thulkazal je napisao/la:Romariooo je napisao/la:
i ja sam tebe i slicne lijepo znao zamoliti da se prije pisanja po forumima malo i skolujete, da sticete zivotna iskustva, fudbalska znanja, da citate i putujete, pa tek onda da se upustate u rasprave neke u kojima pokusavate nekoga omalovaziti
nema to veze sa utrnucem, npr kad ti tijelo utrne, uzgred za to bi mnozina bilo svi utrnuti, utrnimo i sl, dakle samoglasnici nisu na istim mjestima itd
utrunuti pak znaci zargonski receno ubaciti, uvaljati, uvaliti i sl, utrunuti gol znaci postici gol, takodje u odredjenom kontekstu moze imati i sexualne konotacije, npr, kad se vratis u drustvo nakon sto si odredjeno vrijeme izbivao s nekom djevojkom ili pak udatom zenom, pa te jarani pitaju "jesil joj ga utrunio" i sl, koliko znam ovaj zargon se koristi u sarajevskoj regiji, srednjoj bosni, tuzlanskom bazenu, moguce i u jos nekim krajevima
al jbg neam ja sad kad se puno baviti tim cime se trebala baviti tamo neka uciteljica, romariooo je prije svega fudbalski ekspert koji ce ti rado objasniti neke stvari u vezi fudbala, ovako ako ti nije sta jasno mozes pitati i sl
zahvaljujem masteru svih mastera

hahah
Ja vala rođen u toj centralnoj Bosni, Sarajevu a veći dio života proveo u tom tuzlanskom bazenu i obično sam obitavao na nižim nadmorskim visinama, urbanim mjestima, a vala često sam posjećivao i seoska naselja na većim nadmorskim visinama i nikada nisam naletio na taj termin ...
Pa ev još jedno pitanje ako može da mi odgovoriš ... Na koju nadmorsku visinu moram da se popnem da bi naletio na takav izraz-termin ili u koju šumu da zakoračim? ...
I da na kraju da ne zaboravim da ti se zahvalim umU veliki ... mislim stvarno je zadovoljstvo i velika čast da te imamo ovdje na ovom forumu, da tvoja razmišljanja podijeliš sa nama, stvarno si nas prosvjetlio u više navrata tako da bi osjećali veliku uskraćenost da tvoja misaona prisutnost nije među nama ...
S poštovanjem Hegemoniji, najvećem znalcu fudbala nadmašio si i Ćiru velikog

dzaba se provaljujes majstore s bezveznom teorijom da sam ja izmislio neki pojam, mozes proguglati malo i vdjeti da taj pojam utruniti itekako postoji i da ga koristi i obican narod i knjizevnici, evo recimo jedna tvoj zemljak sarajlija, ugledni knjizevnik ga koristi kako vidim
a evo naletih na jedan jos bolji primjer, na nekom forumu nekitip napisao ovako:
"Upravo tako Barcelona zasluženo ispala, ljudi su ih taktički nadigrali i disciplinovano do kraja u odbrani.
A kad se samo sjetim onog suđenja 2009 protiv Barcelone trebalo je u najmanju ruku svirat 4 penala, a sudija nije svirao niti jedan i onaj Iniesta utrunio jedan gol u zadnjim sekundama i ostvarili prolaz dalje sad su im namirili za sve."
isto kao i ja frajer ovaj pojam upotrijebio u istom kontekstu kao i ja, postizanje gola
dakle majstore, kao uvijek imamo situaciju, napadne se romariooo bez ikakvog povoda, onda ismijava, i na kraju strucnjak koji to pokusa, dokazima crno na bijelo ispadne smijesan
hocemo dalje da raspravljamo kad si nabrijan, hocemo li da se kladimo u pare, hocemo li kontaktirati nekog objektivnog jezikoslovca
sta ti treba da uvidis koliko si smijesan sa tim nekim pokusajima
kao sto bi ciro reko, obrazuj se sine