Prije par dana izasao sa zenom na veceru u Žepču, restoran "Mala Trzna", u jednom trenutku u basci restorana dodjose tri momcica, sasvim sigurno momci iz Osnovne skole hoce da kupe sladoled, medjutim konobar je bio u restoranu, posluzivao goste, a ja odlucih da se nasalim s'njima i rekoh im iza frizidera u kojem se nalazi sladoled. Eh momci sladoled mozete dobiti samo ukoliko mi kazete za koga navijate? ( ocekujuci u glas odgovor Barcelona, Real, Chelsea i sl ) ostao sam frapiran. Sva trojica uglas rekose pa za Zelju, nisam mogao vjerovati, zaista sam ostao sokiran, u gradu Zepcu, momci iz carsije, osnovci navijaju vec za Zelju, pitam ih kako to, gdje Barcelona, Real i to ? A oni odgovaraju ma samo Zeljo. . . Na kraju se vracam za stol da veceram i postajem svjestan cinjenice da je Zeljeznicar u nasoj domovini postao brend ala Barcelona, Real, Manchester i sl.. . Da napomenem da te momke uopce ne poznnajem, ovaj dogadjaj vec odavno zelim da podjelim sa fanovima Zelje, a ova atmosfera pred derbi i vjecna debata o vecem broju navijaca Zelje / Sarajeva me natjerala na to. nadam se da ce i ovaj radni dan brzo proci, jedva cekam utakmicu. Nevjerovatno, dok ovo pisem kao pecat ovoj istinitoj prici decko po imenu Zeljo prolazi pored mog radnog mjesta, naravno za njega znam da navija za Zelju, decko ide deveti razred OS, Zeljeznicar je brend! Lijep pozdrav iz Zepca, naprijed Zeljo !