Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

AnelZ
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la AnelZ » 12 maj 2013, 21:03

voltron30 je napisao/la:Priznaje se samo ono što UEFA priznaje, ostalo se ne pika.

Željo 6 titula
Sarajevo 1 titule
Zrinjski 2
Široki 2
Leotar 1
Ovdje sam nabrojao titule iz prvenstva BiH, koje su regularne i koje UEFA priznaje i nakon kojih su klubovi igrali euro takmičenja. Ostali sajmovi, turniri, prvaci mjesnih zadruga nisu po UEFA-inom ćeJfu.
Vidim da si ispravio za Sarajevo, ali fali Modrica i Brotnjo jos uvijek :)

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 12 maj 2013, 21:04

voltron30 je napisao/la:Priznaje se samo ono što UEFA priznaje, ostalo se ne pika.

Željo 6 titula
Sarajevo 1 titule
Zrinjski 2
Široki 2
Leotar 1
Ovdje sam nabrojao titule iz prvenstva BiH, koje su regularne i koje UEFA priznaje i nakon kojih su klubovi igrali euro takmičenja. Ostali sajmovi, turniri, prvaci mjesnih zadruga nisu po UEFA-inom ćeJfu.
A Brotnjo nije igralo u Uefinim natjecanjima 3 sezone za redom :roll:.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 maj 2013, 21:05

AnelZ je napisao/la:

Željo 6 titula
Sarajevo 1 titule
Zrinjski 2
Široki 2
Leotar 1
Vidim da si ispravio za Sarajevo, ali fali Modrica i Brotnjo jos uvijek :)
Da, ma prvo sam htio napisati ukupan broj titula, pa sam se poslije predomislio i pisao samo za prvenstva BiH. Iskreno mrsko mi bilo nabrajati sve prvake, pogotovu ove s jednom titulom :mrgreen: , ali bitna je poenta.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 maj 2013, 21:09

donekle relevatno takmicenje je kad se liga ujedinila stim daje uefa priznala i sezonu 98 i nadalje ,jer prva euro utakmica nse lige je zeljo -kilmanrcok,tesko su relevantne titule osvojne u ligama koje su se igarle na tri strane u BIH
ima nekih zapazenijih euro trofeja klubova iz nase lige kolko znam osvajali su ih celik,borac,pa cak i iskra

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 12 maj 2013, 21:14

Kad je onaj pregled PL ?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 12 maj 2013, 21:21

MakeTZ je napisao/la:Kad je onaj pregled PL ?
slika
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 12 maj 2013, 22:17

Ovo je jedan mali "problem" za naš fudbal, niko ne zna tačno koliko ko ima titula. Mislim da bi bilo super dovesti eksperte od UEFE-e i da odluče šta se to pika, a šta ne. Lično mislim da bi se trebalo pikati od one sezone od kad su se klubovi mogli takmičiti u UEFA-inim takmičenjima. Isto tako trebalo bi se vidjeti za onu Željinu titulu kad se formirala Jugoslovenska liga, Željo je tad bio šampion na nivou Bosne i Hercegovine.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 13 maj 2013, 09:21

kvalitet je napisao/la:Ovo je jedan mali "problem" za naš fudbal, niko ne zna tačno koliko ko ima titula. Mislim da bi bilo super dovesti eksperte od UEFE-e i da odluče šta se to pika, a šta ne. Lično mislim da bi se trebalo pikati od one sezone od kad su se klubovi mogli takmičiti u UEFA-inim takmičenjima. Isto tako trebalo bi se vidjeti za onu Željinu titulu kad se formirala Jugoslovenska liga, Željo je tad bio šampion na nivou Bosne i Hercegovine.
Nema tu nikakvog problema:

Željo ima 6 u BiH + 1 u Jugi + 1 nepriznata i to je to...
Ostali nek broje kako god hoće ionako su nebitni...

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 13 maj 2013, 09:42

pinki je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:Ovo je jedan mali "problem" za naš fudbal, niko ne zna tačno koliko ko ima titula. Mislim da bi bilo super dovesti eksperte od UEFE-e i da odluče šta se to pika, a šta ne. Lično mislim da bi se trebalo pikati od one sezone od kad su se klubovi mogli takmičiti u UEFA-inim takmičenjima. Isto tako trebalo bi se vidjeti za onu Željinu titulu kad se formirala Jugoslovenska liga, Željo je tad bio šampion na nivou Bosne i Hercegovine.
Nema tu nikakvog problema:

Željo ima 6 u BiH + 1 u Jugi + 1 nepriznata i to je to...
Ostali nek broje kako god hoće ionako su nebitni...
Sarajevo 2 u jugi jednu BiH i jednu nepriznatu 99 znači ukupno 4 a ne 1 kako si ti kazao

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2013, 11:27

Široki prvi sa 7 titula prvaka. :P :mrgreen:
...Život za Široki...

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 13 maj 2013, 11:51

Hajde da se ne pravimo pametni oko toga ko ima koliko titula.Po meni ko je "vodio" Reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za EP ili SP je automatski legalan i od UEFE i FIFE i samim tim prvaci pod njihovom palicom su i legalni i priznati prvaci.Sve ostalo je nabuloza.Niko ne moze naprimjer oduzeti Sirokom ili Zrinjskom ili vec kome tiulu HB.To stoji.Al dali da priznamo Igmanu iz Konjica da je prvak BiH jer je pobjednik 2.lige FBiH?Isto je sto se tice Rs-a.Niko ne spori da su oni imali prvake.Pa i danas ih imaju svake sezone.I sta sad.Prvaci su RS-a i to je to.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 13 maj 2013, 12:06

123456 je napisao/la:Hajde da se ne pravimo pametni oko toga ko ima koliko titula.Po meni ko je "vodio" Reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za EP ili SP je automatski legalan i od UEFE i FIFE i samim tim prvaci pod njihovom palicom su i legalni i priznati prvaci.Sve ostalo je nabuloza.Niko ne moze naprimjer oduzeti Sirokom ili Zrinjskom ili vec kome tiulu HB.To stoji.Al dali da priznamo Igmanu iz Konjica da je prvak BiH jer je pobjednik 2.lige FBiH?Isto je sto se tice Rs-a.Niko ne spori da su oni imali prvake.Pa i danas ih imaju svake sezone.I sta sad.Prvaci su RS-a i to je to.
Onda se postavlja pitanje, zašto UEFA nije priznala te titule? Znači priznaje se titula jedino onima koju su bili prvaci bar među 2/3 klubova. Mogu i ja proglasiti nezavisnost svoje kuće i okućnice, al' kad niko ne ferma u svijetu 2% moje samoproglašenje. Postoje neki standardi koji se poštuju i uvažavaju, u fudbalu je to FIFA u svjetskim, a UEFA u evropskim okvirima. Meni jedino to prizanje ima težinu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 maj 2013, 12:09

Mladost Velika Obarska je pred ulaskom u Premijer ligu. Ekipa iz istoimene mjesne zajednice u Bijeljini tri kola prije kraja ima četiri boda prednosti ispred dobojske Sloge, a od tri preostale utakmice dvije su doma. Najprije igraju protiv Slobode iz Mrkonjića pa idu bivšem premijerligašu Drini. U zadnjem kolu dočekuju posljednjeplasirani i već otpisani Ljubić.
Hayley <3

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 13 maj 2013, 12:12

badblueboylivno je napisao/la:Mladost Velika Obarska je pred ulaskom u Premijer ligu. Ekipa iz istoimene mjesne zajednice u Bijeljini tri kola prije kraja ima četiri boda prednosti ispred dobojske Sloge, a od tri preostale utakmice dvije su doma. Najprije igraju protiv Slobode iz Mrkonjića pa idu bivšem premijerligašu Drini. U zadnjem kolu dočekuju posljednjeplasirani i već otpisani Ljubić.
Još jedan GOŠK, samo u RS verziji.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 maj 2013, 12:13

ako ništa čini mi se da imaju bolji stadion i više navijača :?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 maj 2013, 12:20

Imaju lijepu tribinicu, ali taman za prve lige (ja bih je odmah potpisao svom klubu), za Prem premalo. Vjerojatno će igrati u Bijeljini, koja ulazi u ekskluzivno društvo Sarajeva i Mostara s više klubova u eliti. :D
Hayley <3

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 13 maj 2013, 12:45

badblueboylivno je napisao/la:Imaju lijepu tribinicu, ali taman za prve lige (ja bih je odmah potpisao svom klubu), za Prem premalo. Vjerojatno će igrati u Bijeljini, koja ulazi u ekskluzivno društvo Sarajeva i Mostara s više klubova u eliti. :D
Teren im je poslije Bilinog Polja, bolji od sve i jednog premijerligaskog, 100% :!: A onu tribinu samo da produze citavom duzinom terena ( sad je samo do pola ) i eto tih 3000 mjesta .. A navijaca slabo imaju
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 maj 2013, 16:33

voltron30 je napisao/la:
123456 je napisao/la:Hajde da se ne pravimo pametni oko toga ko ima koliko titula.Po meni ko je "vodio" Reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za EP ili SP je automatski legalan i od UEFE i FIFE i samim tim prvaci pod njihovom palicom su i legalni i priznati prvaci.Sve ostalo je nabuloza.Niko ne moze naprimjer oduzeti Sirokom ili Zrinjskom ili vec kome tiulu HB.To stoji.Al dali da priznamo Igmanu iz Konjica da je prvak BiH jer je pobjednik 2.lige FBiH?Isto je sto se tice Rs-a.Niko ne spori da su oni imali prvake.Pa i danas ih imaju svake sezone.I sta sad.Prvaci su RS-a i to je to.
Onda se postavlja pitanje, zašto UEFA nije priznala te titule? Znači priznaje se titula jedino onima koju su bili prvaci bar među 2/3 klubova. Mogu i ja proglasiti nezavisnost svoje kuće i okućnice, al' kad niko ne ferma u svijetu 2% moje samoproglašenje. Postoje neki standardi koji se poštuju i uvažavaju, u fudbalu je to FIFA u svjetskim, a UEFA u evropskim okvirima. Meni jedino to prizanje ima težinu.
Manchester United neki dan je slavio dvadesetu titulu prvaka Engleske. Sta mislis jel to regularno s obzirom da u tih 20 uracuno i titule koje je osvojio 1907/1908 (prva titula), 1910/1911(druga titula) itd. a UEFA osnovana 50ak godina kasnije od te njegove prve titule :roll:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 13 maj 2013, 23:17

FliX je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Manchester United neki dan je slavio dvadesetu titulu prvaka Engleske. Sta mislis jel to regularno s obzirom da u tih 20 uracuno i titule koje je osvojio 1907/1908 (prva titula), 1910/1911(druga titula) itd. a UEFA osnovana 50ak godina kasnije od te njegove prve titule :roll:
Haj' budi ozbiljan. Porediš nešto što ne samo da nema veze sa situacijom kod nas, nego je unikatno u cijelom svijetu, Engleska je kolijevka nogometa. I te Manchesterove titule su i više nego regularne, jer se igralo prvenstvo Engleske kakvo takvo, ali se igralo, a ne pojedinačno na nekoliko teritorija. A da ne spominjem da UEFA uveliko postoji kada su se kod nas igrala 3 uporedna prvenstva i gdje su ljudi fino rekli da takva takmičenja ne priznaju. Ne pravite petljaniju tamo gdje ne postoji.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 14 maj 2013, 08:49

Cekaj po vama je sve legalno od 2002/2003 i zajednicke lige ?Sta je sa utakmicama prije toga odigranim pod okriljem UEFE nasi klubova?Dali su to legalne utakmice i priznate od UEFE ili?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.