Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Tarik14
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la Tarik14 » 24 nov 2009, 01:11

Nesto je mene strasno pogodilo kao osobu a to je cinjenica da Ciro nikada nije slavio niti jedan jedini gol nase reprezentacije. Svaki put kada su kamere bile okrenute prema njemu poslje gola on je uvijek stojao miran dok su svi drugi oko njega (Sredojevic, Lugusic, Jerlagic, igraci i navijaci) skakali i slavili pogodak. :?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 nov 2009, 01:14

Svako ima neki svoj stil. Isto pojedini navijači , mislim vatreni kada budu na stadionu. Neki počnu skakati od sreće dok drugi samo nastavljaju sa pjevanjem ( ovaj drugi stil je po meni dosta bolji). Tako to i ide. Nije on jedini trener koji ostaje onako hladan nakon golova, ali je jedini koji skače onako ludo pred utakmicu, koji zagrijava gledatelje, koji daje onakve izjave.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 24 nov 2009, 01:17

Rz88 je napisao/la:Svako ima neki svoj stil. Isto pojedini navijači , mislim vatreni kada budu na stadionu. Neki počnu skakati od sreće dok drugi samo nastavljaju sa pjevanjem ( ovaj drugi stil je po meni dosta bolji). Tako to i ide. Nije on jedini trener koji ostaje onako hladan nakon golova, ali je jedini koji skače onako ludo pred utakmicu, koji zagrijava gledatelje, koji daje onakve izjave.
Sve je to lijepo ali ipak nema smisla da UVIJEK ostane miran nakon gola. :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 nov 2009, 01:18

Tarik14 je napisao/la:Nesto je mene strasno pogodilo kao osobu a to je cinjenica da Ciro nikada nije slavio niti jedan jedini gol nase reprezentacije. Svaki put kada su kamere bile okrenute prema njemu poslje gola on je uvijek stojao miran dok su svi drugi oko njega (Sredojevic, Lugusic, Jerlagic, igraci i navijaci) skakali i slavili pogodak. :?
Sredojevic je selektor i ,,RS repke,, ako nisi znao.Eto toliko o dragosti :lol: :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 24 nov 2009, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

smijesni_ste
Kontakt:

Post Postao/la smijesni_ste » 24 nov 2009, 01:19

Tarik14 je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Svako ima neki svoj stil. Isto pojedini navijači , mislim vatreni kada budu na stadionu. Neki počnu skakati od sreće dok drugi samo nastavljaju sa pjevanjem ( ovaj drugi stil je po meni dosta bolji). Tako to i ide. Nije on jedini trener koji ostaje onako hladan nakon golova, ali je jedini koji skače onako ludo pred utakmicu, koji zagrijava gledatelje, koji daje onakve izjave.
a sta je trebo da se raduje golovima u armeniji i estoniji da smo dali portugalu mozda bi se i radovo

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 24 nov 2009, 01:33

smijesni_ste je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:
a sta je trebo da se raduje golovima u armeniji i estoniji da smo dali portugalu mozda bi se i radovo
Nije se radovao golovima u Belgiji niti se radovao golu Salihovica protiv Turske.

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 24 nov 2009, 02:09

Admir_Sa je napisao/la:
starmo76 je napisao/la:MA KAKAV SELEKTOR ???? koji selektor.........evo ti loptu i igraj....samo izmisljaju toplu vodu......dzeko,muslimovic,pjanic,ibra,salihovic-NAPRIJED,bajramovic,rahimic-SREDINA,spahic,nadarevic +2 nova-ODBRANA...KAO STO SAM REKAO:evo vam loptu i igrajte i pobjedite kako znate....samo im treba reci da igraju od noge do noge...kao protiv spanije....a ona nabijanja ni san marino ne koristi...
Da, na treninzima se nishta zivo ne uigrava ;) Pitajte koga god hocete ko je bio na treninzima na Koshevu i u Hrasnici. Cirin trening se sastoji od zagrijavanje i vjezbe oko onih stapova=15min, laca=20min :shock: i 15-20min igra na pola terena, 11-11, gdje su igraci prve postave i klupe izmjeshani. Bilo je scena kada Supic igra napadaca, Spahic napadaca, Bajramovic odbranu i slicno. Ja sam bio na 4-5 treninga, svaki je bio 95% isti i svaki je trajao max 55min. I onda 99,9% ljudi na ovom forumu prica ciro ima iskustvo i slicno. Popisham mu se ja na svo njegovo iskustvo
nismo u stanju odigrati jaku prijateljsku...otkako pasalic ode mi ni albaniju nemozemo da ugostimo...nismo mi jos razradili ovu ekipu...ima tu dosta igraca koji ne igraju gdje im je mjesto...Ciro me iznenadio taktikom protiv portugala..moje sin od 2 god.bi bolje igrace postavio...covjek nije u stanju za kfalifikacije citave da uigra tim i da pobjedi neku jacu repku...prije smo svabe,talijene,dance i francuze derali pa cak i spance nadigravali...sad moram da drhtim pred estonijom...jos kad ciro kaze sine moj estonija je neugodan protivnik...JA BI SE KIFLOM PREKLO'.....rahmeta mi sviju ja bi sa ovim igracima i par jos novih iz skandinavije otiso u polufinale SP-a.jeste da ciro ima iskustvo,respekt i pricu...ali deda ciro takav se fudbal i taktika ne igra ima 30 god...nismo mi jugoslavija iz 1992-e,,,,ali haj ti to reci dok smo igrali kvalifikacije..........

domovinabih
Kontakt:

Post Postao/la domovinabih » 24 nov 2009, 07:43

[quote = "Kumar"] [quote = "VR6_LION"] 24SI - Osjećam se izdanim! - Rekao je Ćiro Blažević u prvom susretu sa zagrebačkim novinarima. Ali, dalje od te rečenice nije želio ići!

---

Hoće li Ćiro ostati?

- Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, morao sam proći sam prošao bih da je Misimović bio 'zdrav', spreman sam na novu avanturu.
--
- Bez obzira na milionski transfer u Kinu, ne želim i ne smijem otići sa ovih prostora! Razbolio bih se. Ja ne smijem kalkulisati, imam još šestomjesečni ugovor. Ja čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika ...

24 sata. info [/ quote]

Koja demagogija, da te stomak zaboli! pa ako si uvrijeđen i osjećaš se izdanim zašto ne uzmeš tu lovu iz Kine i iz Oda VILAJETA? ako moram birati, više volim vidjeti Misketa opet u reprezentaciji nego Ćiru Jer očigledno ako ovaj ostane selektor će biti nosioci igre panjevi tipa Supić, Mravac ja Slični.
Portugal nikad nije bio slabiji, mi nikad s jačim timom. [/ Quote]

Portugal nikad nije bio slabiji. Čovječe, pa jači su što i zvanična statistika, (rang lista), kaže za dobrih 40-tak mjesta. Kako uopšte možeš porediti Portugalu i BiH, po kvalitetu? Halooooo! Portugal je objektivno šesta reprezentacija u evropi. Mi nismo ni blizu ... Portugal je svjetska fudbalska velesila !!!

domovinabih
Kontakt:

Post Postao/la domovinabih » 24 nov 2009, 07:55

starmo76 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:
starmo76 je napisao/la:MA KAKAV SELEKTOR ???? koji selektor.........evo ti loptu i igraj....samo izmisljaju toplu vodu......dzeko,muslimovic,pjanic,ibra,salihovic-NAPRIJED,bajramovic,rahimic-SREDINA,spahic,nadarevic +2 nova-ODBRANA...KAO STO SAM REKAO:evo vam loptu i igrajte i pobjedite kako znate....samo im treba reci da igraju od noge do noge...kao protiv spanije....a ona nabijanja ni san marino ne koristi...
Da, na treninzima se nishta zivo ne uigrava ;) Pitajte koga god hocete ko je bio na treninzima na Koshevu i u Hrasnici. Cirin trening se sastoji od zagrijavanje i vjezbe oko onih stapova=15min, laca=20min :shock: i 15-20min igra na pola terena, 11-11, gdje su igraci prve postave i klupe izmjeshani. Bilo je scena kada Supic igra napadaca, Spahic napadaca, Bajramovic odbranu i slicno. Ja sam bio na 4-5 treninga, svaki je bio 95% isti i svaki je trajao max 55min. I onda 99,9% ljudi na ovom forumu prica ciro ima iskustvo i slicno. Popisham mu se ja na svo njegovo iskustvo
nismo u stanju odigrati jaku prijateljsku...otkako pasalic ode mi ni albaniju nemozemo da ugostimo...nismo mi jos razradili ovu ekipu...ima tu dosta igraca koji ne igraju gdje im je mjesto...Ciro me iznenadio taktikom protiv portugala..moje sin od 2 god.bi bolje igrace postavio...covjek nije u stanju za kfalifikacije citave da uigra tim i da pobjedi neku jacu repku...prije smo svabe,talijene,dance i francuze derali pa cak i spance nadigravali...sad moram da drhtim pred estonijom...jos kad ciro kaze sine moj estonija je neugodan protivnik...JA BI SE KIFLOM PREKLO'.....rahmeta mi sviju ja bi sa ovim igracima i par jos novih iz skandinavije otiso u polufinale SP-a.jeste da ciro ima iskustvo,respekt i pricu...ali deda ciro takav se fudbal i taktika ne igra ima 30 god...nismo mi jugoslavija iz 1992-e,,,,ali haj ti to reci dok smo igrali kvalifikacije..........

Je.. Ćiru, jednog od najvećih bosanskih, hrvatskih i evropskih trenera, kakve mi "stručnjake" imamo... U nama "čuči" talenat !!!

SMIJEŠNO !!!

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 24 nov 2009, 08:32

Joj gluposti ovih dana u stampi, da covjek ne povjeruje..Kao da je prosjecni koeficijent inteligencije u drzavi oko 50 pa mogu ovako manipulisati sa masaa..no mozda i jeste sto je zalosno, kad nacionalne stranke godinama mogu karati ljude u mozak sto ne mogu i ovi sa ovako aktuelnom temom...

Hajmo ovom logikom, ako Ciro je podrzavao Savez, kako to da igraci nisu? Naprotiv, ja mislim da su onda Spahic, Dzeko, Hasagic, i ostali produzena ruka Saveza a u iste se kunemo..
Dakle ako je bilo toliko nepravilnosti u radu Saveza, onda su svi krivi, i Ciro i dobar dio igraca....
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............

Bob_Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob_Rock » 24 nov 2009, 08:44

A zasto Ciro smije reci Misimovicu da je kriv za poraz u Portugalu (nije rekao direktno ovako nego je istakao da je Misimovic bio jako los) a ne smije reci Ibisevicu?

Kad se krene od ove teze dolazi se do nekih odgovora...

Zasto su se uvijek kola u reprezentaciji lomila na igracima tipa Salihamidzic, Music, Piplica, Akrapovic, i sad jos da ne nabrajam (ne mogu se tacno sjetiti) a nikada na igracima tipa Ibisevic, Bolic, Baljic, Barbarez i ostali??????

Sta je razlika izmedju tih igraca? Mozda su prvi nabrojani po prirodi tihi i nagodni da se sa njima manipulise i da im se naredjuje dok su drugi eksplozivni i skloni konfliktu pa je lakse treneru prstom upirati u prve??

Sjecam se utakmica kada su dole nabrojani, dakle Bolic, Barbarez, Baljic, Ibisevic (u zadnjim utakmicama konkretno) bili ubjedljivo najgori na terenu a ni jedan trener nikada prstom nije smio da upre u njih...Sta je razlog tome???
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 24 nov 2009, 11:05

Bob_Rock je napisao/la:A zasto Ciro smije reci Misimovicu da je kriv za poraz u Portugalu (nije rekao direktno ovako nego je istakao da je Misimovic bio jako los) a ne smije reci Ibisevicu?

Kad se krene od ove teze dolazi se do nekih odgovora...

Zasto su se uvijek kola u reprezentaciji lomila na igracima tipa Salihamidzic, Music, Piplica, Akrapovic, i sad jos da ne nabrajam (ne mogu se tacno sjetiti) a nikada na igracima tipa Ibisevic, Bolic, Baljic, Barbarez i ostali??????

Sta je razlika izmedju tih igraca? Mozda su prvi nabrojani po prirodi tihi i nagodni da se sa njima manipulise i da im se naredjuje dok su drugi eksplozivni i skloni konfliktu pa je lakse treneru prstom upirati u prve??

Sjecam se utakmica kada su dole nabrojani, dakle Bolic, Barbarez, Baljic, Ibisevic (u zadnjim utakmicama konkretno) bili ubjedljivo najgori na terenu a ni jedan trener nikada prstom nije smio da upre u njih...Sta je razlog tome???

Pa lahko je skontati sta je.Trener ili selektor nema ono dvoje medju nogama da to ucini.Zato ostajemo bez najbolji igraca u reprezentaciji.Ciro je nigdje veze prvo kao covjek drugo kao karakter i trce kao cirkusant.Nista od toga on nema u svojim genima a ipak pokusava da ovom narodu upravo to proda.Nevjerovatno..........Ciro molim te samo odlazi i zivi svoje penzionerske dane daleko od nase reprezentacije...............
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Zarulja
Kontakt:

Post Postao/la Zarulja » 24 nov 2009, 11:26

Ciro je do baraza uradio mnogo za nas a u barazu je srusio sve i jos vise od toga... ako je mogao reci da mu se niko iz saveza ne mjesa u ekipu i da on odlucuje ko ce igrati isto tako je mogao reci da ne zeli cirkus oko reprezentacije po hotelima i na treninzima a on to nije ucinio nego jos pljuje po nasem naboljem igracu i mozgu reprezentacije... kao sto su svi na pocetku sumnjali u Ciru sada su se te sumnje obestinile... otjerao je najboljeg igraca sjebao nas i prije baraza jer u predzadnjoj temi nije dao glavnim igracima koji su optereceni zutima da se ocite i propuste nevazni mec sa Spaniom... licno mislim da je ovo uspijeh nase repke ali smo mnogo vise izgubili na kraju... Ali takav smo mi narod... glup i gluplji ma najgluplji... Ciro hvala lijepa i dovidjenja...

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 24 nov 2009, 13:35

ĆIRO TRPI NAPADE
'Plaća mi je 5000 eura, zagorčavaju mi život, i ne znam hoću li ostati...'
Kad sam došao za izbornika rekli su da nemaju novaca, pa sam dobi plaću istu kao Kodro. A ja imam više titula nego on godina, kazao je Ćiro nakon emisije '60 minuta'

Trener svih trenera Miroslav Blažević doveo je reprezentaciju BIH pred ulazak u raj, ali ispriječio se Portugal. No, Ćiro je bio autor pravog nogometnog 'booma’, čak i više od toga. Upravo zahvaljujući Blaževiću i nogometašima BIH je barem neko vrijeme bila država. Ipak, nakon neodlaska u Južnu Afriku, počelo se čačkati po Blaževiću. U emisiji BHT televizije '60 minuta’ govorilo se kako je Ćiro uzeo 70 posto od sponzora, kako nitko ne zna kolika mu je bila plaća, kako se njegov sin Miroslav stalno kreće oko reprezentacije i kako je menandžer nekim igračima. Blažević je bio jako ljut nakon emisije.
- Ta emisija je smiješna! A onaj novinar koji je radio priču dva puta je na trošak Saveza i moju inicijativu besplatno putovao s nama na utakmice. Svi su mi govorili da ga ne vodim, ali ja sam rekao: 'neka ide’.

Blažević je otvoreno progovorio o svim detaljima boravka za kormilom BiH reprezentacije.
- Znate li kolika je moja plaća? Evo, prvi put kažem, iznosi 5000 eura mjesečno! Kad sam došao za izbornika rekli su da nemaju novaca, pa sam dobi plaću istu kao Kodro. A ja imam više titula nego on godina.

A priča o sponzorima?
- Nisam uopče htio nikakve sponzore, ali oni su inzistirali. Pa sam za sponzora uzeo naš Konzum. Da, dobio sam 70 posto, Ali od 20.000 eura. Pa onda vi izračunajte koliko je to.

Ford kao sponzor?
- Ma, dobio sam kao i igrači auto na korištenje. Nisam ga niti jednom vozio. To vam je jedina istina, kunem se u to.

Pričalo se i da je vaš sin Miroslav menadžer nekim igračima reprezentacije?
- Kunem se na svoju djecu da to nije istina! Miro nije menandžer niti jednom reprezentativcu BIH! To je čisto podmetanje.

Blažević je prokomentirao i odluku suda BIH koji je glavnog tajnika Muniba Ušanovića i tajnika za financije i marketing Miodrga Kureša osudio na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja, utaje poreza i nezakonitog pribavljnaja imovinske koristi.
- To je apsurd, neodrživa odluka. Ta odluka past će na drugostepenskom suđenju.

Porazgovarali smo s Blaževićem o slučaju Misimović koji nije igrao za BIH protiv Portugala zbog ozljede, a tri dana kasnije utakmicu Bundeslige.
- Lječnik reprezentacije mi je rekao kako je izmanipuliran.

Konačno, ostajete li nakon svega na kormilu BIH reprezenatcije?
- Krenuo sam u posao s velikim entuzijazmom, a neki mi sad zagorčavaju život. Treba dobro razmisliti
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 nov 2009, 14:45

TheManiacs je napisao/la: Blažević je prokomentirao i odluku suda BIH koji je glavnog tajnika Muniba Ušanovića i tajnika za financije i marketing Miodrga Kureša osudio na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja, utaje poreza i nezakonitog pribavljnaja imovinske koristi.
- To je apsurd, neodrživa odluka. Ta odluka past će na drugostepenskom suđenju.

Porazgovarali smo s Blaževićem o slučaju Misimović koji nije igrao za BIH protiv Portugala zbog ozljede, a tri dana kasnije utakmicu Bundeslige.
- Lječnik reprezentacije mi je rekao kako je izmanipuliran.
Zaiskali ste ciru i evo vam ciro
nema potpisa

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 nov 2009, 14:57

Ciro p3deru :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 nov 2009, 15:39

Ja mislim da je Ciro duboko upetljan u raznorazni kriminal u savezu. Ipak je on stari partner Bandica i Mamica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 24 nov 2009, 15:44

ćiro odlazi sa pozicije selektora 8-) očekivao sam od tebe puno više, počevši od ozbiljnih treninga pa nadalje
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 nov 2009, 15:54

Otice Ciro, doci ce Tulic :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 24 nov 2009, 15:56

harishp je napisao/la:Otice Ciro doci ce Tulic :mrgreen:
Pa streljo bi ga i tako mi je muka bila gledat ga na grbavici jos mi treba da ga gledam jos koju godinu,cvikeras gdje god se okrenes na njega naletis sreca pa vise nekomentarise ligu sampiona ono je bilo samoubistvo..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.