FK Radnički Lukavac
-
- Kontakt:
Re: FK Radnički Lukavac
Idemo momci danas samo hrabro, očekujem povoljan rezultat danas, ovako su nas isto otpisivali pred gostovanje u Čapljini još smo tad bili zadnji na tabeli pa i imali su razloga, i mi 2-2 dole odigrali, samo naprijed uz vas je Lukavac......

Tekstualni prenos utakmice iz Bihaća
https://www.facebook.com/fkradnicki.fanpage" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/fkradnicki.fanpage" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo Džanić dobio karton,jel mu se sad ovo računa kao treći pa da pauzira protiv SLobode? Negdje neko reče da će se kartoni protiv Krajišnika konačno izbrisat,tako da je momak džaba pauzirao protiv Viteza! Šta je tačno?
-
- Kontakt:
On je pauziro, kartoni mu se brišu, igraće protiv Slobode.studeni je napisao/la:Evo Džanić dobio karton,jel mu se sad ovo računa kao treći pa da pauzira protiv SLobode? Negdje neko reče da će se kartoni protiv Krajišnika konačno izbrisat,tako da je momak džaba pauzirao protiv Viteza! Šta je tačno?
1921
1989
1989
-
- Kontakt:
Šteta za naše mladiće Jedinstvo ovako je ipak jače 2-0 gubimo nažalost.....

Potajno sam se nadao da djeca mogu nešto uraditi tamo ali eto...
Jedinstvo danas više željno pobjede,a i vidi se da ste osljabljeni baš previše. Da smo samo osigurali opstanak,sigurno da bi dobili sva 3 boda. Sretno vam dečki.
na stranici jedinstva ima detaljan izvjestaj i slike.
sto se prvaka tice , mislim da je sve rijeseno ali ipak ostaje nam veliki derbi...pa nek pobijedi ko je bolji...nadam se dobroj atmosferi na tribinama...
a vidim i fukare su se pocele zagrijavat :9
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Očekivan poraz, visok jeste ali momcima nećemo i ne smijemo ništa zamjeriti.
U prvoj postavi je danas igralo 7 juniora (mlađi juniori, svi su 95. godište) i igrači koji su sjedili na klupi, od prve postave je bio golman i još 3 igrača čini mi se.
Što se tiče lige, Vitez je prvak, ali da li će biti u mogućnosti da se takmiče u Premijer ligi, još nije sigurno. Oni su i rekli, idu na prvo mjesto i dat će sve od sebe da to i ostvare, ali ukoliko ne srede stadion i ostalo za PL - da će vjerovatno drugom dati šansu za PL jer ne žele proći kao Gradina. Još je danas Travnik uzeo 3 boda u gostima i vjerovatno ostaju u ligi, tako da nije nemoguć ovaj scenario (ko prati dešavanja i ligu zna u čemu je riječ).
Što se nas tiče, imamo bodovnu prednost nad komšijama kojim sljedeće kolo idemo u goste, gdje možemo - realno gledano i do pobjede, i bod bi bio odličan kako bi sačuvali tu bodovnu prednost i na kraju završili drugi na tabeli i nadati se da Vitez ne bude u mogućnosti da igra PL.
U prvoj postavi je danas igralo 7 juniora (mlađi juniori, svi su 95. godište) i igrači koji su sjedili na klupi, od prve postave je bio golman i još 3 igrača čini mi se.
Što se tiče lige, Vitez je prvak, ali da li će biti u mogućnosti da se takmiče u Premijer ligi, još nije sigurno. Oni su i rekli, idu na prvo mjesto i dat će sve od sebe da to i ostvare, ali ukoliko ne srede stadion i ostalo za PL - da će vjerovatno drugom dati šansu za PL jer ne žele proći kao Gradina. Još je danas Travnik uzeo 3 boda u gostima i vjerovatno ostaju u ligi, tako da nije nemoguć ovaj scenario (ko prati dešavanja i ligu zna u čemu je riječ).
Što se nas tiče, imamo bodovnu prednost nad komšijama kojim sljedeće kolo idemo u goste, gdje možemo - realno gledano i do pobjede, i bod bi bio odličan kako bi sačuvali tu bodovnu prednost i na kraju završili drugi na tabeli i nadati se da Vitez ne bude u mogućnosti da igra PL.
1921
1989
1989
- TzBulevar87
- Kontakt:
Nema ništa gore kad želiš da prozoveš nekog a prozoveš sam sebegratis je napisao/la:sto se prvaka tice , mislim da je sve rijeseno ali ipak ostaje nam veliki derbi...pa nek pobijedi ko je bolji...nadam se dobroj atmosferi na tribinama...

075
Prije svega drago mi je da vidim da većina ne proziva djecu koja su upisala svoje prve minute na gostujućem terenu protiv ekipe koja se probudila i igra za opstanak.
Pobjeda nije došla u pitanje od kako smo stigli u Bihać, ali ono što su pojedini igrači Jedinstva radili se stvarno kosi sa cijelom pričom između ova dva kluba i njihovih navijačkih skupina.
Ako uzmete da je, Radnički u Bihaću igrao sa juonirskim sastavom, te jedini junior koji je upisao nekoliko minuta je Kuduzović koji je zbog kraće klupe ušao protiv Viteza, bez šefa stručnog štaba, bez ikakve uigranosti - ova djeca su odradila trening sa prvim timom možda na pripremama zimus.
Takođe ako pogledamo da je Radnički sa svojim prvim timom bez pravog trenera u prvih 6 kola bio na dnu tabele sa učinkom 4/18, onda kad toj ekipi uklonite kičmu i vrat rezultat je očigledan. Veoma je teško igrati bez šefa bilo kome, pogotovo ako imate dva čovjeka koji nisu za taj posao i međusobno se igraju "moj je veći od tvog", pa onda naizmjenično ulaze u svlačionicu i pobijaju jedan drugog i mjenjaju model igre, taktiku i pozicije igrača.
Onaj ko je bio i gledao objektivno vidio je da su djeca napadala tokom cijele utakmice i da je bilo dosta prilika dosta kornera, ono što su mogla neiskusna djeca propratiti u neuigranom sastavu na neprirodnim pozicijama je odlično!
Ono što me razočaralo jesu pojedini igrači Jedinstva. Jedan primjer: nakon što su nakljucali 2-0 krenuli su još više krvnički, kao da Radnički vodi, a ne oni - na našoj polovici nekih 30m od našeg gola loptu u svom posjedu ima mali Mujagić, nije tu bilo prilike za neki kontra-napad, znači potpuno bezazlen posjed lopte, kada uklizava igrač Jedinstva (Dizdarić) sa obje noge, krvnički - bez ikakve potrebe. Sudija dosuđuje prekršaj, ali nesankcioniše. Ovi grubi startovi su bili sve učestaliji kako su više golova davali, oprostite na izrazu, ali baš su htjeli da se prok**če pred djecom kako su oni igračine, a i ta djeca i svi mi znamo kako se došlo do pobjede u Gračanici i kako će se doći do bodova u Čapljini.
Dosta stvari je ostalo u zraku nakon ovakve igre, ipak je klub Radnički bišćanima omogućio smještaj dva puta, ustupio glavni teren da bi trenirali pred utakmicu sa Bratstvom, navijači korektni - čak su i pozdravili ekipu Radničkog skandiranjem "Šampioni", ali ovo što su pojedini uradili - za svaku je osudu, poveli smo 10 juniora u Bihać, vratili smo samo 2 nepovrijeđena i to ona dva koja nisu imala priliku da uđu u igru. Ne treba zaboraviti da ćemo vjerovatno i sl. sezone igrati istu ligu.
Pobjeda nije došla u pitanje od kako smo stigli u Bihać, ali ono što su pojedini igrači Jedinstva radili se stvarno kosi sa cijelom pričom između ova dva kluba i njihovih navijačkih skupina.
Ako uzmete da je, Radnički u Bihaću igrao sa juonirskim sastavom, te jedini junior koji je upisao nekoliko minuta je Kuduzović koji je zbog kraće klupe ušao protiv Viteza, bez šefa stručnog štaba, bez ikakve uigranosti - ova djeca su odradila trening sa prvim timom možda na pripremama zimus.
Takođe ako pogledamo da je Radnički sa svojim prvim timom bez pravog trenera u prvih 6 kola bio na dnu tabele sa učinkom 4/18, onda kad toj ekipi uklonite kičmu i vrat rezultat je očigledan. Veoma je teško igrati bez šefa bilo kome, pogotovo ako imate dva čovjeka koji nisu za taj posao i međusobno se igraju "moj je veći od tvog", pa onda naizmjenično ulaze u svlačionicu i pobijaju jedan drugog i mjenjaju model igre, taktiku i pozicije igrača.
Onaj ko je bio i gledao objektivno vidio je da su djeca napadala tokom cijele utakmice i da je bilo dosta prilika dosta kornera, ono što su mogla neiskusna djeca propratiti u neuigranom sastavu na neprirodnim pozicijama je odlično!
Ono što me razočaralo jesu pojedini igrači Jedinstva. Jedan primjer: nakon što su nakljucali 2-0 krenuli su još više krvnički, kao da Radnički vodi, a ne oni - na našoj polovici nekih 30m od našeg gola loptu u svom posjedu ima mali Mujagić, nije tu bilo prilike za neki kontra-napad, znači potpuno bezazlen posjed lopte, kada uklizava igrač Jedinstva (Dizdarić) sa obje noge, krvnički - bez ikakve potrebe. Sudija dosuđuje prekršaj, ali nesankcioniše. Ovi grubi startovi su bili sve učestaliji kako su više golova davali, oprostite na izrazu, ali baš su htjeli da se prok**če pred djecom kako su oni igračine, a i ta djeca i svi mi znamo kako se došlo do pobjede u Gračanici i kako će se doći do bodova u Čapljini.
Dosta stvari je ostalo u zraku nakon ovakve igre, ipak je klub Radnički bišćanima omogućio smještaj dva puta, ustupio glavni teren da bi trenirali pred utakmicu sa Bratstvom, navijači korektni - čak su i pozdravili ekipu Radničkog skandiranjem "Šampioni", ali ovo što su pojedini uradili - za svaku je osudu, poveli smo 10 juniora u Bihać, vratili smo samo 2 nepovrijeđena i to ona dva koja nisu imala priliku da uđu u igru. Ne treba zaboraviti da ćemo vjerovatno i sl. sezone igrati istu ligu.
Druže nemoj tako, utakmica u Gračanici je rješena bila prije nego su oni zatražili smještaj u Lukavcu, a i sam znaš i tačnu cijenu, nemoj džaba da provociraš i vrijeđaš kad te niko nije prozvao.ALBOX je napisao/la:.. i opet se slizite s njima , uvlacite se u guzicu
samo da bi u Gracanici bili odmorni i igrali rastereceni...
nema mi nesto onog @sodaljakse Primera i tako to
Taj start koji si naveo je bio jedini oštar start na utakmici od strane Jedinstva i sankcionisan je žutim kartonom.
Mislim da je bilo sve fer i korektno s obje strane i da su sudije odradile dobro svoj posao. Dali su crveni karton domaćem igraču nad kojim je vaš igrač napravio faul i za to dobio žuti a ovaj crveni. Ali za crveni iako svima na opšte iznenađenje vjerovatno postoji valjan razlog.
Mislim da je bilo sve fer i korektno s obje strane i da su sudije odradile dobro svoj posao. Dali su crveni karton domaćem igraču nad kojim je vaš igrač napravio faul i za to dobio žuti a ovaj crveni. Ali za crveni iako svima na opšte iznenađenje vjerovatno postoji valjan razlog.
Ispravka, igrač je dobio žuti karton iako je kod tog starta zaslužio crveni, al time se sudija (koji je bio veoma loš i za jedne i za druge) "vadio" za crveni karton koji je pokazao igraču jedinstva nekoliko minuta ranije, a taj karton je samo on "vidio", čak je bio i kontra faul. Ne mogu se složiti sa tobom je jedinstvo igralo tako grubo. Igra je bila nesto grublja (ali to je opet sudija kriv), ali sa obje strane. Bilo je grubljih startova i sa vaše strane.Casp3r je napisao/la:Prije svega drago mi je da vidim da većina ne proziva djecu koja su upisala svoje prve minute na gostujućem terenu protiv ekipe koja se probudila i igra za opstanak.
Ako uzmete da je, Radnički u Bihaću igrao sa juonirskim sastavom, te jedini junior koji je upisao nekoliko minuta je Kuduzović koji je zbog kraće klupe ušao protiv Viteza, bez šefa stručnog štaba, bez ikakve uigranosti - ova djeca su odradila trening sa prvim timom možda na pripremama zimus. Takođe ako pogledamo da je Radnički sa svojim prvim timom bez pravog trenera u prvih 6 kola bio na dnu tabele sa učinkom 4/18, onda kad toj ekipi uklonite kičmu i vrat rezultat je očigledan. Onaj ko je bio i gledao objektivno vidio je da su djeca napadala tokom cijele utakmice i da je bilo dosta prilika dosta kornera, ono što su mogla neiskusna djeca propratiti u neuigranom sastavu na neprirodnim pozicijama je odlično!
Ova zadnja rečenica ti nije trebala, jer i igrači i navijači su lijepo dočekani u Bihaću, a iz ovog sto si napisao moze se dosta toga "izvući" ...
P.S.
Pohvala dečkima koji su bili na utakmici, posebno za trenutak kad su ustali i aplaudirali momku koji je slomljene ruke odvežen u hitnu. Imate "ono nešto" .... I slijedeće sezone ste dobrodošli u Bihać! Pozdrav i sretno dalje ....
OK, to je tvoje viđenje, ja se vodim time da su se djeca vratila sa više hematoma nego prosječni MMA klub. A uopšte nema potrebe da dovodiš ovo što sam rekao u pitanje, kada je i delegat rekao nakon utakmice "pa što ste doveli djecu da vam tuku".BihacSN je napisao/la:Taj start koji si naveo je bio jedini oštar start na utakmici od strane Jedinstva i sankcionisan je žutim kartonom.
Pozdrav.
-
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da pojedini samo gledaju da zakuhaju ovdje što se tiče utakmice u Bihaću.Kako može napisati za Dizdarića da nije sankcionisan.Ovako ispade da su Lukavčani igrali sa juniorima zbog Jedinstva a ne zbog dešavanja sa Vitezom.Čiste izmišljotine.
Druže ta se odnosi na igru, tj. pojedine igrače. Nemate se šta pravdati ljudi, pobjedili se 6-1 i to s igračem manje, stvarno mislite da će neko moj komentar uzeti za ozbiljno? To što sam ja napisao je moje viđenje stvari i kao takvo je potvrila izjava nekih ljudi na kraju utakmice.2343 je napisao/la:Ova zadnja rečenica ti nije trebala, jer i igrači i navijači su lijepo dočekani u Bihaću, a iz ovog sto si napisao moze se dosta toga "izvući"
Ala ga ti pročita.... A za Dizdarića; nije sankcionisan - start s dvije noge = crveni karton. Ne bi to promjenilo tok utakmice Jedinstvo je pobjedilo davno prije prvog zvižduka. Nemoj izvrćati neke izjave ako nisi shvatio ti o čemu govore.Korektorsedmica je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da pojedini samo gledaju da zakuhaju ovdje što se tiče utakmice u Bihaću.Kako može napisati za Dizdarića da nije sankcionisan.Ovako ispade da su Lukavčani igrali sa juniorima zbog Jedinstva a ne zbog dešavanja sa Vitezom.Čiste izmišljotine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.