Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Ima onaj plavi, ja msm da je Lešićev, al nisam siguran
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Pa to je Mesing indijanac jedan,cuj mjed.dubrava je napisao/la:Devile, kako vi Srbi kažete za mjedlegura cinka i bakra. jel kazete med
il morate koristiti -je
čuj, Matica srpska zna pravila za -ije i -je![]()
svašta vi znate

Pa normalno da ce znati pravila -ije -je kada se to direktno nadovezuje na nasu ekavicu. Dugi slog sa e znaci ijekavsko ije,kratki slog sa e znaci -je. Mada opet ima tu mnogo odstupanja.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
čuj mesingDevil je napisao/la:Pa to je Mesing indijanac jedan,cuj mjed.dubrava je napisao/la:Devile, kako vi Srbi kažete za mjedlegura cinka i bakra. jel kazete med
il morate koristiti -je
svašta vi znate
Pa normalno da ce znati pravila -ije -je kada se to direktno nadovezuje na nasu ekavicu. Dugi slog sa e znaci ijekavsko ije,kratki slog sa e znaci -je. Mada opet ima tu mnogo odstupanja.

pa jel imate vi koju riječ a da nije iz njemačkog/mađarskog/turskog?

ahaa, ma kontam ovo drugo, samo te malo, znas ono kako se kaze...prc

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Naravno da imamo,imamo i iz grckog jezika.dubrava je napisao/la:čuj mesingDevil je napisao/la:Pa to je Mesing indijanac jedan,cuj mjed.dubrava je napisao/la:Devile, kako vi Srbi kažete za mjedlegura cinka i bakra. jel kazete med
il morate koristiti -je
svašta vi znate
Pa normalno da ce znati pravila -ije -je kada se to direktno nadovezuje na nasu ekavicu. Dugi slog sa e znaci ijekavsko ije,kratki slog sa e znaci -je. Mada opet ima tu mnogo odstupanja.dobro, mi koristimo mjed
ja i zaboravio na mesing, evo sad nađoh na wikipedii
pa jel imate vi koju riječ a da nije iz njemačkog/mađarskog/turskog?![]()
![]()
ahaa, ma kontam ovo drugo, samo te malo, znas ono kako se kaze...prc

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma ja, zaboravih na grčki
al, vama nije toliko zabavno kao nama sa zrakomlatima, dalekovidnicama, pogrJeškom i sličnim umotvorinama
iako, ima ih i onih dobrih..

al, vama nije toliko zabavno kao nama sa zrakomlatima, dalekovidnicama, pogrJeškom i sličnim umotvorinama

iako, ima ih i onih dobrih..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
milan šipka kultura govora dobra knjiga... nema na netu...jasmin10 je napisao/la:zna li neko da li na netu ima super objasnjeno oko upotrebe "ije" i "je" i pisanja imenica velikim slovom i pisanja imenica sa ili bez crtice
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Srpski jezik ima više turcizama nego bosanski.
Sljedeći mjesec aBd izlazi Inferno, pa dok se prevede na naš jezik pa dok pođe prodaja
Sljedeći mjesec aBd izlazi Inferno, pa dok se prevede na naš jezik pa dok pođe prodaja

-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Može li neko da mi napiše nešto o lektiri Grozdani kikot ?
Ono općenito, žanr, likovi, folovi golovi... Molim vas raja, hitno je

Ono općenito, žanr, likovi, folovi golovi... Molim vas raja, hitno je

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
Ajd Vedo napisat ću ti ja kad je pročitam, za heftu
dex sjajan avatar....Dex je napisao/la:Ajd Vedo napisat ću ti ja kad je pročitam, za heftu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la:dex sjajan avatar....Dex je napisao/la:Ajd Vedo napisat ću ti ja kad je pročitam, za heftu
Zahvaljujem
-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
@ Dantes nisam ni znao ko je taj pisacDANTES je napisao/la:Tribalian opet neki krimic?
nego voliš li Klajva Kaslera?

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
ima malo tog SF stofa, ali sve ostaje u granicama realne nauke... dosta se može i naučiti... radnja je dobra, interesantna, dinamična... jako dobre knjige...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Sto mi ranije ne rece za doticnogDANTES je napisao/la:ima malo tog SF stofa, ali sve ostaje u granicama realne nauke... dosta se može i naučiti... radnja je dobra, interesantna, dinamična... jako dobre knjige...

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
a šta znam mislio sam da je Kasler svima znan... evo
dame i gospodo svima preporučujem da pročitate Mračnu kulu Stivena Kinga.. .
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la:a šta znam mislio sam da je Kasler svima znan... evo
Preporuči sve knjige od Kinga

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Slobodanpad1945 i 50 gostiju.