FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Romariooo » 10 maj 2013, 00:17

effe_sa je napisao/la:
secer je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:eto izgleda da se utvrdilo napokon ko je bolji od koga individualno
polahko bolan. tek smo kod uvoda... :)
I ja kažem....Hajmo malo o zlatnoj lopti....Ja mislim da je dobiva pobjednik finala Lige prvaka (tačnije igrač tog tima = Bayern).....Šta kažeš ti seco???? :)
da odgovorim zuckeru,nisam ni vidio prije da si me pitao, sta reci, bio povrijedjen covjek, nespreman za 90 minuta utakmice, jos uvijek nije spreman, ne znam sta se posebno ima tu reci, bio je nespreman prije te utakmice, i poslije,jos uvijek je, ali i da je bio spreman, teze bi bilo bayernu,al opet bi prosao,jer ostatak ekipe je van forme i to traje vec duze,a k tome jos imao je i paklenog protivnika koji je igrao dobru odbranu,da je bio spreman napravio bi sigurno neke probleme bayernu, ali ne tolike da bi vas mogao sam izbaciti

a kad poredite te generacije, ona jes imala vise muda, al ova ima vise znanja, i ovaj bayern je za klasu jaci od onog sto je uzeo ligu prvaka, ovaj bayern je bayern je vjerovatno poslije onog bekenbaurevog najjaci u istoriji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FCHollywood
Kontakt:

Post Postao/la FCHollywood » 10 maj 2013, 00:26

Slažem se sa izgleda sa većinom da je danjašnji Bayern ipak jači.
Čak i u većini poređenja igrača.ALI!?! Svaka čast Jupu i njegovoj uspješnoj sezoni,a i zavidnoj trenerskoj karijeri
ipak veliku ulogu u ZLATNOJ GENERACIJI 2001 je imala legenda Otmar Hizfeld.
1.ALLAH-2.POSLANIK s.a.v.s.-3.VATAN i PORODICA-4.PRIJATELJI-
5.FC BAYERN MÜNCHEN

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 00:35

:o :o
Perverzija.

slika

Edit: navodno Cakir sudi finale.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 maj 2013, 03:17

Dresovi su prejaki, pravo mi se sviđaju.

Što se tiče usporedbi dvije Bayernove generacije, to je veoma teško i nezahvalno upoređivati.
Mada imam osjećaj da će ova genracija biti najbolja Bayernova svih vremena.

Način igranja je totalno drukčiji, filozofija fudbala je drukčija općenito, danas se trkači cijene mnogo više nego tada.
Ne kažem da se tada nisu cijenili, nego da je danas to jedna od najvažnijih osobina.
Realno gledajući, Mandžukić sa svojim kvalitetima u to vrijeme teško da bi igrao ikako.

Ova današnja generacija je trkački i taktički jača i općenito je dominantnija.
Prošetali su se Bundesligom skoro kao niko da sada, pa izabacili u Ligi prvaka Arsenala, Juventusa ( prvaka i vladara Italije ) i na kraju Barcelonu ( koja je zadnjih godina bila najbolja ekipa na svijetu ), prošetali se DFB kupom.
Pa gol razlika, pa demoliranje ekipa ( 9:2, 6:0, 5:0,... ) i tako dalje i tako dalje.

Ona generacija je imala fantastične igrače za to vrijeme i za tadašnji način igranja fudbala.
Effe, Kahn, Elber, Lizarazu, Sagnol, Anderson, Scholl su bili strašni igrači.
Oni su ova generacija tadašnjeg fudbala, ako me razumijete :D

Na kraju bih samo dodao da možemo biti samo ponosni što smo svjedoci ove dvije generacije :)

MIA SAN MIA !!
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 07:26

S-Y-L-A-R je napisao/la:Bio je povređen
mandraX je napisao/la:Upravo tako.
Romariooo je napisao/la:da odgovorim zuckeru,nisam ni vidio prije da si me pitao, sta reci, bio povrijedjen covjek
uh, konacno. u redu momci, hvala na odgovorima.
ako cemo vjerovati statistici koja kaze da 2/3 lopti koje vezni red uputi napadu zavrse kod mesija tj. da je on taj koji primi, upotrijebi ili distribuira dvije od tri lopte, onda je i najvecem laiku jasno da je barca opasna samo ako funkcionise njihov najvazniji kotacic.
sad, ako je povrijedjen, naravno da cemo gledati daleko slabiju barcu koja, jednostavno, nije u mogucnosti kompenzirati njegovo velicanstvo. toliko o najjacoj ekipi svih vremena, najboljim veznjacima svih vremena i ponajboljoj odbrani svih vremena.
Romariooo je napisao/la:ali i da je bio spreman, teze bi bilo bayernu,al opet bi prosao
ah, postedi me laznog morala.
prije dvomeca cvrsto ste vjerovali da cete proci. toliko ste se uzdali u ´blaugranu´ da ste i nakon ´minhenske samarcine´ vjerovali da ce ´la pulga´ i co. napraviti senzaciju i okrenuti rezultat.

dobro, u pravu su oni koji pomisle ´Boze, zasto se vraca na davno prezvakane teme´, tako da cu zavrsiti o barci i vratiti se na pricu o mesiju.

prije negoli napisem ono sto sam planirao napisati, moze li neko od vas dvojice napisati o kakvoj se povredi radi?
dakle, zanima me zasto je mesi propustio revans u barceloni, dok je u minhenu bio totalno iskljucen?
znam da se u tekmi protiv psg-a uhvatio za desni but i signalizirao klupi da zeli izmjenu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 maj 2013, 10:21

secer je napisao/la: ako cemo vjerovati statistici koja kaze da 2/3 lopti koje vezni red uputi napadu zavrse kod mesija tj. da je on taj koji primi, upotrijebi ili distribuira dvije od tri lopte, onda je i najvecem laiku jasno da je barca opasna samo ako funkcionise njihov najvazniji kotacic.
sad, ako je povrijedjen, naravno da cemo gledati daleko slabiju barcu koja, jednostavno, nije u mogucnosti kompenzirati njegovo velicanstvo. toliko o najjacoj ekipi svih vremena, najboljim veznjacima svih vremena i ponajboljoj odbrani svih vremena.
Pa čovječe pričamo o najboljem igraču na svijetu, naravno da Barca sa njim i bez njega nije ista ekipa.
Ovdje se može skontat' također da ti misliš kako je Messi neki špic u Barci, kako samo čeka lopte veznog reda. I tu griješiš mogu ti reći, pogledaj neku tekmu, recimo protiv Reala, koliko vremena provede na polovini terena, koliko se vraća po loptu, u nekim trenutcima može se reći da i veznjaka igra, a ne napadača.
O najboljim veznjacima se može raspravljati, bezobrazno je to na taj način reći, da su def. najbolji ikada.
Odbrana, najbolja? Ja druže ne znam koliko puta odeš na temu Barce i čitaš šta pišemo, al' eto, savjetujem ti da odeš ovako ponekad, pa pročitaj šta mi pišemo zadnju godinu dana, i više, o toj istoj odbrani.
secer je napisao/la:prije dvomeca cvrsto ste vjerovali da cete proci. toliko ste se uzdali u ´blaugranu´ da ste i nakon ´minhenske samarcine´ vjerovali da ce ´la pulga´ i co. napraviti senzaciju i okrenuti rezultat.
Ovo nije istina, znaš i sam.
Eto ako ti nije mrsko vrati se par stranica unatrag, na dan kad su izvučeni parovi 1/2-finala LP pa vidi šta smo mi pisali na temi Barce, a možeš se vratiti još više pa pročitat' koju ekipu smo jedino izbjegavali u 1/2-finalu.
Ne vidim drugi način kako da ti dokažem da griješiš u vezi toga.
secer je napisao/la:prije negoli napisem ono sto sam planirao napisati, moze li neko od vas dvojice napisati o kakvoj se povredi radi?
dakle, zanima me zasto je mesi propustio revans u barceloni, dok je u minhenu bio totalno iskljucen?
znam da se u tekmi protiv psg-a uhvatio za desni but i signalizirao klupi da zeli izmjenu.
http://www.guardian.co.uk/football/2013 ... nt-germain
Lionel Messi came off at half-time last week against Paris Saint-Germain after picking up a hamstring strain

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2013, 10:23

[youtube][/youtube] 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 10 maj 2013, 11:09

schweinsteiger je napisao/la:Neko je izjavio da se svi najsigurnije osjecamo kada je lopta kod Schweinsteigera,sto dovoljno govori o tome da je konacno prihvatio ulogu vodje na terenu.
khm, 8-)
schweinsteiger je napisao/la: psihicki,fizicki su nadmocniji.
Ovdje vec sumnjam druze.
Ono su bile zivotinje sto se tice fizicki duela. Prave muskarcine. Kad te Effe pogleda onim ocima ne pada ti na pamet da mu odgovoris.

Znas sta bi Kahn uradio Robbenu poslije ovog :lol: slika

I za psihicku nadmoc su tu negdje.
Ipak je prije samo godinu dana, pored svih Njemaca , Olic morao preuzeti odgovornost.
U intervjuu koji je dao govorio je kako niko nije smio da suta.
To se u onoj ekipi nije desilo.

Tek su sad oni sazreli , poslije 2 teske lekcije ...
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 11:47

Robben je napisao/la: Ni na kraj svijeta ne bi pomislio da napustim Bayern.
Mediji mogu da prenose svasta, ovo je moj dom. Igrao sam i u Gronningenu i Psv-u i u Realu i u Chelseu ali nigdje nije bilo kao u Bayernu. Ja volim ovaj klub i zelim da zavrsim svoju karijeru ovdje, na Allianz Areni!".
Srce raste a dusa je ispunjena zadovoljstvom. 8-)
Naravno da ces kralju zavrsiti u Bayernu ali ono sto je najvaznije je da niti jedan igrac ne prica protiv Bayerna niti kada napusti isti, jer je ocigledno da su se susreli sa najuredjenijim sistemom na Svijetu. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 maj 2013, 11:53

slika
Sutra s najjačom postavom. Jupp uigrava ekipu za finale.

Bild je samo napravio jednu grešku u svojoj grafici postave je stavio Boatenga, a on ne može sutra nastupiti zbog kartona.

Nakon utakmice slijedi ko što je svima poznato uručivanje titule šampionima, a nakon toga će se slavlje nastaviti u središtu grada. Ekipa će praviti krug kroz grad a na čuvenom Rathausbalkon-u se očekuje oko 20.30.

Kanal BR (Bayerisches Rundfunk) će direktno prenositi ovo kruženje gradom , te proslavu s navijačima od 19.30.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 maj 2013, 12:45

sta mislis effe oce u finalu igrat boateng ili buyten? isto pitanje i za ostale
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 10 maj 2013, 12:51

Definitivno Boateng...

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 10 maj 2013, 13:05

I ja bih se odlučio za Boatenga,Buyten je ove sezone odličan no kad se sjetim šta mu Milito uradi 2010,a i prošle sezone uđe mjesto Mullera da sačuvamo prednost i dobismo onaj baksuzni gol, a Boateng nema tu lošu karmu.Što se tiče samog finala tehnički,taktički igrački smo jači od BvB-a,samo nas može koštati trofeja taj psihološki momenat.Vrijeme je da igrači kao što su Lahm,Schweinsteiger i Robben skinu etiketu"luzera na internacionalnom nivou" sa sebe.Ključnu ulogu bi mogli igrati igrači koji nisu opterećeni prošlogodišnjom traumom.Tu mislim na Alabu(koji je propustio finale zbog kartona), kao i na nove igrače Dantea,Martineza i Mandžukića.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 maj 2013, 13:49

CÜNEYT CAKIR nam sudi u finalu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2013, 14:26

Boateng ce igrati to je definitivno.

Usao je u sasvim solidnu formu, igra puno sigurnije nego sto je bio slucaj prije one suspenzije u osmini finala.

Nekad davno sam napisao da me u posljednje vrijeme odusevljava sa svojom igrom prema naprijed, narocito one njegove dubinske lopte. Za jednog stopera je sjajan tehnicar. 8-)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2013, 16:45

slika

Lijepo će mu stajati. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 10 maj 2013, 18:11

Heynckess izjavio da je postigao sve sto je htio u BundesLigi i da ako nastavi trenirati, trenirat ce u inostranstvu.
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 maj 2013, 19:02

Omerbavarac je napisao/la:Boateng ce igrati to je definitivno.
Vrlo vjerovatno.....
Omerbavarac je napisao/la: Usao je u sasvim solidnu formu, igra puno sigurnije nego sto je bio slucaj prije one suspenzije u osmini finala.
I ovo je istina...Popravio je prije svega svoju koncentraciju, igra skoncentrisano, disciplinovano. Tu je on imao svoju najveću manu, sad je značajno napredovao po tom pitanju...
Omerbavarac je napisao/la: Nekad davno sam napisao da me u posljednje vrijeme odusevljava sa svojom igrom prema naprijed, narocito one njegove dubinske lopte. Za jednog stopera je sjajan tehnicar. 8-)
Od Fortune pogotovo, kako je zabio svoj prvi gol u karijeri. Od tada se odvažio i prema naprijed.
A što se dubinski lopti tiče to je Holger najbolji, najbolji je u tom otvaranju, zbog toga šteta što fali.
A Boateng ima solidnu tehniku.

Ipak ja sam opet ne bi znao koga staviti Boatenga ili Van Buytena i bila bi to milimetarska odluka.
Belgijanac je od Arsenala pa sve dalje u LP pokazivao vrhunska izdanja, njegovo postavljanje u svakoj od tih utakmica je bilo na vrlo visokom nivou. Ne treba zaboravit da je odlično odradio i drugu utakmicu u Barceloni, a Boateng je u tim susretima protiv Barce isto bio dobar. Dobrim postavljanjem stoper može nadomnjestit nedostatak brzine, ipak Boa sad ima solidnu formu i brži je od Belgijanca pa moguće da će to presudit.
A Jupp ih stalno posmatra na treninzima, tako da će on po svom najboljem osjećaju i procjeni odlučit.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 maj 2013, 20:15

mandraX je napisao/la:Pa čovječe pričamo o najboljem igraču na svijetu, naravno da Barca sa njim i bez njega nije ista ekipa.
pa valjda ta super-mocna barca i bez najboljeg igraca moze pruziti otpor, a ne da zavrsi kao neki nizeligas.
sjecam se da je uoci prve utakmice @romario na pdf-u lige prvaka poredio igrace i dosao je do zakljucka da je ´blaugrana´ jaca na gotovo svim pozicijama.

no, vratimo se mesiju i toj fantomskoj povredi. 8-)
ovdje se sama od sebe postavljaju 3 pitanja:
- kad je povrijedjen?
- u kojoj situaciji (kako)?
- ko ga je povrijedio?

sjecamo se tekme protiv psg-a i znamo da patuljak nije izasao na 2. pv. tj. ostao je u svlacionici.
2 dana nakon tekme na barcinoj stranici citamo da se radi o povredi butnog misica, bez da su se potrudili da detaljnije opisu uzrok i samu povredu.
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... -wednesday" onclick="window.open(this.href);return false;

3. aprila na nj. fejsbuk stranici citamo sljedece:
I will return soon, thankfully it was not so serious.
hm, opet bez detalja. ali, ovaj put saznajemo nesto vise, saznajemo da se ne radi o nekoj ozbiljnoj povredi.
https://de-de.facebook.com/LeoMessi" onclick="window.open(this.href);return false;

da se radi o neko laksoj povredi saznajemo 9. aprila kada se vratio normalnim treninzima.
mislim da svi znamo da je igrao u revansu protiv psg-a. ok, igrao je pola sata.

23. april, mesi od svog lijecnickog tima dobija ´zeleno svjetlo´ za utakmicu protiv bayerna.
da, mesi je bio potpuno spreman :!:

Leo Messi was given the medical all-clear this Tuesday afternoon ahead of the away leg of the Champions League semi-final against Bayern Munich.

ustvari, vaznije je napiati da se mesituljak u potpunosti oporavio od povrede :!:
Messi, who was injured in the Champions League quarter-finals against Paris Saint-Germain, has totally recovered from the hamstring injury he picked up in France.
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... ern-munich" onclick="window.open(this.href);return false;

ajmo sad, skroll, skrolll, skrooooollllllllll do 1. maja i revansa pred koji su pricali kak ce se osvetit bayi, kak su u stanju nadoknadit 0:4 iz prve tekme itd.
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... and-belief" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... ay-at-home" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... mmon-sense" onclick="window.open(this.href);return false;

bla, bla, blaaaaaaaa :roll:
skrooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

2. maj, bild citira vilanovu koji kaze da je mesi bez ikakvih problema odradio trening uoci revansa protiv bayerna tj. nije bio povrijedjen.
iznenadjeni iniesta za bravosport.de:
Andres Iniesta wurde von der Nachricht, dass Messi nicht spielt ziemlich überrascht. "Wir haben erst erfahren, dass Leo nicht spielt, als der Trainer die Aufstellung bekannt gegeben hat. Das war schon eine ziemliche Überraschung."

to je to :!: duhovi su istjerani :!: dis haus is kliiiiiiiiiin :!: 8-)

dominacija je neminovnost :!:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 maj 2013, 20:20

Posuo se šečer po Messiju :mrgreen:

It's called "owned" 8-)

15..................... :ugeek:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.