Ja o Ciri imam visoko misljenje. Mnogo sam razmisljao o tome da li treba on da ostane. Ipak sam se odlucio da je dogovor NE ali ne zbog nebuloza sto se pisu ovdje (patriotizam, lova, losa formacija, slabe zamjene, reklame i slicno)...
Ciro je po meni napravio 2 katastrofalne greske sto ozbiljan i profesionalan trener nije smio da uradi. Ovo mu se ne smije oprostiti. Evko koje su to greske:
1. Bekovi
2. Karantina
1.Bekovi
Od kada su otisli Hasan i Music, mi nemamo kvalitetnih bekova. Berberovic je naucio nesto od njih ali nije dosao do tog nivoa nikada da mu se moze ukazati max povjerenje na beku. Ciro kada je dosao mi nismo imali bekova i prvo je trebao rijesiti taj problem. Imao je nekoliko solucija da to uradi:
-Hasan i Papac: To je trebala biti prva solucija.Trebao ih je moliti danonocno da se vrate, uraditi sve i svasta da ih vrati. Ne znam uistinu koliko je Ciro radio na tome i da li je ista radio, no to mu je trebao biti prvi najveci zadatak u reprezentaciji.
-Bekovi u inostranstvu: Ukoliko nije mogao da vrati Papca i Hasana, Ciro je trebao da pretrazi sve moguce lige u inostranstcu i da nadje 2-3 beka. Trebao je naci igrace na tim pozicijama.Morao je to da uradi, makar ti igraci djelimicno bili vezani za BIH. Takodje da nadje nekon stranca koji bi igrao, ne bi bili prvi koji to radimo, kad mogu neka Njemacka, Turska, hrvatska,zasto ne bi mogli i mi..
-Treca i zadnja solucija su bekovi iz nase lige..Pa majka mu stara trebao je Ciro ako vec nije mogao na dva prethodna nacina naci beka, ici po nasim utakmicma i naci 4-5 igraca i pozvati ih, dati im sansu u prijateljskim i da 2 najbolja budu starteri...no nista od toga nije bilo, umjesto toga na te pozicije gura Ibricica i Salihovica sto je po meni dosta pogresno...Salihovic je na beku konstantno ispadao a upravo on i Ibricic su krivi za gol u Portugalu, niko drugi..Da ne pricam o tome sta nam je Spanija radila po krilima...
2. Karantina
Ciro je morao reprezentaciju izolovati od svega 5 dana prije prva utakmice sa Portugalom i da ta karantina traje sve do kraja utakmice u Zenici. Samo neozbiljni treneri i amateri mogu dozvoliti onakav cirkus oko svoje ekipe.
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............