FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alipasino » 09 maj 2013, 11:53

Cestitam na 2 mjestu uljepsali ste derbi dolaskom na Grbavicu jer derbi nije isti bez ako jednih od navijaca nema vidimo se do iduceg derbija i puno srece u evropi.Vozdra.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 09 maj 2013, 11:54

Nažalost, malo toga je od derbija ostalo.

Od atmosfere u gradu prije utakmice, do same atmosfere na stadionu, a da ne govorim za kvalitet fudbala. Utakmice sve gore i gore, mada ova sinoć nije bila toliko loša naspram nekih drugih koje su 0:0 završile, ali eto.

Tanko, tanko.

Što se tekme tiče, Željezničar bolji i konkretniji, bili su bliži pobjedi. Mi smo ko picke igrali da ne izgubimo, a sad ne vjerujem da je to neka taktika bila, nego jednostavno ova ekipa nema samopuzdanja, a u nedostatku Husrefa na klupi, sa Oručem se nije mnogo toga moglo promijeniti u samoj utakmici i da se ekipa digne, pa je Željezničar čak odigrao i ponajbolju utakmicu ovoga proljeća, jer je imao bezvoljnog i mogu reći prepadnutog rivala.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 maj 2013, 11:55

PlaviSaJUGA je napisao/la:Igrac utakmice definitivno https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8255_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kako god, Dejo je masina!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 09 maj 2013, 11:58

Alipasino je napisao/la:Cestitam na 2 mjestu uljepsali ste derbi dolaskom na Grbavicu jer derbi nije isti bez ako jednih od navijaca nema vidimo se do iduceg derbija i puno srece u evropi.Vozdra.
Hvala, svaka čast na postu i vama želim puno sreče u Europskim utakmicam u pretkolu lige prvaka.
Sarajevo ljubavi moja!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 09 maj 2013, 12:01

sekac je napisao/la:
PlaviSaJUGA je napisao/la:Igrac utakmice definitivno https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8255_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
pa gdje nađe ovu sa pivom i cigarom hahahahaha :D
Jao slike majko moja :lol: :D :lol:
Amare hvala ti...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 maj 2013, 12:04

Cestitke komsije i hvala na dolasku. Standardno podbadanje jucer, bice toga ovih dana jos u skolama, na poslu, u parkovima izmedju penzionera i neka. Drago mi je da ste uljepsali derbi i vidimo se na ovim kafama po gradu svakako. Derbi nije derbi bez vas ili bez nas. Sretno u Europi i predstavite ovaj grad i drzavu kao i uvijek do sada u lijepom svjetlu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 09 maj 2013, 12:09

storm_raider je napisao/la:Cestitke komsije i hvala na dolasku. Standardno podbadanje jucer, bice toga ovih dana jos u skolama, na poslu, u parkovima izmedju penzionera i neka. Drago mi je da ste uljepsali derbi i vidimo se na ovim kafama po gradu svakako. Derbi nije derbi bez vas ili bez nas. Sretno u Europi i predstavite ovaj grad i drzavu kao i uvijek do sada u lijepom svjetlu.
slika
Sarajevo ljubavi moja!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 09 maj 2013, 13:06

Fantasticna podrska Hordi, ostalo na terenu nije vrijedno pomena!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 maj 2013, 13:19

Standardna prica pojedinih likova koji su pogledali kompletnu utakmicu Sarajeva jednom u tri mjeseca,i odmah poceli sa pljuvanjem.Vidim na udaru je Hadzic,covjek koji je zabio 15 komada,kazu je.bo gol protiv Gradine,Olimpika itd...Pa godpodo draga u taj gol protiv Gradine i tri boda obezbjedjena tim golom su jednaka sa tri boda protiv npr. Borca,Sirokog itd.Ako oduzmemo samo pola njegovih golova sad bi se borili sa cetvrto mjesto,medjutim ovi kvazi navijaci ne znaju cijeniti necije dostignuce.Covjek je imao jednu priliku i nije je iskoristio,iducu hoce 100%.Te likove koji njega kritikuju zamisljam kao neke koji gledaju samo ove "jace" utakmice i onda pocnu pametovati. Sto se tice ostalih,svi su solidni bili po meni broj jedan je bio Bandovic,kojem se ovim putem izvinjavam jer sam stekao pogresad dojam o njegovim golmanskim kvalitetama.Na drugom mjestu na sinocnjoj tekmi mi je Torlak,covjek je prolio znoj i to dobro,i uz njih bi pohvalio Suljica ne toliko u ofanzivnom smislu koliko u defanzivnom. Sve u svemu porazeni nismo,trebamo se lagano okretati evropskim izazovima,ova sezona je po meni uspjesna s obzirom na onako turbulentne prelazne rokove.Najbolji igrac Sarajeva ove sezone je igrac sa brojem 87',a zove se Horde Zla Sarajevo.Pozdrav braco.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 maj 2013, 15:11

sinosnja utakmica, derbi, kao i vecina poslednjih, sranje (da prostite...), ne moze se gledati, bar za nas pred malim ekranima, jer je navijacima na stadionu sigurno zanimljivije, zbog armosfere...jad i tuga...
zelji cestitam na tituli (davno je ferguson rekao da se titula osvaja u malim utakmicama, protiv slabijih timova, sta vrijedi sarajevu sto su i protiv borca i zelje bili bolji, dali im tek po jedan bod, kad zaostaju za zeljom 9 bodova...ne mogu da pobijede gradinu u gostima, travnika, radnika, ili koga vec...i ne zasluzuju vise od ovoga)...ali mislim da ako se ne pojacaju (zeljo) opet ne mogu nista uraditi u evropi...smatram da za nesto vise u LP moras imati (nenormalno mnogo srece) igraca poput husejinovica i sl...igrace, koji i kad timu ne ide mogu nesto sami uraditi na terenu...to su igraci koji prave razliku na terenu, prevagu...to su igraci od kojih strepi protivnik...adilovic i hadzic mogu dati po 50 golova u sezoni, ali njih se stoperi ne plase, jer sve sto znaju jeste postaviti nogu i glavu...dok te igraci tipa saida mogu predriblati ili pretrcati dok okom trepnes...zato je bayern prejak (robben ribery) :D
ma jad i tuga..
u evropi ce opet biti za nase timove, brani se, a naprijed sta uradis...i corava koka ponekad ubode, pa se izbace sherif ili levski (tad smo imali husejinovica :D )..
na kraju...zakljucak...glup komentar :mrgreen:

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 09 maj 2013, 15:31

tepsija je napisao/la:Bravo Sarajevo.
Proslava prvaka prolongirana :mrgreen:
A neće je biti ni u Mostaru.
Zaboravili ste vi kada su vas Manijaci nagradili ogromnim aplauzom,kada ste ispadali u drugu ligu jer takav klub kao sto je Velez nije za druge lige ali mu ocito navijaci jesu,postali ste prave ulizice,mada mozda ste uvijek i bili samo to skrivali
Muharemovicu odlazi iz Zelje

jesus345
Kontakt:

Post Postao/la jesus345 » 09 maj 2013, 15:38

mija je napisao/la:
Zaboravili ste vi kada su vas Manijaci nagradili ogromnim aplauzom,kada ste ispadali u drugu ligu jer takav klub kao sto je Velez nije za druge lige ali mu ocito navijaci jesu,postali ste prave ulizice,mada mozda ste uvijek i bili samo to skrivali
mnogo si smiješan dečko :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 maj 2013, 17:23

jesus345 je napisao/la:
mija je napisao/la:
mnogo si smiješan dečko :lol:
Daj ba cuj Manijaci nagradjivali,nagradili ste vi Leotar prosle sezone a Slobodu poslali u drugu ligu svojim prljavim igrama.Vjerovatno ste i za njih aplaudirali.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

High

Post Postao/la High » 09 maj 2013, 19:41

Da i ja ''bacim'' kakav post u vezi sa sinoćnjim derbijem. Iako onaj jad od igre ne treba ni komentirati, a i dosta toga se reklo dosad. Svaki put prije derbija se nadam da će se nekako ''pročepiti'' ta igra generalno kada igramo sa komšijama, ali uvijek to sve izgleda isto. Pomisliš da ćeš gledati napokon dinamičnu igru, doći iz opravdanih razloga, zbog nešto više kvalitetnih akcija i prilika, boljih pojedinaca zbog kojih vrijedi doći na derbi i koji jednostavno imaju tu ''svoju noć'' na derbiju. Sinoć je nije imao niko osim Bandovića, rekao bih. Momački je skinuo onaj dobar šut u prvom poluvremenu, iako sam tek sad na snimku vidio da se gol ne bi ni priznao jer je lopta bila van granica igrališta. Kako god, pored toga je imao još dobrih intervencija i zaslužio epitet igrača utakmice. Kad je riječ o našim igračima, odlično je odigrao i Dupovac, a Torlak, rekao bih, za nijansu slabije od njega. Tatomirović u više navrata imao dovoljno prostora da uputi kvalitetan centaršut ali se gubio i uvijek gađao njihovog igrača. Ne bih volio da ode sa Koševa jer će se u slučaju Torlakovog odlaska on moći iskoristiti i zaigrati tu gdje i treba igrati, na svojoj prirodnoj poziciji. Radovac nije nešto briljirao, ali nije ni bio toliko loš. Prije bih rekao da je izgorio u želji i dokazivanju. Kako god, za njega je veliki podvig nastupiti na derbiju kao tako mlad igrač. Raduje činjenica da on ne ide iz Sarajeva i da će, nadam se, imati boljih utakmica za naš tim. Džakmić odvratno igrao sinoć, imao sam osjećaj da bi bolje igrali bez njega, dakle, sa deset igrača u polju. Isto važi i za Hadžića i Melunovića. Katastrofa velika! Melunović je skakao, ali se nije nešto proslavio u skok igri, kao ni sa driblanjem. Upropastio je veliki broj naših potencijalnih akcija. Hadžić isto tako loše odigrao, pogotovo u tim situacijama kada treba proći igrača i osvojiti nešto više prostora. Promašio veliku šansu, zaista veliku. Suljić dosta trčao, ali i previše driblao te tako gubio mnogo lopti. Hardića nisam nešto previše pratio sa tribine, ali ni poslije pregledanog snimka utakmica ne bih rekao da je odigrao dobru utakmicu. Ulazak Čomora ne vrijedi komentirati, svaki put kad on uđe u igru znam šta nas čeka. Šunjevarić se dobro snašao čim je ušao, imao sam utisak da je on trebao igrati od prve minute. Da je Jović tu, sigurno da bi igrao, ali sa ovim stručnim štabom je gurnut u drugi plan.

Što se njih nešto tiče, imali su više šansi nego mi, igrali su rasterećenije, što se i očekivalo. Adilović se obrukao par puta i zasluženo uzima titulu parmaka godine u našoj ligi. A nije ni Hadžić bio nešto bolji. Sve u svemu, rekao bih da je ovaj rezultat realan, mada bi bolje bilo da je bilo 1:1 nego ovako. Naš sektor koji smo dobili je bio premal za sve Horde i pristalice bordo boje, mnogo je njih ostalo ispred stadiona. Interesantna i smiješna situacija sa onim transom momaka iz Njemačke, mogu misliti šta se sve pomislilo. Pomislih u tom trenutku šta da mi imamo takvu podgrupu na tribini, neki bi to odmah povezali sa islamofilijom i sličnim. Kad se uzme u obzir to da smo prije derbija bili na ''Vi'' sa titulom prvaka BiH, onda se mora biti prezadovoljan našim nastupom kad je riječ o tribinama. Ono je bilo opće ludilo! Šta bi bilo da smo prvi? U prvom planu bile pjesme za naše Sarajevo, a sjetili smo se i tog komšijskog šopanja. Rekao bih, u mjeri, za razliku od nekih. Dokazali da smo došli zbog Sarajeva a ne zbog drugih razloga. Neko pjeva himnu BiH, a neko...

Sve u svemu, opet 0:0. I ovo malo nazoviakcija što je bilo će se zaboraviti. Niko neće o tome pričati već će se i ovaj rezultat ubaciti u one nepopularne i čemerne derbije. Identično isto. Koliko samo patnje i nemoći sam sinoć vidio, sva sreća pa me to ne iznenađuje, čovjek navikne na ovu predstavu pa se ne čudi nešto previše. Što se mene tiče, ja čekam važniju pobjedu od pobjede na derbiju. Čekam Husrefovu pobjedu i povratak na mjesto šefa stučnog štaba.

Slika Hordi, po meni, najbolja u posljednjih par godina:

slika
Zadnja izmjena: High, dana/u 09 maj 2013, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 09 maj 2013, 21:39

Sramota za ove papke sto pisu ovako o ljudima ! :oops:
Željeznicar za život cijeli !

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 maj 2013, 22:14

zamorano ako navijas za sarajevo,ovim komentarom pokazujes kako si ogranicen,hocu reci kakva je to gospoda koja navija za torpedo.A mi Manijaci se ne stidimo ovih navijaca sa slike,usput kojih ima i na vasoj tribini
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ronniesullivan
Kontakt:

Post Postao/la ronniesullivan » 09 maj 2013, 22:23

Sta sve necu vidjeti ovdje.... :(
Jadno je kod nas,a i kod kona kad ovakve slike su sprdancija..
Hvala bogu za Husrefa.
Zadnja izmjena: ronniesullivan, dana/u 10 maj 2013, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
''Other clubs never came into my thoughts once I knew Arsenal wanted to sign me.'' Denis Bergkamp.''

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 maj 2013, 23:28

"Husref se sinoć u 1h iza ponoći probudio iz narkoze i pitao kako je završila utakmica, kad su mu rekli 0-0, samo je rekao super i nije više ništa pitao."

A doktori kažu da će se vratiti na trenersku klupu bez ikakvih problema
1946

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 10 maj 2013, 02:43

Schwarz je napisao/la:zamorano ako navijas za sarajevo,ovim komentarom pokazujes kako si ogranicen,hocu reci kakva je to gospoda koja navija za torpedo.A mi Manijaci se ne stidimo ovih navijaca sa slike,usput kojih ima i na vasoj tribini

joj cirkusa, vi mi sve vise i vise licite na cetnike, one koji slusaju SANU! Jednoumlje, ono pravo konzervativno, onako kolektivno vas ufatilo. Dozov'te se dok imate vakta!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 10 maj 2013, 11:46

mija je napisao/la:
Oni barem nejedu krmetinu po Trebinju i ne dogovoraju utakmice kao neki :roll:
U novi boj ...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], nedimmmm1337 i 10 gostiju.