FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 06 maj 2013, 01:18

Evo prvog @Romariooo i prije vremena. :mrgreen:

@jocker nemoj djaba, vidis da je zabacio udicu kako bi se pojedini zakacili.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 06 maj 2013, 01:22

M4kaveli je napisao/la:Evo prvog @Romariooo i prije vremena. :mrgreen:

Ma ne pitam samo zbog toga,nego eto zanima me,ove godine Messi i nije tako sjajan u LP osim meca sa Milanom i poluvremena protiv PSG-a,s druge strane ligu je gotovo sam osvojio,bolja mu je statistika od najveceg konkurenta Ronalda.A iz Bayerna ne vidim da bi mogao neko dobiti zlatnu loptu,ipak su oni kolektivno jaci nego individualno.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 01:36

jocker92 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Evo prvog @Romariooo i prije vremena. :mrgreen:

Ma ne pitam samo zbog toga,nego eto zanima me,ove godine Messi i nije tako sjajan u LP osim meca sa Milanom i poluvremena protiv PSG-a,s druge strane ligu je gotovo sam osvojio,bolja mu je statistika od najveceg konkurenta Ronalda.A iz Bayerna ne vidim da bi mogao neko dobiti zlatnu loptu,ipak su oni kolektivno jaci nego individualno.
bayern i dortmund su masine koje kolektivno melju i zaista tu nema nekoga ko toliko odskace, treba sacekati naravno, gleda se jesenji dio prvenstva, godina kalendarska se gleda, al cini se da je jasno da i peta lopta ide mesiju,to je prije svega individualna nagrada,a messi je individualno daleko iznad svih, titule mogu odluciti ako su igraci priblizni individualno,nije mesi proslu sezonu osvojio ni ligu ni kup,niti je igrao na evropskom, pa opet uze nagradu jer individualno bio najjaci ubjedljivo i to je i posteno

u ligi prvaka mesi je dao 7-8 golova,al povreda ga je sprijecila postigne jos koji i to mu nije nikakva otezavajuca okolnost, i meni je zao inieste, al brat bratu, smijesno je dati tu loptu bilo kome osim messiju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 06 maj 2013, 01:42

Dzoni je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:opet messi mora da rjesava,kako su vilja i alexis neefikasni, pa to je zalosno

messi nastavlja svoj put prema petoj zlatnoj lopti, vec 46 golova dao u ligi u 31 utakmici, opet ce prebacit preko 50 najvjerovatnije, nevjerovatne statistike i igre, kako je samo nappredovao sa slobodnjacima, ubija i iz tih pozicija

zapamtite,cim se bude blizilo vrijeme da se daje zlatna lopta, pocet ce price da nije zasluzio, al nema tu sumnje nikakve da ce ponovo on uzeti i petu u nizu loptu jer smijesno je i pomisliti da bi neko drugi to mogao uzeti, od ronalda je bolji i individualno i s timskim rezultatima, jedino ako bi gledali trofeje mozda neko iz bayerna da priprijeti, ali i to nema teorije jer niko ni iz bayerna nije ni blizu messijevoj kvaliteti i prikazanom, peta lopta je njegova, pitanje je samo na koliko ce se zaustaviti
Naravno da nije zasluzio,nema potrebe cekati toliko vremena da bi se to moglo reci.
Nije zasluzio ni prethodnu.
Pa ko je zaslužio onda tu zlatnu loptu :?: da nije možda Mandžukić ako Bayern osvoji sve trofeje (što je vrlo moguce)... šta je onda Messiju samo trpaju u ruke svake godine :mrgreen:
Čovjek se poceo stiditi :P
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 06 maj 2013, 01:46, ukupno mijenjano 2 puta.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 maj 2013, 01:45

Ribery bi mogao uci u top3, ali ko onda ispada ?
Iniesta ili Ronaldo ?
Po meni je Andres uz Messija pokazao najvise ove sezone, realno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 06 maj 2013, 01:58

M4kaveli je napisao/la: Iniesta ili Ronaldo ?
Iniesta
M4kaveli je napisao/la:
Po meni je Andres uz Messija pokazao najvise ove sezone, realno.
U ekipi Barcelone , definitvno da .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 02:29

treba biti real u svemu, nije sto je nas, al messiju ne dati loptu je stvarno smijesno, uopste nema nikakve svhre raspravljati ko bi to mogao dobiti, zlatna lopta je za igraca koji je bio najbolji fudbaler u godini,a ne za onoga ko je najvise osovjio, messi je bolji od riberija ili bilo kojeg igraca bayerna pojedinacno, to nece niko dovesti u pitanje

ako bayern osvoji sve, sto i zasluzuje, dobit ce bagradu za najbolji tim, heykens bi morao za trenera, pola najbolje postave bi moralo biti iz bayerna najmanje, jos koji igrac iz dortmunda, trebao bi i bale i mesi.

ako dortmund osvoji ona trenerska nagrada ide kloppu i sl

ne mogu se mijesati kolektivna i individualna dostignuca, narocito ako osvoji ligu prvaka dortmund, kome onda dati zlatnu loptu po toj logici, osvojene titule gledaju se kad nemas izrazito najboljeg igraca, sad je tu messi i lopte je dobijao i kad nista nije osvojio, a sad ima osvojenu ligu, to se tako radi, bilo je situacija kad xavi i iniesta osvoje sve sto i messi s klubom,pa jos i svjetsko ili evropsko prvenstvo, pa messi opet dobije loptu, jer je jednostavno individualno vise pokazao i to je to

jedinu sansu da messiju otme loptu imao je ronaldo, da individualno priblizno messiju bude a da osvoji recimo ligu prvaka, medjutim to se nije desilo, imao bi i riberi da je dao jos golova, da je osjetno najbolji daleko u bayernu i sve osvoji, medjutim riberi kao sto znamo nije puno odskakao cak ni od nekoliko igraca bayerna, bayern je masina u kojem skoro svi igraci imaju podjednake zasluge, u izbacivanju barce glavni im je junak bio miler, u nekim utakmicama neki drugi igraci, dok je barcu kroz cijelu sezonu nosio iskljucivo messi

samo ovo poredjenje kad se vidi, dodjes do zakljucka kolika je razlika individualno izmedju messija i riberija

messi 46 golova u ligi, 8 u ligi prvaka, 12 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka

ribery 8 golova u ligi, 1 u ligi prvaka, 10 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 maj 2013, 02:37

Romariooo je napisao/la:treba biti real u svemu, nije sto je nas, al messiju ne dati loptu je stvarno smijesno, uopste nema nikakve svhre raspravljati ko bi to mogao dobiti, zlatna lopta je za igraca koji je bio najbolji fudbaler u godini,a ne za onoga ko je najvise osovjio, messi je bolji od riberija ili bilo kojeg igraca bayerna pojedinacno, to nece niko dovesti u pitanje

ako bayern osvoji sve, sto i zasluzuje, dobit ce bagradu za najbolji tim, heykens bi morao za trenera, pola najbolje postave bi moralo biti iz bayerna najmanje, jos koji igrac iz dortmunda, trebao bi i bale i mesi.

ako dortmund osvoji ona trenerska nagrada ide kloppu i sl

ne mogu se mijesati kolektivna i individualna dostignuca, narocito ako osvoji ligu prvaka dortmund, kome onda dati zlatnu loptu po toj logici, osvojene titule gledaju se kad nemas izrazito najboljeg igraca, sad je tu messi i lopte je dobijao i kad nista nije osvojio, a sad ima osvojenu ligu, to se tako radi, bilo je situacija kad xavi i iniesta osvoje sve sto i messi s klubom,pa jos i svjetsko ili evropsko prvenstvo, pa messi opet dobije loptu, jer je jednostavno individualno vise pokazao i to je to

jedinu sansu da messiju otme loptu imao je ronaldo, da individualno priblizno messiju bude a da osvoji recimo ligu prvaka, medjutim to se nije desilo, imao bi i riberi da je dao jos golova, da je osjetno najbolji daleko u bayernu i sve osvoji, medjutim riberi kao sto znamo nije puno odskakao cak ni od nekoliko igraca bayerna, bayern je masina u kojem skoro svi igraci imaju podjednake zasluge, u izbacivanju barce glavni im je junak bio miler, u nekim utakmicama neki drugi igraci, dok je barcu kroz cijelu sezonu nosio iskljucivo messi

samo ovo poredjenje kad se vidi, dodjes do zakljucka kolika je razlika individualno izmedju messija i riberija

messi 46 golova u ligi, 8 u ligi prvaka, 12 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka

ribery 8 golova u ligi, 1 u ligi prvaka, 10 asistencija u ligi i 2 u ligi prvaka
I opet sa takvom statistikom progura svoju ekipu do finala.
Poenta:J3bes statistiku.

Mozes sad rec da je kod Bayerna presudan kolektiv ili posrrat se po citavom timu Barce (osim Mesija).

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 02:46

statistika nije uvijek bitna, al ako imas podatak da je jedan igrac od drugoga dao vise 50 golova, a igraju slicne pozicije, onda je smijesno reci da tu statistika nije bitna i da nista ne govori

a smijesno je reci da je riberi poguro bayerna u finale, jest poguro ko sto je i jos 10 drugih igraca, protiv barce puno su vise pokazali miler, roben,martinez,dante..

protiv juventusa i arsenala isto nista riberi bolji od ostalih da kazes

koliko mozes porediti riberija s messijem mozes i milera, swinsteigera, dantea... i ode to u nedogled, ma smijesno i raspravljat uopste, samo treba pogledati:

NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 maj 2013, 09:27

pep u argentini objasnjavo neke svoje takticke zamisli u barci,kretnje igraca itd...
objasnjava zasto je promjenio poziciju messiju i stavio ga sa desnog krila u sredinu napada

[youtube][/youtube]
evo videa pa ko razumije spanski nek pogleda,predobar video,ovo sam uvijek htio cuti od samog guardiole,kako je on razmisljao ,do sad smo imali razne takticke analize pepove barce na youtubu al prvi put pep objasnjava kako je to sve funkcionisalo ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 06 maj 2013, 10:30

Ne zasluzuje Iniesta biti u top 5 ove sezone. Jedno je praviti asistencije u ligi,a drugo je zdrav i spreman kiksati protiv PSGa,Milana i Bayerna,tj. cekati da Messi invalid udje i pokrene igru. Messi je bio odlican dok je bio zdrav (rekord u ligi po broju uzastopnih golova,a ako bude igrao ove 4 spreman,bit ce i po broju golova,ali u manje dosta utakmica nego prosle sezone.), a sad kao hendikep pokazuje da je i ovakav najbolji,daleko najbolji.
Messi the best player of the world?
That isn't a opinion anymore, it's a fact.
Like saying Obama is the president of the USA.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 maj 2013, 11:12

PatrickBateman je napisao/la:Ne zasluzuje Iniesta biti u top 5 ove sezone. Jedno je praviti asistencije u ligi,a drugo je zdrav i spreman kiksati protiv PSGa,Milana i Bayerna,tj. cekati da Messi invalid udje i pokrene igru. Messi je bio odlican dok je bio zdrav (rekord u ligi po broju uzastopnih golova,a ako bude igrao ove 4 spreman,bit ce i po broju golova,ali u manje dosta utakmica nego prosle sezone.), a sad kao hendikep pokazuje da je i ovakav najbolji,daleko najbolji.
Eh precera ga ti. :mrgreen:
Iniesta ja najmanje kikso, ali kao i cijeli tim jednostavno se uklopio u sivilo ekipe.
Naravno ne racunam Messija jer je bio povrijedjen.

Uostalom ima jos do toga.
Messi opet ima najvece sanse i vrlo vjerovatno ce uzeti 5-tu zaredom, ali ja bi volio da je Iniesta osvoji. :D

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 06 maj 2013, 11:21

M4kaveli je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:Ne zasluzuje Iniesta biti u top 5 ove sezone. Jedno je praviti asistencije u ligi,a drugo je zdrav i spreman kiksati protiv PSGa,Milana i Bayerna,tj. cekati da Messi invalid udje i pokrene igru. Messi je bio odlican dok je bio zdrav (rekord u ligi po broju uzastopnih golova,a ako bude igrao ove 4 spreman,bit ce i po broju golova,ali u manje dosta utakmica nego prosle sezone.), a sad kao hendikep pokazuje da je i ovakav najbolji,daleko najbolji.
Eh precera ga ti. :mrgreen:
Iniesta ja najmanje kikso, ali kao i cijeli tim jednostavno se uklopio u sivilo ekipe.
Naravno ne racunam Messija jer je bio povrijedjen.

Uostalom ima jos do toga.
Messi opet ima najvece sanse i vrlo vjerovatno ce uzeti 5-tu zaredom, ali ja bi volio da je Iniesta osvoji. :D
Nije bas fer da Iniesta bude tu. Sta sa igracima Dortmunda i Bayerna? Bayern nas dobio 7-0,kako onda da drugi ili treci najbolji bude iz ekipe ove nule (Messi se ne moze racunati radi povrede). Reala jesmo zakucali u ligi po bodovima,ali u Clasicima su nas ljudi poderali. Kako da onda bude iko osim Messija? Iniesta je treci najbolji igrac ovog vremena, to je definitivno, ali ove sezone ne zasluzuje biti u top 3 izboru. Vec sljedece godine im ne bi trebalo nedostajati motiva,jos ako dodje par igraca, izaci ce to na dobro i opet cemo imati 3 nasa igraca u top 3.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 11:27

i ja se slazem da iniesta ne bi trebao biti medju prva tri ove godine, nije mu ova sezona ipak bila kao prethodne sto jest jest, treba biti realan

zavisno ko osvoji ligu prvaka treba tu ubaciti nekoga iz bayerna ili dortmunda, jest da je tesko iz tih ekipa odluciti se koga, kad je sve nesto podjednako, al jedan bi trebao radi reda, a jos bi tu mogao komotno uci i nevjerovatno bale

standardni iniesta i ronaldo po meni nisu zasluzili da ponovo udju medju prva tri
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 06 maj 2013, 11:30

Pomalo ne shvatam na osnovu kojeg se tacno kriterija bira najbolji igrac ,osim golova ,asistencija i osvojenih tituala sa timom,pa kad ste vec na toj temi da pitam bil Swajni mogao uci u taj izbor s obzirom da ima jednu od najacih sezona u karijeri? Bio je glavni igrac Bayerna ove sezone po meni a i par predhodni?
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 maj 2013, 11:42

Messi i Ronaldo su sigurno medju prva tri (odnosno dva) sve dok postizu ovoliko golova. Sto je i logicno, a i zasluzeno.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 maj 2013, 11:55

van gall je napisao/la:Pomalo ne shvatam na osnovu kojeg se tacno kriterija bira najbolji igrac ,osim golova ,asistencija i osvojenih tituala sa timom,pa kad ste vec na toj temi da pitam bil Swajni mogao uci u taj izbor s obzirom da ima jednu od najacih sezona u karijeri? Bio je glavni igrac Bayerna ove sezone po meni a i par predhodni?
mogao bi sigurno i trebao bi uci po meni medju prva tri, prije inieste i ronalda, najvise se gledaju golovi kao i uvijek,al gleda se i doprinos igraca ekipi, i sta je osvojio, i ponasanje i svasta nesto. i meni je recimo u ovoj sezoni zasluzniji sweini od riberija recimo, i dante cak,

ako bayern osvoji ligu prvaka morao bi jedan iz te ekipe medju prva tri,i ja bi sweinija izdvojio mada je to nezahvalno jer bayern je bas primjer perfektne timske igre u kojoj tim melje sve pred sobom i niko se previse ne istice jer su skoro svi igraci odigrali briljatnu sezonu

imali smo prije situaciju da je i barca kao tim harala, gdje je bilo vise igraca koji su briljirali,al tu se messi uvijek isticao i zato su nagrade isle njemu, ne samo zbog golova nego onako radi ukupnog dojma

opet imas primjer prosle sezone gdje barca nije osvojila nista, samo nebitni kup, jos bilo je evropsko prvenstvo gdje su se evropljani mogli dodatno pokazati, pa opet messi dobija loptu jer individalno je bio bolji od svakoga, rusio je nevjerovatne rekorde i svakom je bilo jasno da nagrada mora ici njemu

i ovu sezonu messi nastavio jos i zesce, a jos i osovojio ligu,prakticno sam, ostatak barce je podbacio dosta, i ova zlatna lopta ce puno lakse biti njegova nego prosla

treba tu gledati ronalda koji mu je individualno najblizi, i koji ima jedine realne sanse da ga ugrozi,medjutim prosle sezone ronaldo osvoji ligu, messi nista, al opet messi dobija loptu jer je izrazito jaci individualno bio,sad je messi osvojio a ronaldo nista, a individualno messi ponovo dosta bolji, tako da ni tu nema nikakve sumnje

najbolje za porediti to je ovako, recimo sweinija i messija kad gledas, sta bi bilo da je ovakav messi odigrao sezonu u ovakvom bayernu, a sta bi bilo da je swieni odigrao u barci, bayern bi bio jos dupli jaci,a barca bez messija sa sweinijem bi bila jos i troduplo slabija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 06 maj 2013, 11:59

Pa da slazem ja sa stobom Romarijo,a nisam rekao da Swajni treba osvojiti,to ce Messi sigurno jer je i ove godine pod ovakvim okolnostima sigurno opet najbolji ali bi volio da se Swajni nadje bar medju prva 3 :D :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 06 maj 2013, 11:59

Po meni je onda samo Sneider trebao dobiti umjesto Messija, kad je osvojio sve sa Interom i bio glavni igrac uz Milita a i dogurao sa repkom do finala SP. Sve ostalo ide Messiju.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 maj 2013, 12:02

Unazad 2 stranice pisete iste gluposti.Koga boli qrac ko ce uzeti tu nagradu.Meni je sve ravno do mora.Mnogo je vaznije dizati trofeje nego tu individualnu nagradu dici.Naravno ona pripada najboljem igracu Svijeta a ne vidim nikog drugog sem Messija.

Naravno bitni su i trofeji ali to je nagrada koja ide najboljem individualcu a ne personi koja je digla najvise trofeja.
Dakle Messi kao fudbaler je na levelu iznad ostatka Svijeta i logicno da je osvoji.Ronaldo ce biti drugi kao i prijasnjih sezona i to je zasluzeno , treci ce biti Bale koji je takodjer to zasluzio jer igra fantasticnu sezonu i gura citavu ekipu prema LP. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.