Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Ponos Torina
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Ponos Torina » 07 maj 2013, 14:32

Yucca je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:
Milan are now in pole position to sign Andrea Poli from Sampdoria, according to Sportitalia.
Zar Polia nije Juve vec kaparisao ?

Da to je sve vec dogovoreno jos u januaru tako da ne znam otkud sad ovo :?:
Obiang :? :? :? :? :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mpjemil
Kontakt:

Post Postao/la mpjemil » 07 maj 2013, 14:50

Marchisio je napisao/la:Patka. Nema ništa od toga, Marchisio ostaje 100% ;) .

ma znam da ga nece pustiti, jasno su dali do znanja da citav vezni red ostaje :)
Vincere non è importante, è la sola cosa che conti

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 07 maj 2013, 18:53

out: Pogba,Bendtner, Barzagli, Buffon i Asamoah.

3 Chiellini
4 Caceres
8 Marchisio
9 Vucinic
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Peluso
18 Anelka
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
31 Branescu
32 Matri
33 Isla
34 Rubinho
39 Marrone
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 07 maj 2013, 18:55

Conteova autobiografija "Glava, srce i noge"

Neki odlomci:

Kad mi je Andrea Agnelli rekao da želi da budem trener Juventusa pomislio sam da se šali. Kad je rekao da je ozbiljan u trenutku su prošli kroz mene svih 13 godina u Juventusu."
Kad ga je Andrea pitao šta misli o Juveu (2010/11): "Nemojte me pogrešno shvatiti ali stvarno su loši, kao provincijski tim."
Na početku Agnelli nije bio odlučan da zaposli Contea, ali kada ga je pitao šta želi da uradi kao trener, Conte je pričao neprekidno 3 sata.
"Moramo vratiti duh starog Juventusa. Juve treba igrače koji su gladni pobjeda, koji će u potpunosti pristupiti projektu. Juve treba igrati moderni fudbal u kojem svi napadaju i brane, poput Barcelone. Protivnici trebaju da osjećaju strah kad dođu u Torino, prije nego što izađu na teren. A to trenutno nije slučaj, umjesto toga dolaze da napadaju i postižu golove."

Prvi susret sa L'Avvocatom:
-"Prati me, idemo se sastati sa L'Avvocatom, očekuje te." rekao mi je Boniperti
Nisam imao vremena da razmišljam šta će se desiti. Išao sam kao robot ili kao neko ko šeta u snu."
Dok smo bili u autu shvatio sam da je Bonipertiev osmijeh bio prolaz za sve bezbjedonosne provjere na putu do ulaza.

Počeo sam osjećati neku napetost u stomaku, sastajem se sa L'Avvocatom! Čovjekom čiji šarm i harizma ne poznaje granice.
Kad smo stigli čekali smo 2 minute i ušli, pružio mi je ruku i rekao -"Dakle ti si Conte, dobro nam došao."
"Ti si iz Leccea, kao 'Il Barone' Causio i kao naš Brio, imali smo velike igrače iz tog grada." -L'Avvocato
"Znam Avvocato, nadam se da.." prekinuo me je i rekao.. "Nadam se da ćeš ostati sa nama dugo vremena."
Htjeo sam reći više ali za momka mojih godina nije lako susprostaviti se takvoj situaciji.
Na neko vrijeme L'Avvocato je ćutao i odjednom upitao: "Izvini Conte, koliko si golova dao ove godine?"
Tu sam se zamalo srušio, iskren odgovor bi bio 'Nula', hiljadu nedoumica su mi prolazile kroz glavu i nisam znao šta da kažem.
Počeo sam da mislim da nisam igrač kakvog je L'Avvocato tražio od Bonipertija da nabavi.
Okrenuo sam se Bonipertiju za pomoć i njegov osmijeh mi je dao neku hrabrost pa sam odgovorio: "Nisam mnogo dao ali daću, budite sigurni u to."
L'Avvocato Agnelli nije bio samo vlasnik Juventusa nego i najveći navijač kluba. Mnogo puta nas je dolazio gledati na treninzima, i bio je na tribinama skoro svake nedelje. Bio je veoma privržen nama, igračima, a naklonost je bila obostrana. Da li bio kući ili na treninzima često su uz njega bili njegovi unuci, Lapo i John. Lapo je bio živahniji, njegov brat John je bio mirniji. Kadgod bi došao na trening volio bi razgovarati sa Baggiom. Jedan od najneobičnijih momenata su bili kada bi Agnelli pitao trenera koji igrači će igrati u nedelju. L'Avvocato je želio da čuje puna imena igrača koji igraju, ime i prezime. Htjeo je unaprijed da zna ko će startovati. Međutim Trapattoni je znao ko su njegovi omiljeni igrači bili i znao je kako da se izvuče iz teške situacije.
Trapattoni bi rekao nešto poput: -"Vidjećemo, još uvijek procjenjujemo fizičko stanje nekih igrača."

Buffon je poslao poruku Conteu nakon greške protiv Leccea: "Izvini Antonio, Pogrešio sam. Radije bi slomio ligamente nego napravio onakvu grešku."
Conte je odgovorio: "Ne izvinjavaj se, ne trebaš se izvinjavati ni meni, ni saigračima ili upravi, daješ svoj maksimum od sebe pa i više."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 07 maj 2013, 19:34

mpjemil je napisao/la:prema navodima tuttosporta, Ferguson je spreman da ponudi nania u zamjenu za Marchisia :shock:
A kažu Fergi senilan, a on misli da se neko ludara ne najeo, vec prejeo... :roll:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 07 maj 2013, 19:55

slika

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 07 maj 2013, 20:20

Fresh breaking news.

According to Italian media (GdS among others) the meeting between Marotta, Paratici and Bronzetti, regarding Higuain, was successful. They will meet again. But Juve evaluates the player as 20M, Real wants 25M.

The player already said yes, if Juve pays him 5M/year (currently he makes 3.8M).

Also there's a high possibility of signing Jovetic. He prefers to remain in Italy than move to England. His agent has a very good rapport with Marotta and Paratici.

Juve offered 1/2 Marrone + one out of Matri, Quags and Giovinco so Montella can choose. Marotta will offer an additional 10/15M.

Also Marotta has put a few players on the market in order to fund the new purchases. Quags, Matri, one out of Vuvinic or Giovinco, Marrone, De Ceglie, Litchsteiner, and one out of Immobile, Gabbiadini, Boakye (probably Immobile). Maybe also the 1/2 we have of Isla.

Marotta is definitely chasing not 1, but 2 top players.

Another option is Jackson Martinez. Porto will supposedly accept a bid of 25M for him. Juve could be interested. Also the situation of Suarez, Sanchez and Ibra is being followed. If Barca decides to sell Sanchez, they will let Juve now in first place.

Malo nagađanja....
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 07 maj 2013, 20:26

Joj ne znam sta je gore, cifre ili igraci koji se dovode :lol:

Higuain zna fulati i precesto neke stvari da bi bio top pojacanje za Juventus. Svakako stepenica vise u odnosu sta trenutno imamo ali daleko iza Ibrahimovica i slicnih.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 07 maj 2013, 20:32

Nemoj da opet pravimo greske ko ranije kad nismo htijeli prvo G. Rossi jer su svi htijeli Aguera i koga dobismo na kraju ?? Boriella :lol:

Isto tako prosle god, par ovdje nisu bili za RvP jer su ga povrede zezali i sto je bio star i koga dobismo na kraju? Bendtnera ;)

Isto sada slucaj s Higuianom,, ako ovako budemo birali na kraju cemo dobiti G. Denisa iz Atalante..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 maj 2013, 20:33

Šta fali Denisu? :D
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 07 maj 2013, 20:36

IlCapitano je napisao/la:Šta fali Denisu? :D

Ma nista vala kad mogu Bendtner i slicni njemu , slobodno ;)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 07 maj 2013, 20:43

Šta će nam taj 'otpadak' ja sam prije za napadača tipa Floro Flores , Livaja .... :lol: :lol: :lol: :lol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 maj 2013, 20:48

Denis je vrlo dobar napadač za back-up, sigurno bolji od Matrija i Quagliarelle i mislim da se njega ne smije svrstavati u tu kategoriju otpadaka i polovnjaka. Nešto kao Diamanti...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 maj 2013, 20:48

Samo se vi smijite Bendtneru a čovjek uze Scudetto :D
Ja te volim, volim Željo..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 maj 2013, 20:52

Ma možemo se mi ovdje sikiriki koliko hoćemo... ne vjerujem da će se Higuain plaćati toliko, to bi bilo više od pola koliko klub ima za pojačanja, zašto ih spiskati na njega kad se već može dovesti bolji...

Šteta za Pogbu, vidio sam ono ... nije mi jasno da se onako kazni sa tri tekme a divljački start koji ti može prekinuti karijeru sa jednom tekmom zabrane... kakvi su to aršini braćo draga...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 maj 2013, 21:11

Čuj Licht na prodaji, znači Padoin prva postava sljedeće sezone :geek:
IlCapitano je napisao/la:Denis je vrlo dobar napadač za back-up, sigurno bolji od Matrija i Quagliarelle i mislim da se njega ne smije svrstavati u tu kategoriju otpadaka i polovnjaka. Nešto kao Diamanti...
Nije ništa bolji od Matrija i Fabia ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 maj 2013, 21:22

Jeste bolji strijelac od obojice.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 07 maj 2013, 21:31

Nikad nije igrao u velikom klubu tako da je teško za porediti.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 maj 2013, 21:35

Nikakve to veze nema. Cavani i Falcao isto nisu pa su ponajbolji napadači svijeta. Neke stvari se jednostavno znaju, a Denis je ponajbolji napadač Serie A.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 07 maj 2013, 21:37

Ovo za Licht tesko. Jedino ako se pravi mjesto za Cuadrada. Mozda i ima logike jer Conte trazi probojne bekove. Nesto se ne sjecam kada je Licht koga predriblao, ali ga mnogo gotivim. :D
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.