BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

GAL
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la GAL » 10 maj 2013, 21:32

adnan24 je napisao/la:Izgleda da je ovo sa Bernard-om poprilicno ozbiljno i da ce visina transfera biti oko 12 miliona sto je odlicno 8-)

Bild navodi da je J.Martinez najozbiljniji kandidat za zamjenu Lewandowskom :D

Gotze bi mogao poceti sa treningom vec pocetkom sljedece sedmice tako da bi mogao biti "full" spreman za finale 8-)

A sta ako uli veli geceu cuj mali imas ugovor sa nama malo foluske u finalu samo nako radi reda da si na terenu aaa ,u spuprotnom si ga najeba. :lol:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 10 maj 2013, 22:14

premalo se piše :D pa evo da malo oživimo forum, u današnjem broju kickera Zorc izjavio kako su dogovorena 4 nova igrača i u narednim tjednima će biti objavljena imena, uglavnom radi se o jednom stoperu, jednom beku, veznjaku i napadaču...
volio bih čuti vaša mišljenja, ajmo pogađajte o kojim je igračima riječ... :roll:

da se malo zabavimo prije velikog finala ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 maj 2013, 23:21

Po ovim klipovima Bernard bi mogao biti prava zvjerka. :shock: Čitao sam danas članak o njemu gdje piše da nije tipičan Brazilac. Porede ga s Neymarom, ali za razliku od njega Bernard se suzdržava od nepotrebnih driblinga tj. ne pretjeruje u tome :mrgreen: , te pretrči puno više od prosječnog fudbalera iz Brazila. Nama takav i treba. Igrač koji može izdržati tempo koji se od njega zahtijeva. Ono što ga krasi je brzina, tehnika, nesebičnost te završnica pred golom. ;) To što je Zorc lično išao u Brazil na večeru s predsjednikom AMG-a može biti znak da je to možda i gotova stvar. ;) Ako Santana ode, nek' mu prevodilac bude Bittencourt. 8-)
Za tih 12 mil. vrijedi rizikovat' za ovog Dijamanta! ;)
[youtube][/youtube]
adnan24 je napisao/la:Bild navodi da je J.Martinez najozbiljniji kandidat za zamjenu Lewandowskom :D
Da. Tako BILD piše. ;) Odšteta 20 mil. Bomba napadač. Ne znam da li bi ga Porto pustio za tako "malu" cifru. Oni inače svoje glavne napadače masno naplate. Možda ako imaju već neku povoljnu zamjenu iz JA. :?
zgmiky je napisao/la:u današnjem broju kickera Zorc izjavio kako su dogovorena 4 nova igrača i u narednim tjednima će biti objavljena imena, uglavnom radi se o jednom stoperu, jednom beku, veznjaku i napadaču...
volio bih čuti vaša mišljenja, ajmo pogađajte o kojim je igračima riječ... :roll:
To će se objavit' nakon finala LP-a. Ne vjerujem da ćemo išta saznati prije. :?

Moja predviđanja:
Štoper: Ginter
Bek: Ostrzolek
Vezni: Bernard
Napadač: Džeko

Na kraju dodati De Bruynea ili Eriksena, te Corneliusa ili Szalaia i bio bih presretan. ;) 8-) A može i Aubameyang :mrgreen:

Kadar za sljedeću sezonu:
GK: Weidenfeller, Langerak, Alomerović
Odb: Piszczek, Koch, Ginter, Subotić, Hummels, Sobiech, Gunter, Schmelzer, Ostrzolek
Veza: Gundogan, Sahin, Bender, Kehl, Leitner, Kuba, De Bruyne, Bittencourt, Reus, Bernard, G'kreutz, Hofmann
Napad: Džeko ili J. Martinez, Cornelius ili Aubameyang, Duksch
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 maj 2013, 00:11

Bolje je dati nekoliko miliona vise za dokazanog igraca (De Bruyne-a smo vidjeli kako igra u Bundesligi), nego davati pare za macka u vreci. Svi oni dobro igraju na youtube klipovima, ali doci iz Brazila u Njemacku je druga stvar. Imali smo Tingu, nemojte mi vise slicnih indijanaca ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 maj 2013, 00:14

Za Martineza vrijedi istresti dobru lovu. Mislim da se ne bi pokajali.

Samo i meni se tih 20 mil. e cini malo... Porto je uvijek derao kupce. Za ovog igraca ne treba zaliti ni 30 miliona ako bude potrebe. Male su sanse da ne bi opravdao svaki euro.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 maj 2013, 00:17

Tamam koliko dobijemo za Lewu, tu lovu proslijediti Portu ;) . Znaci sto se tice napadaca, necemo ni centa potrositi.
Jos da dovedu kakvog provjerenog i dokazanog veznog igraca, nek se okanu brazilskih talenata :!:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 maj 2013, 11:33

@Sema
Brehebeno bi taj sastav izgledao,nije nemoguce ali isto tako dosta je drugih opcija u igri,naravno sto se tice dolazaka!
Dzeko ili Marinez - mislim da bi i jedan i drugi zadovoljili potrebe i pokazali se u najboljem svijetlu!Vidjet cemo ali koga god izaberu nasi nece pogrijesiti,vjerujem!
de Bruyne - njega treba klepiti sto prije!Mali dere i mislim da kod nas moze samo jos vise napredovati!Vjerujem da ce on od sljedece sezone biti nas igrac! ;)
Eriksen - jedna od mojih najvecih zelja ali...sad sam manje ubjedjen u njegov dolazak kod nas nego sam bio,ne znam zasto!Mozda zbog Bernarda ili...neam pojma!Sumnjam da cemo obojicu dovesti a ako su nasi vec bili sa Bernardovim ljudima...moguce da je vec potpis pao! ;)
Bernard - iskreno nepoznanica za mene(vjerujem i za vecinu).Po ovom klipu on prekucava ali...koliko je to mjerilo ne znam!Izgleda kao da bi se uklopio u nas tim(opet po klipu),po brzini,prodorima...Koliko vidjoh na TM-u visina 1,68,odma znas da 0-100 ubrzava za 6.7 sek :lol: Treba reci da je mac sa dvije ostrice njegovo dovodjenje ali isto tako vjerujem u odluku nasih,pa i ako ga dovedu vjerovatno nije bez razloga! ;)
Ginter - kao najrealnija opcija za stopera!Em hoce kod nas,em mi njega hocemo...em veliki potencijal koga bi Doktor doveo do strasnog stopera za svaki respect! ;) Vjerujem da je oko njegovog dovodjenja sve vec rijeseno i da ce se objaviti kad bude trebalo ;)

Sto se beka tice...iskreno ne znam ko bi to mogao biti ali vjerujem da ce klepiti nekog iz BL!Da ne lupam,vidjet cemo koga ce ili su vec kaparisali! ;)

p.s.Ne zelim da nam Schibi bude druga opcija u spicu...Sto se mene tice nek to bude Aubameyang,skromno zar ne!? :P
Mogao bih 2 sata pricati o mogucim pojacanjima i zeljama(realnim i nerealnim)ali vjerujem da su svi manje vise istog misljenja!Svjesni smo da cemo dovesti neke vec provjerene igrace sto prije nije bio slucaj!Uz to necemo puno potrositi sto se kaze iz shteka,nego od pare od odlazaka pametno uloziti! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 maj 2013, 13:27

Ein Sprecher von Borussia Dortmund gegenüber "Mundo Deportivo":"Es ist nicht richtig, dass Ilkay Gündogan eine Ausstiegsklausel in seinem Vertrag hat. Keine 25 Millionen - und auch keine andere Zahl.
Dakle, nema nikakve klauzule kod Ilkaya. ;) Možemo odahnuti :!: :mrgreen: 8-)

@smopi
De Bruyne je prva opcija! Tako bar govore neki Insideri. Meni lično je fantastičan igrač i nadam se će ga CFC pustiti.
smopiBVB je napisao/la:p.s.Ne zelim da nam Schibi bude druga opcija u spicu...
Uopšte ostanak Schiebera bilo to kao druga ili treća opcija bi bilo razočaravajuće. :roll: Bilo bi dobro da ga danas ostave u Wolfsburgu. :mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 maj 2013, 13:30

Odštetna klauzula za Martineza je 40 € mil tako da BvB može zaboraviti na njega i okrenuti se nekim realnijim opcijama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 11 maj 2013, 14:27

Ovaj vasi mali brazilac djeluje stvarno strasno na osnovu (klipova) neka bude upola kao na njima bit ce dostojna zamjena Gotze-u,mada meni djeluje kao njegov brat,tu negdje visinom,tehnikom,brzinom,stvarno mnogo podsjeca na njega i volio bi da se pokaze kao odlicna zamjena,skroz mi je zanimljiv :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 maj 2013, 15:34

Saurman je napisao/la:Odštetna klauzula za Martineza je 40 € mil tako da BvB može zaboraviti na njega i okrenuti se nekim realnijim opcijama.
Kao sto sam pretpostavio, 30 mil. e je za njega minimum... Poznavajuci Porto, oni ce insistirati na punoj cijeni :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 maj 2013, 16:00

Cim je Bender zabio gol znao sam da nece na dobro :D

Perisic nam zabiberi pravo :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 maj 2013, 16:27

Ubise Vukovi brasno u nama. :lol: Perisa se sveti. :twisted: Sta nam pocinise ove sezone HSV, S04 i VW - 6 tekmi i 6 poraza. :oops:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 maj 2013, 16:32

Saurman je napisao/la:Odštetna klauzula za Martineza je 40 € mil tako da BvB može zaboraviti na njega i okrenuti se nekim realnijim opcijama.
Odštetna klauzula za Jacksona Martineza je 28 miliona €.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 maj 2013, 16:34

IlCapitano je napisao/la:
Jackson Martinez has extended his contract at Porto till 2018, adding an additional two years. Buyout-clause upped from €22m to around €40m.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 maj 2013, 17:26

Marco "The maschine" Reus 8-)

Imamo tu privilegiju da u posljednjem kolu na Westfalenu ispratimo Hoffenheim u cvajtu

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 11 maj 2013, 17:29

IlCapitano je napisao/la:
Znači da ga i mi možemo zaboraviti :lol:
Allegri je gospodin!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 maj 2013, 18:05

adnan24 je napisao/la:
Imamo tu privilegiju da u posljednjem kolu na Westfalenu ispratimo Hoffenheim u cvajtu
Time bi ispunili najvecu zelju Watzke-u i uz to se rijesili po Vas nezgodnog protivnika...Sto se tice danasnje utakmice reklo bi se da je ista odigrana za raju jer je situacija i kod jednih i kod drugih vec odavno poznata.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 maj 2013, 18:22

Znaci Klopponja sprema Sahina i Bendera kao taj par veznjaka za finale, fino fino. 8-)

Taman ce mu to doci glave. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 11 maj 2013, 18:35

Srdacne cestitke :!: :!: :!:

Da jedan rekord i vi oborite :D

Naime,danasnjim remijem oborili ste rekord star 40 godina :D

U sezoni 72-73 Koln je bio iza Bayerna 20 bodova,ali vi ste sada 22 :lol:
#miasanmia

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.