Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

trxel
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la trxel » 09 maj 2013, 00:20

15 milki iz Standard Liegea.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 09 maj 2013, 19:43

u žiži trenutnih zbivanja je situacija s moyesom i njegovim odlaskom u united, ne. svojim profesionalizmom i odanošću prema evertonu zaslužio je ogromni respekt i od kluba, ali i od strane navijača. sretno!

eh, najbolje je da se vratimo pozitivnijim stvarima u klubu i da se okrenemo narednom meču koji nam donosi duel između domaćeg evertona i čekićara. šta očekivati? jako težak meč i nadam se nekoj minimalnoj pobjedi (1:0). sastav? ne očekujem neke ogromne promjene, najbitnije je zatvoriti njihovu središnju liniju i carrolla koji je zapravo i ključni igrač u zadnjih par kola. dakle, nalazi se u izvrsnoj formi.

--------------------Howard----------------------
Coleman-----Jagielka-----Distin-----Baines
--------------Gibson----Fellaini---------------
------Osman----Pienaar----Mirallas--------
-------------------Anichebe---------------------

ovako bi trebalo biti, ne. da, stavio sam osmana na desnu stranu. moyes ga 100% neće izostaviti iz startne postave a u središnjici je zaista katastrofalan. CM = awful. coleman bi trebao mnogo više posla odraditi po toj strani.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 09 maj 2013, 21:03

Slaven Bilić? Why not?! 8-)
NAPRIJED NARODE!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 maj 2013, 00:51

eto vam Martineza 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 10 maj 2013, 12:07

Neznam iskreno-vijest da David Moyes je novi trener Man.Untd. (jučerašnja vijest) me ostavila ,onako , malo u čudnu raspoloženju. Kako su u večini vaših postova samo hvalospjevi za njeha , i u mojim bi bilo ih masa, i jeste legenda i jeste veliki stručnjak i nažalost če pojačati Man. Utd sa svojim prisustvom ( a ne oslabiti, ha , zeljocity -i moja želja, da se dominacija malo prekine!) a po drugoj strani mi je i laknulo! Da , baš tako, jer ako znamo,Everton je krenuo silovito na početku sezone, gurao i držao to četvrto mjesto sve do pred "božični urnebes" kad je več se počelo sa tom trakavicom , dali ili ne ostaje, hočeli ili ne potpisati produženje, šta i kud dalje,njegov odlazak u Njemačku kao trener , kao...onda to malo ,hmm :roll: , njegovo uslovljavanje sa nekim mjestom u Evropi, peharom u vitrini ( da, da nezaboravimo i upravu koja je u stilu glupih šktaca glatko odbijala sve njegove želje za pojačanjima i uskračivala novac)...eto, drama je gotova! David Moyes, trener Evertona FC 11 dobrih godina, izvrstan stručnjak, je napustio nas i gdje je sad više nije ni bitno. I te špekulacije da če u Man.Utd, povuči Fellia i Bainsia (samo NE Baines...molim te!) idu na živce. Kod god došao kao trener (Martinez,Klopp, Darth Veder...) -strah me je (neko je tu super to rekao) strah me je sljedeče sezone-a nije da nismo znali. No...idemo na sljedeču utakmicu (još dvije su,ova i protiv Chelsea) protiv West Ham Utd. i nadam se pobjede...neka se oprosti sa pobjedama sa nama! ( a u taj isti West Ham po svim prilikama če i Nikica Jelavić!!-stopama bivšeg hrvatskog selektora Bilića :? )
Maaa na kraju sve se svodi...ne navijam za igrače (Messi, Ibra, CR,Modrić, Fella, itd itd...) več za tim
i nakon svih ti likova-Everton FC ostaje. i za njega navijam!
Basta!!
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 10 maj 2013, 16:21

Muhajem sam se priključio forumu radi ovog odjela jer sam evertonian već zadnjih 6-7 godina. Ovo mi je prvi post ikada igdje, i red je da bude prvi ovdje, gdje i treba. Usput veliki pozdrav svim ljudima ovdje :D eh da ne vazim o tome kako sam fan, odakle šta, da se vratim sa nekim kratkim rezimeom trenutne situacije. Ovaj odlazak Moyes-a je realno očekivan ali se nadam da neće povući nekih igrača za sobom, vidjeh ovo - http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 27557.html" onclick="window.open(this.href);return false; pa sam se zabrinuo za baines-a :roll: stvarno ne bih volio da ode al nekako evra u united-u je na izlaznim vratima (daleko od forme, godine and shit) a opet who knows? :? Što se tiče Moyes-ovog odlaska, u isto vrijeme mi je i drago ali i krivo jer znam da dolazi neko novi i da nas očekuje težak novi početak :( Fellaini, huh, ne znam, stvarno ne znam.. Nadam se nekim pojačanjima u sredini terena, treba neki refrešing plejmejker i nekom novom napadaču koji je tipični target man (menager-ovci znaju o čemu pričam), ali da li će biti pojačanja zavisi od uprave, a red je da budu naklonjeni malo sad jer smo realno svi gladni trofeja i evrope.
Toliko od mene sad za sad, čujemo se još :D COYB!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 maj 2013, 21:52

slika
:?:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 maj 2013, 10:11

unhallowed dobro dosao.

Everton je imao trenera za desetku, smao to nije popratio sa finansijama i sad svi sa nestrpljenjem ocekuju ime novog trenera. Neka neka valjda se nesto i u vlasnistvu promjeni.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 11 maj 2013, 15:35

Također se pridružujem čestitkama dobrodošlice za još jednoga Evertoniansa :) 8-) . Nadam se da češ sa nama i ostati i prolaziti i kroz uspone i padove -kao ovaj sad ,ali da bi se uspeo na vrh trebaš prvo lupiti od dno pa od tog dna se odgurneš i ... i nebo je limit :twisted: ;) . Šala-ipak smo mi Evertoniens-bitter and proud! :lol:
Svašta se piše o ovome trenutnome urnebesu sa Moyesom, njegovim odlaskom ,njegovim pomočnicima, igračima koje bi mogao sa sobom u Untd povuči,rekla-kazala i slično. Sad to pročitam i zaboravim u sljedečem trenutku. Sve ono zanimljivo če početi kad se ova sezona 2012/2013 završi...i krenu odlasci ,dolasci,moguče kombinacije, finansije i slično. Juni/juli i dio augusta če biti nam kao sezona u sezoni.Da se napravi tim če nam trebati sad masa vremena, novca i strpljenja.
Do tad ,uživajmo u zadnjim utakmicama ove sezone-David Moyes če se potruditi da za kraj impresionira i prijatelje i neprijatelje, i Evertoniense i navijače Man. Uniteda i ostatak fudbalskog svijeta. Pa da vidimo šta ima da kaže za oproštaj :P
Od Everope ništa ni matematički. Samo ostaje "časan završetak" (dvije pobjede!! :twisted: )
i da , ponovo refren jedne stare pjesmice koja najbolje oslikava duh Evertona...Que sera sera, whatever will be will be...ili kako to zvuči kad evertoniensi pjevaju..." onclick="window.open(this.href);return false;
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 11 maj 2013, 16:05

QUARESMA 18<<< je napisao/la:slika
:?:
A ovaj "predlog" za novi grb...neču ni komentarisati. Prince Rupert's Tower izgleda kao neka loše urađena reklama za neko sredstvo za čiščenje urađena u photo-shopu.
Današnji grb i "Nil Satis Nisi Optimum" ostaje ako se ja pitam.
http://d25yla7xp697oa.cloudfront.net/as ... crests.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 maj 2013, 13:31

Možda sve ovo i na dobro izađe, ko zna. Samo će šupački biti ako povuče Fellainia i Bainesa za sobom. I to da se desi, mane veze. Ide se dalje, traže se nova riješenja a Uprava neće sigurno neku retardu dovesti na klupu.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 maj 2013, 14:53

http://www.footballfriendsonline.com/bl ... ackay.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 maj 2013, 18:00

" onclick="window.open(this.href);return false;
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 maj 2013, 18:53

Kraj.
Kraj jedne ere-ere Davida Moyesa na Goodison Parku. Hvala mu i ljepo se je oprostio od Goodisona sa pobjedom i navijači su mu zahvalili...danas odlična utakmica-totalna dominacija Evertona u svim segmentima igre nad neraspoloženim West Ham Unitedom. 2:0 (Miralles 5. i 59. minuta)
Danas smo se oprostili i od kapetana Phil Nevilla ( koji če btw. biti pomočni trener Moyesu u Man. Utd.! :roll: ) i još nekih likova za koje nismo još "sigurni" da su na izlaznim vratima (Fellaini, Baines, Jelavić, Heitinga...) Uglavnom , veoma emocionalan dan na Goodisonu danas.
ali da se vratim današnjej utakmici i onim ljudima/igračima koji ostaju i "nakon Moyesa".
***Neville out-Jags IN ( Dobrodošao El Capitano!!) Stup odbrane Phil Jagielka magičan.
*** I mali Seamus Coleman je pokazao da ako "ljeva konekcija " se raspadne (Bainse-Pinaar) osteje na "desna" koja mrvi sve ispred. To mali leprikornu!!!
***Da sam se "zaljubio" u novoga "jelavića" -jesam-to je Kevin Miralles. Nije igrač "one touch" ali je igrač sa "Magic Touch". ;)
***Gibbo-poklon sa Old Traforda-stijena i putokaz na sredini.
***A želio bih da Silvien Distine osten još godinu -dvije...pa on je "jači,mađi i vispreniji"u svojoj 35 goini života nego neko od ovih "20-and something" aluminiskih zvijezdica prosutih po Premiershipu!! :lol: :twisted:
***....i sad bih od igrača do igrača mogao iči-i ovako drobiti...ali neču. Neču jer neka sami kažu šta imaju.
a današnja utakmica nam je donjela ovo:
* danas još jedan CLEAN SHEET (37:11)
* samo JEDNA izgubljena utakmica kao domačin -Chelsea (1:2) 30.12.2012 !!!! ( samo City ima jednu utakmicu izgubljenui kao domačin-i niko više!:twisted: )
* nakon Manchester Utd/City klub sa najmanje izgubljenih utakmica (6)
*i ovom utakmicom smo "zabetonirali" bar šesto mjesto i ostavili male crvene sa Anfilda još jednu sezonu iza nas-nije da smo mi dobri (hmm, šesto mjesto :roll: :? ) nego su oni sranje ;). Ponovo!!

EVERTON FC če biti i dalje institucija engleskoga fudbala i nakon Moyesa i nakon******************* itd itd...a od trenera volio bih vidjeti Lennona (Celtic Fc) na njegovu mjestu!

još jedna tekma ostaje - 19.05 protiv ChelseaFC i to je ona koju ja zovem "šekerić"...njima gori-nama i nije više bitno-pa igramo da igramo i da im planove pokvarimo! Typical Everton Game! ;)
COYB

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 12 maj 2013, 18:59

obi-punk-kenobi je napisao/la: još jedna tekma ostaje - 19.05 protiv ChelseaFC i to je ona koju ja zovem "šekerić"...njima gori-nama i nije više bitno-pa igramo da igramo i da im planove pokvarimo! Typical Everton Game! ;)
COYB
Mi smo vec osigurali LP tako da i nama nije nesto bitna ova utakmica.Bodom bi mogli osigurati i trecu poziciju. ;)
Keep the Blue Flag Flying High !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 maj 2013, 19:11

VahaCFC je napisao/la:
obi-punk-kenobi je napisao/la: još jedna tekma ostaje - 19.05 protiv ChelseaFC i to je ona koju ja zovem "šekerić"...njima gori-nama i nije više bitno-pa igramo da igramo i da im planove pokvarimo! Typical Everton Game! ;)
COYB
Mi smo vec osigurali LP tako da i nama nije nesto bitna ova utakmica.Bodom bi mogli osigurati i trecu poziciju. ;)
Znam...išao sam na onu caku "prestiž u Londonu"...kontaš?! ;) Sve ima svoje!
Želim nam/Vam dobar i napet fudbalski spektakl na Stamfordu i naravno znojenje do kraja.
Trudičemo se! ;) :lol: :twisted:
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 maj 2013, 20:52

Mirallas je veliki napadač. Lagana pobjeda protiv WHU i eto osigurano šesto mjesto. Na SB odigrati jednu revijalnu utakmicu i to je to za ovu sezonu.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 maj 2013, 23:57

imal ko kakav klip za oprostaj Moyesa sa goodisona
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 maj 2013, 08:11

Jel osigurana Evropa sa 6-tim mjestom?? Wigan ide u Evropu ako se ne varam zbog osvojenog kupa. Ma ne mozes nikad ove njihove kupove i sl. popratit.. Eto sad nek mi neko kaze da ce i Swanse (ako ne grijesim ime) igrat Evropu zbog osvajanja onog drugog kupa????????
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 13 maj 2013, 08:26

Ja bih volio Martineza iz Wigana....
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], StevieG8 i 7 gostiju.