drugo je klub a drugo reprezentacija...rob do bagro je napisao/la:pa sta ako nisu vodili...imas primjer Babbela u stuttgartu,nije frajer nista vodio i onda odjednom postane trener tog kluba...Lily je napisao/la:ne mozes reci da nikada nece moci biti selektori.. naravno treba iskustva .. i ja mislim za jedno 5-10 godina bit ce odlicni kandidati..A_d_0 je napisao/la:ma nek ide ciro boli me neka stvar al samo mi recite KOGA BI VI ZA SELEKTORA? HALO LJUDI NEMOZE TO BITI SVAKO kao npr barbarez ili kodro tu treba neko sa iskustvom sa nekim znanje a ova 2 nisu vodili pjetlice neke ekipe a ne da vode reprezentaciju. Svaka cast za njihovu igracku karijeru jesu oni legende al oni mogu samo negdje u savezu raditi a kao selektor NIKAD.
Ćiro Blažević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Ćiro Blažević
Neka Ciro ostane kao pomocni trener umjesto Barbarica jer je Ciro motivator ekipe ,a ko ce biti prvi trener imamo ih hvala Bogu puno
- Nerko_Juventino
- Kontakt:
Ma svi znaju da je i Ćiro lopov ko i ostali u Savezu, i da preko svog sina - nekakvog ''menadžerčića'' iznuđuje pare od jos neafirmisanih i relativno nepoznatih igraca. To svi znaju,to je javna tajna.
Ko kod je gled'o ''Temu dana'' na BHT-u prije neki dan, vidio je kako Ćiro zdušno brani Ušanovića,a svi znamo šta je bilo sa tim glupanom danas.
Sve je to bagra,samo nas jadni narod u svasta povjeruje i poprilicno lahko zaboravlja.
Ko kod je gled'o ''Temu dana'' na BHT-u prije neki dan, vidio je kako Ćiro zdušno brani Ušanovića,a svi znamo šta je bilo sa tim glupanom danas.
Sve je to bagra,samo nas jadni narod u svasta povjeruje i poprilicno lahko zaboravlja.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!
Bas tako.. najbolje bi bilo da odu u neki dobar klub i tu naprave odlicne rezultate.. i dodju da vode reprezentaciju.. al' ja se ne bi zalila ni da odmah dodju.. vjerujem da bi dobro uticali na igrace.. jer ne bas tako davno i oni su bili na njihovim mjestima i znaju kako ih najbolje motivisati..rob do bagro je napisao/la:pa sta ako nisu vodili...imas primjer Babbela u stuttgartu,nije frajer nista vodio i onda odjednom postane trener tog kluba...Lily je napisao/la:ne mozes reci da nikada nece moci biti selektori.. naravno treba iskustva .. i ja mislim za jedno 5-10 godina bit ce odlicni kandidati..A_d_0 je napisao/la:ma nek ide ciro boli me neka stvar al samo mi recite KOGA BI VI ZA SELEKTORA? HALO LJUDI NEMOZE TO BITI SVAKO kao npr barbarez ili kodro tu treba neko sa iskustvom sa nekim znanje a ova 2 nisu vodili pjetlice neke ekipe a ne da vode reprezentaciju. Svaka cast za njihovu igracku karijeru jesu oni legende al oni mogu samo negdje u savezu raditi a kao selektor NIKAD.

..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
- rob do bagro
- Kontakt:
znam ja to al ja tebi samo navodim primjer da nije vazno danas da li imas trenerskog iskustva...vec kakvu imas igracku historiju iza sebe..imamo mi mnogo trenera kao takvh,al imas i onih koji sve pricaju kako treba ovo kako ono a konkretno ne urade nista.drugo je klub a drugo reprezentacija...
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
a konkretno nama Murinjo nemoze pomoc dok je ove gamadi.rob do bagro je napisao/la:znam ja to al ja tebi samo navodim primjer da nije vazno danas da li imas trenerskog iskustva...vec kakvu imas igracku historiju iza sebe..imamo mi mnogo trenera kao takvh,al imas i onih koji sve pricaju kako treba ovo kako ono a konkretno ne urade nista.drugo je klub a drugo reprezentacija...
- rob do bagro
- Kontakt:
to si nazalost upravuA_d_0 je napisao/la:a konkretno nama Murinjo nemoze pomoc dok je ove gamadi.rob do bagro je napisao/la:znam ja to al ja tebi samo navodim primjer da nije vazno danas da li imas trenerskog iskustva...vec kakvu imas igracku historiju iza sebe..imamo mi mnogo trenera kao takvh,al imas i onih koji sve pricaju kako treba ovo kako ono a konkretno ne urade nista.drugo je klub a drugo reprezentacija...
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- Principatus
- Kontakt:
Pojavio se novi interview sa Cirom gdje kaze da je izdat od Misimovica i mnogo drugih gluposti.
Pogodite cije su to novine ponovo objavile taj clanak?
Da vam olaksam:
.hr
Pogodite cije su to novine ponovo objavile taj clanak?

Da vam olaksam:
.hr
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
MA KAKAV SELEKTOR ???? koji selektor.........evo ti loptu i igraj....samo izmisljaju toplu vodu......dzeko,muslimovic,pjanic,ibra,salihovic-NAPRIJED,bajramovic,rahimic-SREDINA,spahic,nadarevic +2 nova-ODBRANA...KAO STO SAM REKAO:evo vam loptu i igrajte i pobjedite kako znate....samo im treba reci da igraju od noge do noge...kao protiv spanije....a ona nabijanja ni san marino ne koristi...
- NoName
- Kontakt:
Koje je samo đubre ovaj Tomislav Židak. To nije normalno, prvo u ovom tekstu treba razdvojiti pitanja od odgovora, odnosno, šta je rekao Židak a šta Ćiro jer su pitanja, tačnije konstatacije, kudikamo duže nego sami odgovori. Tačnije, možemo reči da nijednog odgovora u pravom smislu te riječi nije ni bilo nego je to bio monolog ovog šupčine. Molim da obratite pažnju na to prilikom čitanja intervjua jer mu je cilj da unese dalji razdor.Principatus je napisao/la:Pojavio se novi interview sa Cirom gdje kaze da je izdat od Misimovica i mnogo drugih gluposti.
Pogodite cije su to novine ponovo objavile taj clanak?![]()
Da vam olaksam:
.hr
Ćiro me nije iznenadio u vezi sa Misimovićem, ovo već odavno znam

PS. Ne muči ljude, jutarnji.hr

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Principatus
- Kontakt:
Pa jutarnji mi je nekako prebrz sa tim vijestima koje unose nemir u nasu reprezentaciju. Kao sto si mozda primjetio, nisam onaj koji voli zavjerke, cak tome se vecinom puta suprostavljam, ali ovo smrdi.
A ako je Ciro stvarno to izjavio za Misimovica, u sto nevjerujem dok nevidim ga na televiziji kako sam to kaze (jer je sam rekao da je Misimovic za njega dusa i mozak reprezentacije), moze slobodno da pakuje. Uvjek prvo igraci a onda sve ostalo.
A ako je Ciro stvarno to izjavio za Misimovica, u sto nevjerujem dok nevidim ga na televiziji kako sam to kaze (jer je sam rekao da je Misimovic za njega dusa i mozak reprezentacije), moze slobodno da pakuje. Uvjek prvo igraci a onda sve ostalo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- NoName
- Kontakt:
Brate, vjeruj mi, pakuje on i Ušljo Misketu još od prije prve utakmice sa Portugalom. 100% znam za ovo, pročitaj moje postove prije utakmice u Zenici, ja to tvrdim cijelo vrijeme ali jednostavno ovdje je velika večina onih koji to okrenu na šprdnju.Principatus je napisao/la:Pa jutarnji mi je nekako prebrz sa tim vijestima koje unose nemir u nasu reprezentaciju. Kao sto si mozda primjetio, nisam onaj koji voli zavjerke, cak tome se vecinom puta suprostavljam, ali ovo smrdi.
Razlozi su jednostavni: Miske je profesionalac i hoće tako i da se ponaša, i on i reprezentacija. Ovima to ne odgovara. I evo, krenula je medijska hajka na Misketa, počevši od medijske agencije Blaževića u vidu TVSA, zatim naravno ide San i slični mediji. Sreća pa je tužilaštvo danas uzvratilo udarac.
Jedno pitanjce.
Kako to da je se sutilo do baraza.
I kad se usrala motka odjednom se skontalo da eto u reprezentaciji i oko vlada neprofesionalnost.
Kad je takva rabota bila cijelo vrijeme.
Izgleda da igrace,ovog ili onog mora da udari po usima da bi eto oni skontali da ipak tu nesto ne stima.
Providno do bola.
Iliti parmak na direk.
I kad se usrala motka odjednom se skontalo da eto u reprezentaciji i oko vlada neprofesionalnost.
Izgleda da igrace,ovog ili onog mora da udari po usima da bi eto oni skontali da ipak tu nesto ne stima.
Providno do bola.

Iliti parmak na direk.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Da, na treninzima se nishta zivo ne uigravastarmo76 je napisao/la:MA KAKAV SELEKTOR ???? koji selektor.........evo ti loptu i igraj....samo izmisljaju toplu vodu......dzeko,muslimovic,pjanic,ibra,salihovic-NAPRIJED,bajramovic,rahimic-SREDINA,spahic,nadarevic +2 nova-ODBRANA...KAO STO SAM REKAO:evo vam loptu i igrajte i pobjedite kako znate....samo im treba reci da igraju od noge do noge...kao protiv spanije....a ona nabijanja ni san marino ne koristi...

nema potpisa
- NoName
- Kontakt:
Pa normalno je da se šuti dok traju kvalifikacije i pripreme za odlučujuće mečeve, valjda. Za mene je to normalno, sutra ću ponovo navijati za reprezentaciju sve dok ovi igrači budu tu a ostalo je u tom momentu nebitno. Savez i ostale probleme treba rješavati kada se ne igra, sada imamo godinu pred sobom.harishp je napisao/la:Jedno pitanjce.
Providno do bola.![]()
Iliti parmak na direk.
Ne znam da li ste primjetili da je savez potpisao ugovor sa BH Telecomom vrijedan 750.000 KM od kojih 70% ide Ćiri. Zanimljivo je da nam treba Ćiro kao posrednik da bismo potpisali ugovor sa njima plus što već imaju važeći ugovor sa HT Eronetom. Požurili dok se nije raspalo sve, ovdje bi i Finansijska policija imala posla.
Ciro je uvijek bio i ostao ****.
24SI - Osjećam se izdanim! - rekao je Ćiro Blažević u prvom susretu sa zagrebačkim novinarima. Ali, dalje od te rečenice nije želio ići!
"Bojim se da ovu tragediju neću preživjeti", odgovorio je na poziv nekom bosanskom novinaru. Uz dodatak:
"Vi zatvorite oči, nek’ vas jebu u samoći"!
Razlog Ćirinog razočaranja je Zvjedan Misimović, najbolji dodavač Bundeslige, koji se uoči utakmice sa Portugalom potužio na tešku povredu koljena. A tri dana poslije igrao je za Wolsburg. Prema ocjenama njemačkih novina, najmanje za - vrlo dobar! I sad se citira jedan “ratnik” koji kaže: “Mogu oprostiti krađu, mogu prevaru, ali izdaju - nikad”.
Zaista je bilo čudno da se Zvjezdan Misimović, mozak bosanske reprezentacije, dan prije utakmice s Portugalom potuži na povredu koljena. Ćiro Blažević zna šta su koljena, zbog vlastitog je falsifikovao YU pasoš ne bi li još igrao dvije godine, ali Švicarskoj nije prošlo.
Danas je selektor “be-ha” reprezentacije u delikatnoj ulozi. Prisluškuju ga bosanske tajne službe, bojkotuju ga Srbi i Hrvati, u udarnim TV emisijama se pripremaju “istine o njegovim grijesima” ili - kako je maznuo 750.000 eura. A dvojica prvih saradnika Munib Ušanović i blagajnik bosanskog saveza Kureš su osuđeni na pet godina zatvora. I Ćiro želi izaći iz bosanskog lonca.
"Optužuju predsjednika Sulju Čolakovića, a on je u tuzi kao i ja. Nije nam ni do čega. Suljo je previše u fudbaluda ne bi bio ‘šubeli’.
Šubeli je - sumnja, Čolaković je sumnjičav!
Ćiro, kako narod diše?
Plebiscitarno su za mene! Niko me ne želi istjerati, ali, pitam vas, biste li vi željeli na mojem mjestu nastaviti raditi?
Šta kaže visoki povjerenik za Bosnu Valentin Inzko?
- Plače! Mudar čovjek, ali on je kamilica.
A Milorad Dodik?
- Vjerovatno u sebi kaže: ‘**** sam vam majku!’
Zašto? Jer je srpski lobi minirao Ćiru. Uz tihu podršku hrvatskog lobija. Danas doktor reprezentacije kaže, i ultrazvuk je rekao da Misimović nije bio spreman. A za tri dana igra jednu od boljih utakmica. I vjerovatno je Zvjezdan Misimović bio ucijenjen, kao što je bio ucijenjen i kada je odlučio igrati za bošnjačku reprezentaciju. Tada su mu otvoreno prijetili. Ali, od tog mišljenja se Ćiro želi ograditi. Iako...
- Doktor reprezentacije mi je prije utakmice kazao da Misimović najmanje petnaest dana ne može igrati. A za tri dana je najbolji igrač na svijetu. I ja kažem doktoru: ‘Više nisi doktor reprezentacije, jer si dopustio da te izmanipuliraju i mene si obmanuo...’
Čiro Blažević će reći: - Dan prije na treningu sam imao simptome da nešto nije u redu. Sad shvaćam, Republika Srpska bi sve izgubila da je Bosna otišla na Svjetsko prvenstvo...
Dok smo razgovarali, stigla je vijest iz Sarajeva da su ključni činovnici fudbalske federacije dobili teške zatvorske kazne:
- Zamisli, pet godina robije zbog ‘nesavjesnog poslovanja’! Ajde...
Hoće li Ćiro ostati?
- Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, a morao sam proći i prošao bih da je Misimović bio ‘zdrav’, spreman sam na novu avanturu.
Iako...
- Novinari su na mojoj strani, iako ‘delinkvenata’ uvijek ima. Ali, takvu toleranciju naroda nikad nisam vidio! Bez obzira na to što su Portugalci prošli, kako kaže Arsene Wenger, ‘na zadnja vrata’, bez obzira na to što sam bio sabotiran i bez obzira na to što mi se ne ostaje, jer ne mogu ja ispravljati krive Drine, ne ide mi se ni u Šangaj, ni u Maroko...
Ćiro je kao Aleksa Šantić. Ostajte ovdje. Ali, čini mi se, bez obzira na nacionalnu osjetljivost, Zvjezdan Misimović više nikada neće biti pozvan u reprezentaciju BiH. Zbog izdaje, bez obzira na “ultrazvuk”, koji pokazuje da je Misimović imao tešku povredu koljena koja je, zahvaljujući intervenciji njemačkih doktora, zaliječena za tri dana. A Ćiro?
- Bez obzira na milionski transfer u Kinu, ne želim i ne smijem otići sa ovih prostora! Razbolio bih se. I ne smijem kalkulisati, imam još šestomjesečni ugovor. I čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika...
A šta je sa zdravljem? Upravo ste došli iz klinike u Tuzli?
- Svako u srcu ima jednog dirigenta, a ja imam cijeli orkestar! Nije mi lako...
Kad sam mu rekao - bježi iz vilajeta, samo je prezirno pogledao. Nikad nije bio u dvojbi - unuci ili fudbal? Ne bi mogao preživjeti dvojbu “kralj ili prognanik Baščaršije”? I dalje, u 75. godini, bit će noćna mora za “presretače”, koji love vozače što voze više od 300 na sat.
24 sata . info
"Bojim se da ovu tragediju neću preživjeti", odgovorio je na poziv nekom bosanskom novinaru. Uz dodatak:
"Vi zatvorite oči, nek’ vas jebu u samoći"!
Razlog Ćirinog razočaranja je Zvjedan Misimović, najbolji dodavač Bundeslige, koji se uoči utakmice sa Portugalom potužio na tešku povredu koljena. A tri dana poslije igrao je za Wolsburg. Prema ocjenama njemačkih novina, najmanje za - vrlo dobar! I sad se citira jedan “ratnik” koji kaže: “Mogu oprostiti krađu, mogu prevaru, ali izdaju - nikad”.
Zaista je bilo čudno da se Zvjezdan Misimović, mozak bosanske reprezentacije, dan prije utakmice s Portugalom potuži na povredu koljena. Ćiro Blažević zna šta su koljena, zbog vlastitog je falsifikovao YU pasoš ne bi li još igrao dvije godine, ali Švicarskoj nije prošlo.
Danas je selektor “be-ha” reprezentacije u delikatnoj ulozi. Prisluškuju ga bosanske tajne službe, bojkotuju ga Srbi i Hrvati, u udarnim TV emisijama se pripremaju “istine o njegovim grijesima” ili - kako je maznuo 750.000 eura. A dvojica prvih saradnika Munib Ušanović i blagajnik bosanskog saveza Kureš su osuđeni na pet godina zatvora. I Ćiro želi izaći iz bosanskog lonca.
"Optužuju predsjednika Sulju Čolakovića, a on je u tuzi kao i ja. Nije nam ni do čega. Suljo je previše u fudbaluda ne bi bio ‘šubeli’.
Šubeli je - sumnja, Čolaković je sumnjičav!
Ćiro, kako narod diše?
Plebiscitarno su za mene! Niko me ne želi istjerati, ali, pitam vas, biste li vi željeli na mojem mjestu nastaviti raditi?
Šta kaže visoki povjerenik za Bosnu Valentin Inzko?
- Plače! Mudar čovjek, ali on je kamilica.
A Milorad Dodik?
- Vjerovatno u sebi kaže: ‘**** sam vam majku!’
Zašto? Jer je srpski lobi minirao Ćiru. Uz tihu podršku hrvatskog lobija. Danas doktor reprezentacije kaže, i ultrazvuk je rekao da Misimović nije bio spreman. A za tri dana igra jednu od boljih utakmica. I vjerovatno je Zvjezdan Misimović bio ucijenjen, kao što je bio ucijenjen i kada je odlučio igrati za bošnjačku reprezentaciju. Tada su mu otvoreno prijetili. Ali, od tog mišljenja se Ćiro želi ograditi. Iako...
- Doktor reprezentacije mi je prije utakmice kazao da Misimović najmanje petnaest dana ne može igrati. A za tri dana je najbolji igrač na svijetu. I ja kažem doktoru: ‘Više nisi doktor reprezentacije, jer si dopustio da te izmanipuliraju i mene si obmanuo...’
Čiro Blažević će reći: - Dan prije na treningu sam imao simptome da nešto nije u redu. Sad shvaćam, Republika Srpska bi sve izgubila da je Bosna otišla na Svjetsko prvenstvo...
Dok smo razgovarali, stigla je vijest iz Sarajeva da su ključni činovnici fudbalske federacije dobili teške zatvorske kazne:
- Zamisli, pet godina robije zbog ‘nesavjesnog poslovanja’! Ajde...
Hoće li Ćiro ostati?
- Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, a morao sam proći i prošao bih da je Misimović bio ‘zdrav’, spreman sam na novu avanturu.
Iako...
- Novinari su na mojoj strani, iako ‘delinkvenata’ uvijek ima. Ali, takvu toleranciju naroda nikad nisam vidio! Bez obzira na to što su Portugalci prošli, kako kaže Arsene Wenger, ‘na zadnja vrata’, bez obzira na to što sam bio sabotiran i bez obzira na to što mi se ne ostaje, jer ne mogu ja ispravljati krive Drine, ne ide mi se ni u Šangaj, ni u Maroko...
Ćiro je kao Aleksa Šantić. Ostajte ovdje. Ali, čini mi se, bez obzira na nacionalnu osjetljivost, Zvjezdan Misimović više nikada neće biti pozvan u reprezentaciju BiH. Zbog izdaje, bez obzira na “ultrazvuk”, koji pokazuje da je Misimović imao tešku povredu koljena koja je, zahvaljujući intervenciji njemačkih doktora, zaliječena za tri dana. A Ćiro?
- Bez obzira na milionski transfer u Kinu, ne želim i ne smijem otići sa ovih prostora! Razbolio bih se. I ne smijem kalkulisati, imam još šestomjesečni ugovor. I čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika...
A šta je sa zdravljem? Upravo ste došli iz klinike u Tuzli?
- Svako u srcu ima jednog dirigenta, a ja imam cijeli orkestar! Nije mi lako...
Kad sam mu rekao - bježi iz vilajeta, samo je prezirno pogledao. Nikad nije bio u dvojbi - unuci ili fudbal? Ne bi mogao preživjeti dvojbu “kralj ili prognanik Baščaršije”? I dalje, u 75. godini, bit će noćna mora za “presretače”, koji love vozače što voze više od 300 na sat.
24 sata . info
Ćiro imaš tolike godine i ne prestaješ lagati i izmišljati. Na nekim dječijim foricama zabavlja narod i jedino tako "gura" u svom poslu.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
koja demagogija, da te stomak zaboli! pa ako si uvrijeđen i osjećaš se izdanim zašto ne uzmeš tu lovu iz Kine i odeš iz VILAJETA? ako moram birati, više volim vidjeti Misketa opet u reprezentaciji nego Ćiru jer očigledno ako ovaj ostane selektor nosioci igre će biti panjevi tipa Supić, Mravac i slični.VR6_LION je napisao/la:24SI - Osjećam se izdanim! - rekao je Ćiro Blažević u prvom susretu sa zagrebačkim novinarima. Ali, dalje od te rečenice nije želio ići!
---
Hoće li Ćiro ostati?
--
24 sata . info
Portugal nikad nije bio slabiji,a mi nikad s jačim timom.
Zadnja izmjena: Kumar, dana/u 24 nov 2009, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
- Žil Kretenie
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.