htcxone je napisao/la:Otkako je Antonio Conte preuzeo klupu Juventusa sredinom 2011. godine klub je doživio renesansu, osvojivši dva naslova prvaka Italije nakon nekoliko godina depresije i povratio ulogu vodećeg italijanskog kluba.
Juventus je osvojio 29. titulu u nedjelju, tri kola prije kraja prvenstva. Sada Conte želi uspjeh u Evropi, a pojasnio je da su za to potrebne investicije.
"Kada imate novac, možete kupiti igrače i pobjeđivati", izjavio je Conte nakon eliminacije Juventusa iz Lige prvaka prošlog mjeseca.
"Bogati timovi kao Real, Bayern, Barcelona i PSG potroše 400 miliona dolara. Mislim da moramo mijenjati italijanski nogomet i kada kažem mi, mislim na nas, druge klubove, medije, navijače i institucije. U inozemstvu se investira u projekte, a mi ovdje pričamo o sudijama i koje automobile voze igrači", kazao je.
Prema navodima "Gazzette dello Sport", Conte želi produžiti ugovor koji važi do 2015. godine te povećanje plaće s tri na pet miliona eura po sezoni.
Također želi novac za dovođenje najboljih svjetskih igrača, a najavio je da bi uprkos uspjehu u ligi mogao otići ako ne budu zadovoljene njegove ambicije, prenio je Reuters.
"Conte, kao pojedinac, definitivno želi ostati u Juventusu", kazao je uoči današnje utakmice.
"No, postoji i Antonio Conte profesionalac, koji treba sjesti s upravom. Ranije sam napuštao velike poslove kada nisam vjerovao u planove kluba", dodao je.
Napokon da neko kaze upravi da se ne moze dovesti Cavani na posudbu s pravom otkupa na 48 rata ali pod uslovom bez kamata :ugeek: Ja mislim da Marotta pokusava da napravi tim kao sto je napravila Borusija, da napravi tim od 32 mil. eura i da dodje do finala lige prvaka, ali da se to postigne trebaju godine, istina je da mi imamo tim za Italijanske lige, Conte je svjestan toga kao i svi mi, Conte je covjek koji se nece zadovoljiti kao Marotta i Angeli samo sa Seria A, Conte je gladan i zeli da osvoji sve sa Juventusom, zato su mu potrebna pojacanja i za to je potrebno ulagati u klub, ali opet gledajuci na sve stvari, mi smo u Italiji najvise ulozili, izgradnja stadiona i muzeja nam donosi profit koji nikad ne bi imali, ali gdje ide sav taj profit, nije mi jasno da se ne moze uloziti 40-50 mil za igraca... ne znam, bojim se uprave i njihovog ciganluka sto se tice dovodjenja igraca na posudbu, bojim se da bi nas Conte mogao napustiti i otici u klub koji ce postovati njegove zahtjeve.