Ne pišem mnogo ovdje, kad napišem nešto većini starosjedilaca ne godi, bojim se da koga ne uvrijedim jer nam se mišljenja ne slažu pa bolje odšutiti ponekad, ali nedavna dešavanja oko penzije SAF-a i slučaja Rooney moram komentarisati.
Dakle, sve je već rečeno, mogu se iznijeti samo vlastita osjećanja tako da pametovati neću.
Kad nas je smrdljivi Basel izbacio iz LP pomahnitao sam načisto, skinuo privjesak i bacio u smeće, skinuo duks i zamalo poderao (pa se sjetio koliko sam para dao za nju

), te psovao k'o mahnit, a onda u kantu za smeće traži grb na privjesku, nije klub kriv - kriv je stari senilni prdonja! ODLAZI više i vodi bogalje sa sobom, pusti nekog mlađeg da mi vrati radost gledanja Uniteda i tekmi za srčani udar! Gleda jaran i konta evo ga pomahnit'o načisto!
Onda prođe jedan dan i kažem sebi, sereš Miki, nije SAF to zaslužio, pa onda dođe sljedeći niz tekmi punih čemera i jada pa se javi stari osjećaj, ali duboko u sebi znaš da ne misliš tako i da to nije istinska želja!
Prođe od tada dosta dana, dosta tekmi, i dobrih, i loših, i onda kaže SAF; Odoh ja u penziju!!! WTF!!! Prvo ne vjerujem, onda dođe saopštenje kluba, onda kažeš sebi; ma neka je konačno, onda se opet zamisliš, pa prespavaš, pa opet kontaš i skontaš pitanje; šta će biti sad?! Sljedeće što skontam je bilo koliko će taj tip nedostajati ne samo meni, već čitavom fudbalskom svijetu i koji sam ja mamlaz pohlepni pa ne vidim šire i duže od metra! Moralo je doći nekada, očekivali smo, slutili smo svi, ali nekako se nadaš, nekako priželjkuješ na onaj dječiji način da tu ostane uvijek i da urezana slika njega sa žvakom i stisnutim šakama nikad ne nestane sa ekrana. Jedino što ohrabruje je to da Unitedova politika u vezi managera ima zagarantovan uspijeh i to da je SAF lično odabrao Moyesa i ostavio u amanet da se poštuje i podrži! Od mene će imati podršku do kraja, neću opravdavati njegove loše postupke (bit će ih, samo se nadam što manje) zbog SAF-ovih riječi i želim mu dosta uspijeha na klupi.
Ima ljudi koji su na mnoge načine doprinosili svijetu i smatrani su velikanima, neću ih nabrajati, ali SAF je velikan koji je fudbalu dao najviše od svih! SAF, hvala na svemu.
Slučaj Rooney se haman nedavno povlačio po novinama i svi smo manje više upoznati sa tim. Ova nova informacija me nije mnogo iznenadila. Pitanje je koji je stvarni razlog njegove želje za odlaskom iz kluba?! Neću ga opravdavati, trudit ću se biti max objektivan iako ga jako simpatišem. Reći ću to ovako; ako je razlog zbog kojeg želi otići taj što misli da je veći od kluba neka ide tj. neka se nosi zna se gdje i hvala za sve dobro što je uradio do sada! Dobro neko reče; BJEŽI OD SVETINJE! United i jeste najbolji i najveći klub svih vremena zato što nije zadržavao i povlađivao "većim" od sebe!
Ako je pak razlog drugi, rado bih čuo i drugu verziju. Bio je i Ronaldo pa je otišao, United je opstao, samo Ronaldu čini mi se niko ne zamjera?! Zašto i sa Rooney-em ne bi mogao biti isti slučaj? Ne treba olako zaključivati. Evidentno je da to nije stari Rooney, ali i ovakav ima predispozicije da postane legenda kluba što bih ja jako volio, ali ako to nije njegova želja, neka mu bude. Ukoliko ode, volio bih da to bude na lijep naćin - mada je to sada nekako nestvarno!
Za kraj vam svima čestitam na novoj tituli.