BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 11 maj 2013, 18:42

Ono fino je kad izjednacis, ali meni je draze ono kod 1-3, ono kad se u pozadini cuju pjesme o schwartz gelb ekipi i neke nama poznate pjesme 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Klare

Post Postao/la Klare » 11 maj 2013, 19:04

schweinsteiger je napisao/la:U sezoni 72-73 Koln je bio iza Bayerna 20 bodova,ali vi ste sada 22 :lol:
Fenomenalno. :lol:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 maj 2013, 19:19

Mislim da sto se pjačanja tiče da ona neće biti ni priblizna onim koje očekujete.

Giefer (7mil eura), Volland (7 mil eura), Son (12-13 mil eura) i eventualno Bernard (12 mil eura) ili Eriksen (18-20 mil eura) uz nekog beka da popuni rupu. De Bruyne, Dzeko, Martinez i drugi će tesko doći u BVB. Mislim da to neće biti više od 50 mil eura ukupno.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 11 maj 2013, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 maj 2013, 20:28

Klare je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:U sezoni 72-73 Koln je bio iza Bayerna 20 bodova,ali vi ste sada 22 :lol:
Fenomenalno. :lol:

Brutalno. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 maj 2013, 21:11

Draxler danas nakon utakmice potvrdio da je nakon transfera Götze-a imao ponudu BVB-a preko njegovog managera koju je pristojno odbio.

slika
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 maj 2013, 01:35

Pa u konacnici nije uopste sto su bili zainteresovani za Draxlera...znaci da su raspolozeni potrositi velike novce.

P.S. Divi bavaraca sto nam odrzavaju temu aktivnom...puno vam hvala ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 maj 2013, 10:04

Koji je Reus majstor! :shock: Uloženi novac u njegovo dovođenje vratio se barem trostruko. :) 8-)
adnan24 je napisao/la:P.S. Divi bavaraca sto nam odrzavaju temu aktivnom...puno vam hvala ;)
Kompleksi. :mrgreen: Jučer sam baš gled'o rezultate protiv svih timova Bundeske u zadnje tri godine otkako igramo na ovom nivou i Bauern je lijeha samo taka. Od 18 mogućih bodova protiv njih smo osvojili 14. ;) Ljepota! Samo su Freiburg i Mainz veće lijehe. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 12 maj 2013, 11:01

Gr.Fürth je na proslavi prošle godine povodom ulaska u 1.ligu imao 20.000 navijača, nećete vjerovat toliko je jučer imao i Buy-€rn na proslavi naslova na njihovom Marienplatzu, prestrašno :oops: :roll: ...

Inače jučerašnja utakmica igrana preko neke stvari, jedino se nekolicina njih trsila protiv poraza, Reus fantastičan ove sezone 14 golova i negdje 11-12 asista samo u BL. Preyeben transfer.
Među najlošijima jučer definitivno Santana, koji bi to autogol bio da je ono glavom ušlo :lol: :lol: , pa kako je to uopće opalio loptu glavom, nevjerovatno...i kod još par situacija je smiješan ispadao, kao kod one šanse Olića kad nije pratio zadnju liniju i time je ovaj izbjegao zaleđe. Gündogan na 10-ki se i nije nešto pokazao. Sahin s još jednim asistom ;) , bit će on pravi sljedeće sezone kad prođe pripreme. I Grosskreutz još jednom pokazao da na ofanzivnom veznom nema nikakvog učinka, njega prebacit za stalno na beka i to je to.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 maj 2013, 13:34

Semir bvb je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:P.S. Divi bavaraca sto nam odrzavaju temu aktivnom...puno vam hvala ;)
Kompleksi. :mrgreen: Jučer sam baš gled'o rezultate protiv svih timova Bundeske u zadnje tri godine otkako igramo na ovom nivou i Bauern je lijeha samo taka. Od 18 mogućih bodova protiv njih smo osvojili 14. ;) Ljepota! Samo su Freiburg i Mainz veće lijehe. ;)
Toliko bole ova 22 boda da si utjehu u rezultatima morao traziti? :mrgreen:
Prle je napisao/la:Gr.Fürth je na proslavi prošle godine povodom ulaska u 1.ligu imao 20.000 navijača, nećete vjerovat toliko je jučer imao i Buy-€rn na proslavi naslova na njihovom Marienplatzu, prestrašno :oops: :roll: ...
Nemoj se brinuti ba,bice jos vise na proslavi povodom osvajanja Lige Prvaka 8-)
#miasanmia

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 12 maj 2013, 13:57

Jedno pitanje za BVB-ovce i ostale koji su bili protiv Bayerna radi dovodjenja Götzea.

Da li je uredu to sto BVB oslabljuje direktnog konkurenta za drugo mjesto ili barem pokusava oslabiti?

Mislim na ponudu za Drax-a.

Ako nije uredu to sto je Bayern doveo Götzea, kako je uredu i kako odobravate transfer Drax-a iz S04 u BVB?

Neka se niko ne nadje uvrijedjen.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 12 maj 2013, 13:58

A sta ako ga Bajern dovede ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 12 maj 2013, 14:04

neo je napisao/la:A sta ako ga Bajern dovede ?
Nije tema danasnje emisije. Ovo sam napisao samo radi Götzea zbog kojeg je Bayern od forumasa nazvan sljamom zbog toga sto su oslabili BVB. Pitam samo kako odobravaju BVB-u transfer Drax-a iz S04 koji je ujedno jedan od konkurenata za tu drugu poziciju.

edit: Ako mene pitas da predje u Bayern, nema potrebe ali odobravam transfer a tako odobravam i u BVB. Pa i igraca iz Bayerna ako BVB ima novac za to i ako igrac ima volju. Nista protiv to je sasvim normalno.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 maj 2013, 14:21

Prle je napisao/la:Gr.Fürth je na proslavi prošle godine povodom ulaska u 1.ligu imao 20.000 navijača, nećete vjerovat toliko je jučer imao i Buy-€rn na proslavi naslova na njihovom Marienplatzu, prestrašno :oops: :roll: ...
Ne mogu da vjerujem da je u pitanju samo 20 000 ali ne cudi me ovo uopste...vidis da se Bayern iz dana u dan sve vise udaljava od svojih navijaca i tako ide stopama engleskih ili spanskih velikana.

@buducnost
BvB nema novce da privuce zvijezde iz Engleske ili Spanije pa je tako primorana da pojacanja trazi u Bundesligi.Bayern s druge strane ima sve potrebno da primami igrace van Njemacke ali eto oni vec godinama biraju da slabe Bundesligu...naravno imaju pravo na to,samo nema potrebe da se drugacije prezentuju u javnosti.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 maj 2013, 16:34

adnan24 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da je u pitanju samo 20 000 ali ne cudi me ovo uopste...vidis da se Bayern iz dana u dan sve vise udaljava od svojih navijaca i tako ide stopama engleskih ili spanskih velikana.
Ne mozes u isti kos stavljati Bajern i Spance sa ENG klubovima... Svaki ENG klub prati armija navijaca na gostovanjima sto je jedinstveno za cijelu Evropu.

Sto se tice Bajerna, oni fanaticne navijace nikad nisu imali. Ima onih 200 - 300 koji su na nivou Skripara :mrgreen: .

Kada su navijaci u pitanju, Borusija je svjetlosnim godinama ispred Bajerna. Mislim, glupo je uopste pominjati, ali eto... Kada se oni mogu diciti rezultatima, nije zgoreg pomenuti da su im navijaci odron u poredjenju sa rezultatima koje klub ostvaruje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 maj 2013, 17:21

Valencia je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da je u pitanju samo 20 000 ali ne cudi me ovo uopste...vidis da se Bayern iz dana u dan sve vise udaljava od svojih navijaca i tako ide stopama engleskih ili spanskih velikana.
Ne mozes u isti kos stavljati Bajern i Spance sa ENG klubovima... Svaki ENG klub prati armija navijaca na gostovanjima sto je jedinstveno za cijelu Evropu.

Sto se tice Bajerna, oni fanaticne navijace nikad nisu imali. Ima onih 200 - 300 koji su na nivou Skripara :mrgreen: .

Kada su navijaci u pitanju, Borusija je svjetlosnim godinama ispred Bajerna. Mislim, glupo je uopste pominjati, ali eto... Kada se oni mogu diciti rezultatima, nije zgoreg pomenuti da su im navijaci odron u poredjenju sa rezultatima koje klub ostvaruje.

Nemaš ti veze ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2013, 19:08

Neutral je napisao/la: Nemaš ti veze ;)
Naravno da nema, jeftin trol koji jeftino prolazi samo kod neznalica.
adnan24 je napisao/la:Bayern s druge strane ima sve potrebno da primami igrace van Njemacke ali eto oni vec godinama biraju da slabe Bundesligu...naravno imaju pravo na to,samo nema potrebe da se drugacije prezentuju u javnosti.
Bayern radi ono sto je najbolje za njega.
Cilj opravdava sredstvo pa makar bilo uzimanje najboljih igraca konkurenciji.

Ali kad se malo zamislis, shvatices da nije sve ni do Bayerna, nesto ima i do nesposobne uprave te kvazi konkurencrije. Uzeo bi Bayern i Vidala ali je Lever odigrao na sigurniju ali manje profitabilniju kartu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 maj 2013, 19:55

Valencia je napisao/la:Ne mozes u isti kos stavljati Bajern i Spance sa ENG klubovima... Svaki ENG klub prati armija navijaca na gostovanjima sto je jedinstveno za cijelu Evropu.
Po pitanju navijaca mozda i ne mozes...ali odnos kluba prema navijacima je poprilicno isti za sve te klubove.
Sto se tice gostovanja,ne vidim po cemu su to englezi jedinstveni...

@omerbavarac
Procitaj jos par puta sta sam napisao pa ces skontati...mozes ti to.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 maj 2013, 20:06

Valencia je napisao/la:

Uh bogami ti ne bi trebo vise o navijacima pricati. OK fudbal, taktika i te stvari, ali ovo sto si napisao o navijacima je u najmanju ruku smijesno.
#divovi

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 maj 2013, 20:45

Gegenüber "nusport" teilte Cristian Eriksen mit, es gebe bereits Kontakt zwischen beiden Vereinen über seinen Berater. Dies bestätigte anschließend Ajax-Coach Frank de Boer. Es gebe eine offiziele Anfrage des BVB. Er habe im Laufe der Woche mit Dortmunds Trainer Jürgen Klopp telefoniert, dabei sei es auch um Eriksen gegangen. Die Chance, dass der Däne Amsterdam verlasse, bezifferte De Boer auf "80 Prozent".
Izgleda da je BVB uspostavio kontakt s Ajaxom. To je potvrdio F. de Boer koji je telefonirao s Kloppom u vezi Eriksena. Vjerovatnoća da Eriksen napusti Ajax je 80 % - tako kaže de Boer. ;) I sam Eriksen je rekao da se njegov menadžer sastao s BVB-ovim i Ajaxovim čelnicima. ;)
"Ajax und Dortmund haben sich bereits mit meinem Berater zusammengesetzt und über das Interesse gesprochen. Ich warte einfach ganz in Ruhe ab."
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 44271.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Neki pišu da je transfer skoro pa riješen. Eriksen želi u BVB :!:
Eriksen:"Jeder weiß, dass dies vielleicht mein letztes Spiel für Ajax war. Dortmund wäre ein Verein, bei dem ich gerne spielen wollen würde. Ich denke, dass ich gut dorthin passen würde. Sie spielen offensiv, schönen Fußball, so wie ich das auch gerne möchte. Und sie spielen um Titel."
Daj da to završimo :!: 8-)
[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 12 maj 2013, 21:43

Frank de Boer (trener Ajaxa)
Jirgen Klop me pozvao ove nedelje, da mi cestita prvenstvo, i pitao me kako stoje stvari sa Kristijanom Eriksenom.

Svi znaju da cu mozda zadjni put odigrati za Ajaks, Dortmund bih bio moj klub gde bih voleo da igram, mislim da bih se uklopio tamo, igraju lep i ofanzivan fudbal, a to mi odgovara. Izjava eriksena kad su ga upitali holandski mediji u vezi interesovanja borusije.

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJDE
Željezničar
Borussia Dortmund

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.