Apsolutno potpisujem komentar Boccaccia u vezi Urdinova. Momak doista ima materijala za ofanzivni dio igre međutim u fazi odbrane prosto je nevjerovatno kako ispada iz igre. Non stop gleda u loptu dok mu se protivnički igrač neprimjetno provuče iza leđa i ovo nije slučaj samo u jučerašnjoj utakmici. U našoj ligi to može proći još kako tako, ali u Europi i najnaivniji tim to lako kažnjava. Ovo ne pišem da bi se momak kritikovao (vidi se da ima srca i želje), nego da ovaj segment igre pod hitno popravi i biće pravo pojačanje, da ga danas sutra nebi optuživali za eventualne primljene golove u kvalifikacijama lige prvaka.
Slažem se i sa pojedinim komentarima u vezi malo „zastarjelog“ repertoara navijačkih pjesama. Do sljedeće sezone trebalo bi podhitno osvježiti repetroar, pa u ovom slavljeničkom raspoloženju koristim priliku da još jednom ponudim jednu moguču navijačku pjesmu koju sam poslao na forum prije par mjeseci. Muzika za ovu pjesmu bila bi otprilike muzika iz pjesme „Ponesi zastavu, Dragane Vikiću“, ali u navijačkom aranžmanu. Tekst bi glasio:
IMA NAS MNOGO, (kraća stanka) MNOGO SMO JAKI,
ZA SVOGA ŽELJU, (kraća stanka) ŽIVOT BI DALI,
DOK DRUGI PSUJU, (kraća stanka) PJEVAMO PJESME,
MI MANIJACI, (kraća stanka) DUŠA SMO ŽELJE
GORE SA NEBA, (kraća stanka) ĐILDA NAS GLEDA,
PORUĆUJE NAM, (kraća stanka) BOSNA JE JEDNA,
KO VOLI ŽELJU, (kraća stanka) ŽIVJET ĆE VJEČNO,
UZ BOŽJU POMOĆ, (kraća stanka) NEK NAM JE SREČNO,
Sada refren dva puta: DOLINA ĆUPOVA,
NAŠA JE SUDBINA,
MI SMO TU ROĐENI,
NA ŽELJU PONOSNI,