BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Omerbavarac
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 01:49

Sportfanatik je napisao/la:Jel istina da Santana ide u Schalke? Pa zašto baš u najljućeg rivala
Urota protiv BvB-a :!:

Santana u Schalke, Gotze i Lewa u Bayern, ko je sljedeci? 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 maj 2013, 02:03

kraljttbvb je napisao/la: Nego mene interesuje kakva je razlika kad si na berzi i kada nisi? Mislimda je Hare jednom govorio da ce napisati nesto o tome.
Znaci koja je fora izlaska na berzu? Ja koliko se sjecam mi smo krahirali nakon slabe sezone radi koje su dionice otisle prema dnu.
I ako je bolje ne biti na berzi, moze li sad BVB od neke vece zarade otkupiti dionice od dionicara?
Hajmo ekonomisti, da vas vidimo :mrgreen:
Nisam ekonomista, ali mogu ti reći što znam. :)

Razlog tog bankrota, tačnije jedan od razloga, je što su navijači navalili na kupovinu dionica, koji nisu imali pojma ni o berzi ni o dionicama, koji su se tada prvi put susreli sa takvim načinom investiranja, a ne ozbiljni investitori kao što je trebalo i kao što je bio plan.
I kao što kažeš, nakon loše sezone dionice padaju, ljudi gube novac i prodaju ih, klub gubi prihode i desi se to što se desilo.
To bi bila neka srž problema.
BvB je bio u takvoj situaciji da nisu imali za plate igračima i osoblju i tada im je Bayern dao pare ( ja mislim da je bilo 2 ili 5 miliona eura, nisam siguran ).
Onda je BvB digao kredit, prodali su prava Signa Iduni za naziv stadiona i na razne načine dovodili novac u klub.
Ali i tu su veliku ulogu imali navijači koji su kupovali nekoliko ulaznica po osobi za jednu tekmu, godišnje karte, fan shop, akcije prikupljanja novca i slično.
Sjećam se jednog priloga na njemačkoj televiziji iz tog perioda kad su bile aukcije i večere koje su organizovali navijači.
Mislim da su oni najviše i pomogli u svemu ovome.

Ali neka Hare napiše nešto više o tome ako već zna.
I mene zanima više o tome.
Ja sam ovo čitao u nekim njemačkim novinama prije par godina, pa sam napisao čega se sjećam.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2013, 11:48

Prema pisanju brazilskih medija BVB je zainteresovan OA-a Bernarda (Atletico Mineiro)...Momak ima 20 godina i prema procjeni bi trebao kostati 20 miliona €. Takodjer su u tekstu navodi cinjenica da BVB ima iskustva sa igracima iz tog kluba jer su prije 15 godina za 3,3 miliona € u svoje redove doveli sadasnju legendu BVB-a Dede-a.

Bernanrd vazi za jednog od najveceg talenta Latinske Amerike, no svima je poznato koliki postoji rizik dovodjenjem igraca iz Latinske Amerike u Bundesligu - cast Leverkusenu koji je tu imao fenomenalan skauting.

Evo profil pomenutog igraca...

http://www.transfermarkt.de/de/bernard- ... =news_text
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 10 maj 2013, 12:00

Omerbavarac je napisao/la:
Sportfanatik je napisao/la:Jel istina da Santana ide u Schalke? Pa zašto baš u najljućeg rivala

Momo nek´ ide ko god želi samo nek´ fino po izlasku zatvore vrata :P .

Kuba: „...widme ich diesen Triumph auf jeden Fall meiner verstorbenen Mutter. Wie ohnehin jedes Tor, das ich erziele.“

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 maj 2013, 14:10

Evo tog Bernarda! Najbolji potez na 1:50 :!:
[youtube][/youtube]
Također treba reći da je debitovao i za repku protiv Argentine. ;) Moguće da ga je Dede preporučio. 8-)
Piše da su naši ljudi išli u četvrtak da se dogovore oko detalja transfera. :?

slika :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 14:19

Evi i Pisonja je potencijalni kandidat za odlazak.

http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/9 ... ussiu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vidjeli ljudi da nije svrsishodno ostajati i igrati za kikiriki, kada mogu dobiti puno vise novca u nekim drugim sredinama. Trofeji danas malo kome igraju vaznu ulogu, osim nama navijacima.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2013, 14:28

Opasno smarate sa tim odlascima igraca iz Dortmunda...posebno kad se vodite ovim domacim portalima.

P.S.Fino izgleda ovaj Bernard al' brate puno je 20 miliona...svi su oni poprilicno nedokazani.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 maj 2013, 14:29

Pišonja je skoro produžio ugovor do 2017. i to baš u vrijeme kad smo igrali protiv Reala u grupnoj fazi i kad se provlačilo po medijima interesovanje Reala za njega. Također je dobio i finansijski odličan ugovor s kojim je prezadovoljan. Kakav kikiriki i te fore. ;) To što neko pokazuju interesovanje ništa ne znači, niti bi ga BVB pustio. To je svima upućenim jasno. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 10 maj 2013, 14:36

Lewandowski da je htio ostati u Borusiji, produžio bi ugovor i ostao....znaci nece, ko ga yebe nek ide gdje mu je bolje....Gece isto tako....šta treba sad?? plakati za njima, jel :?: ma smiješno
Borusija treba dovesti Džeku i Isca i riješeni problemi.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 14:39

bluemania je napisao/la: Borusija treba dovesti Džeku i Isca i riješeni problemi.
Borussija treba ovo, Borussija treba ono, vjecite spekulacije a nigdje konkretnih poteza.

Tresla se gora, rodio se mis.
Prica se o zvijezdama a dovesce se polovnjaci koji nece dostojno zamijeniti najbolje igrace koji odu iz kluba, ali tako ti je to kad si nizi stalez. 8-)

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 10 maj 2013, 14:42

bluemania je napisao/la: Borusija treba dovesti Džeku i Isca i riješeni problemi.
Borussija treba ovo, Borussija treba ono, vjecite spekulacije a nigdje konkretnih poteza.

Prica se o zvijezdama a dovesce se polovnjaci koji nece dostojno zamijeniti najbolje igrace koji odu iz kluba, ali tako ti je to kad si nizi stalez. 8-)
Vidjeces jarane....istrest ce Borusija lovu i dovesti prave igrace, a ne neke potencijale i slicne zezancije.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 maj 2013, 14:54

Nije vrijeme za objave transfera. Dosta se nas vi uzdrmali tajmingom objave Gotzeovog transfera. Ekipa se ne treba dodatno opterećavati raznoraznim glupostima pred najvažniju utakmicu u zadnjih 15 godina. Sve se tome treba podredit', a biće vremena za transfere iza 25.maja kad podignemo klempu.. ;)

slika

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2013, 15:14

Izgleda da igraci i navijaci Bajerna nikad nisu bili sigurniji u pobjedu. Al bi ih srozao poraz, bas zato sto su se digli do neba :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 10 maj 2013, 15:21

Omerbavarac je napisao/la: Borussija treba ovo, Borussija treba ono, vjecite spekulacije a nigdje konkretnih poteza.

Dokaz za tvoju zadnju rečenicu je i činjenica da bi Bayern rado uzeo sve igrače BVB-a, dok BVB ne želi ni jednog igrača Bayerna. 8-)

Dortmund kad bi doveo i mene bio bih mokri snovi Bayerna. To je Bavarcima u krvi, ybg.

Sve sem pobjede Dortmunda dva razlike u ligi prvaka je iznenadjenje!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 maj 2013, 15:39

kraljttbvb je napisao/la:Nego mene interesuje kakva je razlika kad si na berzi i kada nisi? Mislimda je Hare jednom govorio da ce napisati nesto o tome.
Znaci koja je fora izlaska na berzu? Ja koliko se sjecam mi smo krahirali nakon slabe sezone radi koje su dionice otisle prema dnu.
Da bi se brzinski namakla lovusa. ;) Niebaum je odlucio javno licitirati manjinski paket kako bi obezbjedio sredstva za finansiranje svojih suludih projekata i pokrivanje duga. Ako se ne varam nominalna vrijednost jedne dionice je bila cak 11 ojra u trenutku izlaska na berzu (dakle toliko su investitori placali klubu za jednu dionicu). Koliko je ta vrijednost bila precijenjena pokazuje i cinjenica da je trzisna vrijednost te iste dionice samo par godina poslije iznosila jedva 70 centi. :lol: Medjutim ni ta sredstva nisu bila dovoljna da klub uspjesnije eskivira finansijsku krizu koja ga je tad uzela na zub. Borussia je kao pravno lice tad promijenila svoj statusni oblik iz zatvorenog u otvoreni, i kao takva podlijeze daleko rigoroznijim pravilima poslovanja. Nepotrebno je i pominjati koliko je takav poslovni oblik rizicniji, jer svaka promjena u okruzenju utice na vrijednost dionice, a samim tim i kluba.

Vele da je ovo dres za iducu sezonu:

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 maj 2013, 15:40

Valencia je napisao/la:Izgleda da igraci i navijaci Bajerna nikad nisu bili sigurniji u pobjedu. Al bi ih srozao poraz, bas zato sto su se digli do neba :mrgreen: .
Poraz nije opcija. 8-)
#divovi

FCHollywood
Kontakt:

Post Postao/la FCHollywood » 10 maj 2013, 15:53

Ma sigurni smo u pobjedu kao 2001god. protiv Valencije! :D
1.ALLAH-2.POSLANIK s.a.v.s.-3.VATAN i PORODICA-4.PRIJATELJI-
5.FC BAYERN MÜNCHEN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 16:28

Rockefeller je napisao/la: dok BVB ne želi ni jednog igrača Bayerna.
Nije da ne zele nego nemaju sredstava za dovodjenje Bayernovih igraca.

Uostalom, ko zna da li bi pokusali dovesti Riberya ili mozda Alabu da isti imaju klauzulu. 8-)

Iskoristi nemar, ustvari nesposobnost uprave i uzmi im najboljeg igraca i to za dobrano nizu cijenu, neprocjenjivo. :lol:

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 10 maj 2013, 21:15

Rockefeller je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Borussija treba ovo, Borussija treba ono, vjecite spekulacije a nigdje konkretnih poteza.

Dokaz za tvoju zadnju rečenicu je i činjenica da bi Bayern rado uzeo sve igrače BVB-a, dok BVB ne želi ni jednog igrača Bayerna. 8-)

Dortmund kad bi doveo i mene bio bih mokri snovi Bayerna. To je Bavarcima u krvi, ybg.

Sve sem pobjede Dortmunda dva razlike u ligi prvaka je iznenadjenje!

Nije da ne zeli nego nemaju repa dali bi oni i guzice samo da mogu dovesti jednog riberya ,svajnstajgera,martineza itd..BVB je klub nizeg staleza i vozdra ,gece da je htio ostao bi u BVb nego je menazder decka skonto sve je ovo kratke slave a bayern mu to nudi dugorcno vise repa i slave ,pa isto tako i lewat na kojeg ste do juce bacali drvo i kamenje ,a sada ga dizete u nebeske visine ,a sigurno na kraju i mnogi od ostalih bitnih igraci BVb .

U finalu je sve moguce sto se tice mene ja sam ubjedjen kao i mnogi sa suprone strane da ce bayern odnosno BVB biti p.evrope ,svako svoga konja hvali ,finale je 90 minuta je pred nama eventualno 120,za ne daj Boze tu penali sve je moguce.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2013, 21:29

Izgleda da je ovo sa Bernard-om poprilicno ozbiljno i da ce visina transfera biti oko 12 miliona sto je odlicno 8-)

Bild navodi da je J.Martinez najozbiljniji kandidat za zamjenu Lewandowskom :D

Gotze bi mogao poceti sa treningom vec pocetkom sljedece sedmice tako da bi mogao biti "full" spreman za finale 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.