Ćiro Blažević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Ćiro Blažević
"Ma ljudi, nismo ništa napravili. Ćiro nije nikakav selektor. Ne pobijediti Portugal. Bruka ! Kao da je Portugal neka ekipa? Kao da nešto znači što im igrači igraju u najjačim klubovima Evrope. Ma to ništa ne znači. Ćiru obavezno otjerati. Kada nije uspio sa ovako jakom ekipom, pobijediti jadni Portugal, koji je tek šesti po snazi reprezentacija u Evropi, znači da je nesposoban. A BiH je , zna se, izuzev Španije druga repka Evrope."
Ovo je ljudi samo kratki rezime silnih gluposti, sažetak suštine onoga, šta ovih zadnjih dana pojedinci lupetaju po forumu. I da rezimiramo :
1. Reprezentacija Portugala je za klasu kvalitetnija od nas i da smo kojim slučajem i uspjeli napraviti nešto više, sudije bi to "popravile", crvenim kartonom, penalom ili sl.
2. Neki kažu , pa Slovenci su prošli Ruse. Portugal je jači od Rusa a rejting BiH je, u političkom smislu, daleko ispod rejtinga Slovenije.
3. Ćiro je prvi trener u historiji naše domovine, koji je u kontinuitetu pokazao kvalitet, bez nekih šokantnih pobjeda nad velesilama fudbala, a poslije razočarenja u vidu remija ili poraza od reprezentacija petog ili šestog ranga.
4. Svi treneri koje "stručnjaci" nude u zamjenu za Ćiru, nemaju Ćirino iskustvo, a i na našu veliku nesreću , nemaju ni volje ni hrabrosti da dođu na selektorsko mjesto.
Ovo je ljudi samo kratki rezime silnih gluposti, sažetak suštine onoga, šta ovih zadnjih dana pojedinci lupetaju po forumu. I da rezimiramo :
1. Reprezentacija Portugala je za klasu kvalitetnija od nas i da smo kojim slučajem i uspjeli napraviti nešto više, sudije bi to "popravile", crvenim kartonom, penalom ili sl.
2. Neki kažu , pa Slovenci su prošli Ruse. Portugal je jači od Rusa a rejting BiH je, u političkom smislu, daleko ispod rejtinga Slovenije.
3. Ćiro je prvi trener u historiji naše domovine, koji je u kontinuitetu pokazao kvalitet, bez nekih šokantnih pobjeda nad velesilama fudbala, a poslije razočarenja u vidu remija ili poraza od reprezentacija petog ili šestog ranga.
4. Svi treneri koje "stručnjaci" nude u zamjenu za Ćiru, nemaju Ćirino iskustvo, a i na našu veliku nesreću , nemaju ni volje ni hrabrosti da dođu na selektorsko mjesto.
-
- Kontakt:
Otjerati, otjerati Ćiru obavezno ! A Vaha, Pape i ostali se stalno nude a mi ih nećemo. Baš smo čudni !!!
P.S. Čuo sam da se je selektor Portugala, kada je čuo da su izvukli BiH, toliko prepao da je povećao ranije
obećane premije svojim, inače igračima- amaterima, iz Reala, Čelzija i sličnih nižerazrednih ekipa za 500% !
Samo da "jadni" Portugal nekako prođe !!!
P.S. Čuo sam da se je selektor Portugala, kada je čuo da su izvukli BiH, toliko prepao da je povećao ranije
obećane premije svojim, inače igračima- amaterima, iz Reala, Čelzija i sličnih nižerazrednih ekipa za 500% !
Dja ba kakav Papa, pa on je turskog prvoligasa otjerao u drugu ligu sa svojom kvalitetom..on jest bio dobar igrac, a kao trener je nula..Bas kao i Kodro...Vaha je OK i uz Osima jedini koji bi mogao svojom kvalitetom da vodi reprezentaciju..ostala spominjana imena ne zasluzuju to....(misim ne zasluzuju svojim trenerskim kvalitetama)...domovinabih je napisao/la:Otjerati, otjerati Ćiru obavezno ! A Vaha, Pape i ostali se stalno nude a mi ih nećemo. Baš smo čudni !!!
Mi smo iz Zenice, neka se ori,
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............
Robijas samo Celika voli.
Imamo baklje, imamo sake,
imamo grla i pivske flase..............
- NoName
- Kontakt:
Ako ovo bude ja častim cijeli forum.Mnogo je priča o tome da li će slavni selektor bh. reprezentacije ostati na svom mjestu ili produžiti ugovor, o tome pišu brojni bh., ali i mediji iz susjednih zemalja. Hrvatski Jutarnji list donosi priču o tome kako je Ćirino mjesto već 'zapikano', odnosno kako predsjednik Nogometnog saveza BiH, Sulejman Čolaković, na Ćirino mjesto dovodi Sergeja Barbareza.
Naime prema pisanju hrvatskog medija Ćirina popularnost zasmetala je Čolakoviću koji je iz prikrajka samo čekao prvi neuspjeh selektora bh. reprezentacije kako bi na njegovo mjesto doveo mlađeg trenera, a to bi izgleda trebao biti Sergej Barbarez.
Blažević je nakon doživljenog stresa, tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, otišao u Tuzlu, na jednu od klinika za srčane bolesti, jer, prema pisanju Jutarnjeg lista, Ćiro ima problema sa pristiskom.
I dok se naš selektor pokušava oporaviti od svega, drugi mu izgleda rade 'o glavi'.
Naime, kako piše Jutarnji list 'vrijeme je za mlađeg trenera, a Ćiri se s Baščaršije ne ide'.
"Ćiru čeka jedno turbulentno razdoblje jer malo je vjerovatno da će predsjedništvo bosanskog nogometnog saveza biti jedinstveno oko njegovog novog ugovora. Posebno ne pod kondicijama pod kojima je potpisao prvi ugovor, što se odnosi na sponzorski dio pa mu sad izvlače podatak da je “maznuo” 750.000 eura. Ćiro voli novac, ali tog novca u Bosni nije bilo...", piše Jutarnji list, a autor tog članka dodaje i to da iako se Ćiri možda ne ide, njemu u Bosni nema opstanka.

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- NoName
- Kontakt:
A što mrzim ove naše novinare i spektakularizam u 3PM
Naslov: Ćiro još dva ciklusa na klupi BiH
Tekst (dio): Ipak, kolega iz San-a saznaje da je doktor Mujanović, selektoru Blaževiću rekao da bez problema reprezentaciju BiH može voditi u još dva kvalifikaciona ciklusa.
Stvarno amaterizam do bola.
Tekst (dio): Ipak, kolega iz San-a saznaje da je doktor Mujanović, selektoru Blaževiću rekao da bez problema reprezentaciju BiH može voditi u još dva kvalifikaciona ciklusa.
Haha, vrh !!!NoName je napisao/la:A što mrzim ove naše novinare i spektakularizam u 3PM
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
a ljudi jeste li vi svjesni da ni vaha,pape bazdarevic barbarez kodro i druge legende BIH fudbala nisu ludi da vode selekciju BIH sa ovom gamadi iz saveza jer ako ode ciro dovesce nekog svog levata npr TULICA i to je to
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- NoName
- Kontakt:
Vidjet ćemo šta će se dešavati. Poznavajući Ćiru on je spreman na svašta. Možda na kraju budemo gledali mrtvu trku na 110 m sa preponama Uške vs. Ćirke.mdss je napisao/la:a ljudi jeste li vi svjesni da ni vaha,pape bazdarevic barbarez kodro i druge legende BIH fudbala nisu ludi da vode selekciju BIH sa ovom gamadi iz saveza jer ako ode ciro dovesce nekog svog levata npr TULICA i to je to
-
- Kontakt:
Ne znam zbog čega bi častio. Kao da bi sa Barbarezom postigli nešto više ??? Čista iluzija !!!NoName je napisao/la:Ako ovo bude ja častim cijeli forum.Mnogo je priča o tome da li će slavni selektor bh. reprezentacije ostati na svom mjestu ili produžiti ugovor, o tome pišu brojni bh., ali i mediji iz susjednih zemalja. Hrvatski Jutarnji list donosi priču o tome kako je Ćirino mjesto već 'zapikano', odnosno kako predsjednik Nogometnog saveza BiH, Sulejman Čolaković, na Ćirino mjesto dovodi Sergeja Barbareza.
Naime prema pisanju hrvatskog medija Ćirina popularnost zasmetala je Čolakoviću koji je iz prikrajka samo čekao prvi neuspjeh selektora bh. reprezentacije kako bi na njegovo mjesto doveo mlađeg trenera, a to bi izgleda trebao biti Sergej Barbarez.
Blažević je nakon doživljenog stresa, tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, otišao u Tuzlu, na jednu od klinika za srčane bolesti, jer, prema pisanju Jutarnjeg lista, Ćiro ima problema sa pristiskom.
I dok se naš selektor pokušava oporaviti od svega, drugi mu izgleda rade 'o glavi'.
Naime, kako piše Jutarnji list 'vrijeme je za mlađeg trenera, a Ćiri se s Baščaršije ne ide'.
"Ćiru čeka jedno turbulentno razdoblje jer malo je vjerovatno da će predsjedništvo bosanskog nogometnog saveza biti jedinstveno oko njegovog novog ugovora. Posebno ne pod kondicijama pod kojima je potpisao prvi ugovor, što se odnosi na sponzorski dio pa mu sad izvlače podatak da je “maznuo” 750.000 eura. Ćiro voli novac, ali tog novca u Bosni nije bilo...", piše Jutarnji list, a autor tog članka dodaje i to da iako se Ćiri možda ne ide, njemu u Bosni nema opstanka.
-
- Kontakt:
"Ma ljudi, nismo ništa napravili. Ćiro nije nikakav selektor. Ne pobijediti Portugal. Bruka ! Kao da je Portugal neka ekipa? Kao da nešto znači što im igrači igraju u najjačim klubovima Evrope. Ma to ništa ne znači. Ćiru obavezno otjerati. Kada nije uspio sa ovako jakom ekipom, pobijediti jadni Portugal, koji je tek šesti po snazi reprezentacija u Evropi, znači da je nesposoban. A BiH je , zna se, izuzev Španije druga repka Evrope."
-
- Kontakt:
Mi smo Bosanci jad i bijeda! Proći Portugal, bilo bi čudo. A i plasman na drugo mjesto je veliki uspjeh. A nama opet Ćiro ne valja. Najveća je glupost otjerati nekoga ko je prvi put vratio dostojanstvo našem fudbalu. I onda taj novi kada ne uspije ni blizu ovoga što je postigao Ćiro dovedi drugog , pa trećeg i tako redom ???
Što bi rekao jedan poznati Bosanski (Bošnjački ) velikan : "Znam ja nas. J... ja nas!"
P.S.
U prijevodu :
Našem narodu nikad niko neće valjati
Što bi rekao jedan poznati Bosanski (Bošnjački ) velikan : "Znam ja nas. J... ja nas!"
P.S.
U prijevodu :
Našem narodu nikad niko neće valjati
Zadnja izmjena: domovinabih, dana/u 23 nov 2009, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se da mozda Sergej nema neke kvalitete - tj. jos ih nije pokazao, kao trener, ali ukoliko ljudi poput Barbareza, Bolica, Kodre, i ostalih proslavljenih aseva naseg fudbala budu obavljali vazne funkcije u NS, onda ce se stvoriti jedna "totalno pozitivna" atmosfera. Navijaci bi bili jedinstveni, ne bih bilo vise ovih zatezanja izmedju saveza i igraca, savez bi napokon poceo da radi nesto na dovodjenju nasih talenata iz inozemstva (sto je mozda i najbitnije za buducnost naseg fudbala), i mnoge druge pozitivne stvari bi se pocele dogadjati u nasem fudbalu i sportu generalno. Igraci poput Bolica, Kodre i ostalih su takodje uzori mnogim igracima koji danas igraju u repki pa bi to bio takodje motiv i zadovoljstvo vise ... U svakom slucaju, ukoliko moram da biram izmedju Tulica/Pirica/ i Barbareza onda definitvno Barbarez ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Upravo je to problem. Riba smrdi od glave !!!
Ciro je svoje silno iskustvo i trenerski posao pokazao u pripremama utakmica protiv Portugala, kao i u samim utakmicama. Otvorite oci
nema potpisa
- Ponos Torina
- Kontakt:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Ima jedna cinjenica koja je crno na bijelo a ne predpostavka.NoName je napisao/la:Ako ovo bude ja častim cijeli forum.Mnogo je priča o tome da li će slavni selektor bh. reprezentacije ostati na svom mjestu ili produžiti ugovor, o tome pišu brojni bh., ali i mediji iz susjednih zemalja. Hrvatski Jutarnji list donosi priču o tome kako je Ćirino mjesto već 'zapikano', odnosno kako predsjednik Nogometnog saveza BiH, Sulejman Čolaković, na Ćirino mjesto dovodi Sergeja Barbareza.
Sestra Barbareza je dobila igrom slucaja posao u savezu.Redovna plata,socijalno,zdrastveno i tako ti folovi.
Nakon oprostaja Barbe,Bolica itd.
Bolic sve izjavi sta je bilo i sta se desilo.Ovo ti je za onu temu progovorite legende

Senad napravio uzivo emisiju za Barbu koji je isto kazao da ce sve da stavi na sto.
U toj emisiji se Barba nas naprica u sesnaest o stvarima,,njakim,, ali o onim koje je svu javnost i narod zanimalo ni mukaule.Pojela maca jezik.A Bolu gurnu na povrsinu ko kakvu izhandzanu fuksu.Dok savez ostade nikad jaci.Tako bi bilo i u ovom slucaju.Barba bi bio samo marioneta a savez ususkan,zasticen i siguran k'o Bugojanski medvjed.
Tako da ti ja nebi letio sa tim cascenjem

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma ljut sam na Ciru samo zbog toga sto podrzava Usaljanovica i sto se malo neprofesionalno ponasao u vezi igraca i sl,mislim prije svaga na onaj cirkus oko treninga,zatim sto je ono o Misketu pozurio javno da kaze novinarima itd...a sjecam se kad je tek dosao kako se profesionalno i ozbiljno postavio u svom poslu.Znam da su ga u Sarajevu mislili docekati sa nekim estradnim zvijezdama i Beslic je cak bio pozvan,medjutim Ciro nije bio za to i reko uje da on prvo treba dobro da zasuce rukave a bice vremena za feste...medjutim u medjuvremenu se sve promijenilo a ona ozbiljnost i disciplina polako nestaje...na zalost!
Možete li konkretnije reći o kojima se sitnicama radi?
- Mi smo na treninzima više pozirali kada su dolazili predsjednici, političari, nego što se radilo. Na treninzima su se snimali spotovi, morali smo ići driblati neku djecu za spotove... Toga nema u ozbiljnim reprezentacijama. A, tek u hotelu. Pa, u Lisabonu mi je trebalo pola sata da se probijemo od restorana do lifta. Želio sam svima udovoljiti, slikati se, potpisati autogram. Bilo je kao na vašaru. Slično je bilo u «Hercegovini». kaze Misimovic
Ciro odlazi,dosta nam je amaterizma
- Mi smo na treninzima više pozirali kada su dolazili predsjednici, političari, nego što se radilo. Na treninzima su se snimali spotovi, morali smo ići driblati neku djecu za spotove... Toga nema u ozbiljnim reprezentacijama. A, tek u hotelu. Pa, u Lisabonu mi je trebalo pola sata da se probijemo od restorana do lifta. Želio sam svima udovoljiti, slikati se, potpisati autogram. Bilo je kao na vašaru. Slično je bilo u «Hercegovini». kaze Misimovic
Ciro odlazi,dosta nam je amaterizma

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Ponos Torina
- Kontakt:
Jeste li vi svjesni koliko ljudi podrzava Ciru!!!!!!!!
Ovdje na forumu se to nevidi ali covjek ima veliku podrsku naroda BIH i ako odluci on da ostane i ako mu ponude novi ugovor on ce da ostane.

Ovdje na forumu se to nevidi ali covjek ima veliku podrsku naroda BIH i ako odluci on da ostane i ako mu ponude novi ugovor on ce da ostane.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.