FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Toxicity
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Toxicity » 06 maj 2013, 12:25

Johny je napisao/la:Oprosti o cemu pricas ?

Dakle utakmica u kojoj nije ni trebao igrati , gdje je povrijedzen treba biti mjerilo igre u velikim utakmicama ?

Pa taj covjek je sam izbacivao Milan i PSG.Samo njegovo prisustvo na terenu znaci 40% jaca Barcelona i to svaka osoba na Svijetu mora vidjeti.Nemam ja nista protiv da ovu nagradu neko drugi osvoji ali ako cemo kao parametar za osvajanje nagrade uzeti broj trofeja onda se to ne treba zvati nagrada za najboljeg individualca vec za najuspjesnijeg i najboljeg individualca(u ovom slucaju Bayerna).
Kad smo vec kod Bayerna , ako je neko zasluzio biti u prva 3 onda je to Bastian a ne Ribery ;)

Prva 3 treba da budu ovako :

Messi
Ronaldo
Bale
O čemu pričam? Pričam o tome koliko je Ribery bio bolji po ekipu od bilo kojeg drugog igrača, pa je li se Messi u ovoj ligi prvaka ijednom vratio i pomagao ekipi kao Ribery, i uz to je stigao izdominirati svakog beka koji mu je bio na putu, eto o čemu pričam. I što ne odgovoriš kad se već dotičeš te individualne nagrade, što je nije uzeo Ronaldo koji je bio bolju tu sezonu od Messija ali je ovaj uzeo zahvaljujući kolektivnom uspjehu?
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 maj 2013, 12:29

Ako gledamo kako se dosad dodjeljivala ta kvazi Zlatna lopta, onda to treba da ide nekom iz tima koji osvoji LP, i do sada je to bilo jedino vrijedno mjerilo ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 maj 2013, 12:30

Toxicity je napisao/la:
Johny je napisao/la:Oprosti o cemu pricas ?

Dakle utakmica u kojoj nije ni trebao igrati , gdje je povrijedzen treba biti mjerilo igre u velikim utakmicama ?

Pa taj covjek je sam izbacivao Milan i PSG.Samo njegovo prisustvo na terenu znaci 40% jaca Barcelona i to svaka osoba na Svijetu mora vidjeti.Nemam ja nista protiv da ovu nagradu neko drugi osvoji ali ako cemo kao parametar za osvajanje nagrade uzeti broj trofeja onda se to ne treba zvati nagrada za najboljeg individualca vec za najuspjesnijeg i najboljeg individualca(u ovom slucaju Bayerna).
Kad smo vec kod Bayerna , ako je neko zasluzio biti u prva 3 onda je to Bastian a ne Ribery ;)

Prva 3 treba da budu ovako :

Messi
Ronaldo
Bale
O čemu pričam? Pričam o tome koliko je Ribery bio bolji po ekipu od bilo kojeg drugog igrača, pa je li se Messi u ovoj ligi prvaka ijednom vratio i pomagao ekipi kao Ribery, i uz to je stigao izdominirati svakog beka koji mu je bio na putu, eto o čemu pričam. I što ne odgovoriš kad se već dotičeš te individualne nagrade, što je nije uzeo Ronaldo koji je bio bolju tu sezonu od Messija ali je ovaj uzeo zahvaljujući kolektivnom uspjehu?
Sine dragi nemam ja namjeru ovdje tebi objasnjavati neke stvari koje ti ne zelis vidjeti jer je u pitanju igrac kojeg najvise mrzis.

Sto se mene tice nek je uzme Altintop , meni je svejedno.Samo se pitam da li je Messi jednu od svoje cetiri zlatne lopte uopste zasluzio ili mu je i to kolega Plattini namjestio.

Dovidjenja , prijatno.Smaras ljude svojim hejtanjem a i nije tema za pisanje o osvajacu Zlatne lopte ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2013, 12:31

Danas sjednica Nadzornog odbora Bayerna gdje ce se odluciti o sudbini UH-a, no ako je vjerovati pisanjima njemackih medija UH ce danas podnijeti ostavku dok se ne rijesi njegov spor sa poreznom upravom i tuziteljstvom u Minhenu.

Takodjer ukoliko isti odbije mogucnost da podnese ostavku Nadzorni odbor ce glasanjem istog smijeniti sa njegove funkcije, jer smatraju da bi ova afera mogla utjecati na imidz Bayerna - vjerovatnost ovog scenraija je 0,001%.
Isto tako je poznat kandidat koji bi ga privremeno trebao naslijediti, a to je bivsi direktor financija Bayerna Karl Hopfner, i da stvar po UH-a bude jos gora tuziteljstvo u Minhenu je odbilo prijedlog o dogovoru njegovih advokata koji nudili uslovnu kaznu i ogromnu novcanu kaznu.

PS: Sto se tice Ribery-a mislim da je Bayern spreman za produzenje ugovora sa istim, ali isto tako i on sam kao i vecina navijaca ce ostati iznenadjena ponudom Bayerna. Ocekujem da ce mu primanja srezati na max. 3 miliona € po sezoni i da ce maksimalno dobiti dvo-godisnji ugovor.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2013, 12:33

Johny je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
Johny je napisao/la:Momci ne budite smijesni.Ovo je individualna nagrada a ne kolektivna.Covjek koji daje golove nemilice uz to je najveca prevaga na terenu je igrac koji mora osvojitit tu nagradu.Na'stranu sto je Ribery extra klasa ali Messi je klasa iznad svih.Samo njegovo prisustvo na terenu Barceloni znaci kao pojava 2 igraca.Nema potrebe komentarisati ko je bolji od koga , zna se ipak ko je najbolji ;)
Pa koji je onda smisao te nagrade? Zar ne bi trebalo sumirati ucinak tokom cijele sezone i onda dodijeliti nagradu. Ako ce je neko dobijati samo zbog imena onda je treba ukinuti.
Imena ?

uzmes nacionalno prvenstvo koje je x puta jace i teze osvojitit nego Bundesligu
:lol:

Ne provaljuj se života ti.

Ribery uzima zlatnu loptu ukoliko se uzme CL.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 06 maj 2013, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 06 maj 2013, 12:34

@ Johnny - Aj kani se ti tih jeftinih fazona "Sine" i ne blamiraj se živ bio, ovo ti je prijateljski savjet. Nisam neki balavac da "hejtam", ja Messija iznimno poštujem i smatram ga najboljim igračem (tako da se prestani prosipat), upao si bez ikakvih argumenata u diskusiju i naravno nisi ponudio odgovor na moje pitanje koje sam provukao par puta.

I zašto ne bi bila tema o zlatnoj lopti, kad će je osvojiti igrač iz tima na čijom temi pišemo?

Tako da budi pozdravljen do iduće rasprave iz koje ćeš izaći sa pokušajima vrijeđanjima i jeftinim fazonima kad ne budeš imao valjane argumente. :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 06 maj 2013, 12:37

Kako ljudi truju kemikalijama forum 8-) , to je za nepovjerovat. Komplatan ss.ba forum strpati pod naziv najjaca liga svijeta i najbolji igrac.. :lol: Dodjes na temu baye da vidis sta ima novo, kad tamo Messi.. :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 maj 2013, 12:42

ma pustite ove nakve nagrade te Zlatna lopta, Najbolji igrač Lige Prvaka, najbolja ekipa pa smiješno. Kad legenda Real Madrida Raul Gonzales nije dobio nikad šta dalje pričati, nije bita ta nagrada.

Ribery aBd da donese titulu prvaka Evrope ,a ostalo je nevažno nek platini i kompanija dodjeluje kome hoće ;)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 maj 2013, 12:55

Bayern@heart je napisao/la:ma pustite ove nakve nagrade te Zlatna lopta, Najbolji igrač Lige Prvaka, najbolja ekipa pa smiješno. Kad legenda Real Madrida Raul Gonzales nije dobio nikad šta dalje pričati, nije bita ta nagrada.

Ribery aBd da donese titulu prvaka Evrope ,a ostalo je nevažno nek platini i kompanija dodjeluje kome hoće ;)
Pa normalno da je nije uzeo kada je igrao u eri Rivalda,Ronaldinha,Zidanea,Ronalda...

Individualno za 2 klase iznad njega.To sto je Raul legenda i sto bi mu trebalo nagradu za zivotno djelo dati to je druga prica.Ali eto njegov klub je imao priliku pa su ga na kraju otjerali i nisu mu mogli oprostajnu utakmicu prirediti.Kakav jad od kluba...

@Toxicity

Kakav argument ti imas ? Da je treba uzeti igrac koji je uzeo najvise trofeja jel ?

To sto se Ribery vracao na beka protiv Barcelone da pomaze Alabi da zaustave Alvesa ? Jel u tom kvaka ?
Najbolji igrac Bayerna je Svinja a ne Ribery.
Onda da damo Svinji nagradu ?

Postovalac Messija , ti ? Ne budi smijesan pa ti ga kudis na svakom koraku.Evo kao nije zasluzio nagradu jer ih je Bayern izbacio a covjek nije ni igrao. :lol:
To je kao relevantan argument.
To sto 2 godine vec cupa Barcu kao ni jedan igrac na Svijetu to cemo zanemariti , zar ne.Pa covjek je veznjak,krilo,napadac Barcelone.Ja mislim da je u 80% golova Barcelone bio strelac ili asistent.Dovoljno govori koliko je kvalitetan.Sam je pobjedizvao klubove i nastavit ce to raditi.Ne mozes jednog Riberya koji ima masinu iza sebe a uz to ocajnu statistiku porediti sa Messijem jer je poBogu ovaj dio ekipe koja je izbacila Barcelonu bez Messija ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 12:59

opet vidimo klasicno neznanje pojedinih forumasa, reci da riberi moze uzeti zlatnu loptu je smijesno pored zivog messija, a argument da ce to i dobiti ako osvoji ligu prvaka jos je smjesniji

individualna nagrada je zlatna lopta i daje se za individualna dostignuca, svi smo vidjeli sta radi bayern,svi smo vidjeli da je to prije svega mocna timska igra, hajd nek neko od bavaraca dokaze kako je to riberi ove sezone bolji i zasluzniji od sweinsteigera, lahma, dantea, pa i jos nekih igraca samog bayerna, ko ce normalan reci da se bilo koji igrarac bayerna izdvaja iz ove strasne masinerije, ne znam sta dizete riberija protiv barce, kad je barem 5 igraca bayerna odigralo bolji dvomec, prije svih miller ubjedljiv najbolji igrac dvomeca, pa onda martinez i sweini i dante, pa i roben

ako bayern osvoji ligu prvaka dobit ce naravno ono sto zasluzuje, klempa je nagrada za to a ne zlatna lopta, jupp mora biti najbolji trener, barem pola tima godine mora biti iz bayerna, i onako radi reda jedan igrac medju prva tri, iako je to nemoguce realno odrediti ko, ja bi tu najprije izdvojio opet sweinija, neko bi riberija,neko lahma, i sve je to opravdano

zlatna lopta ide igracu koji je najvise individualno pokazao, a messi je tu miljama ispred drugih, da je messi igrao u bayernu ovakvom mocnom umjesto riberija znate kako bi izgledalo, a da je riberi umjesot messija igrao u barci,bili bi triput gori

uostalom, evo i statistike, ne mora statistika nikad biti presudna, al po ovome cete vidjeti da je totalna smijurija porediti individualna dostignuca messija i riberija i njihov doprinos ekipi:

messi 46 golova u ligi, 8 u ligi prvaka, 12 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka

ribery 8 golova u ligi, 1 u ligi prvaka, 10 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka

pa ljudi moji skoro 50 golova je messi dao vise, a i asistent je bolji

al tu je jos jedan zastrasujuci podatak, riberi igra u bayernu evo 6 godina, i dao je racunajuci ligu i ligu prvak cirka 60 golova ukupno, messi ce do te cifre doci do kraja samo u ovoj sezni

dakle messi daje u ovoj sezoni golova kao riberi u 6 sezona u bayernu ukupno, pa to su zastraasujuci podaci ljudi, igraju oni obojica i koliko toliko slicne pozicije, nije riberi ni bek ni stoper ni zadnji vezni

zato, nemojte se sramotiti s tim poredjenjima
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 maj 2013, 13:04

ako nije problem da o Mesiju i companiji raspravljate na temi Barcelone ovo je ipak tema za navijače Bayerna.
Djelite nagrade kome hoćete. ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 maj 2013, 13:09

Onda treba dati zlatnu loptu igracu koji postigne najvise golova. Jer, to je najbolje mjerilo.

P.S. Emir Hadzic je bolji od Riberya. Frajer trpa nemilice.
#divovi

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 maj 2013, 13:15

trxel je napisao/la:Kako ljudi truju kemikalijama forum 8-) , to je za nepovjerovat. Komplatan ss.ba forum strpati pod naziv najjaca liga svijeta i najbolji igrac.. :lol: Dodjes na temu baye da vidis sta ima novo, kad tamo Messi.. :lol:
+1
Jos kada mi dodje neko sa pricom kako kvazi forumas romariooo na trola po forumu, tacno mi se povraca.
Covjek nema granice, ne zna kada treba malo stati, i treba pustiti neka skraba sta hoce..
amerosm je napisao/la:Danas sjednica Nadzornog odbora Bayerna gdje ce se odluciti o sudbini UH-a, no ako je vjerovati pisanjima njemackih medija UH ce danas podnijeti ostavku dok se ne rijesi njegov spor sa poreznom upravom i tuziteljstvom u Minhenu.
Ne vjerujem.. Nece se to dogoditi vjerovatno do zavrsetka sezone i finala LP.
Uli Hoeness bez obzira na sve, uziva podrsku vecine u nadzornom odboru.
Johny je napisao/la:Ne mozes jednog Riberya koji ima masinu iza sebe a uz to ocajnu statistiku porediti sa Messijem jer je poBogu ovaj dio ekipe koja je izbacila Barcelonu bez Messija ;)
Ne zanima me zlatna lopta a ni Messi, da ne bude zabune.
Kakvu masinu ima Ribery za sobom? :D ...
Bojim se da ti ne vidis pravu ulogu Riberya na terenu. Kada malo bolje pogledas treci gol Bayerna na Camp Nou imati ces bolju predstavu o tome kakav je igrac Ribery i da doticni nema masinu za sobom kao neki... koji me ne zanimaju i zato nebih da ih pominjem.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 maj 2013, 13:19

Glupo je porediti igre Mesija i Riberija. Mesi je bio neuporedivo bolji.
I Ronaldo je bio neuporedivo bolji od Riberija. Igraju krilne pozicije, s tim da je ucinak Ronalda nemjerljivo veci...
Ako cemo gledati igru pojedinca, Persi i Bejl su pokazali vise.

Dilema je ovdje jednostavna. Mesi ili Ronaldo. Nema trece ni na mapi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2013, 13:22

Da Ribery radi ono sto rade Messi ili Ronaldo, tacnije da ima tu slobodu u igri koju pomenuta dvojica imaju i da ne igra odbranu, vjerujem da bi bio jedan od najboljih strijelaca lige.

Penali, slobodni udarci i svaka moguca povlastica koju ima dvojac iz Spanije je pojam za Riberya, jer kako Romario kaze Bayernova igra se zasniva na igri cijelog tima a igra Barce i Reala na Messiju i Ronaldu. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 maj 2013, 13:29

Omerbavarac je napisao/la:Da Ribery radi ono sto rade Messi ili Ronaldo, tacnije da ima tu slobodu u igri koju pomenuta dvojica imaju i da ne igra odbranu, vjerujem da bi bio jedan od najboljih strijelaca lige.

Penali, slobodni udarci i svaka moguca povlastica koju ima dvojac iz Spanije je pojam za Riberya, jer kako Romario kaze Bayernova igra se zasniva na igri cijelog tima a igra Barce i Reala na Messiju i Ronaldu. ;)
Zasnivala bi se igra na Riberiju da je mocan kao Mesi ili Ronaldo.
One jeste vrhunski igrac, ali je zajedno sa ostalim klasa ispod Mesija i Ronalda.

Jesu vas ovi rezultati napumpali arogancijom. Podsjecate na Romarija kada me je ubjedjivao da su Pike, Buskec, Pedro i drustvo vrh vrhova. Sada kada je motor olabavio (ubitacni trio), pokazuje se da sasija ne moze ici sama :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2013, 13:31

Amere, ne vjerujem da će toliko smanjiti plaću od Bilala. Ljudi primaju i po 10 miliona po sezoni a on da prima 3-4 ? Tek mu je 30 godina, može odigrati još 3 vrhunske sezone i onda će lagano početi padati osim ako ga ne uhvati sindrom Giggsa.

Glupa vam je priča za tu loptu. Messi je najbolji igrač na svijetu, u to nema dileme. Povrede su sastavni dio fudbala, ko ne vjeruje neka pita Robbena. Meni ta nagrada nema nekog smisla kada je nisu osvajali Raul ili jedan Wesley Sneijder koji je ubitačan bio u sezoni 2010.

Čeka nam domaća utakmica protiv Augsburga. Ljudi će biti nabrijani jer se bore za opstanak u ligi, no velika šteta za njih što igraju baš protiv Bayerna u tim odlučujućim utakmicama. Očekujem izmješan sastav no pobjeda je jedino racionalno razmišljanje tu.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 maj 2013, 13:32

Omerbavarac je napisao/la:Samo nek Ribery odradi svoj posao u finalu i donese trofej a zlatnu loptu moze dobiti Barton sto se mene tice.
+1
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 maj 2013, 13:36

Neutral je napisao/la:Amere, ne vjerujem da će toliko smanjiti plaću od Bilala. Ljudi primaju i po 10 miliona po sezoni a on da prima 3-4 ? Tek mu je 30 godina, može odigrati još 3 vrhunske sezone i onda će lagano početi padati osim ako ga ne uhvati sindrom Giggsa.

Glupa vam je priča za tu loptu. Messi je najbolji igrač na svijetu, u to nema dileme. Povrede su sastavni dio fudbala, ko ne vjeruje neka pita Robbena. Meni ta nagrada nema nekog smisla kada je nisu osvajali Raul ili jedan Wesley Sneijder koji je ubitačan bio u sezoni 2010.

Čeka nam domaća utakmica protiv Augsburga. Ljudi će biti nabrijani jer se bore za opstanak u ligi, no velika šteta za njih što igraju baš protiv Bayerna u tim odlučujućim utakmicama. Očekujem izmješan sastav no pobjeda je jedino racionalno razmišljanje tu.
Također u subotu dodjela pehara i proslava sa navijačima tako očekujem nešto jači sastav i naravno pobjedu za proslavu. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 maj 2013, 13:37

Trebali smo organizovati neko okupljanje za finale na Wembleyu 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.