U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Pored onakvog Sovsica on kaze nema talenata.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sto se tice Zeljinog kampa,Zeljo ga jos uvijek nema.Mada je vec par godina u planu da se odkupi Bubamarin kamp na Butmiru od Predraga Pasica.Da je Zeljo prosao Maribora to bi sigurno bilo uradjeno.Al hebiga.legenda reala je napisao/la:Znaš da nemam ništa protiv, to bi bilo nešto vrhunsko, ali nešto ne vjerujem da će se uspjeti u tome.samo_lijevo je napisao/la:Normalno da nece svi biti trube mora se pojaviti neko da odskace od ostale buranije.
Spominjes Siroki pa normalno da prave igrace kada imaju svoj kamp i sve uslove za omladinski pogon.
Isto tako sto ne bi pomogli recimo Jedinstvu da napravi barem nesto slicno pa da se igraci iz Krajine filtriraju kroz taj kamp,pa tako isto uraditi i u Ist.Hercegovini pa U Tuzli i Semberiji i kod vas dole na Drini.
Nema ni Željo kampa(bar mislim da nema) a većina igrača u mlađim kategorijama(bar ovi najbolji) su iz Željezničara i Širokog![]()
Što se tiče kampa na Drini od tog nema ništa, samo bespotreban trošak, ovdje nikad nije bilo nekih talenata što se tiče fudbala, takav je grad sam i znaš slično kao i kod vas, rukomet je broj jedan i tu bi se mogla napraviti čitava reprezentacija da se uloži par desetina hiljada, talenta ima na pretek
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Barem u ovoj drzavi ima napustenih kasarni.Samo malo preurediti i eto ti kamp.
Evo kako to rade Francuzi.Od propalog objekta napavise odlican kamp.
http://www.losc.fr/en/club/the-domaine-de-luchin" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo kako to rade Francuzi.Od propalog objekta napavise odlican kamp.
http://www.losc.fr/en/club/the-domaine-de-luchin" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Francuzima na svijetu po organizaciji omladinskih selekcija niko ne može ni prismrditi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Holandija?zizu1991 je napisao/la:Francuzima na svijetu po organizaciji omladinskih selekcija niko ne može ni prismrditi.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Njemacka, Spanija...emir79 je napisao/la:Holandija?zizu1991 je napisao/la:Francuzima na svijetu po organizaciji omladinskih selekcija niko ne može ni prismrditi.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
EngleskaCartman je napisao/la:Njemacka, Spanija...emir79 je napisao/la:Holandija?zizu1991 je napisao/la:Francuzima na svijetu po organizaciji omladinskih selekcija niko ne može ni prismrditi.
Njemacka daleko najbolja ma institucija pogledajte bicakcica kolasinca besica
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nisam na to ciljao da poredim ko ima bolju organizaciju,ali ajde dobro.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Još uvijek su svi oni na nižem nivou od Francuza, ovi već duži niz godina postavljaju standarde za ono što ti gore nabrojani furaju u posljednje vrijeme.
Ne znam na osnovu cega to tvrdis kad Njemacka i Spanija imaju daleko bolje rezultate od njih i kod seniora i u mladjim selekcijama. Nego Francuska cesto ima veliku prednost u tim mladjim selekcijama jer imaju ogroman broj Afrikanaca, a svi znamo kako se oni brze razvijaju fizicki i to mnogo znaci u tim godinama. Naravno dobri su Francuzi, ali nisu ni blizu zadnjih generacija Spanije i Njemacke. Evo sad se nisu ni plasirali za U21 EP, Norveska ih razbila.zizu1991 je napisao/la:Još uvijek su svi oni na nižem nivou od Francuza, ovi već duži niz godina postavljaju standarde za ono što ti gore nabrojani furaju u posljednje vrijeme.
Mislim da rezultate nisam nigdje pomenuo, govorim o organizaciji. Dovoljan pokazatelj ti je činjenica da Francuzi " izvoze " najviše od svih svoje fudbalere u ostale nogometne lige.
A što se tiče kvaliteta te djece, u to ne ulazim.
Pa kakav je cilj organizacije nego da budu igraci kvalitetni i da reprezentacija ima rezultate?zizu1991 je napisao/la:Mislim da rezultate nisam nigdje pomenuo, govorim o organizaciji. Dovoljan pokazatelj ti je činjenica da Francuzi " izvoze " najviše od svih svoje fudbalere u ostale nogometne lige.

-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
[url]http: // scs port.ba/vijest/54269[/url]
Momak izgleda razvaljuje.
Momak izgleda razvaljuje.

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
Cilj organizacije je stvoriti maksimalne uslove za napredak u omladinskom sektoru, a kvalitet se iznjedri radom koji su stvorili ti uslovi, i talentom koji neka nacija ima.Cartman je napisao/la:Pa kakav je cilj organizacije nego da budu igraci kvalitetni i da reprezentacija ima rezultate?Koje parametre onda ti koristis za tu ocjenu?
Slažem se da ima uticaja to što su njihovi klubovi siromašniji i nestabilniji, ali kvalitetan rad u omladinskim selekcijama itekako ima uticaja u njihovom odlasku " preko granice ", i ne, ne izvozi Brazil najviše igrača nego Francuska, neki dan sam o tome slušao na tv - u.Cartman je napisao/la:Izvoze vise igraca nego Spanija i Njemacka zato sto su im klubovi slabiji i siromasniji. Najbolji Spanski igraci vecinom ostaju u Spaniju, dok Francuzi svi koji nesto vrijede idu vani kad-tad. To nema veze sa organizacijom akademija. A ako ces vec o tom izvozu, onda Brazil milijardu posto izvozi vise igraca.
Dobro buraz, slozit cemo se da se ne slazemo oko ovoga, a svakako nije tema. 
Da ne bude OT: Hodzic je izgleda u vrlo dobroj formi, i vec je na nivou seniora. Nas veliki potencijal, i za divno cudo, "napravljen" u BH klubu.

Da ne bude OT: Hodzic je izgleda u vrlo dobroj formi, i vec je na nivou seniora. Nas veliki potencijal, i za divno cudo, "napravljen" u BH klubu.
Mislim da previse podcjenjujemo talente u BIH,a previse velicamo igrace u ino ligama, pa tamam radilo se to i o HNL-u.
Pored Hodzica, koji je vrhunski kvalitet,tu su iz komsiluka odlicni Samir Radovac, Faris Handzic,Dupovac
Pored Hodzica, koji je vrhunski kvalitet,tu su iz komsiluka odlicni Samir Radovac, Faris Handzic,Dupovac
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Istina, da je Hodzic slucajno dao nekoliko golova za prosjecni klub u Svedskoj ili Svicarskoj, sad bi se o njemu trubilo u svim medijima i na forumima. Ovako slabo to. Ali neka, volim mlade igrace oko kojih nema puno pompe i koji samo vrijedno rade. Kao Dzeko i Modric u svoje vrijeme na primjer.emir79 je napisao/la:Mislim da previse podcjenjujemo talente u BIH,a previse velicamo igrace u ino ligama, pa tamam radilo se to i o HNL-u.
Nadam se na iducem okupljanju mlade repke da ce biti I Bojan Letic lijevi bek /krilo Veleza najbolji lijevi bek u ligi
Trenutno korisnika/ca: General505, hurem i 21 gost.