Valencia je napisao/la:Stefan Effenberg je napisao/la:@ Valencia, i to nam govoriš ti koji smatra da su Bale ( who the fucckkk is Bale?????? ) i Van Persie bolji igrači od Riberya??????????
Molim te, budi tako dobar pa me prosvjetli po kojim kriterijima.
Messi je nivo više od svih i tu nema dileme. Ronaldo? Malo bolji, moram priznati ali ne sigurno za klasu.
Kada su u pitanju Bejl i Persi, to je vec stvar ukusa. Prihvatam da ce neko reci da je bolji Riberi, dok su recimo za mene bolji i Bejl i Persi.
Bejl je momak za kojeg se otimaju najveci klubovi svijeta i cija vrijednost na trzistu vrtoglavo raste. Inace, najbolji igrac Engleske lige. Ako te zanima jos stosta, mogu ti pomoci sa adekvatnim linkovima

.
Ronaldo, malo bolji

!??
Momak je masina za golove, iako ne igra u vrhu napada. To je presedan i veliko cudo. Istorija ne pamti krilnog igraca koji je postizao vise golova.
Ja sam veliki postovac Rajana Gigsa. Lik je fudbalski genije, ali to ne mijenja cinjenicu da je Ronaldo klasa iznad, iako mi je odvratan. Imaju na ovom forumu moji komentari u kojima sam prizeljkivao odlazak Ronalda iz voljenog Junajteda. Nikad ga nisam gotivio za razliku od Gigsa kojeg obozavam, ali mi nista od toga ne smeta da budem nepristrasan, sto vidim da vecina vas nije u stanju.
Je li za tebe Riberi iz najboljih dana bolji od Gigsa iz najboljih dana!??
Fakat me zanima...
Vidiš @ Valencia, ne možeš tako gledati na stvari, dakle subjektivno.
Balea iz ove diskusije apsolutno izostavljam jer nema smisla diskutirati o njemu dok ne pređe u veliki klub. Ovako, u najmanju ruku je neozbiljno diskutirati uopće o tome a nogometna blasfemija tvrditi da je Bale bolji.......
Van Persie, klasa igrač ali isto tako igrač koji je promašio protiv Reala ove godine u 2 utakmice jedno 5 zicera, ali ono, baš zicera. Šta je on to postigao da bi ga se smatralo boljim od Riberya?
Ok, klasa napadač jeste, u to nema dileme ali nikad neće biti bolji igrač od Riberya. Ribery je igrač oko kojeg se gradi momčad i igrač koji radi prevagu.
Da ne nabrajam što je sve osvojio Ribery i kakve je uspjehe postigao odnosno još uvijek postiže.
Ronaldo? Samo da napomenem i ovo. Pa majstore meni nikad nije bilo dileme u poređenju Messija i Ronalda jer je Messi svoje pokazao u NAJVEĆIM utakmicama sezone gdje je konstantno postizao KRUCIJALNE pogotke, imao masu poteza kojima je radio prevagu i izluđivao protivnike i još uspio mnogo puta asistirati itd itd.....
Gdje je Ronaldo u velikim utakmicama? Igra li uopće ili? Upišao se u gaće protiv Cecha 2008., u male đepove ga stavljali Lahm 2012. i Pišček 2013.
Svaka čast njemu što zabija slabijim klubovima ali gdje je on u velikim utakmicama? Redovno se sakrije u obližnji grm i čeka da utakmica prođe.
Što Ribery radi u najvećim utakmicama????? Ako baš i ne pratiš Bayern, pogledaj neke utakmice ipak pa onda komentiraj. Pogledaj Bayernovu blamažu 2009. protiv Barcelone u gostima i onda pogledaj i uzvratni susret. Pogledaj pozorno kako je on odigrao te tekme, dakle najjaču tekmu u sezoni.
Jedino ga je Raffael uspio zaustavit 2010. ali ponekad i nedozvoljenim sredstvima.... Pogledaj i šta je radio Europskim prvacima Interu 2011. godine.....Pogledaj samo prošlu sezonu Bayernove najveće utakmice..... Za ovu sezonu da ne govorim.
Dokle je Ronaldo osvojio naslov, svaka čast ali je zato Ribery bio već 2 puta, kao i Ronaldo, u finalu i sad je 3 put za koji se nadam da će i osvojiti.
Ali da, naravno, ljudi koji su opsjednuti nekim igračima, klubovima ili trenerima to ne vide jer jednostavno žive u nekom svom uvjerenju a ne gledaju realno na stvari.
Ronaldo jeste klasa po zabijenim golovima ali za razliku od Riberya u najvećim utakmicama sezone redovno zakaže, a ti sad na to gledaj kako želiš.
A da ne govorim o doprinosu Ronalda i Riberya u obrani....
Giggs klasetina od igrača. 2 naslova u 4 finala.
Nije da se izvlačim ali jedno je sigurno: ne diskutiram o igraču kojeg nisam baš tako često gledao dok je bio u najboljim danima. Stoga, ovaj dio diskusije ostavljam starijima od sebe.