FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ja ne znam kako se forum ubacuju slike jbg al evo ovdje ima i pise http://www.der.nek.ba/blog/774857/Sexoo ... ljeznicara" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma vi stvarno niste normalni !!!
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
Pozdrav svima,
da li neko ima link za download ili za gledanje utakmice sarajevo - zeljeznicar 1:1 koja je odigrana 3. maja 1998. godine, strijelci su bili smjecanin za sarajevo, a vazda za zeljeznicar?
utakmica je takodjer obiljezena velikom bakljadom navijaca sarajeva i ulijetanjem navijaca zeljeznicara u teren
unaprijed zahvaljujem
da li neko ima link za download ili za gledanje utakmice sarajevo - zeljeznicar 1:1 koja je odigrana 3. maja 1998. godine, strijelci su bili smjecanin za sarajevo, a vazda za zeljeznicar?
utakmica je takodjer obiljezena velikom bakljadom navijaca sarajeva i ulijetanjem navijaca zeljeznicara u teren
unaprijed zahvaljujem

Life is a bitch and then you die.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
imas dijelove na youtube-u, ukucaj "sarajevo-zeljeznicar frka na tribinama"anelpik je napisao/la:Pozdrav svima,
unaprijed zahvaljujem
FKŽ !
Tim sa Grbavice sedmi put prvak: U BiH je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion
1972, 1998, 2001, 2002, 2010, 2012, 2013..., ukupno sedam, od kojih je jedna iz bivše Jugoslavije, te čak šest u Bosni i Hercegovini. Željo je već odavno najtrofejniji klub naše zemlje, ali lakoća sa kojom osvaja titule i kad ne blista postala je zabrinjavajuća, ali samo za protivnike.
Pregršt problema, a epilog isti
Navijači Želje, s pravom, uživaju u činjenici da plavi rijetko gube, te ih se u utakmici protiv Leotara na Grbavici, kada će Željo i zvanično proslaviti svoju sedmu titulu u historiji, očekuje u rekordnom broju.
Prošle sezone su znali proslaviti naslov, baš kao i 2010, ali ova sezona je posebnija od tih, jer je Željo zapravo prvi klub u historiji naše zemlje koji je uspio odbraniti naslov prvaka. Uz to, uspio je to, uprkos silnim problemima sa povredama i to dvojice najperspektivnijih - Josipa Kvesića i Nermina Zolotića, a gotovo cijelo proljeće propustio je i Danijal Brković.
Klub su napustili i Zajko Zeba, te Mirsad Bešlija, a nije doveden gotovo niko. Međutim, Amar Osim je pojačanja našao u vlastitim redovima. Junior Armin Hodžić je juniorski potencijal pretvorio u seniorski kvalitet, a priliku za dokazivanje iskoristio je i Eldar Hasanović, kao i dugo osporavani Elvir Čolić, te Tomislav Tomić. Oni su, iako su već dugo tu, izuzimajući Hasanovića, zapravo i bili najveća pojačanja plavog tima.
E sad, da li je Željo zaista najbolji ili je najmanje slab u Premijer ligi BiH, da se diskutovati, ali činjenica je da su izabranici Amara Osima, iako i sami u finansijskim problemima, suvereni vladari bh. fudbala...
Uostalom, situaciju u bh. fudbalu najbolje oslikava status kapitena plavog tima Muamera Svrake, koji je sa navijačima podijelio slijedeću misao:
"U Bosni je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion", napisao je Svraka, koji i ove sezone igra dosta dobro, uprkos činjenici da je i sam imao problema sa povredom. Pao je na glavu, dobio potres mozga, ima rupu u sjećanju na utakmicu protiv Slavije, ali najbitnije od svega jeste da nije zaboravio postizati pogotke, a do sada ih je dao osam.
Efikasniji od njega je samo Eldin Adilović, koji je dao 14, s tim što je, sigurni smo mogao dati još najmanje pet ili šest. Jedan gol mu je uskratio stariji brat, a za neke od promašaja sam je kriv...
Ipak, najbolji igrač tima sa Grbavice i ove sezone bio je Amar Osim...
"Prvi smo uz najteže okolnosti. Prvi smo, iako smo bili u jako teškoj situaciji i slobodno mogu reći da je ovo najteže osvojena titula, uz sve što nam se dešavalo", kaže na početku Amar Osim, te dodaje kako je Željo, za razliku od ostalih timova, zapravo najkonstantniji.
Najkonstantniji
"Nismo imali nijedan loš period. Najgori nam je bio jedan remi i jedan poraz, s tim što smo poslije toga uvezali nekoliko pobjeda. Za razliku od drugih, čiji loši periodi su trajali duže, mi nismo imali problema s tim", objašnjava Osim, čija je ekipa, do sada, doživjela samo tri poraza.
"To je normalno za ekipu koja se bori za vrh. Godišnje smiješ izgubiti samo dvije ili tri utakmice, što je možda glupo reći zbog protivnika, ali tako je. Međutim, u ligi koja je iz godine u godinu sve normalnija i u kojoj se isto igra i kod kuće i na strani, ako si dobar i konstantan, možeš to ostvariti."
Željo je ove sezone na Grbavici, u 14 mečeva, ubilježio četiri remija, a podjednako dobro je igrao i na gostujućim terenima. Zapravo, ovog proljeća, za kikseve na Grbavici iskupljivao se na strani, pa otud i niz od 14 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.
Ipak, prelomni dio sezone bio je, tvrdi Osim, kada su plavi zasjeli na prvu poziciju.
"Prelomni trenutak? Hm, kada smo pobijedili Široki u 90. minuti, a Sarajevo izgubilo od Radnika. To je bio psihološki jako bitan trenutak, jer su cijelo vrijeme bili ispred nas, a na kraju smo mi slavili jesenju titulu. Uz raspored na proljeće, bili smo bliži naslovu, kojeg smo uspjeli na kraju i osvojiti."
Osim priznaje kako je njegova ekipa prošle sezone bila jača, ali...
"Koristili smo igrače koje smo imali u kadru, a oni su pokazali da nisu bezveze primali platu sve ovo vrijeme. Da, nismo na nivou prošle sezone, kada smo laganije pobjeđivali i ubjedljivije. Slabiji smo i realno nam je mnogo teže išlo, ali imali smo i tri puta teže okolnosti. Bolje protivnike i velike probleme sa igračkim kadrom. Dakle, bilo nam je 80% teže, a rezultati su bili tek 10-15% slabiji, što je uspjeh."
Po naslov i u Kupu
Za Želju, ipak, nema odmora. Nakon remija protiv Veleža, koji je osigurao titulu, već sutra plave očekuje novi izazov - finale Kupa BiH. U prvom susretu završeno je 1:1, tako da Želji treba pogodak.
"Imamo rezultat koji nas ostavlja u igri. Možemo dati gol i na Pecari, zašto ne? Protiv Širokog uvijek igramo otvoreno i bez pritiska, a očekujem da bude i ovaj put tako. Bilo bi lijepo odbraniti i naslov u Kupu i učinićemo sve da tako bude."
Osim u ovom susretu može računati na sve igrače, a u konkurenciji će biti i Bogičević, te Urdinov, koji su preskočili meč protiv Veleža.
Osim priželjkuje 10.000 navijača na proslavi
Zvanična proslava Željine titule desiće se na stadionu Grbavica, narednog kola u kojem će gost plavih biti trebinjski Leotar. Iz N/FSBiH su najavili kako će na toj utakmici kapitenu Muameru Svraki uručiti naslov osvajača Premijer lige BiH.
"Protiv Leotara ćemo imati motiv da pobjedom pozdravimo navijače, a nadam se da će i oni doći pozdraviti nas. Red bi bio da se okupi 10.000 Manijaka i da zajedno proslavimo titulu. Izginuli smo zajedno ovog proljeća i zajedno smo se borili do kraja i bilo bi lijepo da Grbavica bude punija nego inače", kaže Osim.
1972, 1998, 2001, 2002, 2010, 2012, 2013..., ukupno sedam, od kojih je jedna iz bivše Jugoslavije, te čak šest u Bosni i Hercegovini. Željo je već odavno najtrofejniji klub naše zemlje, ali lakoća sa kojom osvaja titule i kad ne blista postala je zabrinjavajuća, ali samo za protivnike.
Pregršt problema, a epilog isti
Navijači Želje, s pravom, uživaju u činjenici da plavi rijetko gube, te ih se u utakmici protiv Leotara na Grbavici, kada će Željo i zvanično proslaviti svoju sedmu titulu u historiji, očekuje u rekordnom broju.
Prošle sezone su znali proslaviti naslov, baš kao i 2010, ali ova sezona je posebnija od tih, jer je Željo zapravo prvi klub u historiji naše zemlje koji je uspio odbraniti naslov prvaka. Uz to, uspio je to, uprkos silnim problemima sa povredama i to dvojice najperspektivnijih - Josipa Kvesića i Nermina Zolotića, a gotovo cijelo proljeće propustio je i Danijal Brković.
Klub su napustili i Zajko Zeba, te Mirsad Bešlija, a nije doveden gotovo niko. Međutim, Amar Osim je pojačanja našao u vlastitim redovima. Junior Armin Hodžić je juniorski potencijal pretvorio u seniorski kvalitet, a priliku za dokazivanje iskoristio je i Eldar Hasanović, kao i dugo osporavani Elvir Čolić, te Tomislav Tomić. Oni su, iako su već dugo tu, izuzimajući Hasanovića, zapravo i bili najveća pojačanja plavog tima.
E sad, da li je Željo zaista najbolji ili je najmanje slab u Premijer ligi BiH, da se diskutovati, ali činjenica je da su izabranici Amara Osima, iako i sami u finansijskim problemima, suvereni vladari bh. fudbala...
Uostalom, situaciju u bh. fudbalu najbolje oslikava status kapitena plavog tima Muamera Svrake, koji je sa navijačima podijelio slijedeću misao:
"U Bosni je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion", napisao je Svraka, koji i ove sezone igra dosta dobro, uprkos činjenici da je i sam imao problema sa povredom. Pao je na glavu, dobio potres mozga, ima rupu u sjećanju na utakmicu protiv Slavije, ali najbitnije od svega jeste da nije zaboravio postizati pogotke, a do sada ih je dao osam.
Efikasniji od njega je samo Eldin Adilović, koji je dao 14, s tim što je, sigurni smo mogao dati još najmanje pet ili šest. Jedan gol mu je uskratio stariji brat, a za neke od promašaja sam je kriv...
Ipak, najbolji igrač tima sa Grbavice i ove sezone bio je Amar Osim...
"Prvi smo uz najteže okolnosti. Prvi smo, iako smo bili u jako teškoj situaciji i slobodno mogu reći da je ovo najteže osvojena titula, uz sve što nam se dešavalo", kaže na početku Amar Osim, te dodaje kako je Željo, za razliku od ostalih timova, zapravo najkonstantniji.
Najkonstantniji
"Nismo imali nijedan loš period. Najgori nam je bio jedan remi i jedan poraz, s tim što smo poslije toga uvezali nekoliko pobjeda. Za razliku od drugih, čiji loši periodi su trajali duže, mi nismo imali problema s tim", objašnjava Osim, čija je ekipa, do sada, doživjela samo tri poraza.
"To je normalno za ekipu koja se bori za vrh. Godišnje smiješ izgubiti samo dvije ili tri utakmice, što je možda glupo reći zbog protivnika, ali tako je. Međutim, u ligi koja je iz godine u godinu sve normalnija i u kojoj se isto igra i kod kuće i na strani, ako si dobar i konstantan, možeš to ostvariti."
Željo je ove sezone na Grbavici, u 14 mečeva, ubilježio četiri remija, a podjednako dobro je igrao i na gostujućim terenima. Zapravo, ovog proljeća, za kikseve na Grbavici iskupljivao se na strani, pa otud i niz od 14 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.
Ipak, prelomni dio sezone bio je, tvrdi Osim, kada su plavi zasjeli na prvu poziciju.
"Prelomni trenutak? Hm, kada smo pobijedili Široki u 90. minuti, a Sarajevo izgubilo od Radnika. To je bio psihološki jako bitan trenutak, jer su cijelo vrijeme bili ispred nas, a na kraju smo mi slavili jesenju titulu. Uz raspored na proljeće, bili smo bliži naslovu, kojeg smo uspjeli na kraju i osvojiti."
Osim priznaje kako je njegova ekipa prošle sezone bila jača, ali...
"Koristili smo igrače koje smo imali u kadru, a oni su pokazali da nisu bezveze primali platu sve ovo vrijeme. Da, nismo na nivou prošle sezone, kada smo laganije pobjeđivali i ubjedljivije. Slabiji smo i realno nam je mnogo teže išlo, ali imali smo i tri puta teže okolnosti. Bolje protivnike i velike probleme sa igračkim kadrom. Dakle, bilo nam je 80% teže, a rezultati su bili tek 10-15% slabiji, što je uspjeh."
Po naslov i u Kupu
Za Želju, ipak, nema odmora. Nakon remija protiv Veleža, koji je osigurao titulu, već sutra plave očekuje novi izazov - finale Kupa BiH. U prvom susretu završeno je 1:1, tako da Želji treba pogodak.
"Imamo rezultat koji nas ostavlja u igri. Možemo dati gol i na Pecari, zašto ne? Protiv Širokog uvijek igramo otvoreno i bez pritiska, a očekujem da bude i ovaj put tako. Bilo bi lijepo odbraniti i naslov u Kupu i učinićemo sve da tako bude."
Osim u ovom susretu može računati na sve igrače, a u konkurenciji će biti i Bogičević, te Urdinov, koji su preskočili meč protiv Veleža.
Osim priželjkuje 10.000 navijača na proslavi
Zvanična proslava Željine titule desiće se na stadionu Grbavica, narednog kola u kojem će gost plavih biti trebinjski Leotar. Iz N/FSBiH su najavili kako će na toj utakmici kapitenu Muameru Svraki uručiti naslov osvajača Premijer lige BiH.
"Protiv Leotara ćemo imati motiv da pobjedom pozdravimo navijače, a nadam se da će i oni doći pozdraviti nas. Red bi bio da se okupi 10.000 Manijaka i da zajedno proslavimo titulu. Izginuli smo zajedno ovog proljeća i zajedno smo se borili do kraja i bilo bi lijepo da Grbavica bude punija nego inače", kaže Osim.
-
- Kontakt:
Ma bit ce Grbavica puna protiv Leotara, sjetimo se prosle godine i utakmice sa Slavijom kad smo proslavljali sve moguce 

- Ultras1921
- Kontakt:
to je bilo protiv KozarePlaviSaJUGA je napisao/la:Ma bit ce Grbavica puna protiv Leotara, sjetimo se prosle godine i utakmice sa Slavijom kad smo proslavljali sve moguce
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Nema sanse da bude puno,doce nas 7-8 milja najvise,red bi bio da svi dodju ali zasto ne dolaze to je neobjasnjivo
SLOBODA NAVIJAČIMA
a da treba pljuvati,npr. da smo mi 2.mjesto iza komsija to bi bila 10 milja samo da se napsuje Osimu i igracima..ma i ne trebaju,sta treba ko na derbiju da govore ovo je zadnji put da sam doso,jbt ovo ne mozemo gola dat,bezveze pare dao bolje da sam popio itd ..ennis je napisao/la:Nema sanse da bude puno,doce nas 7-8 milja najvise,red bi bio da svi dodju ali zasto ne dolaze to je neobjasnjivo
Željeznicar za život cijeli !
Nasa se raja brzo zasiti svega.Nama da dodje 10 puta Barsa za redom,prvih 5 puta bi bio pun stadion i trazila bi se karta vise,a ostalih 5 puta doslo bi najvise 3 miljeennis je napisao/la:Nema sanse da bude puno,doce nas 7-8 milja najvise,red bi bio da svi dodju ali zasto ne dolaze to je neobjasnjivo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Upravo to,a malo smo se navikli na uspjehe pa ti isti zahtjevni traze vise,nekakve megalomanske uspjehe u Evropi.A ne shvataju kakav je ovo uspjeh u sezoni sa previse pehova uzeti trofej.likusa je napisao/la:a da treba pljuvati,npr. da smo mi 2.mjesto iza komsija to bi bila 10 milja samo da se napsuje Osimu i igracima..ma i ne trebaju,sta treba ko na derbiju da govore ovo je zadnji put da sam doso,jbt ovo ne mozemo gola dat,bezveze pare dao bolje da sam popio itd ..ennis je napisao/la:Nema sanse da bude puno,doce nas 7-8 milja najvise,red bi bio da svi dodju ali zasto ne dolaze to je neobjasnjivo
SLOBODA NAVIJAČIMA
Realno i karte su skupe za one uvjete. Danas nije lahko izdvojiti 5-8-15 KM
NO PYRO NO PARTY
Hajde ba ne pricaj gluposti cuj 5 KM ti puno ?? :O :OBuu je napisao/la:Realno i karte su skupe za one uvjete. Danas nije lahko izdvojiti 5-8-15 KM
Nemoj odigrati jednom kladionicu i nemoj popiti kafu i eto ti 5 maraka.
Puno je jarane, neko radi citav dan za tih 5 KM. Ti sto ti po citav dan ispijaju kafe su ti najmanje na utakmici, oni dodju samo kad treba sra.ti. Ja imam godisnju, ja svoje brige rijesim na pocetku sezone
NO PYRO NO PARTY
-
- Kontakt:
eto onda sam se zajebo al bio sam tu hahaaUltras1921 je napisao/la:to je bilo protiv KozarePlaviSaJUGA je napisao/la:Ma bit ce Grbavica puna protiv Leotara, sjetimo se prosle godine i utakmice sa Slavijom kad smo proslavljali sve moguce
-
- Kontakt:
Joj sto ne mogu vako,kako moze bit puno 5 KM za ulaznicu,mora li se cugnut koja prije tekme svaka put. ako ja mogu 20 skuckat i iz Fojnice dolazit na tekme mozes i ti petaka pa kad bi oteo nekom hahah (sala)arelinho je napisao/la:Hajde ba ne pricaj gluposti cuj 5 KM ti puno ?? :O :OBuu je napisao/la:Realno i karte su skupe za one uvjete. Danas nije lahko izdvojiti 5-8-15 KM
slazem se ... i ja stedim ko luda samo za tekmu da dodjem,jer kad ne odem hoce mi nesta bit ..to je jace od mene !PlaviSaJUGA je napisao/la:Joj sto ne mogu vako,kako moze bit puno 5 KM za ulaznicu,mora li se cugnut koja prije tekme svaka put. ako ja mogu 20 skuckat i iz Fojnice dolazit na tekme mozes i ti petaka pa kad bi oteo nekom hahah (sala)arelinho je napisao/la:Hajde ba ne pricaj gluposti cuj 5 KM ti puno ?? :O :OBuu je napisao/la:Realno i karte su skupe za one uvjete. Danas nije lahko izdvojiti 5-8-15 KM
Željeznicar za život cijeli !
Da,za tekmu mi je najmanje zao dati lovu.Nekad potrosis u gluposti 5 km bezveze...a ovako citavu tekmu svog Zelje odgledas
,kad skontas i nije skupa karta

SLOBODA NAVIJAČIMA
- DzoleZeljo
- Kontakt:
To je to, zaista ovo je pravi razlog.ennis je napisao/la:Upravo to,a malo smo se navikli na uspjehe pa ti isti zahtjevni traze vise,nekakve megalomanske uspjehe u Evropi.A ne shvataju kakav je ovo uspjeh u sezoni sa previse pehova uzeti trofej.likusa je napisao/la:a da treba pljuvati,npr. da smo mi 2.mjesto iza komsija to bi bila 10 milja samo da se napsuje Osimu i igracima..ma i ne trebaju,sta treba ko na derbiju da govore ovo je zadnji put da sam doso,jbt ovo ne mozemo gola dat,bezveze pare dao bolje da sam popio itd ..ennis je napisao/la:Nema sanse da bude puno,doce nas 7-8 milja najvise,red bi bio da svi dodju ali zasto ne dolaze to je neobjasnjivo
Ja sam nesto razmisljao, pa mozda jedino da se smanji liga, pa da imas konstantno jake tekme (derbije) iz kola u kolo, pa bi se mozda neki balans napravio od 6.000 ili 7.000 po tekmi...
Realno, da vam iskreno kaze, imamo tim koji hara 2009, i karte bi trebale biti duplo skuplje, ali zaista. Ne mozemo mi zauvijek ostati na tih 5 KM a zelimo stalno neki uspijeh. Jbg, sitvacija je takva kakva jeste u drzavi, ali zasto onda ocekujemo i zelimo neki iskorak u evropi ako nismo u stanju platiti vise od 5 KM za Zelju koji hara od 2009 godine... Realno, nismo ni mi posteni, jer se javlja kontradiktornost.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 13 maj 2013, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: edinedin, Lekqqq1921, seha77, TefalTava i 43 gosta.