacije ?

Pa to neka se dogovore odgovorni.
Protivpitanje bi bilo: Hocemo li i dalje ovako po svijetu cekati da neko dobije nogu od druge repke da bi zaigrao za nas?

Nije mi jasno da od 5-6 vecih klubova u BiH niko nemoze da izaci 2-3 dobra igraca godsinje ili da citava BiH nemoze da izbaci 2 dobra igraca godisnje.
Klubovi pod br 1 nemaju uslova da proizvode kvalitetne igrace kao na traci.Nema infrastrukture,nema sistemskog rada,nema para.Pod broj 2 klubovi finansijski nisu sposobni da zadrze mladog i perspektivnog igraca svaki iole malo kvalitetniji igrac odmah odlazi u inostranstvo.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 maj 2013, 13:41

@dinoze,

Mislim da ja nigdje nisam spomenuo da sam protiv formiranja omladinskih pogona, jačanja infrastrukture i oslanjanja na domaće snage. Takve stvari i trebaju da nam budu ruka vodilja u budućnosti, i trebaju se praviti planovi za takvo što.

Što se tiče tvog pitanja o kvalitetnim bh Hrvatima, dobro ti je pitanje postavio @Tmovac kada je pomenuo onu trojicu, ja sam samo preletio repliku, tako da nisam primjetio pitanje, šta je sa Barbom, Papcem, i Topićem ?

Reći ćeš naravno da su to pojedinačni slučajevi, ali nikada ne treba odustajati od igrača koji vuku porijeklo sa ovih prostora. Pogledaj samo hrvatske škole nogometa, infrastrukturu na kojem su nivou upoređujući sa našim, pa pogledaj opet koliko su uzeli igrača drugima " iz dvorišta ".

To je zato što se koriste svim dozvoljenim sredstvima zarad uspjeha nacije, e to se zove uspješan i funkcionalan rad Saveza.

Bitno je za Topića i Papca da bi bili u rosteru, i imali bi mjesta u toj reprezentaciji, a kakvu bi funkciju imali, to je manje bitno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 13 maj 2013, 13:41

Ljudi nije logicno da Hrgota igra za BiH, rođen je u BiH, odrastao je u Swedskoj tamo napravio prve nogometne korake presao u BL tako da je sasvim logicno da igra za Swedsku, ili vec ako nece za Swedsku onda bi logicnije bilo da igra za Hrvatsku sto bi rekao Susic (gdje prestaje logika tu pocinje Bosna) :roll: :roll: prema tome ako neko ocekuje da ce ga Susic pokusati privoliti da igra za BiH nema od toga nista. Da su se tom logikom vodili Ciro i ostali selektori danas bi imali kitu od repke. Susicu je izgleda sasvim normalno odnosno logicno da jedan Samir iz Brazila igra za Hrvatsku, a nije mu logicno da sin bivseg reprezentativca igra za BiH bez obzira gdje je odrastao, između ostalog on ovim salje poruku ostalim potencijalnim reprezentativcima iz dijaspore da nisu dobrodosli jer eto nije logicno da igraju za zemlju iz koje vucu korjene jer nisu tu odrasli, gradili karijeru, trenirali i slicno.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 13 maj 2013, 13:42

dinoze je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ovo za Hrgotu je najveca provala na svijetu. Pa zar moze neko pomisliti da neko ko se zove Branimir Hrgota , koji ima ugovor u BL i kojega zovu 2 repke da ce se on odluciti za trecu koja ga mozda bude zvala i koja je najslabija od ovih sto ga zovu??????

Pa nije film carobnjak iz Oza u pm.
Mjesto rodjenja = Jajce, Bosna i Hercegovina = Ima pravo nastupa za BiH.

Po meni, dovoljno je pokusati, a nikad neznas sta je njegova zelja. Ako zeli drugu, neka mu je sa srecom, ali vrijedi pokusati, neces nista izgubiti sa jednim telefonskim pozivom / sastankom.
Mjesto rodjenja neznaci da si Bosanac, pola Hr repke vuce korijene iz BiH. Lako je njega nazvati ono formalno i pitati ga: bi li ti momicno za nas? Samo eto da imamo alibi da smo ga zvali. Svima je jasno sta je njegova zelja , mi to nismo jer mi nemamo njemu nista za ponuditi. I Hr i Swe repka su jace od nas za klasu,cime da mi njega pridobijemo? Sa tim sto mu mozda baba i deda zive u Bosni ako nisu vec umrli?
Ako mi ista ima mrze od ovoga, halo sto potcjenjujes BiH. Maksimalno nemoralno, nekorektno da ne kazem sta ruznije za svakog Bosanca i Hercegovca bi nasa repka trebala biti no1 i ne znam po cemu su ove dvije jace i perspektivnije od nas.
Na kraju krajeva da su toliko jace ne bi ni pogledale ovog momka sa 20 god. za svjetske standarde on nije ni p. od potencijala, dao u jednoj tekmi 3 gola i odma se dize prasina.
Al' eto najbitnije je uzdizat Hrvate a spustati nas fuj.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 13:56

Ne podcijenjujem ja uopste BiH, nego jednostavno Svedski i Hrvatski fudbal je vazda bio uspjesniji od naseg. Mislim da se oko toga ne treba ni raspravljati. Pogledaj samo njihove uspjehe sve ti je jasno. Naravno da jedan potencijalni igrac to posmatra i uglavnom se odluci za bolju repku sto je logicno. I ti sam kada odes u prodavnicu uzmes milku ne uzmes vispak cokoladu ako im je ista cijena.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 maj 2013, 13:58

TMovac je napisao/la: Marko Topic,Sergej Barbarez,Sasa Papac.Hoces da kazes da ova 3 nisu bila dovoljno kvalitetna da igraju za HR?Nije ok od tebe sto nekog samo na osnovu imena svrstavas ovamo ili onamo
Sad napravi listu koliko je tih nasih ljudi, rodjenih ovdje, zaigralo za susjedne nam zemlje.

Nije to do toga da li ce Savez obletati oko nekoga, to je do necega sto je u covjeku. 98% igraca nasih susjeda ceka do posljednjeg momenta poziv u te repke, pa tek odluce da igraju za druge repke, dok nase slunte u startu vagaju za koga da igraju. To nije do rada Saveza, to je do odgoja i ljudskih osobina.

Nazalost, kod nas osjecaj pripadnosti iscezava, dok je kod komsija on jaci i jaci. Sumnjam nesto da se oblijetalo oko Subotica iz Saveza Srbije, jer je momak u startu rekao za koga bi volio da igra, a nase slunte to govore, a kada dodje do kontakta, onda se vade na gluposti i nisu u stanju promijeniti papire.

Jadna smo mi zemlja, daj Boze da su nama Pape i Savez najveci krivac za to, ali ljudski kvalitet, odnosno ljudski sljam, ono je sto ce nas dokrajciti, a imamo ga mnogo vise i od mnogo vecih zemalja od nase.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 14:00

I ja kazem da nije problem nazvati ga, ali ne treba ocekivati pozitivan odogovor. Ako bi se on odlucio da igra za BiH bio bi najveci bh patriota od rata na ovamo.
Dali cemo mi biti stalni ucesnici to stoji u zvijedzama kockasti i svedi su konstatno na i oko prvenstva.
Da me pogresno ne razumijes i ja bi volio da igra za nas jer nemamo napadaca ali srce kaze najverovatnije sahara.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 13 maj 2013, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 maj 2013, 14:05

Sve manje je ovih momaka iz Hercegovine ili iz dijela Bosne gdje je pretežno srpsko stanovništvo da igraju za druge reprezentacije.Pogledajte koliko reprezentativaca imamo iz Širokog Brijega, Slavije, Borca.U budućnosti će biti sve manje takvih slučajeva tako da ćemo se sve više oslanjati na naše škole fudbala, ali ne treba isključiti i momke iz inostranstva, na koje se počela obraćati pažnja također.
DRUG NEBI TI PUNCA

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 13 maj 2013, 14:21

Sto se tice Hrgote da sam ja selektor tog momka nikad ne bi pozvao niti bilo kojeg sa ovakvim stavom cuj vagat ce za koga ce igrati koji bezobrazluk sto se mene tice neka i zaigra za nas ali nikad tog momka necu podrzavat a vi mozet sad misliti sta hocete o meni ovo je moje misljenje i ostajem pri tome

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 13 maj 2013, 14:33

na ovom EP u slovackoj do 17 godina u svedskoj ,austrijskoj i svicarskoj reprezentaciji 50% igraca sa ovih prostora-mislim to je postalo uobicajeno ,ali valjda ce neko od njih izabrati nasu seniorsku reprezentaciju za 2-3 godine
Ajvatar

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 maj 2013, 14:34

Da bi igrao za HR, Hrgoti mora barem jedna baba ili djed da su rodjen i u Hrvatskoj? Da li je to slucaj, sumnjam?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 14:35

Batko je napisao/la:Da bi igrao za HR, Hrgoti mora barem jedna baba ili djed da su rodjen i u Hrvatskoj? Da li je to slucaj, sumnjam?
Pogresno si informiran, on kao Hrvat iz BiH moze igrati za Hr kada hoce, jer dobija Hr pasos automatski. Jedino mu FIFa treba dati promjenu sportskog drzavljanstva zbog Sveda.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 13 maj 2013, 14:43, ukupno mijenjano 2 puta.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 13 maj 2013, 14:38

Ovaj Hrgota je haman iz Zenice nije iz Jajca, tako pisu sportske novosti.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 13 maj 2013, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2013, 14:42

adriano_leite je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Marko Topic,Sergej Barbarez,Sasa Papac.Hoces da kazes da ova 3 nisu bila dovoljno kvalitetna da igraju za HR?Nije ok od tebe sto nekog samo na osnovu imena svrstavas ovamo ili onamo
Sad napravi listu koliko je tih nasih ljudi, rodjenih ovdje, zaigralo za susjedne nam zemlje.

Nije to do toga da li ce Savez obletati oko nekoga, to je do necega sto je u covjeku. 98% igraca nasih susjeda ceka do posljednjeg momenta poziv u te repke, pa tek odluce da igraju za druge repke, dok nase slunte u startu vagaju za koga da igraju. To nije do rada Saveza, to je do odgoja i ljudskih osobina.

Nazalost, kod nas osjecaj pripadnosti iscezava, dok je kod komsija on jaci i jaci. Sumnjam nesto da se oblijetalo oko Subotica iz Saveza Srbije, jer je momak u startu rekao za koga bi volio da igra, a nase slunte to govore, a kada dodje do kontakta, onda se vade na gluposti i nisu u stanju promijeniti papire.

Jadna smo mi zemlja, daj Boze da su nama Pape i Savez najveci krivac za to, ali ljudski kvalitet, odnosno ljudski sljam, ono je sto ce nas dokrajciti, a imamo ga mnogo vise i od mnogo vecih zemalja od nase.
To su bila neka druga vremena,onda i u nasem savezu je bilo svasta tada,gdje je od igraca trazen novac da igraju za repku,pozivani su neki anonimusi samo da bi se prodali negdje.Sada je mnogo bolje stanje u savezu,ali ima jos dosata stvari koji se moraju popraviti.Ali nadam se da ce to laganini doc na svoje.Ne moze nista preko noci.
Ova 3 govore da ne treba sve generalizirati.Za svakog kvalitetnog igraca se treba boriti sve dok se ne izgube i matematicke sanse da zaigra za nas.Begovic je umalo debitovao za Kanadu u zvanicnoj tekmi.A pogledaj ga danas,imamo jednog od najboljih golama svijeta.Pa recimo primjer kod komsija koji se bore za Sertica i Cvitanica iako su ih obojica odbila prije par godina,a ni sada nisu neki kvalitet.Ovaj drugi je jos i star,momak lagano ulazi u tridesetu.Nama bi ovaj momak dosao ko kec na desetku jer nemamo treceg napadaca za iduce kvalifikacije.Muslimovic moze odigrati jos SP i to je to.Nista nas ne kosta da momka kontaktiramo,pa cak da ga privucemo na taj nacin da mu obecamo da ce dobiti poziv za Brazil.Sto bi momak realno i mogao uz Dzeku,Ibisevica i Muslimovica.Vecina repki vodi po 4 napadaca na SP i EP

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hansestadt i 39 gostiju.