FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
A po cemu je tacno nekima Messi TOLIKO ispred Ronalda ove godine? Toliko da zasluzuje zlatnu loptu, a da Ronaldo ne bi trebao biti ni medju prva tri? Zanima me.
U ligi bolji Messi, jednako koliko je i Ronaldo bio bolji u Ligi Prvaka. Obojica ispali u polufinalu, obojica ce osvojiti po trofej u ovoj sezoni (sad ce neko napisat kako je kup nevazan, sto u prijevodu znaci da je vazan samo kada ga Barcelona osvoji). Sa jednom cakom, a to da je jedan blago receno izdominirao u medjusobnom duelu, za razliku od drugog. Mali hint, prvi nije Messi, drugi nije Ronaldo.
Mislim slazem se da je Messi ispred Ronalda, ali sam misljenja da je trenutno sekundica razlike u pitanju, u negativnom smislu jer su obojica razocarali ove sezone.
Iniesta ne bi trebao biti medju prvih pet ove godine. Za sad, jer podsjecam, za zlatnu loptu se gleda kalendarska godina.
U ligi bolji Messi, jednako koliko je i Ronaldo bio bolji u Ligi Prvaka. Obojica ispali u polufinalu, obojica ce osvojiti po trofej u ovoj sezoni (sad ce neko napisat kako je kup nevazan, sto u prijevodu znaci da je vazan samo kada ga Barcelona osvoji). Sa jednom cakom, a to da je jedan blago receno izdominirao u medjusobnom duelu, za razliku od drugog. Mali hint, prvi nije Messi, drugi nije Ronaldo.
Mislim slazem se da je Messi ispred Ronalda, ali sam misljenja da je trenutno sekundica razlike u pitanju, u negativnom smislu jer su obojica razocarali ove sezone.
Iniesta ne bi trebao biti medju prvih pet ove godine. Za sad, jer podsjecam, za zlatnu loptu se gleda kalendarska godina.
slazem seahmad_tz je napisao/la:Po meni je onda samo Sneider trebao dobiti umjesto Messija, kad je osvojio sve sa Interom i bio glavni igrac uz Milita a i dogurao sa repkom do finala SP. Sve ostalo ide Messiju.

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
Ok, gleda se kalendarska godina, ali sta je sa Eurom onda ?
Iniesta daleko najbolji bio, ali naravno nije on svojim golovima ili asistencijama odveo Furiju na krov Evrope nego zlatna kopacka Torres ?
Kao sto kazete ne gledaju se toliko titule ako je igrac po svojim sposobnostima dosta bolji od drugih koji su npr. vise osvojili, a ipak uz sve kvalitete koje posjeduje nesto i osvoji.
Iniestu i Messija publika najvise voli gledati i kad god ih gledas nikad im se nacudit ne mozes.
Evo moje reakcije na svaki kontakt Andresa.
To valjda izdvaja Superstara od WC fudbalera.
Iniesta daleko najbolji bio, ali naravno nije on svojim golovima ili asistencijama odveo Furiju na krov Evrope nego zlatna kopacka Torres ?
Kao sto kazete ne gledaju se toliko titule ako je igrac po svojim sposobnostima dosta bolji od drugih koji su npr. vise osvojili, a ipak uz sve kvalitete koje posjeduje nesto i osvoji.
Iniestu i Messija publika najvise voli gledati i kad god ih gledas nikad im se nacudit ne mozes.
Evo moje reakcije na svaki kontakt Andresa.

To valjda izdvaja Superstara od WC fudbalera.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sneijder je trebao biti medju prva tri, s tim se mogu sloziti. Fantasticna sezona ako gledamo titule i timske uspjehe, ali individualno nije pokazao ni 25% onoga sto je pokazao Messi. Sto cak nije ni uvreda, a ni priblizno dovoljno da osvoji nagradu.
Trebali su ga staviti umjesto Xavija te godine. Sneijder za LP, Iniesta za SP, Messi jer je svjetlosnim godinama daleko od svih ostalih, osim Ronalda.
Trebali su ga staviti umjesto Xavija te godine. Sneijder za LP, Iniesta za SP, Messi jer je svjetlosnim godinama daleko od svih ostalih, osim Ronalda.
Iniesta kao moj omiljeni igrac ove generacije nije zasluzio biti u prva 3.Dakle oscilirao je u vise navrata.Igrao je on i maestralno ali on je trebao biti igrac koji ce povuci kad nema Messija ili kad je opkoljen , on to nije radio 

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
kako nije messi dosta ispred ronalda, u ligi messi vuce barcu prakticno sam, i barca bjezi realu skoro 20 bodova, opao je ronaldo ove sezone mora se to priznati,nije onaj ronaldo iz prosle recimo, dok je messi jos i bolji nego prosle, ima messi puno vise golovi i asistencija i svega necega, idividulano je messi napredovao recimo posebno u slobodnim udarcima,tu je nekad ronaldo bio jaci, a sad je opet messi tu puno jaci od ronalda koji ne pamtim kad je dao slobodnjak, dok messi ubija
u ligi prvaka ronaldo nista bolji osim sto ima vise golova, al sta tu reci kad messi nije dosta igrao zbog povede ili je igrao povrijedjen, u osmini finala messi rjesava milana, ronaldo se provlaci protiv united i sretno i najvise zbog sudije, u cetvrtfinalu messi igra prakticno jedno poluvrijeme protiv pariza dok ronaldo igra protiv galate na kojoj nabija razliku, pa onda u polufinalu ronaldo daje gol protiv dortmunda ali totalno je u tom dvomecu razocarao i jedan od najzasluznijih sto real nije prosao,dosta slabe pruzio, ne mozes se tu vaditi na neki gol koji ti je serviran na tacni, a messi opet protiv bayerna povrijedjen i nema mu se sta zamjeriti. tako gledajuci ligu prvaka,nista posebno ni jedan ni drugi,nikakva prednost ronaldu
ova sezona je bila najslabija ronaldova jos od dolaska u real,dok je messi se jos i poboljsao,tako da je tu sve jasno
u ligi prvaka ronaldo nista bolji osim sto ima vise golova, al sta tu reci kad messi nije dosta igrao zbog povede ili je igrao povrijedjen, u osmini finala messi rjesava milana, ronaldo se provlaci protiv united i sretno i najvise zbog sudije, u cetvrtfinalu messi igra prakticno jedno poluvrijeme protiv pariza dok ronaldo igra protiv galate na kojoj nabija razliku, pa onda u polufinalu ronaldo daje gol protiv dortmunda ali totalno je u tom dvomecu razocarao i jedan od najzasluznijih sto real nije prosao,dosta slabe pruzio, ne mozes se tu vaditi na neki gol koji ti je serviran na tacni, a messi opet protiv bayerna povrijedjen i nema mu se sta zamjeriti. tako gledajuci ligu prvaka,nista posebno ni jedan ni drugi,nikakva prednost ronaldu
ova sezona je bila najslabija ronaldova jos od dolaska u real,dok je messi se jos i poboljsao,tako da je tu sve jasno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Kratko jasno.Donnie Darko je napisao/la:Messi i Ronaldo su sigurno medju prva tri (odnosno dva) sve dok postizu ovoliko golova. Sto je i logicno, a i zasluzeno.

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Prelijep gol.Lillard je napisao/la:iz boljeg kuta![]()
zreo za transferaGorki je napisao/la:

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Može on još jednu sezonu odličnu odigrat' u Barci, možda može i više, al' ako hoće neke pare da uzmu za njega, onda će ga se riješit' na kraju iduće sezone.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ako hoce dobit 20+ miliona za njega, nek ga se sad odmah rjesavaju.mandraX je napisao/la:Može on još jednu sezonu odličnu odigrat' u Barci, možda može i više, al' ako hoće neke pare da uzmu za njega, onda će ga se riješit' na kraju iduće sezone.
Eh sad , druga je stvar sto ti pises ovako za Ronalda jer jednostavno ne volis covjeka, da ne kazem mrzis ga. Po pitanju Ronalda nisi realan. Ni ja ne sporim da je Messi bolji igrac od Ronalda , jeste al' nije miljama ispred njega kao sto pojedini ovdje to predstavljaju,ispred sviju je miljama osim Ronalda . Reci kako Ronaldo ne treba uci u top3 je nista sem glupost , glupost je reci kako Iniesta treba uci u top3. Ne treba jer Iniesta nije taj koji ce kad nema Messija preuzeti ulogu glavnog igraca , napraviti prevagu na terenu iako ga i sam smatram najboljim odmah poslije Messija i Ronalda ove sezone nije pokazao nesto posebno. I ne znam otkud ti to da je Ronaldo slabiji ove sezone , jedino sto ima slabiju podrsku od ostalih suigraca, fakticki covjek sam nosi Real ove sezone , jer svi najbolji igraci Reala ove sezone osim Ronalda su totalno zakazali. I iduca zlatna lopta ide Messiju , drugi je Ronaldo i to je sve zasluzeno, za trecu poziciju nekako mi je najblizi Ribery ili svinjaRomariooo je napisao/la:kako nije messi dosta ispred ronalda, u ligi messi vuce barcu prakticno sam, i barca bjezi realu skoro 20 bodova, opao je ronaldo ove sezone mora se to priznati,nije onaj ronaldo iz prosle recimo, dok je messi jos i bolji nego prosle, ima messi puno vise golovi i asistencija i svega necega, idividulano je messi napredovao recimo posebno u slobodnim udarcima,tu je nekad ronaldo bio jaci, a sad je opet messi tu puno jaci od ronalda koji ne pamtim kad je dao slobodnjak, dok messi ubija

U top 3 treba definitivno ući neko iz Bayerna . Također, slažem se sa onim što je @geoxx napisao ..
Kakvih 20 bodova bolan , prije bih ja rekao 11 bodova...

Ti živiš prije tri mjeseca ?i barca bjezi realu skoro 20 bodova

Slažem se da je Messi napredovao u slobodnjacima , definitivno . Ali ne bih rekao da je bolji od Ronalda . Prije bih rekao da su jednaki , neću davati nikome prednost ... Zabio je i Ronaldo nekih fantastičnih slobodnih udaraca ove sezone .. Messi je bolji sa bližih udaljenosti , dok Ronaldo sa snažnim šutom može puno bolje iz daljine izvesti slobodnjak . A ti si napisao kao da je Messi pogodio svaki slobodnjak koji je šutaoidividulano je messi napredovao recimo posebno u slobodnim udarcima,tu je nekad ronaldo bio jaci, a sad je opet messi tu puno jaci od ronalda koji ne pamtim kad je dao slobodnjak, dok messi ubija

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Je li istina da je uklonjen transparent posvećen Guardioli sa stadiona?
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 85305.html" onclick="window.open(this.href);return false;
E sad koliko je ovo tacno , to je pitanje...ali je ocito da Tito ne gotivi previše Fabregasa.
E sad koliko je ovo tacno , to je pitanje...ali je ocito da Tito ne gotivi previše Fabregasa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.