FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

T-MAC
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la T-MAC » 06 maj 2013, 21:54

koji vrag je ovom sanchezu...zalijepio se za barcu k'o muha na gon'o....nek ide :evil:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2013, 21:58

bluemania je napisao/la:http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 85305.html

E sad koliko je ovo tacno , to je pitanje...ali je ocito da Tito ne gotivi previše Fabregasa.
ne znam koliko je ovo istinito, prije da nije nego da je.

al' kad bi birao, iskreno radije da fabregas ostane , nego da tito bude i dalje trener.tito je simpatican lik, ali nije jos kapacitet za ovakvu barcelonu.
Zadnja izmjena: Lillard, dana/u 06 maj 2013, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 maj 2013, 22:02

E sad koliko je ovo tacno , to je pitanje...ali je ocito da Tito ne gotivi previše Fabregasa.
To je ono izostavljanje iz prvih 11 u revansu protiv Milana, PSG-a i ostalih.
Poslije toga su se i zakacili.
Ali u pravu je Cesc, takvog igraca jednostavno ne smijes drzati na klupi svih 90 minuta u najvecim utakmicama u sezoni.
Tito zna Xavija pod injekcijama ubaciti i forsirati jedan te isti sastav pola sezone a ne zna raspraviti sa igracem sta i kako.

Ukoliko Fabregas ode njegovom zaslugom nek odma i on napusti klupu sto se mene tice.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 06 maj 2013, 22:07

Lillard je napisao/la:

ne znam kolik oej ovo istinito, prije da nije nego da je.

al' kad bi birao, iskreno radije da fabregas ostane , nego da tito bude i dalje trener.tito je simpatican lik, ali nije jos kapacitet za ovakvu barcelonu.
Ne treba nama simpa trener, vec profi trener pa makar on bio krajnje antipatican svima.
No, Tito je donio titulu u svojoj rookie sezoni ;) otjerao Mourinha iz Reala....u startu, u svojoj prvoj sezoni kao trener vec ima na kontu titulu Primere....nije ni to mala stvar.

Ovo sa Fabregasom moraju riješiti u klubu.
Tito ne yebe Cesca ni 2% to je valjda svima jasno.... svaki bitniju utakmicu je pocinjao na klupi (ono protiv Bayerna je igrao, samo zato što je Messi bio nespreman) - znaci da mu ne vjeruje za neke ozbiljnije stvari.
Doveden je kao veliko pojacanje, a sad se pravi nova sapunica...to je nedopustivo :!:
Ili mu naci poziciju da igra ili ga prodavati....trece opcije nema.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 maj 2013, 22:40

Lillard je napisao/la:

ne znam koliko je ovo istinito, prije da nije nego da je.

u realu raskoli pa hajde da napravimo vijest da je i u barci svadja ,ovo mi mirise na as madridski :)

tito je sam prije neki dan naglasio kad su ga novinari pitali da je cesc veoma vazan igrac za barcu i da ozbiljno racuna na njega
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 maj 2013, 23:01

bluemania je napisao/la:
Lillard je napisao/la:

ne znam kolik oej ovo istinito, prije da nije nego da je.

Ne treba nama simpa trener, vec profi trener pa makar on bio krajnje antipatican svima.
No, Tito je donio titulu u svojoj rookie sezoni ;) otjerao Mourinha iz Reala....u startu, u svojoj prvoj sezoni kao trener vec ima na kontu titulu Primere....nije ni to mala stvar.

Ovo sa Fabregasom moraju riješiti u klubu.
Tito ne yebe Cesca ni 2% to je valjda svima jasno.... svaki bitniju utakmicu je pocinjao na klupi (ono protiv Bayerna je igrao, samo zato što je Messi bio nespreman) - znaci da mu ne vjeruje za neke ozbiljnije stvari.
Doveden je kao veliko pojacanje, a sad se pravi nova sapunica...to je nedopustivo :!:
Ili mu naci poziciju da igra ili ga prodavati....trece opcije nema.
pa nece nazor mu nac poziciju,svaka sezona je duga ,mora se imat vise opcija i kvalitetnih igraca,cesc kad je dolazio u barcu znao je da nece igrat ko u arsenalu,jaka je konkurencija ,nema tu ne vjeruje mu u jakim utakmicama ,igro je protiv reala u obje utakmice kupu kralja ,igro je protiv reala u la ligi na nou campu,,jbg igro je vaznih utakmica,nije sad toliko ko sto ti kazes da mu ne vjeruje ,zavisi od utakmice do utakmice ,kad titu trebaju brza krila da pomazu odbrani ,cesc onda ne moze igrat tu,sve zavisi od postavke igre ,a tesko moze igrat umjesto xavija i inieste . ma naigro se cesc ove sezone,npr u arsenalu je zadnje dvije sezone imo po 36 nastupa ,a u barci u prosloj imo 48 u ovoj 44 nastupa ,sta hoces vise ,taman mu je :)

nece uglavnom on nigdje ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 maj 2013, 23:11

Pa tek se naredne sezone treba ocekivati od Cesca da eksplodira, naravno ako ostane.
Vjerovatno bi dosta vise odmarao Xavija ( mozda bi Maestro trebao igrati cak i manje od Cesca ) i Iniestu a uvijek moze zaigrati u vrhu napada protiv slabijih timova jer je on ipak veznjak a ne strijelac.

Ne znam da li se neko sjeca prosle sezone i polufinala protiv Chelsea kada je Guardiola ubacio Xavija, Iniestu, Cesca, Messija i Alexisa u prvih 11.
Jao kako je to izgledalo mocno, ali naravno igraci su bili svjezi za razliku od ove sezone posto je Pep uvijek na sve mislio.
Samo ne mogu odrediti sta je tada Fabregas igrao, ali ono je bilo savrseno ukomponovanje nespojivih X, I, F, M, pa cak je i soha tada igrala odlicno. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 maj 2013, 23:20

M4kaveli je napisao/la:Pa tek se naredne sezone treba ocekivati od Cesca da eksplodira, naravno ako ostane.
Vjerovatno bi dosta vise odmarao Xavija ( mozda bi Maestro trebao igrati cak i manje od Cesca ) i Iniestu a uvijek moze zaigrati u vrhu napada protiv slabijih timova jer je on ipak veznjak a ne strijelac.

Ne znam da li se neko sjeca prosle sezone i polufinala protiv Chelsea kada je Guardiola ubacio Xavija, Iniestu, Cesca, Messija i Alexisa u prvih 11.
Jao kako je to izgledalo mocno, ali naravno igraci su bili svjezi za razliku od ove sezone posto je Pep uvijek na sve mislio.
Samo ne mogu odrediti sta je tada Fabregas igrao, ali ono je bilo savrseno ukomponovanje nespojivih X, I, F, M, pa cak je i soha tada igrala odlicno. :mrgreen:
ma igrao u napadu vecinom ,malo iza messija malo se izvlacio na lijevu stranu ,a nekad cak je i mjenjao mjesta sa iniestom

eto pogledaj sta igro :mrgreen:
" onclick="window.open(this.href);return false;

ma i tad je alexis se nafulo da valja :D :D ,od tad je krenula njegova serija promasaja :mrgreen:

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 00:06

@barca_87 gledao sam vec neke skracene verzije, ali hvala u svakom slucaju. :D

Evo jedan za Alvesov rodjendan.

[youtube][/youtube]

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 07 maj 2013, 00:43

Donnie Darko je napisao/la:
Mislim slazem se da je Messi ispred Ronalda, ali sam misljenja da je trenutno sekundica razlike u pitanju, u negativnom smislu jer su obojica razocarali ove sezone.

Iniesta ne bi trebao biti medju prvih pet ove godine. Za sad, jer podsjecam, za zlatnu loptu se gleda kalendarska godina.
Pa brate...ako su ikada miljama daleko, to je ove godine. Ronaldo je kiksao u ligi,ima vise utakmica od Messija,a 13 golova i 4 asistencije manje. Da ne govorim sto je Messi jedno 4,5 poceo sa klupe. Dalje,u El Clasicima,Ronaldo zabio 2,Messi 1,mada brat bratu, Ronaldo dao iz penala i bez golmana na golu,s 5 metara. Messi dao na gresku Ramosa i Lopeza. Barca izdominirala ligu,Real kup. Sto se tice lige prvaka, Real dobio Galatu,Barca PSG,nejednaki protivnici + Messi bio povrijedjen i opet tako povrijedjen usao protiv PSGa i promijenio utakmicu.Jednu utakmicu protiv Bayerna nije ni igrao,jednu nije trebao igrati,tj. nije ni mogao. Ronaldo kao da nije ni igrao. Zabio na prazan nakon greske Hummelsa. Utakmica protiv Milana i Manchestera,hajd nek su podjednake mada je Ronaldo dao gol maltene s linije na Old Trafordu,a Messi zakucao prva dva gola za Barcu. Tako da,kako da su blizu? I jedan i drugi su bili suoceni sa losim igrama svojih suigraca a Messi je mnogo toga vise uspio sam uraditi od Ronalda. I na kraju, Messi je zabijao samo u protivnicku mrezu :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 maj 2013, 00:51

I jedan i drugi igrač su bukvalno nosili svoje klubove, kako u ligi, tako i u kupu, a Bgm' i u LP.
Saigrači i jednog i drugog su podbacili ove godine, ovamo Sanchez, Pedro i Villa = 0, tamo Higuain i Benzema još gori.

Messi je sam osvojio ligu, sam je Barcu doveo do 1/2-finala LP, da se ne lažemo, trener tu ima najmanju zaslugu, to svi vrlo dobro znamo.

Po meni, zasad Messi ubjedljivo vodi u toj nekoj utrci za onaj balon.
Ko zna, svašta se može promjenit', rano je pričat' o tome još.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 01:29

sta su to nosali i jedan i drugi igrac, sta vam je ljudi, sta je nosio ronaldo, do ove sezone zasluzeno je bio poslije messija drugi-treci igrac, ovu sezonu frajer je oslabio, ne znam sta ste gledali

sta je to ronaldo nosio reala u ligi prvaka, protiv dortmunda jedan od onih koji su najvise podbacili,fulao frajer, izgubio milion lopti, totalno ispod svog prosjeka odigrao, messi dok je bio zdrav igrao briljantno uvijek i skoro sam provukao barcu protiv milana i pariza, protiv bayerna povrijedjen i nema mu se sta reci

u spanskoj ligi messi konstantno busio,obarao nove rekorde,ronaldo u dosta utakmica bio blijeda sjena igraca od prosle godine,jest dao dosta golova, ali je dosta utakmica bio i nevidljiv, vidi se iz aviona da to nije to, puno bolji ronaldo bio prosle sezone

ova je rasprava vise i smijesna jer apsurdno je praviti ta poredjenja

ono sto je nama najbitnije sad je da tito ne bude vise trener,evo sad i prica da se zakacio sa fabregasom, sto automatski znaci da se zakacio s cijelim timom, jer sve su to jarani zesci koji nikad nece dopustiti nepravdu prema saigracu i jaranu, pike je vjerovatno bio samo glasnogovornik, fabregas nije zasluzio nimalo da ga se tretira kao nekog ko je visak, sasvim dobar bio i bice jos bolji

svako ko imali prati fudbal vidi da je najvece greske pocinio upravo tito, idealna situacija, rijeseno prvenstvo prakticno u januaru, ljepota za tempiranje forme, no on totalno pogresno istempirao, no tu je i bolest bila zbog koje mu nista puno ne zamjerimo, svi ga volimo, al treba sam sebi priznati da jednostavno ne zna i da mjesto treba prepustiti boljem treneru.

moze se pricati o titu i ovako i onako, al prvi mec protiv bayerna u minhenu,bio je dakle na klupi a ne na lijecenju, utakmica od pocetka do kraja ide kako ne treba, niti jedna izmjena do zadnjih minuta, pa jeste li ikad vidjeli da treneri ne mijenjaju i kad vode, kamoli kad gube, a na klupi jos imas imena koja itekako mogu nesto promijeniti,tito nije nista ni pokusao,nevjerovatno

rossel sa svojim kritikama je sto posto u pravu, dao je slobodu titi i sportskom direktoru da skroje momcad po njihovoj zelji, napravili su ocito katastrofalne procjene, djeca su znala da nam treba stoper na pocetku sezone a ne song,kao i da treba napadac jos jedan jer vilja ne moze pratiti tempo

sad rossel mora uzeti stvar u svoje ruke, zamijeniti titu kulturno bez neke vece price, dovesti pellegrinija, dovesti mu nekoliko igraca, ako treba i dobro izvaliti pare i pustiti covjeka da radi svoj posao, pellegrini i novi igraci mogu dici ekipu iz letargije,tito ako ostane i idalje instistira da ne treba skoro nista mijenjati, i dalje cemo gledati uspavanu sablonsku ekipu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 07 maj 2013, 01:32

@Romario Realni cvojece ko je izbacio Mancu i Galatu,tko je ostavio Real u igri Polufinalu protiv BVB, tko je izbacio Barcu iz Kupa?

I jah manite se price Messi izdominirao Ligu i to,isto je Ronaldo uradio prosle sezone pa sta bi.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 01:52

emir18 je napisao/la:@Romario Realni cvojece ko je izbacio Mancu i Galatu,tko je ostavio Real u igri Polufinalu protiv BVB, tko je izbacio Barcu iz Kupa?

I jah manite se price Messi izdominirao Ligu i to,isto je Ronaldo uradio prosle sezone pa sta bi.
mancu izbacio turcin cakir, od igraca najzasluzniji modric i golman lopez, galata preslaba za uzeti u razmatranje, u polufinalu reala ostavio u igri humels, barcu u kupu izbacili ponajvise varane i di marija

jel valja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 07 maj 2013, 01:56

Romariooo je napisao/la:
emir18 je napisao/la:@Romario Realni cvojece ko je izbacio Mancu i Galatu,tko je ostavio Real u igri Polufinalu protiv BVB, tko je izbacio Barcu iz Kupa?

mancu izbacio turcin cakir, od igraca najzasluzniji modric, galata preslaba za uzeti u razmatranje, u polufinalu reala ostavio u igri humels, barcu u kupu izbacili ponajvise varane i di marija

jel valja
Ronaldo uvaljao 2 gola na Camp Mou,mnogo vise golova dao i el clasicima,pa nije Cakir sudio i u prvoj tekmi,
a uz to Ronaldo ima dosta vise golova u 2013 nego Messi a i nije neka razlika ukupno u sezoni 60-53 tako da sve je otvoreno.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 maj 2013, 09:13

slika

5 goals in last 8 league matches, Alexis. 8-)

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 07 maj 2013, 09:31

Na današnji dan, 7. maja 1993. godine, na stadionu Nou Camp javnost je po prvi put mogla vidjeti jedan mozaik odrađen od strane navijača. Za utakmicu protiv Madrida, 17000 navijača je podiglo papire obojene u Barçine boje.

slika

Tello: "Čast mi je kada vidim da navijači žele da ja igram. To mi je lijep kompliment."

"Naravno da želim stalno igrati, ali ja sam zadovoljan svojom minutažom."

"Porede me s Henryjem? Ja sam još daleko od njega."

Di Maria (Real Madrid): "Ronaldo je bolji od Messija? Mislim da ih ne treba porediti. Obojica igraju različit stil nogometa i obojica su veoma dobri."

8-)
slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 10:41

slika

messi sa dva gola protiv betisa dosao do brojke od 345 golova u karijeri. Time je se izjednacio sa maradonom koji je postigao isto toliko u toku svoje karijere.maradona je u svojoj karijeri odigro 679 meceva(od 1976-1998) za argentinos junors,napoli,bocu,newells,sevillu, barcu i reprezentaciju argentine .a messi do ovoj broja golova je dosao sa 457 odigranih utakmica za barcu i reprezentaciju.
za 10 nepunih godina postigao je sto je maradona za citavu svoju karijeru (za 22 godine aktivnog igranja )

slika
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 07 maj 2013, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 10:52

mandraX je napisao/la:slika

5 goals in last 8 league matches, Alexis. 8-)
nije los u zadnje vrijeme :),al opet moze to jos bolje ,pogotovo oni driblinzi 1 na 1 a i ono klizanje da zaustavi podhitno :D

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 11:40

Imao bi ja mozda i vise da mi Xavi, Iniesta i Messi stimaju po 3-4 zicera na utakmici.
Treba se on dosta popraviti naredne sezone, pogotovo na psiholoskom planu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.