Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ligu prvaka osvaja:

Borussia Dortmund
59
50%
Bayern Munchen
59
50%

Ukupno glasova: 118

KSIVLE
Kontakt:

Re: Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Post Postao/la KSIVLE » 06 maj 2013, 16:06

Ja sam kod poređenja uzeo trenutno stanje u kojem se igrači nalaze. Gundo igra perfektno i po tome trenutno ni za koga ne bi napisao da je bolji. Isto vrijedi i za Svinju, pa mi je logično između njih staviti =. Znači, ne poredim kompletne dosadašnje karijere igrača. I Hummels je bolji od Dantea, kao i Juda od Mollera kad bi gledali malo šire. Ali ovdje se gleda trenutno stanje, jer trenutno stanje je bitno za ovo finale, pa bih onda stavio Juda = Moller ili Hummy = Dante.

Što se tiče Mannija, dečko je jednostavno neopravdano podcijenjen. Nema smisla to objašnjavati ljudima koji svoje mišljenje o igraču kreiraju na temelju novinskih naslova i visine transfera. Tko je gledao polufinale mogao se u to uvjeriti. A mislim da je Real trenutno ipak ispred Barce, pa ne znam po čemu bi Javijeve zadnje partije bile toliko više impresivne od Mannijevih. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 maj 2013, 16:17

Zato sto je Javi sazvakao Iniestu i Xavija a Bandera imao velikih problema u uzvratu sa Lukicom i Alonsom.

Ovdje ne govorimo o ovim utakmicama.Pa ne mozemo donijeti zakljucak ko je kakav fudbaler na osnovu 2 utakmice.Meni je globalno Javi bolji igrac , igrac koji je opravdao 40 miliona.To nije lahko , veliki pritisak je bio nad njim jer je bio najveca ankvizicija Bayerna u povijesti.Promjena sredine , promjena stila igre nije utjecala na njega te je dokazao da je rijec o nevjerovatnom igracu koji je extra polivalentan. :)

Slazem se da je Bandera podcjenjen igrac i da je veoma kvalitetan , kao i citav kolektiv BvB.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 06 maj 2013, 17:01

Jest tesko sazvakati onakvog Xavija. :mrgreen:
pi.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 17:55

ma i xavi i ostatak ekipe protiv bayerna, a i prije bayerna je rapidno pao u formi, bayern ako se bude zanosio pobjedom protiv barce, mogao bi polomiti zube na dortmundu, i dortmund bi satrao onako losu barca bez snage,volje i messija

dortmund ce bayernu biti puno tezi protivnik, meni su to slicne ekipe, i dortmundovi igraci trce kao manijaci, imaju kao i bayern i trku i kreaciju, opasni do bola, prednost bayerna je iskustvo, prednost dortmunda je opet sto ce vjerovatno biti opusteniji, bayern je u kratkom roku izgubio dva finala, imaju ulogu favorita i to ce sigurno biti nekoopterecenje

dortmund iako je neiskusniji dosta, pomaze mu to sto finale igraju upravo protiv bayern, poznaju ih dobro, znaju kako se i dobija i gubi od bayerna, onako, ne moze se reci da bayern nije favorit, ali tek blagi, sto daje i dortmundu lijepe sanse za titulu, vjerovatno ce detalji odluciti, ko ce bolje uci u tekmu, ko ce promasiti vise prilika i sl, nerealno je ocekivati neku apsolutnu dominaciju bayerna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 06 maj 2013, 18:03

U ovom finalu po meni nema pobjednika ovdje su sanse 50:50, blagu ja sansu dajem Bayernu... ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 06 maj 2013, 21:03

Konacno otvorena tema.Sta reci sudar , Finale trenutno dvije najbolje momcadi u evropi po svim fudbalskim parametrima ,s jedne strane mocni bayern koji je sve pokorio i ostaje mu taj najveci tron da konacno zagospodari evropom ,s druge strane BVB ekipa,poletna momcad ,mladih cistokrvnih momaka , koja je bayernu zadala mnogo problema u predhodne dve sezone ,ekipa koja je ove sezone daleko iza bayerna u Bl ,ali momcad koja je u LP pokazala zube i dosla do samog kraja gdje ce pokusati osvojiti taj drugi trofej u svojoj historiji.Bayern Munchen ,klub koji je u zadnje tri sezone dospio u dva final i oba puta bio taj koji se vraco prazne ruke ,od kojih je ovaj posljedni,bio najbolniji,protiv chelsea koji se djelom moze uporediti sa oni ,neponovljim finalom iz 1999,usao je u svoje trece finale u cetri zadnje sezone i svoje dr.uzastopno ,sto cak nije uspjelo ni mocnoj barceloni ,koja je zadnjih godina bila apsolutni vladar evrope ,doslo je vrijeme za trecu srecu ,sada ili nikada.

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 06 maj 2013, 21:39

Napisati da je Gundogan bolji od Schweinsteigera je velika glupost.
Da je toliko dobar nosio bi igru Njemacke na velikim prvenstvima.
Docniji Momak je unazad 2 godine najbolji zadnji vezni na svijetu. U kombinaciji sa destruktivcem, svaku sredinu izdominira. (od Reala do Barcelone)

Naravno da ce BvB braniti svoje i misliti da je ono najbolje i mi smo cesto subjektivnih misljenja.

Imam feeling da je Gundo tip igraca koji ce poletiti za boljom ponudom isto ko sto je za boljom reprezentacijom.
Schweinie je u Bayernu vječan. Ima mnogo toga i u mentalitetu.

Jedan je Turčin koji se poŠvabio drugi je definicija Arijevske krvi .
slika
Die Deutschen sind die überlegene Rasse.
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 maj 2013, 23:21

BayernMunchen31 je napisao/la: Jedan je Turčin koji se poŠvabio drugi je definicija Arijevske krvi .

Die Deutschen sind die überlegene Rasse.
Zasto se tolerise fasizam?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2013, 23:28

KSIVLE je napisao/la:
Weidi - Neuer 0,5:0,5
Piszczek - Lahm 0:1
Hummels - Boateng 1:0
Subotić - Dante 0:1
Schmelle - Alaba 0:1
Gundo - Schweini 0,5:0,5
Manni - Javi 0,5:0,5
Reus - Ribery 0,5:0,5
Juda - Muller 0,5:0,5
Kuba - Robben 0:1
Lewa - Mandžo 1:0

Ova tema postaje komedija.

Gundogan dvije klase ispod Schweinsteigera.
Kikser Hummels ispred Boatenga. :mrgreen:
Ostalo neću ni komentarisati.Reus,Gotze/Muller,Ribery. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 maj 2013, 16:15

Pola milijuna Borussijinih navijača zatražilo je kartu za finale. Respect. 8-)

Da nastavimo i sa ugodnim prisjećanjem na prošlogodišnje finale...

slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 maj 2013, 00:46

Prvi put u životu za Bayern,čak ni protiv Barce ne navijam za njih :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 maj 2013, 11:11

LBJ MVP je napisao/la:Prvi put u životu za Bayern,čak ni protiv Barce ne navijam za njih :lol:
Zar toliko boli :o

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 maj 2013, 12:55

adnan24 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Prvi put u životu za Bayern,čak ni protiv Barce ne navijam za njih :lol:
Zar toliko boli :o
Ma pusti ga. Skreno mali u zadnje vrijeme. Pa gdje ce za onu seljadiju navijati. :shock:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2013, 15:52

Podsjecanje na cetvrtfinalni klasik iz 1998. i legendarnu Chapijevu volejcinu :mrgreen:

http://en.classics.uefa.com/match=54567.html" onclick="window.open(this.href);return false;

PS: I stavite anketu. :!:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 08 maj 2013, 18:11

KSIVLE je napisao/la:Pola milijuna Borussijinih navijača zatražilo je kartu za finale. Respect. 8-)

Da nastavimo i sa ugodnim prisjećanjem na prošlogodišnje finale...

slika

Uzivajte ovo je sada ste u finalu i Bog sami zna kada vise ,jbg.nekad dodje i srecno vrijema za male klubove kao sto je BVB,pa nekako zalutaju ,u neko finale od Evropskih takmicenja ,i onda ih po 10,15,20 godina nema nigdje na mapi,sto se finala tice ,jedna je tekma i kada tekma pocne u vodu padaju sve zamisli,bayernu dajem prednost ne samo zato sto sam navijac bayerna nego zato cisto radi iskustava kroz koja smo prosli,i to je veliki nekada plus ,mada ne izricito uvjek.

Finale je pred nama, eventualnih 120 minuta ,po meni ovo finale moze u mnogo cemu odluciti o daljoj buducnosti u ko pravcu ce se kretati BVB a osobito Bayern .Sto se tice bayerna u slucaju neuspjeha ne daj Boze,to bi def.bio kraj za ovu genraciju ,bili bi nocautirani u psiholoskom i motivacionom smislu ,tesko da bi se oporavili zaista ,vrhunac je igracke karijere najbitnijih igraca ,i upitno je da li bi imali snage zaista, da se ponovno dignu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 maj 2013, 18:52

slika
Opet će Ulinator, najbolji fudbalski funkcioner kojeg je svijet ikada vidio da se svima nasmije..... :D :D

slika
Neponovljivi ratnici, heroji, besmrtna ekipa iz 2001. godine.
25. maja se rađaju novi heroji.........

2001. smo unosili strah ovako.....
slika

Sada smo se isprsili (opet) ovako.....
slika

Male nestaške smo ukročivali ovako.....
slika

.....pa i ovako (čak se nismo ni sudije bojali.... :) )
slika
Opet prijetimo, čarobnjak prijeti u pohodu na evropsku krunu......
slika

slika
Wembley pokoren od strane Nijemaca.....DEFINITIVNO......Od strane Bayerna, skoro pa DEFINITIVNO.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2013, 19:53

A jest' se neko napuh'o jbt...

Iduće godine ni 1/4-finale neće vidjet'.

Jednu sezonu odigrali predobro i odmah se priča o nekoj eri, dominaciji, godinama bla bla...polaHko.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2013, 20:11

Pa jedino Kahn ima muda kako vidim po slikama. Kralj je bio sto jest jest.

Inace ako izgubite ovo finale stvarno pocinje ta era. Era izgubljenih finala.

Opet su bavarci previse euforicni. Znamo kako prosle godine zavrsi.

Moje misljenje je da ce Dortmund uzeti finale. Iako je red da bayern uzme.

Jos malo pa sa'ce :mrgreen:

btw. gdje je anketa?

FCHollywood
Kontakt:

Post Postao/la FCHollywood » 08 maj 2013, 20:25

Ove godine trofej jednostavno "MORA I HOĆE" u Minhen.Nije da je BvB bez sansi,ali ne bih im dao više od
20%-30%
1.ALLAH-2.POSLANIK s.a.v.s.-3.VATAN i PORODICA-4.PRIJATELJI-
5.FC BAYERN MÜNCHEN

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 08 maj 2013, 20:50

Ko god da osvoji bice zasluzeno na tronu Evrope, samo da se skine onaj Chelski, ono je sramota za Evropu ko joj je Sampion. :oops:
mandraX je napisao/la:Iduće godine ni 1/4-finale neće vidjet'.
Kako te nije stid takvu glupost napisati MandraXže :)

Izgubiti pred svojim navijacima onako bolno i ODMAH SLJEDECE GODINE se vratiti jaci nego ikad,
Potpuno izdominirati najbolju generaciju svih vremena u Fudbalu, Italijanskog Prvaka sa najboljom obranom (koji je ponizio Chelsea u grupi) i doci do finala sa takvom igrom, takvom lepršavošću .. 8-)
To je Bavarski Mentalitet, to je ta, pa moze se reci i Arogancija, to je znacenje MIA SAN MIA
Izgubiti dva finala i opet se izdizati iz ponora sa istim igracima u 4 godine je fantasticno.
Ne obazirite se na jeftine Trollove iskomplexiranih Domuzovaca kojim je primarni cilj da nas uvrijede pa onda nesto da kazu. Jesu oni gubili finala, ali su barem dovoljno dobri da do njih dođu I da budu konstantno u Evropskom vrhu. ( ne svakih 15 godina, sto drug Gal na glasi ) ;)

Started from the bottom
slika

Now we're here slika

Kao šlag na savršenu sezonu slika Jubilarni 5 Klempo
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.