Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 06 maj 2013, 12:37

Scudetto Count

Totti 1
Padoin 2

:lol: :lol:

Nego evo malo statistike pred kraj sezone:

Goals:
15 goals: Vidal
13 goals: Vucinic
12 goals: Quagliarella
11 goals: Giovinco
9 goals: Matri
8 goals: Marchisio
5 goals: Pirlo, Pogba
4 goals: Lichtsteiner
3 goals: Asamoah
2 goals: Giaccherini, owngoal
1 goal: Bonucci, Caceres, Peluso, Chiellini

Assists:
10 assists: Vidal
8 assists: Pirlo
7 assists: Asamoah
6 assists: Giovinco, Vucinic
5 assists: Marchisio
4 assists: Giaccherini, Quagliarella
3 assists: Isla
2 assists: Chiellini, Matri
1 assist: Barzagli, Padoin, De Ceglie, Lichtsteiner, Peluso

Goals+Assists:
25 goal+assist: Vidal
19 goal+assist: Vucinic
17 goal+assist: Giovinco
16 goal+assist: Quagliarella
13 goal+assist: Pirlo, Marchisio
11 goal+assist: Matri
10 goal+assist: Asamoah
6 goals+assist: Giaccherini
5 goal+assist: Pogba, Lichtsteiner
3 goal+assist: Isla, Chiellini
2 goal+assist: Peluso
1 goal+assist: Barzagli, Bonucci, Caceres, Padoin, De Ceglie

Yellow cards:
16 yellows: Vidal
14 yellows: Bonucci
10 yellows: Lichtsteiner
8 yellows: Marchisio, Chiellini
7 yellows: Pirlo, Giovinco
6 yellows: Vucinic, Peluso
5 yellows: Barzagli
4 yellows: Padoin
3 yellows: De Ceglie, Matri
2 yellows: Pogba, Isla, Giaccherini
1 yellow: Caceres, Asamoah

Red Cards:
Pogba

Vidal dominira :ave: Kakav igrač!
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 06 maj 2013, 13:26

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 06 maj 2013, 13:48

UFFICIALE: 3 giornate di squalifica a Paul Pogba, finisce qui il suo campionato.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 maj 2013, 14:03

sta znaci jedan WC igrac u ekipi, bez njeg mi ne bi ni primirisali skudetu...kad su svi stali on je vukao ekipu prakticno sam, uz povremene bljeske Vucinica... Isto tako bi nas unaprijedio i Ibra ili recimo zdrav Roben. Jednostavno postoje igraci koji prave razliku i njih moramo poceti dovoditi ako zelimo iskorak i postoje one "vodonose"- njih imamo metar.

sad se tu namece pitanje finansija, koliko ce se moci dovesti 2-3 igraca koja prave razliku. Mozda Marota igra neku igru pa skriva stvarnu kupovnu moc, ali ovo sto citamo zadnjih dana potvrduje moje informacije tokom cijele sezone, da finansijska situacija uopce nije tako bajna kao sto Marota pricao , cak i da je gora od Milanove sto sam pisao ovdje pa me napadali..sad i cini mi se Di Marcijo pise javno o tome. Nadati se da je to neka Marotina luda taktika zavaravanja kojih je prepun pa da ipak dodju prava pojacanja, ili mu je inace noga ( mada smatram kako god da treba ic, jer nit je doveo igrace a ako ovo bude istina nije ni stabilizovao finansije).

puno je indikacija da je Di Marcijo upravu, jer kad oko takvih igraca kao sto su Van Persi ili Ibra zapne u 4-5 miliona to je znak ili vanserijske gluposti ili finansijske dubioze, a ni Marota nije toliko ogranicen da ne vidi sta znace RVP ili Ibra. A to bi znacilo odlazak Kontea sto bi bio veliki udarac imidzu kluba kao ozbiljnog i vjerujem da bi povukao i odlazak Vidala, Vucinica, Pogba i Listajnera od ovih sto vrijede nesto jer bi svi to vidjeli kao nedostatak ambicija posto je Konte jasno naveo "uslove za njegov odlazak".
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 maj 2013, 14:06

Čestitke na tituli :D , a evo i sezonskih ocjena za šampione 8-)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 maj 2013, 14:07

L'Avvocato je napisao/la:Scudetto Count

Totti 1
Padoin 2
:lol:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 maj 2013, 14:27

ultrasstyle_tz je napisao/la:sta znaci jedan WC igrac u ekipi, bez njeg mi ne bi ni primirisali skudetu...kad su svi stali on je vukao ekipu prakticno sam, uz povremene bljeske Vucinica... Isto tako bi nas unaprijedio i Ibra ili recimo zdrav Roben. Jednostavno postoje igraci koji prave razliku i njih moramo poceti dovoditi ako zelimo iskorak i postoje one "vodonose"- njih imamo metar.

sad se tu namece pitanje finansija, koliko ce se moci dovesti 2-3 igraca koja prave razliku. Mozda Marota igra neku igru pa skriva stvarnu kupovnu moc, ali ovo sto citamo zadnjih dana potvrduje moje informacije tokom cijele sezone, da finansijska situacija uopce nije tako bajna kao sto Marota pricao , cak i da je gora od Milanove sto sam pisao ovdje pa me napadali..sad i cini mi se Di Marcijo pise javno o tome. Nadati se da je to neka Marotina luda taktika zavaravanja kojih je prepun pa da ipak dodju prava pojacanja, ili mu je inace noga ( mada smatram kako god da treba ic, jer nit je doveo igrace a ako ovo bude istina nije ni stabilizovao finansije).

puno je indikacija da je Di Marcijo upravu, jer kad oko takvih igraca kao sto su Van Persi ili Ibra zapne u 4-5 miliona to je znak ili vanserijske gluposti ili finansijske dubioze, a ni Marota nije toliko ogranicen da ne vidi sta znace RVP ili Ibra. A to bi znacilo odlazak Kontea sto bi bio veliki udarac imidzu kluba kao ozbiljnog i vjerujem da bi povukao i odlazak Vidala, Vucinica, Pogba i Listajnera od ovih sto vrijede nesto jer bi svi to vidjeli kao nedostatak ambicija posto je Konte jasno naveo "uslove za njegov odlazak".
Nema Marotta tu neku pretjerano veliku ulogu. On radi s parama koje dobije i to je to.

Za finansije je bio zaduzen bivsi direktor finansija i administrativnih poslova, a njega su otpustili u decembru prosle godine i od tada je to mjesto neupražnjeno.

Finansije nam jesu loše, ali to je sve zbog 2 sezone u kojima smo završili sedmi, a pred početak obje trošili velike novce. Tada smo bili u minusu od 100 miliona eura. I to je sve transparentno bilo, ne znam gdje si čitao da su nam finansije sjajne i bajne. Međutim, u zadnje 2 godine se mnogo toga mijenja, a dokaz tome je trenutni minus od samo 20m eura. Nije to neka finansijska dubioza kao što ti kažeš, ali Agnelli je jasno dao do znanja u intervjuu od prije nekoliko dana, kako nema namjeru ponovo dovoditi klub u stanje od prije nekoliko godina.

Znači nema bacanja para, nema nekih basnoslovnih iznosa za pojačanja, multimilionskih izdataka za plate igračima i sl. Radi se pametno i to je najbitnije. Pretpostavljam da će Agnelli opet obezbijediti 50-ak miliona za pojačanja na ljeto, i to je to. Ne vjerujem ni da će se pomijerati granica ukupnih izdataka na primanja igrača (trenutno 115 miliona eura), eventualno za desetak miliona.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 maj 2013, 14:53

ma slazem se ja sa politikom da nema bacanja para, to nece donijeti nista dobro. A sto se tice trosenja tih raspolozivih para vise sam pobornik Desampovog nacina, da se tih 40-50 miliona potrosi na 2-3 dobra igraca nego kao uglavnom do sad na 5-6-7 ovih vodonosa.

bolje da dodju Ibra, bubam Koentrao i Roben i niko vise te da ode transfer budzet, nego da dodju Poli, Dijamanit, Kuadrado, Ogbona, Osvaldo itd itd i tako ode tih 50 miliona.

ovako bi dobili kvalitet, a sto se tice sirine istina da bi ostalo supljih pozicija ali prvo nas backup nije toliko los ni sad, a drugo lakse je dovesti Polija ili nekog Pelusa na zimu ako bas zatreba dok ti ne mozes svaki dan dovoditi Ibru ili Robena, ovo je rijetkost da su takvi igraci dostupni, zato bih volio da marota tu napravi zaokret. Ima para koliko ima, i situacija kakva god da je, mogu se priustiti 2-3 prava pojacanja da se zadovolji Konte i navijaci i unaprijedi igrac znacajno, a krpit ekipu "Padoinima" mozes i u hodu i preko pozajmica.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 maj 2013, 15:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma slazem se ja sa politikom da nema bacanja para, to nece donijeti nista dobro. A sto se tice trosenja tih raspolozivih para vise sam pobornik Desampovog nacina, da se tih 40-50 miliona potrosi na 2-3 dobra igraca nego kao uglavnom do sad na 5-6-7 ovih vodonosa.

bolje da dodju Ibra, bubam Koentrao i Roben i niko vise te da ode transfer budzet, nego da dodju Poli, Dijamanit, Kuadrado, Ogbona, Osvaldo itd itd i tako ode tih 50 miliona.

ovako bi dobili kvalitet, a sto se tice sirine istina da bi ostalo supljih pozicija ali prvo nas backup nije toliko los ni sad, a drugo lakse je dovesti Polija ili nekog Pelusa na zimu ako bas zatreba dok ti ne mozes svaki dan dovoditi Ibru ili Robena, ovo je rijetkost da su takvi igraci dostupni, zato bih volio da marota tu napravi zaokret. Ima para koliko ima, i situacija kakva god da je, mogu se priustiti 2-3 prava pojacanja da se zadovolji Konte i navijaci i unaprijedi igrac znacajno, a krpit ekipu "Padoinima" mozes i u hodu i preko pozajmica.
Cuadrado, Poli, Ogbonna, Ibrahimović i Diamanti/Muriel u slučaju odlaska dvojice napadača pored Bendtnera i Anelke bi bio perfektan mercato, uz prodaje nekih igrača naravno. Ovu prvu četvoricu bih uvijek uzeo prije Robbena, u svakoj situaciji, bez oklijevanja.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 06 maj 2013, 15:13

Cuadrado :O kakva igračina!
gledam protiv rome, pa prođe igrača kad god poželi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 06 maj 2013, 15:15

Real Madrid let Juve know Higuain is worth €30 million but would sell him for €25 million (via @Gazzetta_it)

Ja bi rado ovog Higuina u Juventusu ;)

Izgleda da je Pogba dobio 3 utakmice kazne, jbg nije mu ono trebalo al eto nek mu je ovo lekcija .

slika :lol:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 06 maj 2013, 15:16

AvantiSignora je napisao/la:Real Madrid let Juve know Higuain is worth €30 million but would sell him for €25 million (via @Gazzetta_it)

Izgleda da je Pogba dobio 3 utakmice kazne, jbg nije mu ono trebalo al eto nek mu je ovo lekcija .
mi kad bi dali 25 mil za higuaina ja bih licno otisao i maroti glavu otkinuo s ramena... ja bi higuaina jedino dzaba da dodje, mada i tad je pitanje ... za njega su ibra, edin,suarez itd IZMISLILI fudbal!

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 06 maj 2013, 15:21

htcxone je napisao/la:
AvantiSignora je napisao/la:Real Madrid let Juve know Higuain is worth €30 million but would sell him for €25 million (via @Gazzetta_it)

mi kad bi dali 25 mil za higuaina ja bih licno otisao i maroti glavu otkinuo s ramena... ja bi higuaina jedino dzaba da dodje, mada i tad je pitanje ... za njega su ibra, edin,suarez itd IZMISLILI fudbal!
Ti mislis da mozemo dovesti Suareza za 25 mil? Ako je tako onda je to moja prva meta al on nejde nigdje... Sto se tice Ibre on je 6 god stariji i imat ce sigurno vecu platu ne znam jer se to isplati..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 maj 2013, 15:21

Bio sam u putu jučer pa nisam stigao ništa napisati, ali evo sad imam prostora da kažem koju...

Hvala momcima prije svega na osjećaju ponosa nakon zadnje dvije godine. Hvala Conteu jer je ovaj tim trgao iz letargije, objasnio svima šta znači mentalitet Juventusa, šta je sveti dres i kako se bori za njega. Hvala Agnelliju, Paraticiju, Nedvedu i Marotti što su iz kluba potjerali cirkusku organizaciju na čelu sa Giglijem. Hvala Buffonu, Chielliniju, Pirlu, Marchisiju i Vidalu što su bili lideri ove dvije godine, vukli čitavu ekipu kad ostali zakažu. Hvala i ostalim igračima, svako je doprinjeo barem malo.

Nadam se nastavku ovako kvalitetnog rada, tri trofeja nakon tolikog sušnog perioda su ogromna stvar. Sad slijedi možda i najbitniji mercato u zadnjih 7-8 godina i ne sumnjam ni malo da će ova uprava i Conte na čelu kao vrhunski trener uz igrače koji ginu za ovaj dres donijeti još jako mnogo uspjeha, trofeja i sreće svima nama.

Forza Juve.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2013, 15:25

http://www.gazzetta.it/

http://www.sky.it/

http://www.corrieredellosport.it/

Jesu li vjerodostojne ove novine ? Kako znam gazzetta je najpoznatija u Italiji. Sve tri stranice su čestitali 29 titulu Juventusa.

Naišao sam na odličan tekst u vezi toga. Nebitno je koliko je ko osvojio titula, bitno je da su je osvojili ove godine te da je brane sljedeće.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 06 maj 2013, 15:38

Te novine su vjerodostojne koliko i Dnevni Avaz. :lol:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

Dominacija je neminovnost!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 maj 2013, 15:41

Juventini, cestitke!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 06 maj 2013, 15:58

slika Koji luđak majko mila . :lol: :lol: :lol:
Pitam se da li se uopšte vratio kući živ i zdrav . :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 maj 2013, 15:59

francobaresi je napisao/la: Koji luđak majko mila . :lol: :lol: :lol:
Pitam se da li se uopšte vratio kući živ i zdrav . :D
ma, normala navijaci...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 06 maj 2013, 16:02

Kulturni navijači i gospodski klubovi . Uostalom koliko sam ja upućen Juve i Milan nemaju neki preveliki rivalitet van terena . Sve se to zasniva na sportskom rivalstvu i ništa više od toga. :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.